47 találat a(z) ÁSZ cimkére

Az ÁSZ szerint szükséges a választási plakátok szabályozásának átalakítása Cikk

Az Állami Számvevőszék tapasztalatai is alátámasztják, hogy szükséges a választási plakátok szabályozásának átalakítása. A Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöki tisztségéről lemondott Pálffy Ilona közölte, hogy az NVI javasolja a választási eljárásról szóló törvény átdolgozását a választási plakátok szabályozására vonatkozóan. Az ÁSZ évek óta szorgalmazza a plakátpiac esetében is a médiapiachoz hasonló szabályozási környezet megalkotását és elfogadását, olvasható az ÁSZ honlapján.

Szabálytalanságokat tártak fel a mérnöki és az építész kamaráknál Cikk

Nem működött szabályszerűen a Magyar Mérnöki Kamara, valamint a Magyar Építész Kamara 2015-2018 között – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a két köztestület külön-külön végzett ellenőrzése során. A Magyar Mérnöki Kamara vitatja az Állami Számvevőszék azon csütörtökön nyilvánosságra hozott megállapításait, hogy a köztestület 2015-2018. évi gazdálkodása során nem tett eleget beszámolási kötelezettségének, ezért gazdálkodása nem átlátható és elszámoltatható.

Tíz szociális és két köznevelési intézményfenntartót ellenőrzött az Állami Számvevőszék Cikk

A számvevőszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tíz szociális közfeladatot ellátó fenntartónál a 2015 és 2018, illetve a 2016 és 2018, a két köznevelési közfeladatot ellátó fenntartónál a 2016 és 2018 közötti időszakban ellenőrizték a központi költségvetésből kapott támogatások felhasználásának szabályszerűségét.

Szabályossági teszt alapítványoknak és egyesületeknek Cikk

Alapítványok és egyesületek szabályos működését segítő öntesztet tett elérhetővé online felületén az Állami Számvevszők (ÁSZ), miután csütörtökön lezárta 24 alapítvány kockázatalapú ellenőrzését – közölte az ÁSZ pénteken a honlapján.

24 ellenőrzött alapítványból 10-nél talált hiányosságokat az Állami Számvevőszék Cikk

A 24 ellenőrzött alapítvány, közalapítvány közül 14-nél tapasztalt az ÁSZ jogkövető magatartást a 2016-2018 közötti időszakban – ezt állapította meg az Állami Számvevőszék az alapítványok, közalapítványok kockázatalapú ellenőrzése során. Öt alapítvány gazdálkodása 2016-ban és/vagy 2017-ben magas kockázatot hordozott, értékelésük 2018-ra azonban már alacsony kockázatúra változott. További négy alapítvány gazdálkodásának átláthatósága és a közpénzekkel történő elszámoltathatósága nem volt biztosított. Ezek közül három az ellenőrzés ideje alatt intézkedéseket tett a kockázatok csökkentésére, egy alapítvány viszont nem intézkedett a szabályszerű számviteli beszámoló elkészítése tekintetében. A támogatások felhasználásának ellenőrizhetőségét további egy alapítvány nem biztosította.

ÁSZ: több hitel a kkv-knak, fehérebb gazdaság Cikk

A kisvállalkozások (kkv-k) hitelezésének növekedése elősegíti a gazdaság kifehérítését – erre a következtetésre jutott az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése. A ma nyilvánosságra hozott jelentésben az ÁSZ elemzői azt vizsgálták, hogy a kisvállalkozások hitelfelvétele miként járulhatott hozzá a gazdaság kifehérítéséhez, valamint a kisvállalkozások szürkegazdaságban végzett tevékenysége mennyiben lehet akadálya a hitelfelvétel dinamikus bővülésének.

