14 találat a(z) új Mt. cimkére

Kinek, milyen munkaruha jár adómentesen? Itt a válasz Cikk

Zavarban vannak a munkáltatók, mert az új munka törvénykönyve – a régivel ellentétben – egy szót sem ejt a munkaruháról. Márpedig a legtöbb ipari munkahelyre utcai ruhában be sem lehet lépni, vagy például munkaidejében a hotelportás nem húzhat farmert, az ápolónő sem sürgölődhet kiskosztümben vagy éppen otthonkában. Ráadásul az adószabályok is értelmezésre szorulnak, így jogos az alkalmazott megoldás helyessége iránt érzett aggodalom.

Így adható borravaló, hálapénz: százezrek megélhetése függ ettől Cikk

A csaknem két éve hatályba lépett új Munka Törvénykönyvének egyik kisebb horderejű, ámde annál szélesebb réteget érintő újítása, hogy szabályozta, jogszerűvé tette a borravaló intézményét, rögzítette, hogy ezen anyagi ellenszolgáltatások elfogadásához a munkáltató előzetes hozzájárulására van szükség. Hozhat-e változásokat a gyakorlatban az új szabály?

Munka vasárnap és munkaszüneti napon: mennyi bérpótlék jár? Cikk

A Munka törvénkönyve célja, hogy a pótlékra való jogosultságot azon munkavállalók részére biztosítsa, akik a munkáltatói munkaszervezés következtében végeznek munkát vasárnap, illetve munkaszüneti napon (rendes munkaidőben). Ebből következően azok a munkavállalók, akiket a munkáltató olyan tevékenység keretében foglalkoztat, amely esetében a vasárnapi munkavégzés a körülményekből, a munkakör sajátosságából szinte magától értetődően következik (például a kizárólag e napon részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállaló esetén), nem jogosultak pótlékra.

Átlagkereset Kérdés

Az új Mt. megszüntette az átlagkereset fogalmát 2012.07.01-től. A Kjt. azonban még több helyen átlagkereset kifizetését írja elő. Ebben az esetben hogyan kellene értelmezni az átlagkeresetet, ha a jogszabály megszüntette?

Tanulmányi szerződés: hogyan kell számolni az 5 évet? Cikk

Az új Munka törvénykönyve a tanulmányi szerződéssel kapcsolatos szabályozást is érinti. Mi számít bele az 5 évbe, hogyan kell ezt az időtartamot számítani?

12 órás munkarend esetén járó szabadság Kérdés

Az új munkatörvénykönyv szerint a 12 órás munkarend esetén a szabadság elszámolása hogyan történik?

Napi munkaidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltatónál a munkarend: kedd,szerda,csütörtökön 7,00-16,50-ig, pénteken 7,00-17,50-ig, szombaton 7,00-13,00-ig tart. A heti pihenőnapok vasárnap és hétfő, tehát nem általános munkarend érvényesül ezért szerintem indokolt a munkaidőkeret alkalmazása. A munkaszerződésben napi 8 órára megállapított havi alapbéren felül minden hónapban kifizetésre kerül kb.18-20 óra túlóra is a napi 8,20 órán felüli munkavégzésre.Helyes-e a fenti eljárás. Amennyiben nem, mi a módja annak, hogy a fenti munkarend és a havi túlórák kifizetése is törvénynek megfelelő legyen. A Mt.46.§ .tájékoztatásban a napi munkaidő mennyi lesz? Előre is köszönöm mielőbbi válaszát.

Munkaidőkeret az új munkatörvénykönyvben Kérdés

Szeretném részletes válaszukat kérni, egy szofver gyártó, kezelő cég vonatkozásában, ahol egy irányítási rendszer teljes felügyelete a feladat 24 órában, ezt munkaidő keretben oldják meg és készenlétben. Az új előírások szerint egy összefoglalót kérnék, ennek pótlék vonzatáról.

Áthelyezett munkanap Kérdés

Az új Mt. esetén a 40 óra megszakítás nélkülit olvastam, de az áthelyezett munkanap esetén, hogy tudjuk megoldani, hogy meg legyen a 40 óra pihenőidő? Max csak úgy, ha következő héten 8-ra jönnek a dolgozók vagy egy nap félórával maradjanak bent, azért tovább, hogy ledolgoztassuk azt a félórát, amit az áthelyezett szombaton nem tudunk, különben nem lesz meg a 40 óra? A korábbi Mt esetén is a környezetünk ilyen esetbe nem figyelt arra, hogy 39,5 vagy 40 óra, mert ezt a rendeltbe mikor meghozták a 8 órát dolgozók esetén előre kellett látni, hogy lesz, ahol nem lesz így azon a hétvégén meg a 40 óra, mert ahol minden nap 8 órát dolgoznak, félóra ebédidő van, ott a szombati nap is fél8tól a 8 óra és fél óra ebédidővel 4re végeznek a dolgozók, nem kivitelezhető hétfő reggelig a 40 óra, csak a 39,5 és ezzel nem csak mi vagyunk így, hanem máshol is, ahol az ebédidő nincs bent a munkaidőbe és minden nap 8 órát dolgoznak. A kérdésem a következő héten 8ra hívjuk be a dolgozókat vagy egy nap maradjanak bent egy félórát, vagy ilyen esetbe számolva ezzel a törvényhozók elnézik a 39,5 órát az áthelyezett munkanapos hétvégéken. Előre is köszönöm a válaszukat!

Kereskedelmi vállalat dolgozóinak alapbérmódosítása az új Mt alapján Kérdés

Egy kereskedelmi vállalatnál dolgozom raktári dolgozóként. A munkaszerződésemben alapbérként 70.000.-Ft + havonta a forgalom függvényében számolt jutalékot kapok. Havi szinten bruttó 150.000.-Ft-ot. Kérdésem az lenne, hogy az új Mt szerint jól alkalmazzák-e a munkaszerződésben szereplő alapbért, vagy ezt is kötelező felemelni a mindenkori minimálbér összegére, annak ellenére, hogy a havi bruttó bérem mindig sokkal több volt a minimálbérnél?! Várom segítő válaszukat.

Új Mt.: mi vár a kismamákra július 1-től? Cikk

A 2012. július 1-jétől hatályba lépő új Munka törvénykönyve a kismamáknak is tartogat meglepetéseket. Miközben eddig sem ment gördülékenyen a fizetés nélküli szabadságról történő visszatérés, július 1-jétől várhatóan még nehezebb lesz, és nagyon bizonyítási lehetőséget sem kaphatnak a dolgozni vágyó kismamák régi-új munkahelyükön.

Az NGM megígérte: idén még egyszer módosítják az Munka törvénykönyvét Cikk

Az idén még legalább egyszer biztosan módosítják a Munka törvénykönyvét – értesült a Napi Gazdaság.

Új Mt.: bizonytalanság és kedvezőtlen változások Cikk

Továbbra is nagy a bizonytalanság a júliustól hatályos új Munka törvénykönyve körül, hiszen a módosító javaslatokat még csak most tárgyalja a parlament - írja a Népszabadság. Az új munka törvénykönyvét (Mt.) július 1-jétől részlegesen már alkalmazni kell, a parlament viszont csak most tárgyalja azt az előterjesztést, amely a jogszabály hatálybalépésével kapcsolatos átmeneti rendelkezéseket tartalmazza. A törvénycsomag a még hatályba sem lépett új munkajogi szabályokat is több ponton módosítja, és ez tovább fokozza a bizonytalanságot.

Júliustól több munkáltató osztozhat a munkavállalón egy munkaszerződéssel Cikk

Milyen szabályozás érvényes a "több munkáltató - egy munkavállaló" modell esetén, s miként kell eljárni top menedzserek foglalkoztatásánál? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Apport kivonása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Pénzforgalmi áfás időszak zárása

Bunna Erika

adótanácsadó

Vissza nem szállított raklap kezelése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs