251 találat a(z) állami támogatás cimkére

Ismét igényelhető támogatás elektromos teherszállító kerékpárok beszerzésére Cikk

Augusztus 1-jén az ötödik szakasza nyílt meg az elektromos teherszállító kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM). Sietni kell, mert ebben a szakaszban augusztus 5-éig igényelhető a támogatás.

Veszélyes lehet otthon őrizgetni a régi mobiltelefonokat Cikk

Sok régi mobilt őrizgetnek otthon a magyarok: 63 százalékuk tárol otthon használaton kívüli mobiltelefont, ráadásul az esetek többségében több, 10-15 évesnél is régebbi készülék hever a fiókban – derült ki a Yettel megrendelésére az Ipsos által készített országos, nemre, korra, településtípusra és régióra nézve is reprezentatív kutatásából.

Válságtámogatás igényelhető az orosz-ukrán háború hatásainak enyhítésére Cikk

Korlátozott összegű támogatással segíti a magyar állam az orosz-ukrán háború által hátrányosan érintett vállalkozásokat – derül ki a kormány nemrégiben közzétett rendeletéből.

Mennyi pluszpénzhez juthatunk az önkéntes nyugdíjpénztárral? Cikk

Egyre többen lépnek az öngondoskodás útjára: rendkívül keresett az önkéntes nyugdíjpénztár. De vajon mekkora állami támogatást kaphatunk erre a nyugdíjcélú megtakarításra? Melyek a buktatók, és hogyan tudjuk az összeget maximalizálni? Cikkünkben az ÖNYP nyújtotta lehetőségeket mutatjuk be a Nyugdíj Másképpen szakértőinek segítségével.

Az Európai Bizottság 1,14 milliárd euró összegű magyar programot hagyott jóvá Cikk

Az Európai Bizottság 1,14 milliárd euró (mintegy 442,37 milliárd forint) összegű magyar programot hagyott jóvá, amely az Ukrajna elleni orosz háborúval összefüggésben ágazatokon átívelően támogatja a vállalkozásokat – közölte a brüsszeli testület kedden.

Módosultak az állami támogatások egyes szabályai Cikk

A Magyar Közlönyben 2022. április 19-én jelent meg az egyes fejlesztéspolitikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 156/2022. kormányrendelet, mely az európai uniós versenyjog értelmében állami támogatásoknak minősülő források felhasználásának szabályairól rendelkező korábbi jogszabályokat módosítja. Az érintett kormányrendeletek egyrészt a támogatási rendszer általános szabályainak változásairól, másrészt a 2014-2020, illetve a 2021-2027 közötti programozási időszakban felhasználható támogatási források szabályairól szólnak. Cikkünkben ezeket a változásokat tekintjük át.

Költségek ellentételezésére kapott támogatási előleg és elszámolása Kérdés

Támogatás és áfa Kérdés

Vissza nem térítendő támogatás Kérdés

Katás vállalkozó támogatás Kérdés

Újraindítási gyorskölcsön nyilvántartása Cikk

Olvasónk az újraindítási gyorskölcsön helyes könyvelésével, nyilvántartásával kapcsolatban kérte az Adózóna segítségét. A kölcsönszerződésben pontosan így van megfogalmazva: " A hitelprogram keretében nyújtott kölcsön állami támogatásnak, formáját tekintve kamatmentes kölcsönnek minősül". A kölcsön lehívásakor előleget folyósítanak. Greff Magdolna okleveles adószakértő (Finacont Kft.) válaszolt.

Módosultak egyes állami támogatási szabályok Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 68. számában, április 19-én jelent meg az a kormányrendelet, amely több, állami támogatással kapcsolatos előírást is módosít.

Állami támogatás lekötése Kérdés

A falugazdászok személyesen segítik a mezőgazdasági támogatási kérelmek beadását Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai az idén főképp személyesen segítik a gazdákat az egységes támogatási kérelmek elkészítésében, beadásában, amit a koronavírus-járvány miatt az elmúlt két évben főként telefonon végeztek – közölte a NAK.

A villanyszámla díjára elég a benzinkutak állami támogatása Cikk

Segíti a kisebb benzinkutak túlélését a literenkénti 20 forintos állami támogatás, de a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint "ez csak a villanyszámlára elég", arra hogy nyitva maradhassanak – írta pénteki számában a Világgazdaság.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs