2 találat a(z) áfabevallás határideje cimkére

Ki nem fizetett fordított adós beszerzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó fordított adózás alá eső mezőgazdasági terméket értékesített január végi teljesítéssel. A vevő a számlát várhatóan csak április hónapban fogja kifizetni. Az egyéni vállalkozó negyedéves áfabevallásra kötelezett. Bevételként csak áprilisban fogja szerepeltetni nyilvántartásaiban a bevételt. A kérdésem az lenne, hogy melyik áfabevallási időszakban keletkezik jelentési kötelezettsége a fordított adós értékesítése után? Amennyiben ugyanezekkel a paraméterekkel (januári teljesítés, áprilisi kifizetés) fordított adózás alá eső beszerzés történt volna az egyéni vállalkozó részéről, mikor keletkezne a fizetendő áfa és a levonható áfabevallási kötelezettsége? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Közösségi szolgáltatás bevallási ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy a közösségi szolgáltatás igénybevétele esetén 2020-tól mikor kell szerepeltetni az összesítő áfabevallásban a számlákat, ha az áfabevallás határidejéig nem kaptuk meg a számlát és nem is fizettük ki? Kell-e önrevíziózni, vagy elég, ha a teljesítést követő hó 15-re könyveljük és erre az időpontra valljuk be? Változtak-e a szabályok az eddigiekhez képest? Köszönöm. Üdvözlettel: tamtim

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalék két gazdasági társaság között

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Üzletnyitási kedvezmények

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozó rezsiköltség-elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close