242 találat a(z) áfacsalás cimkére

Több milliárd forint áfát csaltak el Cikk

Előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Járásbíróság a győrszentiváni színesfém-kereskedői kör újabb gyanúsítottját - közölte a Győri Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Elhatalmasodott az adócsalás Romániában Cikk

A nemzetbiztonságot, az ország jövőjét is veszélyeztető szintre emelkedett Romániában az adócsalás - jelentette be kedden Lonut Dumitru, a szakértőkből álló, független tanácsadói testületként működő Pénzügyi Tanács elnöke.

Áfa: a visszaélések melegágya, de zűrös a magyar szabályozás is Cikk

A Magyar Adótanácsadó és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének „EU Bírósági esetek hatása a magyar áfa rendszerre” című konferenciáján a szakértők leszögezték, hogy az áfa valóban a visszaélések melegágya, de az is igaz, hogy a magyar adóhatóság sokszor a jóhiszemű, akár hibátlan adóbevallást benyújtó adózók ügyleteit is megkérdőjelezi.

A rossz hűtő buktatta le az áfacsalókat Cikk

Kétszáz kiló jelöletlen hússzállítmányt találtak a NAV pénzügyőrei a napokban egy szlovák teherautóban. A szállítólevelek szerint a cégtől összesen négy tonna húst vásárolt egy magyar vállalkozás, de az áru után nem fizette meg a 36 millió forint áfát - tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága pénteken az MTI-t.

Áfacsalások: vétlen adózókon csattan az ostor – Mit akar a NAV? Cikk

A magyar adóhatóság sokszor a jóhiszemű, akár hibátlan adóbevallást benyújtó adózók ügyleteit is megkérdőjelezi, miközben vitathatatlan, hogy az áfa a visszaélések melegágya – ecsetelték a szakértők a Magyar Adótanácsadó és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének az „EU bírósági esetek hatása a magyar áfa rendszerre” című konferenciáján.

Áfacsalásért rács mögé kerülhet a világbajnok Cikk

A Kecskeméti Törvényszéken megkezdődött a Cs. Bettina elleni büntetőper. Az egykori világbajnok ökölvívót bűnszervezetben elkövetett, az adóbevételt különösen nagy mértékben csökkentő adócsalás miatt állították bíróság elé – írja a borsonline.hu.

Adócsalási vád: a következő ciklusban felállhat a NAV-vizsgálóbizottság Cikk

A következő parlamenti ciklusban feláll majd az a vizsgálóbizottság, amely az adóhatóságot, valamint a feltételezett áfacsalásokat vizsgálja – jelentette ki sajtótájékoztatóján Schiffer András, az LMP társelnöke.

Áfacsalás – a NAV főigazgatója nem tartotta szükségesnek az ellenőrzést Cikk

Az Átlátszó újabb dokumentumot közölt, ami alapján úgy tűnik, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal főigazgatója megtagadott egy vizsgálatot, amely miatt nem sikerült felderíteni egy áfacsaló „cukros” céghálózatot.

Így derül ki az áfacsalás Cikk

Egyértelműen jelzik az elmúlt évek repcestatisztikái, mennyire aktívak voltak az áfacsalók a hazai piacon. A „kiszállítások” éveken keresztül meghaladták azt a repcemennyiséget, amely az országban egyáltalán megtermett. Mivel a repce kis szántóföldi növénynek számít, már viszonylag kevés fiktív ügylet is elegendő volt ahhoz, hogy a statisztikák felboruljanak és a visszaélések kibukjanak – írja az agrárszektor.hu.

Vallania kell a NAV-nak! Cikk

Adatigénylési pert nyert Schiffer András, az LMP társelnöke a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Törvényszéken kedden. A bíróság a keresetnek helyt adva kötelezte az adóhatóságot, hogy az ítélet jogerőre emelkedése esetén adja ki Horváth András, a NAV volt munkatársa által feltárt áfa-csalási botránnyal kapcsolatos "hétvégi vizsgálatról" szóló jelentését - közölte Schiffer András az MTI-vel.

Áfacsalás keseríti meg a cukrosok életét Cikk

Végeredményben az árletörő durva cukorpiaci áfacsalásokra vezethető vissza, hogy az idén újra drasztikus vetésterület-csökkenés fenyegeti a hazai cukorrépa-termelést. A gazdák vonakodnak szerződni az egyetlen megmaradt, Kaposváron működő cukorgyárral, mert az osztrák tulajdonos a piaci helyzetre hivatkozva nem fizet eleget.

Luxusban éltek a leleplezett áfacsalók Cikk

Cukor, olaj- és élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetre csaptak le a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói. Az elcsalt adóból többek között luxusingatlan építésébe kezdett a bűnszervezet irányítója.

Durvul a NAV-botrány: már Polt is adócsalásra gyanakszik Cikk

A legfőbb ügyész tájékoztatása szerint hivatali visszaélés, adócsalás és csalás bűntettének gyanúját keltik azok az adatok, amelyek a volt adóhivatali munkatárs, Horváth András által tett feljelentés nyomozása során eddig felmerültek.

Tüntetés az áfacsalások ellen Cikk

Civil szervezetek tüntetésen követelték a "nagy adózók által elkövetett áfacsalások" kivizsgálását szombaton Budapesten.

Megszüntetnék a vállalati adótitkot a szlovákok Cikk

Megszüntetné az adóbefizetések titkosságát a szlovák kormány, azaz nyilvánosan hozzáférhetővé tenné, hogy az egyes cégek mennyi vállalati jövedelemadót fizetnek, illetve melyikük kerüli meg az adóbefizetést - közölte honlapján a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap hétfőn.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély adómentes bevétele

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Tagdíj átvállalása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs