29 találat a(z) útépítés cimkére

Díjmentes a közlekedés az M6-oson Érd felé az M0-s építése miatt Cikk

Az M0-s autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-s autóút – Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A szakasz a fejlesztési munkálatok miatt bevezetett korlátozások feloldásáig használható ingyenesen.

Dugó az M0-son! Folytatódik a rendkívüli hídjavítás a déli szektorban Cikk

Szombaton is folytatódik a péntek hajnalban megkezdett rendkívüli hídjavítási munka az M0-s autóút déli szektorában az M1-es felé vezető pályán.

Újabb útszakaszok épülnek Bács-Kiskun megyében Cikk

Megkezdődik az 54-es főút M5-ös autópálya és 5-ös főút közötti szakaszának kapacitásbővítése; az alapkőletételen az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a következő évek egyik kiemelt feladatának nevezte a közúthálózat hiányzó elemeinek pótlását, továbbá a sztrádák elvezetését az országhatárokig – adja hírül a kormany.hu.

Épülhet az M44-es újabb szakasza Cikk

Az időjárás függvényében heteken belül elkezdődhet az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros szakaszának kivitelezése – jelentette be sajtótájékoztatóján Tóth Andor Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Épül az M4-es gyorsforgalmi út Cegléd és Abony között Cikk

Megkezdődött az M4 gyorsforgalmi út Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszának és a kapcsolódó létesítmények építése – jelentette be Mayer András, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese szolnoki sajtótájékoztatóján.

Tovább épül az M30-as autópálya Cikk

Az alapkőletétellel ma megkezdődött a Miskolc-Kassa közötti autópálya magyarországi szakaszának építése, a borsodi megyeszékhelyet a magyar-szlovák határon lévő Tornyosnémetivel összekötő 57 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi út uniós és hazai forrásból nettó 179,3 milliárd forintból készül el várhatóan 2021. harmadik negyedévére.

Izmosodik az építőipar, mutatjuk a húzóágazatokat Cikk

Az építőipari termelés 29,6 százalékkal haladta meg a múlt évben a 2016. évi alacsony bázist, amikor 18,8 százalékos volt a visszaesés az előző évihez képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Megépül az M35-ös görbeházi csomópontja Cikk

Jövőre megépül az M35-ös autópálya görbeházi csomópontja, amely kimaradt a beruházásból – jelentette be mai debreceni sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Lesz-e elég gázunk télen? A miniszter válaszol Cikk

Elegendőek a gáztartalékok a téli hónapokra, a tárolókban 4,3 milliárd köbméter, a biztonsági készletben 1,2 milliárd köbméter gáz áll az ország rendelkezésére – közölte Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén.

Még tart a kötélhúzás Budapest és Brüsszel között Cikk

Heteken, de akár már napokon belül is pont kerülhet annak a vitának a végére, ami eddig blokkolta az úgynevezett aszfaltügy lezárását és a 2014 és 2020 közötti forrásfelhasználásra is hatással lehet – tájékoztatták megbízható források a BruxInfót. Brüsszel első körben nem fogadta el az energiahatékonysági operatív program módosítására a kormány által benyújtott kérelmet és indoklást vár.

Szolgáltatásnyújtás és temékértékesítés harmadik országba Kérdés

Újonnan alakuló, harmadik országban működő leányvállalatunknak (Bosznia-Hercegovina) nyújtunk szolgáltatást.(útépítésnél az útalap megerősítése). A szolgáltatás munkagépek és gépkezelők ottani munkáját jelenti, kötőanyag és üzemanyag nélkül. Kérdésünk, hogy helyesen járunk-e el, ha a teljesítés helye és az illetőség a törvényi előírásoknak megfelelő, főszabályként áfa felszámítása nélkül számlázunk? Továbbá, hogy pontosan milyen áfabeli meghatározást írjunk a számlára a magyar törvényeknek megfelelően (fordított adózás, áfa hatályán kívüli) – a fent említett szolgáltatás esetén, – esetleg munkagép bérbeadása esetén, – munkagép értékesítése esetén Válaszukat előre is köszönjük!

Baj volt az aszfaltkeverővel. Valaki ráfizet Cikk

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint az uniós támogatásból megvalósult útépítések ügyében az európai bizottsági (EB) döntést követően lehet szó a konkrét tehermegosztásról, a kormány eszerint fog továbblépni.

Különadó – ezt ígéri a kormány Cikk

A kormány nem tervezi, hogy különadót vet ki az útépítő cégekre, a kabinet és az Európai Bizottság között ugyanakkor "súlyos vita van" a 2007 és 2012 közötti, útépítéssel kapcsolatos közbeszerzések ügyében - közölte szerdán a Kormányzati Információs Központ az MTI érdeklődésére.

Még ezt is lehet? 15 százalék adó, hét évre visszamenőleg Cikk

Egy, hamarosan a kormány által tárgyalandó előterjesztés szerint hét évre visszamenőleg különadót vethet ki a kormány azokra az útépítő cégekre, amelyek 100 millió feletti közbeszerzést nyertek. Ebből finanszírozna egy közelgő brüsszeli büntetést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozási besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Megbízási díj

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ukrán állampolgárok alkalmazása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close