Van pénz a magyar költségvetésben a veszélyhelyzet kezelésére Cikk

Masszív költségvetési tartalékok állnak a kormány rendelkezésére a veszélyhelyzet kezelésére, a csökkenő GDP-arányos államadósság és a devizában fennálló államadósság drasztikus mérséklése szintén jelentősen csökkenti az ország kiszolgáltatottságát – szögezte le honlapján az ÁSZ.

Akadémiai kutatóközpontok vagyongazdálkodását vizsgálta az Állami Számvevőszék Cikk

A tizenötből három akadémiai kutatóintézet biztosította megfelelően a vagyonmegőrzést 2016-2018 között, két kutatóközpont vagyongazdálkodása 2018 végére javult, tíz kutatóintézetnél ugyanakkor nem volt biztosított a közvagyon megőrzése az Állami Számvevőszék (ÁSZ) pénteken közzétett jelentése szerint.

ÁSZ: átgondolt értékelés szükséges az áfacsökkentés előtt Cikk

Az általános forgalmi adó csökkentések hatásait értékelte a fenntartható kifehérítési folyamat szempontjából az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb elemzése és arra a következtetésre jutott, hogy az áfakulcs csökkentése az elemzett termékcsoportok mintegy felénél nem mérsékelte a fogyasztói árakat, ezért a további áfacsökkentés átgondolt értékelése szükséges.

Szabálytalanságokat talált humánszolgáltatóknál a számvevőszék Cikk

Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseivel hozzájárul ahhoz, hogy a közfeladatok ellátásáért kapott közpénzeket az államháztartáson kívüli szervezetek is átlátható módon használják fel. Ennek keretében most hét nem állami humánszolgáltató intézményfenntartó – az Aranykereszt Ápoló Otthon Közhasznú Nonprofit Kft., a Szociális és Rehabilitációs Alapítvány, az Egyenlő Esélyekért Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Szent Kereszt Alapítvány, a Kék Nefelejcs Alapítvány és a Hotel Béda Idősek Lakóotthona Közhasznú Nonprofit Kft. – 2015-2017 közötti időszakra vonatkozó ellenőrzése fejeződött be. Egy intézmény esetében az ÁSZ kilátásba helyezte, egy másik esetében pedig kezdeményezte a költségvetési támogatás felfüggesztését.

Az ÁSZ több szabálytalanságot is talált az MVM Csoport három társaságánál Cikk

Az MVM Csoport három, erőműveket üzemeltető társaságának gazdálkodását ellenőrizte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és több szabálytalanságot is talált, egyebek közt a vagyongazdálkodásban – közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel.

Nem mindig szabályszerű a gyermekétkeztetés megszervezése Cikk

A gyermekétkeztetéshez kapcsolódó, törvényben foglalt ellátásokat az önkormányzatok alapvetően biztosítják, azonban jelentős részüknél annak megszervezése nem szabályszerű – mondta a szervezet felügyeleti vezetője az M1 műsorában.

Adócsökkentést szorgalmaz az ÁSZ vezetője Cikk

A jelenlegi folyamatok mellett lehetővé válhat a személyi jövedelemadó további csökkentése, ami elősegíti a gazdaság további fehéredését, a fogyasztási típusú hitelek helyett pedig a rövid és hosszú távú lakossági megtakarításokat kell elősegíteni – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjúban.

Az ellenőröket is ellenőrzik Cikk

Továbbra is fókuszban marad az "ellenőrök ellenőrzése", amelynek keretében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) értékeli a Magyar Nemzeti Bank és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal gazdálkodását – közölte a számvevőszék, miután Domokos László elnök átadta az 2019 első félévi ellenőrzési tervet Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés alelnökének.

Az ÁSZ száz dolgozójának ajánlotta fel a távozást közös megegyezéssel Cikk

Az Állami Számvevőszék több ütemben mintegy száz munkavállalójának ajánlotta fel a távozást az intézménytől, negyvenen már el is fogadták az ajánlatot – közölte az ÁSZ az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elveszett nyomdai számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Őstermelő szochója

Lepsényi Mária

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close