6 találat a(z) értékkülönbözet cimkére

Iroda ingatlan értékkülönbözete Kérdés

Kivaalany földterületcseréje Kérdés

Csereügylet értékkülönbözettel Kérdés

Egyik cég megvásárolja a másik cégtől egy követelést (pontositás) Kérdés

Tisztelt Szakértő! Elnézést a nem teljesen világos kérdésért (az ön pontosítása a jó). Köszönöm az eddigi válaszát. Még az a kérdésem, hogy az 1. kft.-nek (aki megvásárolta a követelést) úgy kell-e könyvelni a tételt, hogy T: 36-K: 9-es = 10 millió Ft és T: 8-as K.36 = 1,5 millió Ft? Vagyis a vásárlónál az értékkülönbözet eredménynövelő lesz? Semmilyen kapcsolt,vagy részesedési viszony nincs az eladó és vásárló kft. között.

Ingatlan piaci értékelése Kérdés

1./ A kft. az ingatlan értékét piaci értéken veszi fel 2015. 12. 31-ével. Az értékbecslést okleveles értékbecslő végezte. Kell-e könyvszakértő? A bruttó értékkülönbözetet külön kell nyilvántartani az értékelési tartalékkal szemben? A növelt ingatlan értékére kell 2016. évben értékcsökkenést elszámolni? 2./ Másik kérdésem bérelt ingatlanhoz kapcsolódik. A bérelt ingatlanon (lakóingatlan) végzett felújítást aktiválta a kft. Az értékcsökkenést 2 százalékban határozta meg. Jó ez így?

Nyílt végű pénzügyi lízing esetén a maradványértéktől eltérő eladási ár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. nyílt végű pénzügyi lízing keretében lízingelt gépkocsi vevőjeként egy autókereskedő céget jelölt meg. A lízingből visszavett autót a lízing cég 1 millió forintért (maradványérték) számlázta ki az autókereskedő cégnek, az autót visszaadó kft. a 2 millió forint piaci értékű személygépkocsi értékkülönbözetét (1 millió forintot) kéri az autókereskedő cégtől vételi jog átengedése címén. A kérdésem: – Jogszerű-e az értékkülönbözet ilyen jogcímen történő számlázása? – Hogyan jelenik meg az ügylet a könyvelésben? A vételi jog átengedése tekinthető ebben az esetben a beszerzési ár részének az autókereskedő cégnél? Értékesítés esetén a készlet kivezetése a tényleges beszerzési áron történik, ami ténylegesen 2 millió forint az autókereskedőnél. – Ha magánszemély adná át ugyanilyen feltételekkel a vételi jogot az autókereskedő cégnek, milyen bizonylatot fogadhat be az autókereskedő cég a különbözetről? Válaszát tisztelettel megköszönöm. B. Szabó Ilona

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánvállalkozói tevékenység megszüntetésekor számlázás 2.

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Cégkapuletöltés-igazolás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tbj. szerinti külföldiség igazolása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs