7 találat a(z) érték meghatározása cimkére

Lehet-e az örökölt ingatlannak két értéke? Cikk

Gyakran fordul elő, hogy ingatlan öröklésekor a hagyatéki leltárban meghatározott értékkel az örökös nem ért egyet. Ez különösen akkor van így, amikor az örökös már eleve tudja, hogy az örökölt ingatlant el fogja adni és nem akar a jövedelem után adózni.

Csak az ingatlan maradt végelszámoláskor? Ez a teendő Cikk

Társaságiadó-kötelezettséget eredményez-e, ha végelszámoláskor a céges ingatlan piaci értéke magasabb, mint a könyv szerinti értéke? Mi a teendő, ha a tagoknak jutó ingatlan után szja- és ehofizetési kötelezettség keletkezik, de – mivel csak az ingatlan áll rendelkezésre – nincsen pénzlevonási lehetőség? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Duplán rótt ki illetéket a NAV, a Kúria visszadobta az ügyet a bíróságnak Cikk

A hagyaték egyes tárgyai után az örökös csak egyszeresen kötelezhető illetékfizetésére, s ha nem ismételhető meg a hagyatéki eljárás, akkor a forgalmi értéket az illetékkiszabás során kell meghatározni – szögezte le legfrissebb ítéletében (Kfv.I.35.666/2016/11.) a Kúria.

Megszűnés, ingatlan Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gazdasági társaság megszűnése esetén a társaság tulajdonát korábban képező ingatlan a tulajdonosra száll át. Kérdésem, hogy milyen értékben képez ez adóalapot, a könyv szerinti vagy a piaci érték szerint? Hogyan kell a piaci értéket meghatározni? Segítségüket köszönöm.

Ajándékozott ingatlan Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő témában kérem szakmai véleményét: Ügyfelünk magánszemélyként 2014. évben használt lakást vásárolt, amelyet saját munkával és baráti segítséggel azóta felújított. 2015. évben ezt a lakást a nagykorú lányának kívánja ajándékozni. – Az ajándékozási szerződésben a lakást már a "felújított" értéken kell szerepeltetni? – A szülőnek az ajándékozás során keletkezik-e jövedelme? – Ha a lánya az ajándékozással szerzett lakást később értékesíteni fogja, akkor a "szerzési érték" az ajándékozási szerződésben szereplő érték lesz-e? Köszönöm válaszát!

EKÁER – bérmunka fedezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jól értelmezzük-e a törvényt, hogy ha csak bérmunkáról van szó (tréningruha varrása), akkor az EKÁER-ben meghatározott fedezetet nem kell nyújtani? Másik kérdésem pedig, hogy amennyiben a bérmunkához az alapanyag árukísérő okmánnyal érkezik, amin nem szerepel érték, akkor hogyan kell meghatározni az értéket? Köszönöm válaszát.

Szellemi termék apport Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. tagjai kifejlesztettek egy szoftvert. A fejlesztés nem a társaság fejlesztése, hanem a magánszemélyeké. A szoftvert, mint szellemi terméket apportálnák a kft.-be. Ezzel kapcsolatosan a következő kérdések merültek fel: - Ezzel a tőkeemelési módszerrel eleget tehetünk a 3 millió forintra történő kötelező tőkeemelési kötelezettségnek? (Jelenleg a jegyzett tőke 500 ezer forint.) - Az apport értékét hogyan lehet meghatározni, és ki határozza azt meg? - Milyen adó- és járulékvonzata van az apportnak a magánszemély szempontjából? - Van-e a szellemi termékekhez kapcsolódó adókedvezmény?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelőként termőföld értékesítése

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Áfaarányosítás őstermelő esetében

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Üzletrészeladás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close