5 találat a(z) írásbeli szerződés cimkére

Amikor nemcsak a szerződés, hanem már az ajánlat is kötelezhet Cikk

Az üzleti életben az ajánlattételek és a szerződéskötések a mindennapok szerves részei. A szerződéskötési ajánlatra vonatkozó nyilatkozat megtételét érdemes nem félvállról, hanem igencsak komolyan venni, ugyanis az jogi kötelezettségekkel jár. Ezen cikk célja, hogy röviden bemutassa az ajánlattétel és az ajánlati kötöttség lényegét, jogi szabályozását.

Felmondtak a jogtanácsosnak. Rosszul tették Cikk

Ha a felek nem az írásba foglalt munkaszerződésben rögzítik, de egyező akarattal szóban megállapodnak abban, hogy a munkavállaló a jogviszony fennállása alatt más cégnek meghatározott tevékenységet nem fejt ki a munkáltató által a munkaviszony megszüntetésekor fizetendő ellenérték fejében, úgy annak ellenére, hogy ez nem minősül versenytilalmi megállapodásnak, a munkáltatót a feltételek megvalósulása esetén fizetési kötelezettség terheli – mondta ki a Kúria.

IPA – közvetített szolgáltatás – írásbeli szerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az IPA-nál a közvetített szolgáltatás egyik feltétele az írásbeli szerződés. Kérdésem, hogy az e-mail írásbelinek minősül-e? A törvény nem definiálja az írásbeliség fogalmát. Előre is köszönöm válaszukat.

Alvállalkozói szerződés – hipa Kérdés

Az alvállalkozói tevékenységnek minősülő ügylet írásos szerződésbe való foglalása feltétele-e a helyi iparűzési adó alapból való levonhatőságnak?

Szerződéskötési kötelezettség Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy gazdálkodó szervezet által igénybevett szolgáltatás esetében van-e szerződéskötési kötelezettség, elvárható-e, hogy bizonyos összeghatár felett írásban kössünk szerződést, teljesítésigazolással rendelkezzünk? Van-e valami összefüggés a szerződéskötési kötelezettség és a társasági adóról szóló törvény 3. melléklet. 4. pontjában leírt ésszerű gazdálkodás követelményével?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs