16 találat a(z) újraindítás cimkére

Megjelent a kormányrendelet az uniós újraindítási alap forrásainak felhasználásáról Cikk

Kihirdették a Magyar Közlöny 153. számában a Gazdaság-újraindítási Alap uniós fejlesztései fejezetbe tartozó fejezeti és központi kezelésű előirányzatok felhasználásának rendjéről szóló kormányrendeletet.

Varga Mihály: átmeneti az infláció magasabb szintje Cikk

Átmeneti az infláció magasabb szintje, ha a jegybank használja a nála meglévő eszközöket, akkor az infláció újra visszamehet a 3 százalékos tartomány irányába 2022-ben – fejtette ki a pénzügyminiszter az atv.hu-nak adott, hétfőn megjelent interjújában.

Igényelhetők a Széchenyi újraindítási hitelek Cikk

Július elsejétől öt új, a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermék igényelhető a Széchenyi Kártya Programban – olvasható az ITM honlapján. A Széchenyi Kártya GO! kedvezményes, a futamidő végéig rögzített kamatozású hitelei 1 milliótól akár 1 milliárd forint hitelösszegig igényelhetőek a magyar kis- és középvállalkozások megerősítése érdekében.

Idén nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni Cikk

Nem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni idén a koronavírus-világjárványt követő, a gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedésekről szóló kormányrendelet szerint.

Támogatott újraindítási hitelekhez juthatnak a kkv-k Cikk

Júliustól az újraindítási hitelprogramok váltják a cégek likviditásának megőrzését támogató kríziskonstrukciókat a Széchenyi-kártya-programban – jelentette be a Magyar Nemzetnek nyilatkozva Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Kilenc új kormányrendelet jelent meg Cikk

Tegnap a 107. számú Magyar Közlönyben kilenc új – köztük adószabályokat is módosító – kormányrendelet jelent meg.

Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön március 8-ától Cikk

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsönt március 8-ától igényelhetik a vállalkozások az MFB Pontokban – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) csütörtökön az MTI-vel.

Pályázat vállalkozások újraindításához 30 milliárdért Cikk

Négy kiíráson csaknem 30 milliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a vállalkozások a Gazdaság-újraindítási Akcióterv részeként – jelentette be Varga Mihály a pénzügyminiszter a közösségi oldalára hma feltöltött videóban. A héten kezdődő pályázatokra majdnem ezer belföldi cég jelentkezhet.

Indul a 10 milliós hitelprogram, bár még nem tudni pontosan, ki kaphatja meg Cikk

A kormány döntése nyomán Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön elnevezéssel indít új hitelprogramot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedték; a hitelt nulla százalékos kamat mellett igényelhetik a vállalkozások az MFB Pontok hálózatában – közölte az MFB.

Újraindulás a járvány után – Ön mit gondol róla? Cikk

A koronavírus-járvány a gazdaság különböző résztvevőire eltérő hatással volt. Az Adózóna szakértőihez is érkeznek a veszélyhelyzet utáni újrakezdéssel kapcsolatos elgondolkodtató kérdések. Szeretnénk megtudni, hogy önnek mi a véleménye erről a témáról.

Katás egyéni vállalkozó, szünetelés, újraindítás hó közben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó (akinek fő tevékenysége előadó-művészet, TEÁOR és TESZOR 9001, és a bevételének 100 százaléka ebből származik) szünetelés kezdete 2020.03.17. A ma megjelent cikkben (Járulék- és katafizetési mentesség az ellátások szempontjából) is felhívják a figyelmet, hogy a kedvezményes körbe tartozó katásoknak érdemes 1 hónapra rövidíteni a szünetelést. Ha a vállalkozást 2020. 04. 18-án újraindítaná, akkor keletkezik-e egészségügyiszolgáltatásijárulék-fizetési kötelezettség? A leírt dátumokkal márciusra és áprilisra is lenne kata-fizetési kötelezettsége (amelyet nem kellene megfizetnie). A webes ügysegéd alapján történt visszalépéssel a NAV automatikusan elő fogja írni az áprilisi kötelezettséget áprilisra is? Vagyis a teljes mentességet ki tudná használni március-április-május-június hónapokra?

Így szüneteltethető, majd indítható újra az egyéni vállalkozás Cikk

Gyakran tapasztalható, hogy az egyéni vállalkozó szezonális jelleggel folytatja a tevékenységét, így az év meghatározott hónapjaiban szünetelteti azt, gondoljunk csak például a vízparti lángos- és palacsintasütőkre, a főttkukorica-árusokra stb. Az érintettek jellemzően a nyári vakáció idején kezdik el folytatni a tevékenységüket, feltétlenül ügyelniük kell arra, hogy ezt be is jelentsék.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó január 2-ától szünetelteti a tevékenységét. Most lenne lehetősége egy helyen árulni. Újraindíthatja-e a tevékenységét egy hónapon belül? Ha nem, a férjének is van adószáma, megoldható-e, hogy a pénztárgépét átszemélyesítést követően ő használja, illetve a tevékenység folytatásához szükséges tárgyi eszközöket térítés nélkül használhatja, vagy bérleti díjat mindenképp kell számlázni? De ebben az esetben, hogyan állítható ki számla a szünetelés alatt? Nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás. Válaszát nagyon köszönöm.

Egyéni vállalkozás megszüntetése, újrainditása 4 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagyon hálás vagyok, hogy alaposan foglalkozik a problémával. Maximálisan osztom véleményét. Felháborító, hogy mibe kényszerítenek rokkant, de dolgozni akaró embereket. Újabb érdekes problémát vet fel ez különleges helyzet. Év közben két külön vállalkozásról beszélünk, látszólag egymástól független két elszámolási időszakról. De! Éves bevalláskor egyéni vállalkozó csak egy vállalkozói bevallást adhat (egy adóévről). Így a két látszólag külön vállalkozás csodák csodája eggyé válik. Ezért is értelmetlen a megszűnés/ újrakezdés. Megszűnéskor fizetem az áfát (régi adószámon), majd azonos bevallási időszakban kezdőként visszaigénylem. Legyen átszemélyesített pénztárgép, új számlázó program stb. Elképesztő! Ismételten köszönöm CSCS

Egyéni vállalkozás megszüntetése, újraindítása 3 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Köszönöm gyors válaszát! Sajnos a "hír" igaz. A kérelem benyújtásának napján (az elbíráló hatóság megerősítette) nem lehet működő vállalkozás.A szüneteltetés a konkrét esetben azért nem opció, mert rengeteg romlandó áru van, ami nem bír ki 30 napot (ennyi a minimum szünetelés ideje). Ezért van az a lehetetlen helyzet,hogy 1 napot kénytelen szüneteltetni, mert a kérelem benyújtását követő napon már működhet. Ezért a cirkusz! TiszteletteL CSCSC

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Edenred utalvány adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Térítés nélküli átadás tao vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nevelési ellátás jár-e?

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs