5 találat a(z) élelmiszerkereskedelem cimkére

Élelmiszerkereskedelem adózása Kérdés

Elindult az agrárkamara élelmiszerkereskedelmi online piactere Cikk

Már működik a NAK Piactér oldal (www.nak.hu/piacter), amely olyan – termékkörökre, mennyiségre, rendelkezésre állás rendszerességére, földrajzi területre és egyéb keresési feltételekre szűrhető – felület, amely lehetővé teszi az élelmiszertermelők, -előállítók, illetve a kereskedők, felvásárlók közötti közvetlen kapcsolatfelvételt – írja az üzletem.hu.

Egyéni vállalkozás élelmiszer-kiskereskedésének megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem válaszát az alábbi helyzetre: egyéni vállakozó vegyes kiskereskedelmi tevékenységet folytat bérelt üzlethelységben. Szeretné a vállalkozását megszüntetni. A testvérének is van egy egyéni vállalkozása – kocsmai italbolti vendéglátás –, amit kibővítene a kiskereskedelmi tevékenységgel és átvenné a testvére által megszüntetett üzletet. Hogyan tudják lebonyolítani ezt a folyamatot, áruátadást, engedélyátírást úgy, hogy az üzletmenet folyamatos legyen, illetve minél kevesebb ideig legyen az üzlet bezárva? A bérleti szerződés átírásának nincs akadálya. Az árukészlet jövedéki termékeket is tartalmazhat. Segítségét köszönöm: Szakálné

FELIR-kód Kérdés

A 4711 TEÁOR számú (Élelmiszer jellegű bolti vegyes kereskedelem) tevékenységű cégnek (mikrovállalkozás) kell-e FELIR-kóddal rendelkeznie a termékek értékesítéséhez? A nagybani piacon árul.

Fordított ÁFA Kérdés

1.)A Társaság hűtő, fagyasztó kamrák technológiai szerelését végzi külföldi megrendelésre. Ebben az esetben a külföldi partner biztosítja a szerelendő technológiai eszközöket, berendezéseket.Kérdés: A technológiai szerelés ingatlanhoz közvetlenül kapcsolódó szerelési munka-e, amennyiben a szolgáltatást végző azt egy összességében építési engedély köteles épületen végzi? Külföldi megrendelő esetén az ingatlanra vonatkozó speciális szabály, vagy pedig a szolgáltatás nyújtásra vonatkozó főszabály érvényesül-e?2.) A Társaság több esetben új, építés alatt álló kereskedelmi egységekben a hűtő, fagyasztó kamrák létesítését, szerelését vállalja. A Társaság a hűtő, fagyasztó technológia (kompresszorok, vezetékek, páraelvezető rendszer) kiépítése értékesítése mellett elvégzi a hőszigetelő panelekkel a kamrák kialakítását. Általában az építési engedélyeztetés a hűtő, fagyasztó kamrák létesítését nem tartalmazza, mivel ez az élelmiszerkereskedelem tevékenységéhez kapcsolódó, technológiai berendezési tárgy szerelésének, létesítésének minősül. Kérdés: Az engedélyköteles építkezés időszakában végzett technológiai szerelés – mely önmagában nem engedélyköteles munka- fordított adózás szabályai alapján számlázandó, vagy az általános szabályok vonatkoznak rá?Köszönettel,Mencsik Ferencnéügyvezető

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close