163 találat a(z) állami támogatás cimkére

Lakástakarék-pénztár: siessen, ha bezsákolná az állami támogatást! Cikk

A parlament ma kora délután – várhatóan – meg is szavazza a lakástakarék-pénztári megtakarítás állami támogatásának megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot, amelyet tegnap nyújtott be egy fideszes képviselő. A törvény a Magyar Közlönyben történő kihirdetésekor lép hatályba, amire – a törvényjavaslat sürgős, kivételes eljárásban történő tárgyalása miatt – feltételezhetően még ezen a héten sor kerül.

Nem jutott tisztességtelen előnyökhöz a McDonald’s – mondta ki az EB Cikk

Luxemburg nem nyújtott tiltott állami támogatást a McDonald's amerikai gyorsétteremláncnak, az Európai Bizottság ezért lezárja az ügyben még 2015-ben indított vizsgálatát – jelentette be szerdán Margrethe Vestager uniós versenyjogi biztos.

Illetékkedvezmény állami támogatás után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ingatlan utáni illetékkedvezménnyel kapcsolatosan szeretnék információt kapni. Ingatlanvétel esetén a csokkedvezmény levonható az illetékből. Viszont lenne fundamentás állami támogatás is, ami évi 72 ezer forint, az is levonható lenne az illetékből, és azt is külön, a B400 nyomtatványon tudom jelölni? Segítségét előre is köszönöm szépen!

1,2 milliárd forint támogatást kap az előadó-művészet Cikk

Összesen 1,264 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak működésük és szakmai programjaik megvalósítására – közölte szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az MTI-vel.

Katás bevétel – támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó a kormányhivataltól vállalkozóvá válási támogatást kapott. Jól gondolom-e, hogy ez nem számít bele a katás bevételébe? Kérdés viszont, hogy akkor külön szja-bevallást kell-e beadni? Ha igen, ott melyik sorban kell feltüntetni? Máshonnan nem volt szja-s bevétele az egyéni vállalkozónak. Várom válaszukat. Köszönettel.

Tovább dübörög az Audi Győrben, gigaberuházás milliárdos állami támogatással Cikk

Ötödrészben állami támogatásból, 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatás-fejlesztési központot (K+F) Győrben az Audi – jelentette be ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járműgyártó magyarországi leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján rendezett budapesti eseményen. Az e-motorok és az újgenerációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást.

Fiktív tanulókra vettek fel állami támogatást Cikk

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tizenhat pedagógust, aki két tánciskola több mint nyolcszáz nem létező diákja után az évek alatt 61 millió forint állami támogatást vett fel jogtalanul – közölte a főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Összeírják a gyümölcsültetvényeket, kötelező nyilatkozni Cikk

Február 14. és április 16. között gyümölcsösültetvény-összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – jelentette be sajtótjákoztatón Tóth Péter, a KSH mezőgazdasági statisztikai osztályának tanácsadója. Február 14. és 28. között online is ki lehet tölteni a kérdőíveket, a www.emezo.ksh.hu weboldalon. Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, ezért az érintettek számára a válaszadás kötelező.

Ennyi lesz a diákhitel kamata 2018-ban Cikk

A Diákhitel1 kamata 2,3 százalék marad a 2018. január 1-je és június 30-a közötti időszakban. A kötött felhasználású Diákhitel2 2017. október 1-je óta kamatmentes az állami kamattámogatásnak köszönhetően – közölte a Diákhitel Központ (DK) Zrt.

Ezért is érdemes megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni Cikk

Korábbi cikkünkben példákkal illusztrálva támasztottuk alá, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése drágább megoldás, mint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása. Most összegyűjtöttük, milyen más előnyt kovácsolhat még a munkáltató a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásából.

Szaktanácsadás számlázása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Mg.i,erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcs. egyéni és csoportos szaktanácsadás(Felhívás kódszáma:VP1-2.1.1-2.1.2-17)c. pályázat kapcsán: A szaktan. szolgáltatásban részt vevő közvetett kedvezményezett köteles a 10%-os hozzájárulási költséget számla ellenében megfizetni. Egyéni szaktan. esetében 90%-os, csoportos szaktan. 100%-os állami tám.-t biztosít a kedvezményezettnek. Felhívás 4.2.2.3.2. pontja értelmében (plusz pontért) az önerő 5-15%-kal növelhető. Vállalnánk a +15% önerőt, így egyéni szaktan. esetében 75%-os, a csoportos esetében 85%-os támogatást fogunk igényelni. Kérdésünk: számlázás során az ügyfél a nettó összeg 10%-át, illetve 0%-át fizeti a számlából a fennmaradó nettó összeg 15%-a számlakibocsátó elengedett követelése, a 75%-a illetve a 85%-a az állami támogatás, amit később a számlakibocsátó kap meg. A számlázás folyamán milyen egyéb szövegben kell utalni arra, hogy a vevő miért nem fizeti a teljes összeget? Le kell-e számlázni a teljes összeget? A teljesítési igazoláshoz szükséges-e csatolni bármilyen dokumentumot, ami igazolja, hogy a nettó összeg állami támogatás része, illetve a számlakibocsátó elengedett követelése milyen formában, mértékben és ki által lesz kiegyenlítve? Ki fizeti a támogatási összegre eső áfa részét/a számlakibocsátó elengedett követelésére eső áfa részét? A vállalt plusz 15% önerőt (általunk elengedett követelés) hogyan tudjuk lekönyvelni? A vevő hogyan tudja lekönyvelni a pénzügyileg teljesítetlen számlarészt?

Indul a lakáslottó, itt van az első nok Cikk

Elfogadta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Central Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) Szervező Zrt. által benyújtott első 180 fős közösség nyilvántartásba vételi kérelmét, ezzel hivatalosan is elindulhat Magyarországon a nemzeti otthonteremtési közösségek működése.

Támogatás közpénzből a tőzsdére készülő kkv-knak Cikk

Napokon belül indulnak a 20 milliárd forintos tőzsdefejlesztési alap pályázati kiírásai, amelyről még tavaly döntött a kormány.

Százmilliárdok turisztikai fejlesztésekre: mától lehet pályázni Cikk

Ma indul a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig; a rendelkezésre álló keretösszeg mintegy 300 milliárd forint.

Itt a kormánydöntés a harmadik gyermeket vállalók jelzáloghitelének csökkentéséről Cikk

Gyermekenként 1-1 millió forinttal csökkenthető 2018. január 1-jétől a harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozása – ismertette Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a miniszterelnök által májusban bejelentett kedvezmény részleteiről szóló szerdai kormányülés döntését csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Céltartalékképzés társasági adó vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Katás bt. után átalányadózó egyéni vállalkozó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereség és tao

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close