53 találat a(z) ügyészség cimkére

Nem működő alapítvány megszüntetése Kérdés

Egy alapítvány 2011 óta nem működik. 2012 óta beszámolóját nem helyezte letétbe az Országos Bírósági Hivatalnál. Emiatt a fővárosi Főügyészség törvényességi felügyeleti eljárása keretében tájékoztatást kért az alapítványtól, hogy tervezi-e a működés megszüntetését. Kérdésem, hogy ebben az esetben az ügyészség hivatalból kezdeményezi-e a megszüntetést, vagy az iránt az alapítónak kell intézkednie? Mi az eljárás menete, és milyen költsége merülnek fel a megszüntetéssel kapcsolatban? Milyen szankciókat alkalmazhat az ügyészség, ha az alapítvány nem működik az előírásoknak megfelelően? Tisztelettel várom válaszát.

Behajtási költségátalány – hatóság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gazdasági társaság vagyunk, amely szolgáltatást nyújtott az egyik területi ügyészségnek. Ők folyamatosan késedelmesen fizettek. Kérdésünk, hogy hatóságként értelmezhető-e az ügyészség? Véleményünk szerint jár nekünk a 40 eurós költségátalány, de a hatóság fogalmát tisztázni szükséges előtte. Köszönjük a választ!

Sápot szedett az álellenőr Cikk

Magát adóellenőrnek kiadva csapta be a piaci árusokat egy férfi, üzletszerűen elkövetett csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat ellene az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Hálapénz: a vádemelések elnapolását kérik Cikk

A Magyar Rezidens Szövetség azt kéri az ügyészségektől, hogy amíg nem rendeződik a hálapénz elfogadásával kapcsolatos jogi helyzet, ne emeljenek ezekben az ügyekben vádat.

Hálapénz: változtatnának a szabályokon Cikk

Jogszabály-módosítást kezdeményezett a hálapénz ügyében a Legfőbb Ügyészség, amely a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére vizsgálta meg ezt a kérdést.

Törvénysértések a Gyermekrák Alapítvány kuratóriumánál Cikk

Törvénysértéseket állapított meg a Gyermekrák Alapítvány kuratóriumánál a Fővárosi Főügyészség, és egyebek mellett felhívta arra is a figyelmet, hogy az alapítvány gépjárművét ne használják magáncélra - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Vádemelés a végrehajtói kamara alelnöke ellen Cikk

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara alelnöke ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség - hangzott el a Kossuth Rádió szerda esti Krónikájában.

Letartóztatások támogatások miatt Cikk

Letartóztatták a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) egyik vezetőjét és három bűntársát az úgynevezett uniós földalapú támogatások jogosulatlan igénylése ügyében - tájékoztatta Szoboszlai-Szász Richárd főügyészhelyettes hétfőn az MTI-t.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs