5 találat a(z) Ákr. cimkére

Új kormányrendelet enged eltérést a közigazgatási rendtartás szabályaitól Cikk

A május 8-án, a 2020/104. számú Magyar Közlönyben megjelent, a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettségről, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. kormányrendelet eltérést enged a 2016. évi CL. törvény (Ákr.) szabályaitól.

Végleges határozat: változhat-e a megállapított nyugellátás? Cikk

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (Ákr.) január 1-jei hatályba lépésével felülírhatjuk számos eddigi, közigazgatási eljárásokkal kapcsolatos ismeretünket, szóhasználatunkat. Így többek között a társadalombiztosítással összefüggő ügyekben is elfeledhetjük a jogerős határozat fogalmát, amelynek helyébe a végleges határozat lépett.

Tíz pontban az új közigazgatási rendtartásról Cikk

2018. január 1-jén lépett hatályba a már megszokott Ket.-et (a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvényt) felváltó Ákr. (az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény). Aki már találkozott adóügyekkel, az tudja, hogy az adótörvények mellett adóügyekben a Ket.-et is alkalmazni lehetett. A jelenlegi átalakítások végeredményeként az új általános közigazgatási rendtartást adótörvényekre nem lehet alkalmazni, a Ket. pedig már nem hatályos. A közigazgatási rendtartást ugyanakkor csaknem minden más hatóság előtt alkalmazni kell.

Napirenden: kata, kiva, egyházi 1 százalék, közigazgatási rendtartás, illetékek Cikk

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvény, az egyházaknak felajánlható adóról, az általános közigazgatási rendtartásról, továbbá az illetéktörvény módosításáról szóló vitával folytatta csütörtöki munkáját a Ház.

Gigászi törvénycsomag a parlament előtt Cikk

Összesen 114 törvényt módosítana a kormány az általános közigazgatási rendtartásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő törvények és egyes egyéb törvények módosításáról szóló javaslatban, amelyet ma terjesztett a parlament elé a nemzetgazdasági miniszter.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldre költözött személy magyarországi adózása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Osztalékfizetés és szocho

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ügyvédi iroda

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close