8006/2009. (AEÉ 13.) APEH tájékoztató

az állami adóhatóság részére történő 2009. évről teljesítendő adatszolgáltatásról

Kiválasztott időállapot: Mi ez?
  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:
  • Érvényesség kezdete: 
  • Érvényesség vége: 

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A tájékoztató a jogszabályban előírt adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos feladatok megfelelő és határidőre történő elvégzéséhez nyújt segítséget, de nem pótolja a törvényekben foglalt előírásokat.
Az adózás rendjéről szóló, többször módosított 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.), a személyi jövedelemadóról szóló többször módosított 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: Szja-törvény), az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló 2005. évi CXX. tör...

8006/2009. (AEÉ 13.) APEH tájékoztató
az állami adóhatóság részére történő 2009. évről teljesítendő adatszolgáltatásról
A tájékoztató a jogszabályban előírt adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos feladatok megfelelő és határidőre történő elvégzéséhez nyújt segítséget, de nem pótolja a törvényekben foglalt előírásokat.
Az adózás rendjéről szóló, többször módosított 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.), a személyi jövedelemadóról szóló többször módosított 1995. évi CXVII. törvény (továbbiakban: Szja-törvény), az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló 2005. évi CXX. törvény (továbbiakban: Ekho tv.), valamint az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásról és az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerűsített befizetéséről szóló 1997. évi LXXIV. törvény rendelkezik az állami adóhatóság részére teljesítendő adatszolgáltatási kötelezettségről (továbbiakban AM törvény).
Az elnöki tájékoztató e jogszabályokon alapul, de az azokban foglaltakat nem pótolja, nem helyettesíti!
A tájékoztató tartalmazza az adóhatóság részére a 2009. évről teljesítendő kifizetői és munkáltatói adatszolgáltatást.
A tájékoztató tartalma:
I. Általános tájékoztatás
1. Az adatszolgáltatásra kötelezettek köre
2. Soron kívüli adatszolgáltatás, az adatszolgáltatás teljesítése átalakulás esetén
3. Az adatszolgáltatás jellege
4. Az adatszolgáltatások teljesítése
5. Az adatszolgáltatás benyújtási határideje, a benyújtás helye
6. Az adatszolgáltatás egységes teljesítése
7. Az adatszolgáltatás kötelező adatai
II. Az egyes adatszolgáltatási kötelezettségek részletes ismertetése
az 1-jétől 29 pontig.
Mellékletek
1. sorszámtól a 28. sorszámig a nyomtatványok képei: (09K36, 09K37, 09K48, 09K50, 09K51, 09K52, 09K53, 09K54, 09K59, 09K64, 09K65, 09K71, 09K72, 09K73, 09K75, 09K76, 09K77, 09K79, 09K80, 09K83, 09K84, 09K85, 09K86, 09K88, 09K89, 09K90, 09K91, 09K92)
29. sorszám alatt Az ISO szabványnak megfelelő ország (állampolgárság) azonosítók
(Alpha-2 a 09K76, 09K77, 09K79, 09K80 esetében, Alpha-3 09K54, 09K80 nyomtatványoknál alkalmazható)
30. sorszám alatt Devizanem azonosítók
31. sorszám alatt a magán-nyugdíjpénztárak adóhatósági azonosító számai
32. sorszám alatt az adat szolgáltatás általános szabályait összefoglaló melléklet
I.
1) Az adatszolgáltatásra kötelezettek köre
A bevezető részben hivatkozott törvények előírásai szerint, a magánszemélyek jövedelemadójának megállapítása és ellenőrzése céljából az állami adóhatósághoz adatot kell szolgáltatnia:
- a kifizetőnek,
- a munkáltatónak,
- a biztosítóintézetnek,
- a hitelintézetnek,
- külön törvény szerint befektetési szolgáltatási tevékenység végzésére jogosult személy (befektetési szolgáltató),
- a vámhatóságnak,
- az önkormányzat jegyzőjének,
- a költségvetési támogatás igénybevételére jogosító igazolás kiállítójának,
- egyes adóterhet nem viselő járandóságokat (nyugdíjat, rehabilitációs járadékot, családi pótlékot) folyósító szervnek,
- az állami foglalkoztatási szervnek,
- az adókedvezmény (adómentesség) igénybevételére jogosító igazolást kiállító szervnek,
- az MRP szervezetnek,
- az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárnak
Az adatszolgáltatást - a kitöltési útmutatóban leírtak figyelembevételével - az 1-28. számú mellékletek szerinti nyomtatványoknak megfelelő adattartalommal kell az állami adóhatósághoz elektronikus úton benyújtani.
A magánszemély adózó 200 ezer forintig, más adózó 500 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható, ha az adatszolgáltatási kötelezettségét késedelmesen, hibásan, valótlan adattartalommal vagy hiányosan, illetőleg egyáltalán nem teljesíti.
Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása esetén a mulasztási bírság [Art. 172. § (1) és (7) bekezdése] megállapításával egyidejűleg az adóhatóság az adózót - határidő tűzésével - teljesítésre hívja fel. A kiszabott bírság kétszeresét kell újabb határidő tűzésével megállapítani, ha a teljesítésre kötelező, előző határozatban előírt határidőt az adózó elmulasztotta. A kötelezettség teljesítése esetén az e bekezdés alapján kiszabott bírság korlátlanul mérsékelhető.
2) Soron kívüli adatszolgáltatás (a folyamatos adatszolgáltatás kivételével, mert erről önálló tájékoztató rendelkezik)
Ha az adatszolgáltató 2010. január 1-jét követően - az adatszolgáltatási határidő után - jogutód nélkül megszűnik, adatszolgáltatását soron kívül, az Art. előírásai szerinti határidőben benyújtott bevallásával egyidejűleg kell teljesítenie. Az évközi, soron kívüli adatszolgáltatás a jelen tájékoztatóban (az 1-28. melléklet szerint) megadott adattartalommal kell benyújtani.
Átalakulás esetén a jogutód kötelezettsége teljesíteni a jogelőd által nem teljesített kötelezettségeket (adatszolgáltatást). Tekintve, hogy a törvényi rendelkezéssel összhangban van és a kifizetői adatszolgáltatás adóhatósági feldolgozását sem akadályozza, elfogadható, ha a 2009. évben jogutódlással történő évközi megszűnés esetén a jogutód az adóévet követően benyújtott adatszolgáltatásában "saját" kifizetésként szerepelteti a jogelőd által teljesített adóévi kifizetéseket.
Jogutódlással történő megszűnés esetén a jogutód az általános határidőig teljesíti a jogelőd kötelezettségét. Ilyen esetben az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell a jogelőd adószámát is, ha az adatszolgáltató a jogelőd kötelezettségét is teljesíti.
3) Az adatszolgáltatás jellege
Az adatszolgáltatás jellegének közlésére szolgáló helyen minden esetben fel kell tüntetni a megfelelő betűjelet (eredeti adatszolgáltatás: E adatszolgáltatás pótlása: P, adatszolgáltatás helyesbítése: H, soron kívüli eredeti adatszolgáltatás: S, soron kívüli helyesbítő adatszolgáltatás: M). Az adott mező üresen nem maradhat!
A kifizetők és munkáltatók adatszolgáltatási kötelezettségeit, valamint az állami adóhatóság részére teljesítendő adatszolgáltatás szabályait a már idézett törvények tartalmazzák.
Az ezekben meghatározott tartalommal és határidőben kell eleget tenni a kötelezettségeknek.
A 2009. évről teljesített adatszolgáltatás során elkövetett hiba kijavítása, az elmulasztott adatszolgáltatás pótlása, az e fejezetben foglaltak szerint történhet.
Abban az esetben, ha az adatszolgáltatás helyesbítésére, pótlására az eredeti adatszolgáltató személyében történt változást követően kerül sor, úgy az adatszolgáltatásban a jogutód adatszolgáltatónak fel kell tüntetnie a jogelőd adatszolgáltató adószámát is.
A.
Eredeti adatszolgáltatás
Eredetinek akkor minősül az adatszolgáltatás, ha az adatszolgáltató egy magánszemélyre nézve az adott évre, az adott adatszolgáltatásra előírt határidőn belül először szolgáltat adatot.
Eredeti adatszolgáltatás esetén az adott évre vonatkozó bizonylattípusnak megfelelő adattartalommal kell adatot szolgáltatni és ebben az esetben az adatszolgáltatás jellegének feltüntetésére szolgáló négyzetbe az "E" betűjelet kell beírni.
A határidő előtt benyújtott adatszolgáltatások esetében az elsőként beadott, és az APEH által elfogadott adatszolgáltatás minősül eredetinek.
B.
Az adatszolgáltatás pótlása
Pótlásnak tekintendő az adott évről (bármely ok folytán) elmaradt (határidőig nem teljesített) adatszolgáltatás közlése.
A pótlólagosan elkészített adatszolgáltatást az eredeti adatszolgáltatásnál leírtak szerint kell elkészíteni. Abban az esetben, ha egy magánszemélyre, az adatszolgáltatásra előírt határidőn túl szolgáltat adatot az adatszolgáltató, úgy azt csak pótlásként, elektronikus formában továbbíthatja az adóhatóság felé. Ilyen esetben az adott magánszemélyre vonatkozó adatszolgáltatásnál az adatszolgáltatás jellege kódkockában a "P" betűjelet kell szerepeltetni.
Példa: A közhasznú szervezet nem adott ki igazolást Kovács Gergely részére a 2009. adóévben befizetett adomány összegéről. Kovács Gergely adózó 2010. év augusztusában önellenőrzéssel szeretné helyesbíteni a 2009. adóévről benyújtott adóbevallását. Az adózó az önellenőrzés során szeretné igénybe venni a 2009-ben befizetett törlesztő részletei után járó adókedvezményt. A 2009-ben befizetett adomány összege 300 000 Ft, mely után 30% összevont adókedvezmény érvényesítésére lett volna jogosult a magánszemély.
Ebben az esetben a közhasznú szervezet utólag köteles kiállítani az adókedvezményre jogosító igazolást, melyről 2010-ben pótló adatszolgáltatást köteles benyújtani az adóhatóság felé.
C.
Az adatszolgáltatás helyesbítése
Az APEH által elfogadott adatközlés után, az adott adóévre ugyanazon magánszemély vonatkozásában csak helyesbítésként történhet az adatszolgáltatás. Helyesbítésről van szó, ha az adatszolgáltató utóbb észlelte, hogy az adatszolgáltatás során bármely lényeges adat tekintetében tévedett. A helyesbítést az adatszolgáltatás jellegének feltüntetésére szolgáló kódkockában "H" betűjellel kell jelölni.
A kifizető által történő adatszolgáltatás során, amennyiben egy magánszemély vonatkozásában elsőként történik az adott adóévre adatszolgáltatás az csak eredeti adatszolgáltatásként ("E") - ameny-nyiben az adatszolgáltatásra határidőn belül kerül sor-, illetve pótlásként ("P") történhet, ha az első adatközlésre határidőn túl kerül sor.
A helyesbítés lényege a teljes adatcsere.
A helyesbítés során "összesített" adatot kell közölni. Ez azt jelenti, ha korábban a törvény előírásától eltérően az adatszolgáltató több tételben küldte meg az általa kifizetett összegekről ugyanarra az évre, ugyanarra a magánszemélyre az érintett bizonylat típuson az adatokat, most a helyesbítés során nem az "egyik" téves adatszolgáltatást kell korrigálnia, hanem az összesített adatokra nézve kell a helyesbítést elvégeznie.
Példa: Kovács Gergely közcélú adományként 2009-ben 320 000 Ft-ot fizetett be az alapítványhoz. De az alapítvány 2010. február 15-éig az adókedvezményre jogosító igazolást 300 000 Ft-ról állította ki a részére és a kiállított igazolásról határidőn belül adatszolgáltatási kötelezettségének eleget tett az 09K51-es nyomtatványnak megfelelő adattartalommal. Az adóévben befizetett adomány összegét nem helyesen igazolta és ennek megfelelően 320 000 Ft-ról kellett volna kiadnia az igazolást. Az adatszolgáltatás jellegét eredeti adatszolgáltatásként jelölte a megfelelő kódkockában "E" kóddal.
Az adatszolgáltatási határidő után észleli, hogy hibásan szolgáltatott adatot. Az alapítvány által ismételten kiadott igazolás (melyen már a helyes összeg szerepel) alapján az adatszolgáltató helyesbíti az eredeti adatszolgáltatását.
Ebből következően az adatszolgáltatását helyesbítenie ("H") kell.
Azonosításhoz szükséges adat, vagy adatok valamelyikének helyesbítése
Meg kell különböztetni azt a helyesbítési típust, amikor azonosításhoz szükséges adatot kíván helyesbíteni az adatszolgáltató.
Ebben az esetben ugyanis az adatszolgáltatónak két tételben kell elvégeznie a helyesbítést. Az első helyesbítő tételben kötelezően meg kell adnia az eredeti tétel azonosításához szükséges adatokat, és a nem azonosító adatok közül az összeg adatokat nullával kell közölnie. A második tételben pótlásként kell szerepeltetnie az új azonosítóval a teljes tételt.
Példa: A pénzintézet Nagy Ferenc magánszemélyről a 2009. adóévre adatot szolgáltat a vissza nem térítendő munkáltatói támogatás kifizetéséről a 09K50-es számú nyomtatványnak megfelelő adattartalommal. Az adatszolgáltatását követően 2010. júniusában észleli, hogy a magánszemély adóazonosító jelét elírta, így szeretné azt helyesbíteni.
Amennyiben az adatszolgáltató a magánszemély adóazonosító jelét helyesen tüntette fel, csupán a magánszemély neve nem szerepel helyesen, úgy azt helyesbítenie nem kell.
D.
Soron kívüli adatszolgáltatás
Az Art. 3. számú mellékletének M) pontja kimondja, hogy a jogutód nélkül megszűnő adózó, illetőleg a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint egyéni vállalkozónak minősülő magánszemély, ha e tevékenységét megszűnteti, vagy a tevékenység gyakorlásához szükséges egyéni vállalkozói igazolványát, hatósági engedélyét jogerősen visszavonják, az e törvényben, illetőleg adótörvényben vagy költségvetési támogatást megállapító jogszabályban megállapított adatszolgáltatási kötelezettségét az éves elszámolású adókról benyújtott soron kívüli bevallással egyidejűleg teljesíti.
Fentiek alapján, amennyiben adózónak a vállalkozói tevékenysége év közben szűnik meg, abban az esetben a "Soron kívüli adatszolgáltatás" mező kitöltésével és az "adatszolgáltatás jellege " mezőben "S" betűt kell feltüntetni, így a megszűnés miatt kötelezően beadandó kontroll adatszolgáltatás lapjának a megszűnéskor (év közben) történő soron kívüli beadására, a törvényi előírásoknak megfelelően adózónak lehetősége van. A soron kívüli adatszolgáltatás helyesbítésére is mód van. Ebben az esetben a "Soron kívüli adatszolgáltatás" mező kitöltése mellett az "adatszolgáltatás jellege" mezőben kötelezően "M" betűt kell feltüntetni. A soron kívül teljesíthető adatszolgáltatás lehetőségét és annak helyesbítését az érintett adatszolgáltatásokon biztosított helyen lehet jelölni. A soron kívüli adatszolgáltatást mindig az előző évi kontroll adatszolgáltatási struktúrával kell elkészíteni.
4) Az adatszolgáltatások teljesítésének módja:
Az adatszolgáltatást kizárólag elektronikus úton lehet teljesíteni!
Elektronikus úton benyújtott adatszolgáltatás az APEH központi fogadószerverére megküldött, Internetes program segítségével teljesíthető.
