311 találat a(z) árfolyam cimkére

További zuhanás a kriptodevizák piacán Cikk

Szerdán is folytatódott a zuhanás a kriptodevizák piacán: már a második egymást követő napon csökkent kétszámjegyű mértékben a bitcoin, az ether és a ripple árfolyama.

Pánik a bitcoin és más kriptodevizák piacán Cikk

Meredeken csökkent a nagy kriptodevizák árfolyama a mai nap folyamán, a bitcoin, az ether és a ripple egyaránt kétszámjegyű veszteséget szenvedett el a piaci pánik által kiváltott masszív eladási hullámban.

Külföldi időszakos elszámolású számlák könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Szeretném tájékoztatásukat kérni az alábbiakban belföldi kft. vonatkozásában: 1.) Külföldi partner számára devizában kiállított időszakos elszámolású számla esetén milyen árfolyammal könyveljük le a számla forint értékét: a szerződés szerinti (számviteli) teljesítés dátuma szerint vagy az áfa teljesítés szerinti árfolyammal? Mely időszak áfabevallásába kerül be a számla értéke mint tájékoztató összeg, a számviteli vagy az áfa teljesítési dátumával? Az áfabevallásba milyen árfolyamon kell átszámítani? 2.) Külföldi partnertől kapott, devizában kiállított számla esetén a számla kelte eltér a szerződés szerinti teljesítés dátumától, ebben az esetben milyen árfolyammal rögzítjük a könyvelésben és az áfabevallásban? Illetve mely időszaki áfabevallásba fog bekerülni az értéke mint fizetendő és levonható áfa? Köszönöm válaszukat!

Részvényopció adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016 októberében a vőm értesítést kapott az amerikai anyavállalatától, hogy 2016.10.27-ével 152 részvényt tartalmazó ingyenes részvényopció került a nevére, a következő feltételekkel: – 2017.10.27-én hozzáférhető/eladható lesz ebből 50 részvény, – 2018.10.27-én újabb 50 részvény válik elérhetővé/eladhatóvá, – 2019.10.27-én a maradék 52 válik elérhetővé/eladhatóvá. Kérdésünk, hogy melyik tőzsdei napi árfolyamon kell a részvények értékét megállapítani? A részvényopció indulásának napja az alap, azaz 2016. október 27., vagy azon napok tőzsdei árfolyamát kell alapul venni, amikor az elérhetőség megnyílt vagy meg fog nyílni? Tisztában vagyunk azzal, hogy a bevétel megszerzésének időpontjában kell az szja-t és az ehót megfizetni. A következő kérdésünk ehhez kapcsolódik. Tehát a jövedelem megállapításánál alkalmazhatjuk-e az adóelőleg megállapításához azt, hogy a bevétel megszerzésének napját megelőző hónap 15. napján érvényes árfolyamot vesszük alapul? Köszönettel: Dobosi Pálné

Külföldi napidíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő jogszabályok értelmezésében kérjük a segítségüket, -1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról törvény alapján a forintra történő átszámításnál a kifizetést megelőző hónap 15. napján érvényes hivatalos MNB árfolyamot kell alkalmazni [szja tv. 6. § (4) bekezdés]. - a 46. § (1) és a 46.§ (6) bekezdés figyelembe vétele alapján, „munkáltatói adómegállapításban történő utólagos elszámolással - adóelőlegként kell megfizetni” itt elsősorban az érdekelne, ha az adóelőleg megfizetése így történik, akkor a külföldi napidíj átváltásához, ez hogyan viszonyul. - továbbá az 1997. évi LXXX. törvény 50. §-a alapján, de főként a (6) bekezdés szerint, hogyan értelmezzük a jogszabályokat az adott kérdés tekintetében? Kérdésünk a következő: A külföldi jövedelem és egyéb jövedelmek (külföldi napidíj) kifizetése esetén, ha az a novemberi bérszámfejtés, de a munkavállalónak december elején történő utalás esetén, a fentiek alapján mit tekintünk a kifizetés hónapjának, illetve a novemberi bérszámfejtés során akkor melyik hónap (október 15. vagy november 15-ei) árfolyamon kerül átszámolásra a novemberi bérlapon a napidíj összeg? Hogyan kell összehangolni a törvényeket, illetve kell-e ezt együttesen vizsgálni? Segítségüket előre is köszönöm.

EU-szolgáltatás árfolyam Kérdés

Az EU-ból érkező szolgáltatások számláinak áfabevallásakor mi a teljesítés időpontja? Mely időpont árfolyamán kell forintra átszámítani és bevallani az áfa összegét olyan esetekben, amikor az áfát a (áfatörvény 37. § (1) bekezdés) szolgáltatás igénybevevője mint áfaalany fizeti?

Külföldi kiküldetés – költségelszámolás árfolyama Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldi kiküldetés esetében adunk ellátmányt (eurót) a kiutazónak vételi árfolyamon. Majd hazatérve hozza a számlát Lengyelországból, ami 40 lengyel zlotyról szól, és nincs átváltási papír a valutaváltásról. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan, milyen árfolyamon tudjuk elszámolni a kötlséget, hogyan járunk el helyesen? Ha az előző hó 15-ei MNB-árfolyamát nézzük a zlotynak és az eurónak is, és úgy kapunk egy euróösszeget, amit utána a kiadási árfolyammal számolunk el, vagy elég csak előző hó 15-ei zlotyárfolyammal átszámolni forintra, majd a forintösszeget a kiadási árfolyammal euróra kalkuláljuk? Válaszát előre is köszönjük!

Árfolyam-elszámolási mód Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét. A cég az árukat a Távol-Keleten gyártja, az importszámlák USD-ben érkeznek. Az árukat közösségen belül értékesítik, export számlák euróban. A cég a bekerülési érték megfelelő kiszámolásához igénybe veszi egy szlovák bank forward üzleteit. A cég az MNB-árfolyam használatára be van jelentkezve. Kérdésünk: Az OTP Banknál vezetett eurószámláról átvezetésre kerülő összegek megérkeznek a szlovák eurószámlára. A forward üzlet lekérésével a szlovák eurószámláról átkerül a szlovák USD számlára – melyről a bank SWAP üzlet elszámolás megnevezésű bizonylatot küld –, majd az importszámla innen kerül kifizetésre. Az alábbiak szerint használjuk az árfolyamokat. Helyesen tesszük? Az OTP Bankból történő átvezetés átlagárfolyamon történik. A szlovák eurószámlán a jóváírás MNB-árfolyamon. A szlovák eurószámláról a terhelés a forward üzlet lekérésével átlagárfolyamon könyvelődik. A szlovák dollárszámlán történő jóváírás MNB-árfolyamon. Ez az elszámolási mód egy nagyösszegű árfolyamdifferenciát eredményez, amely a társaságiadó-fizetésnél jelentős terhet ró a cégre. Köszönettel: Reményi Győzőné

Májkárosodás miatt vizsgálnak egy közkedvelt magyar gyógyszert Cikk

Vizsgálatot indított az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) illetékes bizottsága, mert a Richter Gedeon Esmya nevű gyógyszerével kezelt négy betegnél súlyos májkárosodást diagnosztizáltak, hármuknál májátültetést is el kellett végezni a Világgazdaság értesülése szerint. A Richter Gedeon gyógyszergyár szerint nincs összefüggés a gyógyszer és a májkárosodás között.

Nagy durranás a bitcoin piacán Cikk

Még az idén bevezetik a bitcoint a származtatott tőzsdei termékek legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange-re.

Árfolyam szerepeltetése a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésünk az lenne, hogy külföldi pénznemben kiállított számlán fel kell-e tüntetni a forintosításhoz szükséges árfolyamot, ha az ügylet a belföldi fordított adózás hatálya alá tartozik? És mi a teendő ezzel kapcsolatban a külföldre nyújtott szolgáltatásokról, értékesített termékekről kiállított számlák esetében? Válaszát előre is köszönjük!

A hitel, a kölcsön és a pénzügyi lízing a számvitelben Cikk

Hogyan kell kimutatni a pénzügyi szolgáltatások közül a hitel és kölcsönügyleteket és a pénzügyi lízinget, miként kell elszámolni a kapcsolódó gazdasági eseményeket? Ismertetjük.

Árfolyam szerepeltetése a számlán Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném szakértői válaszát kérni. Korlátolt felelősségű társaság fő tevékenységi köre 8623 Fogorvosi járóbeteg-ellátás, kizárólag ezt a tevékenységet végzi. Euróban kiállított számla esetén fel kell tüntetni az árfolyamot? Köszönettel várom válaszát!

Közösségen belüli értékesítés előlegfizetéssel Kérdés

Közösségen belüli értékesítésre előleget kaptunk előző bevallási időszakban devizában. A számla értéke nagyobb, mint a fizetett előleg. A teljesítés időszakának áfabevallásában milyen árfolyamon kell szerepeltetni a számlát?

Gondban Románia: történelmi mélyponton a lej árfolyama Cikk

Történelmi mélypontra süllyedt ma a lej árfolyama, a Román Nemzeti Bank által közölt árfolyam szerint egy euró 4,6495 lejt ért. Legutóbb 2012 júniusában volt hasonlóan gyenge a lej.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Oroszország, áfabevallás

Bunna Erika

adótanácsadó

Alanyi mentes szolgáltatás nyújtása

Bunna Erika

adótanácsadó

Közműtársulás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close