5 találat a(z) áfamentes értékhatár cimkére

Bérbeadás és az áfa kapcsolata Kérdés

Áfamentes értékhatár Kérdés

Katások áfakötelezettségei – az alanyi áfamentesség elvesztése Cikk

Milyen következményei vannak a kataalanynál az alanyi áfamentesség elvesztésének? Milyen jogok és kötelezettségek illetik meg az áfafizetésre kötelezett kataalanyt? Cikkünkből megtudhatja.

Családi gazdaság áfamentes értékhatára Kérdés

Kedves Júlia, köszönöm a válaszát. Még az nem egyértelmű számomra: ha külön kell a családi gazdaság tagjait áfaalanyként kezelni, akkor a bevételeiket, amelyeket nyugtán állítanak ki, külön-külön kell nevesíteni a 3 tag nevére? Mert eddig a nyugtára a családi vállalkozás vezetőjének bélyegzője került.

Közösségen belüli beszerzés Kérdés

Egy kft., amely áfaalany, Franciaországból hoz be ruhákat. Közösségi adószáma van, így a francia fél áfamentesen számlázott, a kft. az áfabevallásába befizetendő és a visszaigényelendő oldalra is beállította. Később kilépett az áfa alól, alanyi adómentességet választott (az adószáma is 2 helyett 1 lett). A francia partnerrel ezt a változást nem közölték, így a francia cég továbbra is áfa nélkül a közösségi adószámot feltüntetve számlázott a kft.-nek. 1. Most mit kell tennie a kft.-nek: önellenőrzéssel az áfát be kell vallania és befizetnie (Visszaigényelni már nem tudja, mivel alanyi adómentes.) 2. Hogyan kellett volna helyesen eljárnia amikor alanyi adómentes lett, hogy ez a helyzet ne alakuljon ki? 3.Milyen esetben lehet alkalmazni a 10 ezer eurós áfamentességi értékhatárt? A választ előre is köszönöm! Polyák Márta70-3872719

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Csed-gyed jogosultság

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close