161 találat a(z) állami támogatás cimkére

Családi gazdaság állami támogatás Kérdés

Családi gazdaság a 116/2013(XII.12) VM rendelet alapján állattenyésztési technológiai berendezések fejlesztése céljából 21 millió 600 ezer forintért traktort vásárolt, melyhez 40 százalék támogatást kap. A támogatás t ebben az évben már nem utalják. A családi gazdaság a traktort szeretné egyösszegben költségként elszámolni. Kérdéseim: 1.) Ha az állami támogatást csak a következő évben utalják, elszámolható-e a traktor értéke egy összegben, vagy csak a támogatással csökkentett rész, vagy csak az évenkénti értékcsökkenési leírást lehet alkalmazni? Mi a helyes módja az értékcsökkenés elszámolásának? 2.) A kapott támogatás bevételnek tekintendő-e? A pályázaíró a kapott támogatás egyéb bevételkénti elszámolását kéri. A családi gazdaság tagjainak a bevétele a 8 millió forintot nem éri el, 40 százalék kistermelői költségátalányt számolnak el. Amennyiben a támogatást bevételként könyvelem, úgy a 40 százalék költségátalány számitásánál milyen módon kell azt figyelembe venni? Válaszukat előre is köszönöm.

Óriási állami támogatás a leggazdagabb magyar cégének Cikk

A kormány, egyedi döntés alapján, 1,46 milliárd forinttal támogatja a Bonafarm csoport új vágóhídjának megépítését Mohácson, amelynek összköltsége 7,3 milliárd forint lesz - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten újságíróknak.

Brüsszel a győri Audi állami támogatását vizsgálja Cikk

Szerdán részletes vizsgálatot kezdeményezett az Európai Bizottság (EB), hogy megállapítsák, a szabályoknak megfelelő-e a magyar állami támogatás, amelyet az Audi kap győri autógyárának bővítéséhez - írta közleményében az EB. A Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: a cégnek nagy a piaci részesedése Európában, emiatt kell a vonatkozó jogszabályok alapján a bizottságnak eljárást indítania.

NAV által engedményezett online gép előlege Kérdés

Tisztelt Szakértő! A NAV által "betiltott" gép előlegét megkapta az adóhatóságnak "megfelelő" cég (Micra) – ez nálunk fejlesztési célra folyósított támogatásként bevétel és követelés. Az eladónál a mi támogatásunk a pénztárgép számla szerinti eladási árának része lesz. A Micra beszámítás útján veszi figyelembe a 31 750 forint támogatást, melyet mi könyvelünk árbevételnek. Az a kérdésem, hogy helyesen tette-e a Micra, hogy a NAV által elutalt 31 750 forintról, mint előlegről, áfás számlát állított ki részünkre? Az előlegről kétszer kaptunk áfás számlát! Ez azt jelenti, hogy az áfát kétszer visszaigényelhetjük? Szerintem valami sántít. Várom válaszukat: Üdvözlettel Ujlakiné

Pénztárgépcsere: saját hibái miatt bünteti a kormány a vállalkozókat Cikk

Törölje el a határidőt, és fizesse ki az 50 ezer forintos tállami támogatást a kormány azoknak a kereskedőknek, akik – bár minden szabályt betartottak –, önhibájukon kívül mégsem tudták április végéig beüzemelni pénztárgépeiket – szorgalmazza az LMP. A kereskedők érdekképviseletének becslése szerint legalább 20-25 ezer vállalkozás csúszott le a támogatásról.

Pénztárgép: támogatás méltányosságból a károsultaknak? Cikk

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) továbbra is szeretné elérni, hogy egyedi méltányosság alapján megkaphassák a pénztárgépek cseréjéhez járó 50 ezer forintos állami támogatást azok, akik önhibájukon kívül nem jutottak hozzá határidőre a megrendelt géphez - mondta el Vámos György, a szervezet főtitkára az MTI kérdésére.

Online pénztárgép beszerzésének könyvelése 2. Kérdés

Kedves Sinka Júlia! A korábban "online pénztárgép beszerzésének könyvelése" címen feltett kérdésemre adott válaszához kérném még kiegészítésként a következő segítséget: az Alt Cash-nek befizetett előleget az ügyfélkapun keresztül lehetett állami támogatásként igényelni azoknak, akik visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépet rendeltek. A befizetett előleget az adózó folyószámláján írták elő támogatásként, majd közvetlenül átutalták az ügyfélkapun rendelt új pénztárgép forgalmazójának. Kérem, hogy ezen támogatás könyvelését írja meg, mert véleményem szerint ezt a támogatás már nem kell halasztott bevételként könyvelni, hanem adott évi eredményt érint.

Pénztárgép-igénylés állami támogatás Kérdés

Az alább leírtakra milyen megoldás lehet? Hová tudok fordulni? A pénztárgépre vonatkozó igényemet személyesen a NAV Csongrád Megyei Adóigazgatóságán adtam le 2014. február 14-én, amire határozatot kaptam március 6-ai dátummal, melvben értesítenek, hogy a már befizetett 31 750 forintot átutalják a PRIOR CASH Kft.-nek, az INSPUR 330 típusú-A029 engedélyszámú pénztárgép igénylése miatt. Az azóta eltelt időszakban 2014. április 28-áig semmilyen értesítést nem kaptam a Prior Cash Kft.-től a pénztárgéppel kapcsolatban. A cég honlapján szereplő telefonszámokon számtalan hívást kezdeményeztem, üzenetet (rögzítve) tettem, SEMMILYEN eredménnyel. VISSZA SEM HÍVTAK! 2014. április 28-án, hétfőn délután felhívtak telefonon, hogy NEM tudják leszállítani az igényelt pénztárgépet, másik típust tudnak csak adni. Kértem, hogy ezt ÍRÁSBAN közöljék az új árral, a gép típusával, egyéb SZERZŐDÉSI feltételekkel. 2014. április 29-én a kérés ellenére semmit nem kaptam, sőt még a telefont sem vették fel. 2014.április 30-án számtalan telefonhívás után (a szerviz számán) közölték velem, hogy csak egy típust, a NOVATEK-N gépet tudják biztosítani, de csak úgy, ha a gép összegét még 30-án átutalom. Ehhez elküldik a díjbekérőt. Ezt 2014. április 30-án, 14 óra 32 perckor tették meg. A banki átutalás 15 órakor zárt, így ezt lehetetlen volt megtenni. Kértem visszahívást, nem tették meg. 2014. április 30-án 18 órakkor telefonáltam, amikor azt közölték velem, hogy mivel nem fizettem ki a (számomra ismeretlen) gépet, így elesek az 50 000 forint állami támogatástól.

Pénztárgép-mizéria: repül a nehéz kő, ki tudja, hol áll meg? Cikk

Kereskedő legyen a talpán, aki nyomon tudta követni az elmúlt egy évben végbemenő, a pénztárgépek kötelező cseréjére vonatkozó jogszabályváltozásokat. A múlt hónapban ismét módosultak a pénztárgép-cseréhez igényelhető állami támogatásra vonatkozó határidők, valamint a nyugtaadási kötelezettségüknek kizárólag számlaadással eleget tevő adózók adatszolgáltatási kötelezettségére vonatkozó szabályok is.

Pénztárgépek: holnapig igényelhető támogatás Cikk

Az online pénztárgépek vásárlásához február 28-áig, péntekig igényelhetik az állami támogatást azok a kereskedők, akik betartották a rendelési határidőt.

Visszamenőleg is levonható az államilag finanszírozott tevékenységek áfája Cikk

Az Európai Bíróság a Közösségi joggal ellentétesnek ítélte, hogy az állami támogatással finanszírozott eszközberuházás vagy tevékenység után az előzetesen felszámított áfa nem vagy csak részben volt levonható. Emiatt ez a korlátozás Magyarországon is megszűnt ugyan 2006. január 1-től, de nem visszamenőlegesen. Egy, a Legfelsőbb Bíróság által tavaly év végén született döntés viszont azok számára lehetőséget nyitott arra, hogy a teljes levonási jogukkal éljenek, akik korábban támogatásban részesültek, de a nem éltek ezzel a lehetőségükkel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számvitel, adózás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Üzletrész

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Katáról átalányadóra

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close