9 találat a(z) áfakiutalás cimkére

Izer Norbert: maradhat a gyorsított áfakiutalás Cikk

Tavaly május óta összességében több mint ezermilliárd forint általános forgalmi adót utalt ki gyorsabban az adóhivatal. A járvány miatt bajba jutott vállalkozásokat segíti, ha ez az intézkedés az év végéig fennmaradhat – tájékoztatta Izer Norbert az MTI-t.

Idén is folytatják a gyorsított áfakiutalásokat Cikk

A gyorsított áfakiutalásokat az idén is folytatják: a bevallásukat ma leadó vállalkozások akár már február elején hozzájuthatnak a pénzükhöz – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Gyorsabban utalja ki az áfát az adóhivatal Cikk

Már a ma benyújtott áfabevallásokban visszakért összegre is érvényes, hogy az adóhivatal korábban utalja vissza a forgalmi adót. A NAV több módon is segíti a vállalkozások tevékenységét, ám határozattan fellép a veszélyhelyzettel visszaélő csalókkal szemben – közölte Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár.

Áfakiutalási határidő Kérdés

Az áfakiutalási határidőt kitolja-e az új Art. alapján az, ha kiutalás előtti ellenőrzést végez a NAV? Vagy a 75 napon belül, illetve kifizetettségi nyilatkozat esetén a 45 napon belül kell az ellenőrzést lefolytatniuk?

Ezért érdemes megbízható adózónak lenni Cikk

A NAV a vállalkozásokat 2016. első negyedévét követően negyedévente minősíti, és meghatározott esetben megbízható adózók vagy kockázatos adózók közé sorolja be azokat. Az adózás során történő, önkéntes jogkövetés ösztönzésére a megbízható adózók számára bizonyos előnyöket biztosítanak, amelyek javítják a megbízható adózók likviditási helyzetét, és ezen keresztül gyorsítják a pénzügyi folyamataikat, segítik a működésüket, foglalta össze hírlevelében a Deloitte.

Adótöbbletből átvezetés – NAV-elutasítás Kérdés

Tisztelt Szakértő, Cégünknek jelentős áfavisszaigénylése volt, amelynek kiutalását kértük. A NAV természetesen kihasználja a 75 nap kiutalási határidőt, tehát hónapokig adótöbblet mutatkozik az adófolyószámlán. Időközben felmerül adófizetési kötelezettségünk, amire átvezetést nyújtunk be a még ki nem utalt áfa terhére. Ezt most elutasították, mondva, hogy nincs adótöbblet, mert kiutalást kértünk (igaz nem teljesítik). Jogos-e az átvezetés elutasítása a NAV részéről? Régebben nem utasították el az átvezetést ilyen esetben. Volt-e a közelmúltban változás a jogszabályokban erre vonatkozóan? Előre is köszönjük a válaszukat!

Áfa-kiutalási határidő pénzforgalmi áfánál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Több ügyfelem pénzforgalmi áfa hatálya alá tartozik. Mivel sok a FAD-os munkájuk, sokszor kerülnek visszaigénylő pozicióba. Általában 1 millió forint feletti a kiutalásra váró összeg, de még soha nem kaptuk meg 45 napon belül. Nem értem, miért. A pénzforgalmi elszámolás számomra azt jelenti hogy a számlák ki vannak egyenlítve, ezzel szemben ellenőrzésekre járunk. A 2. negyedévi tételnél az egyik kiutalására várunk ma is, a másik ügyféllel már 09. 01-ével bevonultunk ellenőrzésre, tehát itt is várunk. Helyes ez? Tisztelettel: V. Mária

Áfakiutalás 30 vagy 75 napon belül? Kérdés

Kérdésem, hogy egyéni vállalkozónak milyen nyilatkozatot, vagy változás-bejelentést kell tenni ahhoz, hogy 75 nap helyett 30 napon belüli kiutalást, vagy átvezetést kérhessen a NAV-tól?

Hosszabb áfakiutalás: jól jár vele a költségvetés Cikk

Márciusban több mint százmilliárd forintot hozott a költségvetésnek az a tavalyi módosítás, amely meghosszabbította az áfa kiutalásának határidejét 75 napra, amely miatt a többlet egész évben több száz milliárd forintra rúghat, a vállalkozásoknak azonban gondot jelent a határidő hosszabbítás - írja a Napi Gazdaság szerdai számában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldre költözött személy magyarországi adózása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Osztalékfizetés és szocho

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ügyvédi iroda

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close