9 találat a(z) érvénytelenítés cimkére

Sztornó számla bevallása Kérdés

Átutalásos számla kifizetése készpénzzel Kérdés

Kézi számla érvénytelenítése(2) Kérdés

Érvénytelen kézi számla: legyen körültekintő az adatszolgáltatásnál! Cikk

Egy kft. adott értékesítéséhez egyszerűsített készpénzfizetési számlát állított ki, amit a NAV online számlaadat-szolgáltatás felületén be is jelentett. Kiderült, hogy mégis átutalással fizetne a vevő. Valamennyi példány begyűjtése, a számla áthúzása rontott jelöléssel, és a számlatömbben megőrzés helyes érvénytelenítés mód? Hogyan kell ezt a NAV oldalán jelenteni? – kérdezte olvasónk. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Tajszám érvénytelenítése: 55 ezren a veszélyzónában, kérjenek méltányosságot! Cikk

Március 10-én kevesebb mint 55 ezer adózó tartozása haladta meg az egészségügyi szolgáltatási járulék hat havi mértékét – közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára Hohn Krisztina LMP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére. Felhívta a figyelmet arra, hogy az érintettek fizetési könnyítést, akár a teljes tartozás elengedését is kérhetik a NAV-tól.

Közösségi értékesítés – érvénytelenítés Kérdés

Tárgyieszköz értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kft.-nk ingó tárgyieszközt értékesített 2017.12.31-ei birtokbaadással. A számlán a teljesítés időpontja 2017.12.31., a fizetési határidő 2018. január 4. Nagy valószínűséggel nem tudják kifizetni a vételárat, és akkor a szerződés szerint a tárgyieszközök tulajdonjoga visszaszáll az eladóra. Ezzel kapcsolatban két kérdésre kérném a válaszukat: 1. Az érvénytelenítő számlát 2018. januári dátummal állítjuk ki, de milyen teljesítési időpontot kell rajta szerepeltetni? (az áfa szempontjából). 2. Az eladott eszközöket 2017.dec. 31-ével vezetem ki a tárgyieszköz-nyilvántartásból. Ha meghiúsul az értékesítés, akkor milyen dátummal veszem vissza az eszközök közé? (2018. januári dátummal?) Mivel az érvénytelenítő számla 2018. január havi lesz. Válaszukat köszönöm.

Őstermelő – földterület Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy ügyfelünk, aki áfás őstermelő, idén februárban megvett egy földterületet. A napokban a körülötte lévő földtulajdonos vitatni kezdte a kifüggesztés és az eljárás rendezettségét és igényt tart a földterületre. Az ügyvéd szerint az eredeti szerződést fogja a bíróság érvényteleníteni. Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom-e, hogy akkor ez nem földeladásnak minősül? Hiszen annak a bevétele őstermelői bevétel és így túllépné a bűvös 4 milliót. Köszönöm válaszát. Tisztelettel:JT

Számlázással és számla módosításával, korrigálásával és érvénytelenítésével kapcsolatos tudnivalók Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy milyen jogszabályokra, előírásokra kell tekintettel lenni a számla kiállításával, módosításával, helyesbítésével illetve érvénytelenítésével kapcsolatosan. Milyen tartalmi és jogszabályi feltételeknek kell megfelelni a gépi számlázáskor, illetve a kézi számla kiállításánál? Köszönettel: Benkő Eszter

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kulturális szféra 20%-os béremelés 2022

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Gyeden lévő kismama szabadsága

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

E-aláírás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs