6 találat a(z) állapotos cimkére

Csed, gyed extra Kérdés

Táppénz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne: Egy magánszemély (fiatal nő) heti 36 órát meghaladó jogviszonyban rendőrként dolgozik, és emellett kiváltotta a vállalkozói igazolványát, mert edzőként is tevékenykedik, tehát főállás melletti egyéni vállalkozó is. Az adózó gyermeket vár, és főállásából veszélyeztetett terhes címmel táppénzre küldték, mivel a rendőri feladatok ellátása során számos esetben találkozhat olyan élethelyzettel (vér, szennyeződés stb.), mely a magzat életét is veszélyeztetheti. Ugyanakkor a várandós anyuka nem beteg, nem érzi rosszul magát, és pillanatnyilag még semmilyen módon nincs akadályozva mozgásában. Kérdésem az lenne, hogy elláthatja-e az anyuka az edzői feladatait így, hogy a rendőri munkájában veszélyeztetett terhesként felmentésre került? Nem minősül-e ez visszaélésnek vagy bármilyen módon szabályszegő magatartásnak? Válaszát előre köszönöm!

Munkáltatói felmondás próbaidős kismamának Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy általunk könyvelt cég vezetése próbaidő alatt táppénzen lévő terhes munkavállalónak szeretne felmondani! Kérem segítő válaszukat! Köszönettel! Sz. Zsuzsanna

Táppénz és munkabér Kérdés

Kovács Irén két helyen dolgozik alkalmazottként, 4-4 órában. Egyik munkahelyén fizikai, másikon adminisztratív jellegű munkát végez. Terhesség miatt az orvos betegállományba küldte, arról a munkahelyről, ahol fizikai munkát végez, de az adminisztratív jellegű munkát jelen állapotában is végezheti. Viszont: kaphat egyidejűleg táppénzt és munkabért? Köszönettel.

Gyesről visszatérő babát váró munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónknak le fog járni a gyese, jelentkezett, hogy vissza szeretne jönni dolgozni, tisztában van vele, hogy a munkaköre és az a terület, ahol a dolgozott, megszűnt, de kéri, hogy ajánljunk fel neki valamilyen munkakört. Sajnos nincs ilyen munkakörünk, behívtuk a munkavállalót, hogy ezt közöljük vele, de mielőtt a közlés megtörtént volna, tudomásunkra hozta, hogy babát vár. Mivel sajnos nem tudunk neki munkát adni, milyen lehetőségeink vannak? Egyáltalán elküldhetjük őt felmondással végkielégítés és felmondási idő kifizetésével? Köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel.

Várandós nő: felmondás, túlóra, munkakör Cikk

Fel lehet-e mondani a várandós nőnek, túlóráztatható-e, kötelező-e elengedni munkaidőben orvosi vizsgálatra, mit kell tenni, ha többműszakos munkára vették fel? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Könyvviteli szoftverváltás

Nagy Norbert

adószakértő

Nem egyezményes ország külföldi munkavállalója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős könyvvezetésből vissza egyszeresbe

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close