23 találat a(z) új Munka törvénykönyve cimkére

Szakszervezeti szalámi - sötét az érdekvédelem jövője Szakértői Kommentár

Három szakszervezet, két munkaadói képviselet és a Nemzetgazdasági Minisztérium részmegállapodást kötött a már parlamenti vitára beterjesztett – és azóta megszavazott, de ki még nem hirdetett - új Munka törvénykönyve egyes rendelkezéseiről. Nézzük, miről állapodtak meg!

Nem lesz több műszakos munkaidő - csak több műszakos tevékenység Cikk

Az új Munka törvénykönyve olyan módosításokat is tartalmaz, amelyek elsősorban a kereskedelemben jelentősen megdrágíthatják a munkáltatók számára a vasárnapi munkavégzést - írta a Napi Gazdaság csütörtökön.

A munkaadó erőfölénye: homályos tartalmak, aggályos szabályok Szakértői Kommentár

Az új Munka törvénykönyve a munkavégzés feltételeinek biztosítását bizonyos esetekben a munkavállalóra hárítja - az eddigi szabályozás a polgári jogi szabályozás felé mozdult el ebben a kérdésben is.

Több munka kevesebb pénzért - vita az új Mt.-ről Cikk

A nagyobbik kormánypárt szerint a nyár óta folyó társadalmi egyeztetések konstruktívan járultak hozzá az új munka törvénykönyvének koncepciójához, míg az MSZP többek között a valódi párbeszéd hiányát rótta fel a kormánynak a törvényjavaslat szerdán megkezdődött általános vitájában, az Országgyűlésben. Gúr Nándor, az MSZP vezérszónoka szerint a munkavállalók a jövőben többet dolgozhatnak kevesebb pénzért, hiszen számos pótlék megszűnhet.

Munka törvénykönyve: lázas egyeztetés folyik Cikk

Jól haladnak az egyeztetések az új Munka törvénykönyvéről (Mt.), amelyről a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán folytatta a tárgyalást a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletekkel - mondta Czomba Sándor, az NGM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a szerdai megbeszélés után. Az MSZOSZ elnöke szerint a törvénytervezetet meg kell vitatni az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban is.

Demján: a szakmunkást nem szabad lenézni Cikk

Szükség van az érdekegyeztetésre a munkaadói szervezetek és a szakszervezetek között a versenyszférában, mert sok közös érdek van, amelyek mentén együtt lehet működni, és közös álláspontot kialakítani - mondta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke kedden Budapesten a "Munkából élnénk!" címmel rendezett nemzetközi konferencián, amelynek középpontjában a készülő új Munka törvénykönyve áll.

Új Munka törvénykönyve: a szabadságmegváltás és a prémium szabályait is rögzíteni kell Cikk

A szabadság megváltásának lehetőségét, valamint a prémium, jutalom és bónusz szabályait is rögzíteni kell az új Munka törvénykönyvében (Mt.) a BDO Magyarország Tanácsadó Kft. szerint.

A Munka törvénykönyvéről és a 2012-es adótörvényekről is egyeztetnének a szakszervezetek Cikk

A szakszervezetek folytatni szeretnék az egyeztetéseket az új Munka törvénykönyvéről a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM), a kormánnyal és a munkáltatókkal - hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet négy szakszervezet tartott kedden Budapesten.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térburkolat, esővíz-elvezetés

Nagy Norbert

adószakértő

Lízingzárás könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close