6 találat a(z) áramszámla cimkére

Augusztus 15-éig be lehet diktálni a mérőóraállásokat Cikk

Augusztus 1-jétől léptek életbe az új rezsiszabályok. Az MVM és az E.ON egy nappal ezelőtt még arról tájékoztatott, hogy augusztus 5-éig, vagyis van a leolvasott adatok közlésére. Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ma azt közölte honlapján, hogy minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására, ezért annak határidejét augusztus 15-éig meghosszabbítja.

Itt vannak a rezsicsökkentés legfontosabb kérdései Cikk

Eddigi formájában vége a rezsicsökkentésnek, a kormány az elszállt nemzetközi energiaárakra hivatkozva korlátozza a lakosság számára az áram és a gáz „kedvezményes" áron felhasználható havi mennyiségét. A hvg.hu feltette a legfontosabb kérdéseket, és a meglévő információk alapján válaszolt rá.

Telephelyi költség elszámolása Kérdés

Bérleti díjhoz kapcsolódó továbbhárított áram számlázása Kérdés

Áramszámla-részletező Kérdés

A villamosenergiáról szóló törvény (Vet.) végrehajtási rendelete alapján: 13/B § (1) bekezdés Ha a magánvezeték engedélyese a magánvezetékre kapcsolódó vételezőnek továbbadással villamos energiát értékesít, és magánvezetékes szolgáltatást nyújt, a kiállított számlán elkülönítve, külön-külön tünteti fel a Vet. 66. § (5) bekezdés a) pont szerinti villamosenergia-beszerzési átlagárat, valamint a Vet. 66. § (7) bekezdése alapján érvényesített díjakat, egyéb pénzeszközöket és az adókat. Kérdésünk, hogyan lehet teljesíteni a hivatkozott előírást? Az áram továbbterhelése céljából kiállított számlán, vagy akár egy mellékletben is lehet teljesíteni a részletező adatok feltűntetését? A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon kevés számlázó program képes az előírás szerinti adatok feltüntetésére a számlaképen, ezért különféle megoldások tapasztalhatók, például mellékletben, számlaszámra való hivatkozás nélkül is akár. Mi az a minimum, amit a Vet. és az áfatörvény, illetve a számlákra vonatkozó előírások alapján szükséges teljesíteni a részletező adatok feltüntetése tekintetében? Válaszukat előre is köszönöm!

Anyagköltség (energiahordozók) levonása az ipa-alapnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. saját tulajdonú telephelyeinek üzemeltetéséhez (irodák,raktárak fűtése, világítása) felhasznált energiahordozók (áram, gáz) számlázott értékét anyagköltségként számolja el, és így az ipa-alapnál levonható tételként tünteti fel. Az ELMŰ-ÉMÁSZ és a FŐGÁZ szolgáltatásként számlázza az energiahordozókat, és a számlán feltünteti, hogy közvetített szolgáltatást tartalmaz, Ráadásul az ELMŰ-ÉMÁSZ egyik számlájának kiállítója Energiakereskedő Kft., a másik Energiaszolgáltató Kft., telephelyek függvényében. Jól gondolom, hogy mindezektől függetlenül helyes az anyagköltségként történő elszámolás? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánvállalkozói tevékenység megszüntetésekor számlázás 2.

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Cégkapuletöltés-igazolás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tbj. szerinti külföldiség igazolása

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs