66 találat a(z) önkéntes nyugdíjpénztár cimkére

Itt a jó hír a jövő nyugdíjasainak! Brutálisan nőtt a pénztárak vagyona Cikk

Egy év alatt 12 százalékkal nőtt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona, amely 971 milliárd forintot tett ki 2014. június végén – közölte a pénztárszövetség. A vagyongyarapodás mértéke magasan infláció feletti érték, vagyis az összvagyon reálértéken is jelentősen bővült.

Eho megfizetése önkéntes nyugdíjpénztári kivét után Kérdés

Önkéntes nyugdíjpénztárból venne fel pénzt? Sokba kerülhet! Cikk

Akinek már évek óta gyűlik a pénze önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárban, akár több millió forinthoz is hozzájuthat, ha például a bedőlt hitelét kényszerül visszafizetni, vagy akár egy jó kis családi nyaralásra is rászánhatja magát, ha nem bánja, hogy majd kevesebb lesz a nyugdíj-kiegészítésre szolgáló megtakarítása. Ám, aki ilyesmiben töri a fejét, azzal is számolnia kell, hogy a pénztár csak meghatározott idő elteltével fizet, és a felvett összeg után adott esetben szja és eho-fizetési kötelezettsége is lehet.

Nyugdíj-előtakarékosság: mit érdemes választani? Segítünk Cikk

Az állami nyugdíj a jövő idősei közül a szakemberek szerint várhatóan majd csak keveseknek jelent majd anyagi biztonságot, ezért már aktív korban érdemes elkezdeni az öngondoskodást. Bemutatjuk a különböző nyugdíj-előtakarékossági lehetőségeket, ezek egyéni és munkáltatói előnyeit, illetve költségeit.

Nyugdíjpénztárak vegyes tavalyi hozamokkal Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapján közzétette az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak hozamait, a múlt évben elért legmagasabb nettó hozamráta 16,39 százalék, míg a legmagasabb 10 éves átlagos hozamráta 10,46 százalék volt, a legalacsonyabb pedig 0,9, illetve 5,42 százalék.

Önkéntes nyugdíjpénztárhoz csatlakozás Kérdés

Önkéntes nyugdíjpénztári befizetési jogosultság Kérdés

Kevesebben többet fizettek be a nyugdíjkasszákba Cikk

Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma csökken, de a megmaradt ügyfélkör egyre többet fordít a saját pénzéből öngondoskodásra, így kompenzálja a munkáltatók egyre visszafogottabb hozzájárulásait – írja a vg.hu.

Nyugdíjra köt biztosítást? Az állam még meg is fejeli Cikk

Adókedvezményben részesülhetnének a jövőben azok is, akik üzleti biztosítónál takarékoskodnak nyugdíjas korukra - javasolja az adócsomaghoz benyújtott indítványában az Országgyűlés költségvetési bizottsága.

Nőhet a nyugdíjpénztári adókedvezmény Cikk

Jövőre emelkedhet az önkéntes nyugdíjpénztári, illetve egészségpénztári egyéni befizetések után igénybe vehető adókedvezmény felső határa. Erről Lehoczky László, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke beszélt kedden Budapesten, egy szakmai konferencián.

Nyugdíjmegtakarítás: jó hír a pénztáraktól Cikk

A leggyengébben teljesítő nyugdíjalapok is csaknem 3,5 százalékos hozamot értek el szeptember végéig, ami évesítve 4,6-4,7 százalékosnak felelne meg. Ez nagyjából a bankbetétek kamatához hasonló eredmény, és bőven felülmúlhatja az inflációt, ami januártól szeptemberig 2,1 százalékos volt – írja a Világgazdaság.

A magánnyugdíjpénztárak magasabb hozamot termeltek, mint az önkéntesek Cikk

Az önkéntes nyugdíjpénztárak átlaghozama 2012-ben éves szinten 13,13 százalékos volt, a magán-nyugdíjpénztári szektorban a vagyonnal súlyozott nettó átlaghozam 15,64 százalékot tett ki - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szerdán.

Ebben a szokatlan formában is vehetünk fel tagi kölcsönt Cikk

Az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény (Öpt.) szerint a nyugdíjpénztár tagja a saját maga és a munkáltatója által befizetett összegeket és azok hozamait legkorábban a tagsági viszonyának a belépéstől számított tíz év várakozási idő letelte után veheti fel, de aki még nem érte el a nyugdíjkorhatárt, adómentesen csak a befektetési hozamokhoz, illetve a befizetéstől számítva 10 éven át a pénztárban lévő tőkéhez juthat hozzá. Ez szigorú korlát, ugyanakkor létezik a tagi kölcsön, amely szorult helyzetben átmeneti megoldást jelenthet.

Önkéntes nyugdíjpénztár: mikor kell közterheket fizetni? Cikk

Sok eladósodott családban az utolsó menedéket az önkéntes nyugdíjpénztárban jobb időkben összegyűlt tőke felhasználása jelenti. Aki a nyugdíjas évekre szánt önkéntes pénztári megtakarításának elköltésére kényszerül, – ha még nem nyugdíjas – számolnia kell azzal, hogy közterheket is fizetnie kell.

Mivel számoljon az, aki megszünteti az önkéntes nyugdíjpénztári tagságát? Cikk

Sok eladósodott családban az utolsó menedéket a jobb időkben vállalt önkéntes nyugdíjpénztárban összegyűlt tőke felhasználása jelenti. Aki a nyugdíjas évekre szánt önkéntes pénztári megtakarításának elköltésére kényszerül, – ha még nem nyugdíjas – számolnia kell azzal, hogy közterheket is fizetnie kell.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Fordított áfa

Verbai Tamás

jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close