206 találat a(z) állami támogatás cimkére

Illetékkedvezmény állami támogatás után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ingatlan utáni illetékkedvezménnyel kapcsolatosan szeretnék információt kapni. Ingatlanvétel esetén a csokkedvezmény levonható az illetékből. Viszont lenne fundamentás állami támogatás is, ami évi 72 ezer forint, az is levonható lenne az illetékből, és azt is külön, a B400 nyomtatványon tudom jelölni? Segítségét előre is köszönöm szépen!

1,2 milliárd forint támogatást kap az előadó-művészet Cikk

Összesen 1,264 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező előadó-művészeti szervezetek, táncegyüttesek, valamint szabadtéri és nemzetiségi színházak működésük és szakmai programjaik megvalósítására – közölte szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az MTI-vel.

Katás bevétel – támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó a kormányhivataltól vállalkozóvá válási támogatást kapott. Jól gondolom-e, hogy ez nem számít bele a katás bevételébe? Kérdés viszont, hogy akkor külön szja-bevallást kell-e beadni? Ha igen, ott melyik sorban kell feltüntetni? Máshonnan nem volt szja-s bevétele az egyéni vállalkozónak. Várom válaszukat. Köszönettel.

Tovább dübörög az Audi Győrben, gigaberuházás milliárdos állami támogatással Cikk

Ötödrészben állami támogatásból, 6,15 milliárd forintból megvalósuló beruházással hoz létre új kutatás-fejlesztési központot (K+F) Győrben az Audi – jelentette be ma Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járműgyártó magyarországi leányvállalata fennállásának 25. évfordulóján rendezett budapesti eseményen. Az e-motorok és az újgenerációs belső égésű erőforrások kutatásával, fejlesztésével foglalkozó létesítményben harminc új fejlesztőmérnök kap állást.

Fiktív tanulókra vettek fel állami támogatást Cikk

Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással vádol a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség tizenhat pedagógust, aki két tánciskola több mint nyolcszáz nem létező diákja után az évek alatt 61 millió forint állami támogatást vett fel jogtalanul – közölte a főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Összeírják a gyümölcsültetvényeket, kötelező nyilatkozni Cikk

Február 14. és április 16. között gyümölcsösültetvény-összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – jelentette be sajtótjákoztatón Tóth Péter, a KSH mezőgazdasági statisztikai osztályának tanácsadója. Február 14. és 28. között online is ki lehet tölteni a kérdőíveket, a www.emezo.ksh.hu weboldalon. Az adatszolgáltatást kormányrendelet írja elő, ezért az érintettek számára a válaszadás kötelező.

Ennyi lesz a diákhitel kamata 2018-ban Cikk

A Diákhitel1 kamata 2,3 százalék marad a 2018. január 1-je és június 30-a közötti időszakban. A kötött felhasználású Diákhitel2 2017. október 1-je óta kamatmentes az állami kamattámogatásnak köszönhetően – közölte a Diákhitel Központ (DK) Zrt.

Ezért is érdemes megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatni Cikk

Korábbi cikkünkben példákkal illusztrálva támasztottuk alá, hogy a rehabilitációs hozzájárulás megfizetése drágább megoldás, mint a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása. Most összegyűjtöttük, milyen más előnyt kovácsolhat még a munkáltató a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásából.

Szaktanácsadás számlázása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Mg.i,erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcs. egyéni és csoportos szaktanácsadás(Felhívás kódszáma:VP1-2.1.1-2.1.2-17)c. pályázat kapcsán: A szaktan. szolgáltatásban részt vevő közvetett kedvezményezett köteles a 10%-os hozzájárulási költséget számla ellenében megfizetni. Egyéni szaktan. esetében 90%-os, csoportos szaktan. 100%-os állami tám.-t biztosít a kedvezményezettnek. Felhívás 4.2.2.3.2. pontja értelmében (plusz pontért) az önerő 5-15%-kal növelhető. Vállalnánk a +15% önerőt, így egyéni szaktan. esetében 75%-os, a csoportos esetében 85%-os támogatást fogunk igényelni. Kérdésünk: számlázás során az ügyfél a nettó összeg 10%-át, illetve 0%-át fizeti a számlából a fennmaradó nettó összeg 15%-a számlakibocsátó elengedett követelése, a 75%-a illetve a 85%-a az állami támogatás, amit később a számlakibocsátó kap meg. A számlázás folyamán milyen egyéb szövegben kell utalni arra, hogy a vevő miért nem fizeti a teljes összeget? Le kell-e számlázni a teljes összeget? A teljesítési igazoláshoz szükséges-e csatolni bármilyen dokumentumot, ami igazolja, hogy a nettó összeg állami támogatás része, illetve a számlakibocsátó elengedett követelése milyen formában, mértékben és ki által lesz kiegyenlítve? Ki fizeti a támogatási összegre eső áfa részét/a számlakibocsátó elengedett követelésére eső áfa részét? A vállalt plusz 15% önerőt (általunk elengedett követelés) hogyan tudjuk lekönyvelni? A vevő hogyan tudja lekönyvelni a pénzügyileg teljesítetlen számlarészt?

Indul a lakáslottó, itt van az első nok Cikk

Elfogadta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Central Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) Szervező Zrt. által benyújtott első 180 fős közösség nyilvántartásba vételi kérelmét, ezzel hivatalosan is elindulhat Magyarországon a nemzeti otthonteremtési közösségek működése.

Támogatás közpénzből a tőzsdére készülő kkv-knak Cikk

Napokon belül indulnak a 20 milliárd forintos tőzsdefejlesztési alap pályázati kiírásai, amelyről még tavaly döntött a kormány.

Százmilliárdok turisztikai fejlesztésekre: mától lehet pályázni Cikk

Ma indul a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program, amelyben vidéki szálláshelyek fejlesztésére lehet pályázni 2030-ig; a rendelkezésre álló keretösszeg mintegy 300 milliárd forint.

Itt a kormánydöntés a harmadik gyermeket vállalók jelzáloghitelének csökkentéséről Cikk

Gyermekenként 1-1 millió forinttal csökkenthető 2018. január 1-jétől a harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozása – ismertette Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a miniszterelnök által májusban bejelentett kedvezmény részleteiről szóló szerdai kormányülés döntését csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

2,1 milliárd forintos állami támogatást kapott a kecskeméti paradicsom-feldolgozó üzem Cikk

Az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény növelése – jelentette ki Varga Mihály az Univer Product Zrt. paradicsom-feldolgozó üzemének átadásakor Kecskeméten. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság növekedési pályára állt, a kormány célja, hogy a bővülést mindenki közvetlenül megtapasztalhassa, az emberek, a családok lehetőségei szélesebbek legyenek, és egyre bátrabban tervezhessenek a jövőre nézve.

Jövőre állami támogatás jár az első nyelvvizsgához Cikk

Évente 3 milliárd forintot különít el a kormány az első nyelvvizsga megszerzésére a következő három évben – közölte a kormányportálon az EMMI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kata 40%

Szipszer Tamás

adószakértő

Pót ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs