3 találat a(z) értékalapú ingatlanadó cimkére

Ingatlanadó: ki jár a legjobban? Cikk

Az ingatlanadó alapja – a legtöbb európai országhoz igazodóan – az ingatlan értéke lesz, de értékét és az adó alapját Magyarországon egyre többen vitatják. A jövő héten a Parlament elé kerülő törvényjavaslat – egyebek között – nyitva hagyja azt a kérdést, hogy az ingatlanok értékét lakottan állapítják-e meg, vagy pedig függetlenül attól, hogy hányan élnek benne s vannak oda bejelentve. A VGD Európai Részvénytársaság az Adózóna kérésére 11 országban hasonlította össze az adó mértékét, alapját és alanyait. Az alábbi összefoglalásból az is kiderül, hogy hány országban lehet csökkenteni ingatlanadóval a társasági adót és az hol vonható le a személyi jövedelemadóból.

Bukhat az ingatlanadó? Cikk

Jól megalapozott értékbesorolást kell kidolgoznia a kormánynak az új ingatlanadóhoz, az adózók ugyanis akár tömegével is megfellebbezhetik az adó kivetéséről szóló határozatokat, ha nem értenek egyet a tartalmával.

Mi lesz velük: különadó, hipa- és értékalapú ingatlanadó? Cikk

Néhány napja megszavazták ugyan a 2008-as adócsomagot, de továbbra sem lehet tudni, hogy meddig lesz még különadó, illetve, hogy a helyi iparűzési adó és az értékalapú ingatlanadó megfér-e majd egymás mellett - mutattak rá a szakértők, a PricewaterhouseCoopers mai napon megrendezett konferenciáján.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiküldetés?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Áfa levonhatósága

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close