310 találat a(z) árfolyam cimkére

Sosem volt ilyen gyenge a forint Cikk

Új történelmi csúcsot döntött a forint árfolyama a mai napon: az euró árfolyama 333 forint fölé emelkedett – írja a Portfolio.hu.

Brexit: zuhanórepülésben a font Cikk

A brit font 1985 óta a legalacsonyabb szintre esett a dollárral szemben ma a befektetőknek arra a félelmére, hogy megegyezés nélkül lép ki Nagy-Britannia az Európai Unióból.

Gyengült a forint Cikk

Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon péntek reggel.

330 forint felett kezdett az euró Cikk

Felfelé korrigált csütörtök reggelre a forint az euróval szemben a szerdai idei mélypontjához képest.

MNB árfolyam bejelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk több éve állít ki, és fogad be devizás számlákat. Az MNB árfolyam alkalmazásának bejelentésére ebben az esetben év közben is van lehetőség vagy csak 2020.01.01-től jelenthetjük be?

Kiállított számla árfolyama könyvelésnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünknél más a számlázóprogram mint a könyvelőprogram. Ebből kifolyólag az árfolyammal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Az exportértékesítések számlázásánál nem mindig tudjuk az aznapi árfolyamot, így sok esetben az előző napi árfolyammal számolunk, a számlán a forintértéket is feltüntetjük. Könyvelésnél viszont már tudjuk a teljesítéskori árfolyamot. Az lenne a kérdésem, hogy melyik árfolyammal kell könyvelnünk a számlát, a tényleges teljesítéskorival vagy a számlán lévő, előző napival? Köszönöm a válaszát!

Árfolyam Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két ügylet kapcsán szeretném a véleményét kérni. Milyen árfolyammal kell a pénzügyi teljesítéshez adott, kapott skontót elszámolni? Illetve az olyan devizás utalásokat, amelyeknél a partner a vevő- és a szállítószámlákat összevonva egyenleget utal (tulajdonképpen kompenzál) devizaszámlára, hogyan kezelem helyesen? Sajnos a könyvelő programmal az a tapasztalatom, ha felülírom az általa felajánlott árfolyamot,(jóváírás esetén aznapi, terhelés esetén átlag) összezavarhatja az átlagárfolyam számításánál. Válaszát előre is köszönöm!

Jutalék meghatározása euróban Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Egy magyar kft. a következő módon szeretne bért fizetni alkalmazottainak: a forintban meghatározott alapbéren felül jutalékot is szeretne fizetni az alkalmazottak által lebonyolított forgalom alapján. A forgalom euróban keletkezik, így a jutalék is, de forintban szeretnék kifizetni. Van-e erre lehetőség, és ha igen, akkor milyen árfolyamot kell használni? Válaszukat köszönöm.

Zuhan a bitcoin árfolyama Cikk

Kedden 6 százalékkal csökkent, múlt szerda óta pedig csaknem 30 százalékkal zuhant a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest.

Fizetett előleg Közösségen belül Kérdés

Tisztelt Szakértő(k)! Olasz üzleti partnerünktől egy néhány holnap múlva teljesülő szolgáltatással kapcsolatban előlegszámlát kaptunk. Mind cégünk, mind az olasz partner rendelkezik Közösségi adószámmal és a szolgáltatás teljesítési helye belföld lesz, tehát cégünk kötelezett az áfa megfizetésére. Az előlegszámla nem tartalmaz áfát, úgy ahogy a végszámla sem fog. Az előlegszámla júniusban került kiállításra (2019.06.26-ai dátummal), azonban az előleg megfizetésére júliusban került csak sor (2019.07.01-jén). Két kérdésben szeretném a segítségüket kérni. A fizetett előleget a júniusi vagy a júliusi áfabevallásban és közösségi összesítő nyilatkozatban kell-e szerepeltetni? Az előleg EUR-ban került kiszámlázásra felénk. Milyen árfolyamon kell szerepeltetni az előleget az áfabevallásban és az összesítő nyilatkozatban, azaz a 2019.06.26-i vagy a 2019.07.01-jei árfolyammal kell átszámítani az EUR összeget forintra? Segítségüket előre is köszönöm.

Zuhant a bitcoin árfolyama Cikk

A hét eleji emelkedés után csütörtökön csaknem 12 százalékkal zuhant a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest.

Cég/magánszemély ügylet rögzített árfolyamon Kérdés

Tisztelt Szakértők! Cég külföldön készpénzért gépjárművet vásárolna. Az egyik magánszemély tag rendelkezik a megfelelő összegű euróval, amit kölcsönadna a cégnek rövid időre. Olyan kölcsönszerződést szeretnének kötni, mely szerint forintban is vissza lehet fizetni a tartozást, a kölcsönadás napi MNB-árfolyamon rögzített forintösszegben, elkerülve ezzel az esetleges árfolyamkülönbözetet. Ez így működőképes? Származhat ebből az ügyletből akár a cégnek, akár a magánszemélynek bármilyen plusz fizetési, bevallási kötelezettsége? Köszönöm előre is válaszukat.

Devizahitel-szerződések: visszapasszolta az EU bírósága a labdát Cikk

A Budai Központi Kerületi Bíróságnak kell döntenie arról, hogy a devizahiteles szerződésekben az érintett pénzintézetek, megfelelve a vonatkozó uniós irányelvnek, világosan és érthetően fogalmazták-e meg a folyósítási árfolyamot rögzítő feltételeket – közölte döntését az Európai Unió luxembourgi székhelyű bírósága szerdán.

Csúcson a bitcoin árfolyama Cikk

Tavaly május közepe óta a legmagasabb szintre emelkedett a bitcoin árfolyama a dollárhoz képest hétfő délelőtt.

Devizás ügyletekről ismét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft.-nk a devizás ügyletekre az MNB-árfolyam szerinti elszámolást választotta. A devizás értékesitésekből befolyó összegeket a választott napi MNB-árfolyamon vesszük állományba. A külföldi szállitó kiegyenlitésére sajnos nem az átlag, hanem a FIFO (nagyon munkaigényes módszert) rögzitettük a számviteli politikánkban. A keletkező árfolyam-különbözet eredményre gyakorolt hatása jelentős, mert nagy a devizaszámla forgalma. Amikor a devizaszámláról átvezetésre kerül egy jelentősebb összeg a forint számlára, akkor a forintszámlán történő jóváíráskor a tényleges összegben, nem pedig a választott árfolyamon kell könyvelni. A deviza számláról a kivezetés pedig könyv szerinti értéken történik FIFO szerint. Egy 30-40 ezer eurós tételnél óriási, sok esetben milliós árfolyam-különbözet keletkezik. (Lehet, hogy rosszul könyveltem valamikor?) Jól csinálom ezt a részét? Vagyis a forint számlán a tényleges kifizetett összegnek megfelelő árfolyammal dolgozom, mivel ezt készpénzzel történő devizavásárlásnak kell tekinteni? A kapcsolódó bankköltséget milyen árfolyamon számoljam? Könyv szerintin? Kérdés még az, hogy erre az évre megtehetem e a számviteli politika megváltoztatásával, hogy áttérek az átlagáras módszerre? Azon is gondolkodtam, hogy a 2018-as devizás tételeket átkönyvelem átlagáras módszerre, persze az árfolyam-különbözet ott is jelentős lehet. Van százezres eurós kötelezettség kifizetés is, és ott az árfolyam-különbözet igen nagy. Köszönettel: B.J

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület törlése, zárómérlege

Pölöskei Pálné

adószakértő

Bt.-kültag halála

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kata 2021

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close