3 találat a(z) újratelepítés cimkére

Fakitermelés adózása Cikk

Közeledik a tél, akik a téli fűtést fával oldják meg, megkezdik a tüzelőanyag felhalmozását a hideg időszakra. Az erdőből a fát egyrészt kitermelheti a tulajdonos, másik megoldás, hogy a vevő magának vágja ki, mindezeknek azonban van adózási vonzata is. Nézzük ezt meg részletesebben!

Számlázó program hibája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem a következő szöveget küldte: "egy vírus miatt újra kellett telepítenem az operációs rendszert. Persze a számlázó program adatbázisáról nem volt biztonsági másolat. Ez számít valamit?" Kérdésem: mi a teendő? Köszönettel D. Bella

Erdőbirtokossági társulat könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Erdőbirtokossági társulatnál hogyan kell könyvelni a fák újratelepítését? A csemetevásárlás nála beruházás lesz vagy befejezetlen készlet, így hogy az erdő magánszemélyektől bérelt? (Nem vezetünk 6-7-es számlaosztályt!) Mivel a fa folyamatosan nő, évente kell az értékét korrigálni? Ha igen, mi alapján? Vagy végig a bekerülési értéken (beszerzés+beültetés munkadíja) szerepel?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close