4 találat a(z) újranyitás cimkére

Hétfőtől újabb szerb-magyar határátkelők lesznek ismét használhatók Cikk

A koronavírus-járvány miatti lezárásokat követően csak a Horgos-Röszke és a Kelebia-Tompa határátkelők voltak használhatók Szerbia és Magyarország között, hétfőtől azonban a Bajmok-Bácsalmás, a Királyhalom-Ásotthalom és a Gyála-Tiszasziget átkelő is megnyílik – tájékoztatott a közösségi médiában Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Készülnek a vendéglátósok: nagy forgalmat várnak jövő hétvégén a teraszokon Cikk

Jövő hét végére mindenhol biztonságosan újra lehet nyitni a teraszokat, és ha jó idő lesz, nagy forgalom várható a vendéglátóhelyeken – mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában. Örvendetesnek nevezte, hogy 3,5 millió beoltott után újranyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és teraszdíjat sem kell fizetni.

Készülnek a teraszok nyitására a vendéglátósok, adókönnyítést szorgalmaznak Cikk

A vendéglátó helyek készülnek a teraszok közeledő nyitására. A munkaerőt viszonylag gyorsan mozgósítani tudják az egységek, a zökkenőmentes indulást folyamatosan készítik elő a teraszokat üzemeltetők, és jó hír a teraszdíj eltörlése – mondta az MTI érdeklődésére Gál Pál Zoltán, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) elnöke.

Koronavírus: így nyitná ki az üzleteket az iparkamara Cikk

Négyzetméter alapú újranyitást javasol az MKIK a kiskereskedelmi szektorban, 5-10 négyzetméterenként egy vevő tartózkodását javasolják az üzlethelyiségekben. A 100 négyzetméter alapterületet meghaladó üzletek esetében 15 vagy 20 négyzetméter jutna egy személyre a kamara javaslata szerint. Az MKIK javasolja a védettségi kártyával rendelkező személyek szolgáltatásokhoz való kiemeltebb hozzáférésének biztosítását, akár úgy is, hogy a védettségi kártyával rendelkező személyek a vendéglátó és turisztikai szolgáltatásokat igénybe tudják venni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használt tárgyi eszközök átvétele és vámolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

9 személyes személygépjármű vásárlás

Bunna Erika

adótanácsadó

Román magánszemélynek számlázás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close