4 találat a(z) áramszámla cimkére

Telephelyi költség elszámolása Kérdés

Bérleti díjhoz kapcsolódó továbbhárított áram számlázása Kérdés

Áramszámla-részletező Kérdés

A villamosenergiáról szóló törvény (Vet.) végrehajtási rendelete alapján: 13/B § (1) bekezdés Ha a magánvezeték engedélyese a magánvezetékre kapcsolódó vételezőnek továbbadással villamos energiát értékesít, és magánvezetékes szolgáltatást nyújt, a kiállított számlán elkülönítve, külön-külön tünteti fel a Vet. 66. § (5) bekezdés a) pont szerinti villamosenergia-beszerzési átlagárat, valamint a Vet. 66. § (7) bekezdése alapján érvényesített díjakat, egyéb pénzeszközöket és az adókat. Kérdésünk, hogyan lehet teljesíteni a hivatkozott előírást? Az áram továbbterhelése céljából kiállított számlán, vagy akár egy mellékletben is lehet teljesíteni a részletező adatok feltűntetését? A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon kevés számlázó program képes az előírás szerinti adatok feltüntetésére a számlaképen, ezért különféle megoldások tapasztalhatók, például mellékletben, számlaszámra való hivatkozás nélkül is akár. Mi az a minimum, amit a Vet. és az áfatörvény, illetve a számlákra vonatkozó előírások alapján szükséges teljesíteni a részletező adatok feltüntetése tekintetében? Válaszukat előre is köszönöm!

Anyagköltség (energiahordozók) levonása az ipa-alapnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. saját tulajdonú telephelyeinek üzemeltetéséhez (irodák,raktárak fűtése, világítása) felhasznált energiahordozók (áram, gáz) számlázott értékét anyagköltségként számolja el, és így az ipa-alapnál levonható tételként tünteti fel. Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a FŐGÁZ szolgáltatásként számlázza az energiahordozókat, és a számlán feltünteti, hogy közvetített szolgáltatást tartalmaz, Ráadásul az ELMŰ-ÉMÁSZ egyik számlájának kiállítója Energiakereskedő Kft., a másik Energiaszolgáltató Kft., telephelyek függvényében. Jól gondolom, hogy mindezektől függetlenül helyes az anyagköltségként történő elszámolás? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed melletti munkavégzés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Gyesről visszatérő másodállása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close