Elektronikus úton történő adatszolgáltatás során, a feladásra kerülő csomag részét képezi az ún. adat-kísérő fájl, amely a következő adatokat tartalmazza: adatszolgáltató neve, adószáma, címe, ügyintézőjének neve, elérhetősége, könyvelőcég adatai, adatszolgáltatás típusa (új adatszolgáltatás vagy egy hibái miatt elutasított adatszolgáltatás cseréje), és a csomag tartalomjegyzéke, azaz a csomagban lévő bizonylatok fajtái, fájlonkénti tételszámai és ellenőrzésük eredménye. Az adatszolgáltatás beérkezését az adóhatóság nyugtafájl küldésével igazolja.
Ha a 2004-2008. évekre vonatkozó adatszolgáltatást kívánja az arra kötelezett helyesbíteni (pótolni), úgy azt a fentiekben leírtak alapján teheti meg.
5) Az adatszolgáltatás benyújtási határideje
Az adatszolgáltatás határideje 2010. január 31. a következő bizonylatoknál:
09K36 (1. sz. melléklet)
09K37 (2. sz. melléklet)
09K50 (4. sz. melléklet)
09K52 (6. sz. melléklet)
09K53 (7. sz. melléklet)
09K64 (10. sz. melléklet)
09K71 (12. sz. melléklet)
09K72 (13. sz. melléklet)
09K73 (14. sz. melléklet)
09K75 (15. sz. melléklet)
09K79 (18. sz. melléklet)
09K83 (20. sz. melléklet)
09K86 (23. sz. melléklet)
09K88 (24. sz. melléklet)
09K90 (26. sz. melléklet)
09K91 (27. sz. melléklet)
09K92 (28. sz. melléklet)
Az adatszolgáltatás határideje 2010. február 15. a következő bizonylatoknál:
09K48 (3. sz. melléklet)
09K51 (5. sz. melléklet)
09K59 (9. sz. melléklet)
09K65 (11. sz. melléklet)
09K84 (21. sz. melléklet)
09K85 (22. sz. melléklet)
09K89 (25. sz. melléklet) (adatszolgáltatás típusa=1)
Az adatszolgáltatás határideje 2010. március 20. a következő bizonylatoknál:
09K76 (16. sz. melléklet)
09K77 (17. sz. melléklet)
Az adatszolgáltatás határideje 2010. március 31. a következő bizonylatoknál:
09K54 (8. sz. melléklet)
09K80 (19. sz. melléklet)
09K89 (25. sz. melléklet) (adatszolgáltatás típusa=2) Ha az adatszolgáltató 2010. január 1-jét követően - az adatszolgáltatási határidőt megelőzően - jogutód nélkül megszűnik, adatszolgáltatását akkor is be kell nyújtania az adatszolgáltatás határidejéig. Jogutódlással történő megszűnés esetén a jogutód teljesíti a kötelezettséget.
6) Az adatszolgáltatás egységes teljesítése
A kifizetésről annak kell adatot szolgáltatnia, aki a kifizetést teljesítette, illetőleg az adóelőleget (adót) megállapította és levonta.
A kifizető (munkáltató) az adatszolgáltatási kötelezettségét magánszemélyenként teljesíti. Ebből következően nem fogadható el ugyanazon kifizető által több, azonos adatszolgáltatás ugyanarra a magánszemélyre, azonos adóévre vonatkozóan. Kivételek ez alól azok az esetek, ahol ezt a tájékoztató megengedi. Ez vonatkozik a több, nagyobb részleggel rendelkező kifizetők adatszolgáltatására is.
7) Az adatszolgáltatás kötelező adatai
Az adatközlő nevét, székhelyét, adószámát ki kell tölteni.
Amennyiben az adatszolgáltatást jogutód teljesíti, úgy a jogelőd adószámát is közölni kell, feltéve, hogy a jogelőd kötelezettségét is teljesíti.
Az adatszolgáltatás jellegének feltüntetésére szolgáló helyen minden esetben fel kell tüntetni a megfelelő betűjelet.
Azon magánszemélyek esetében, akikre nézve teljesíti az adatszolgáltatást az arra kötelezett, a nevükön túl az adóazonosító jelet kell szerepeltetni.
Az adatszolgáltatás helyesbítési lehetősége miatt az adott számú adatszolgáltatásnál kötelezően kitöltendő adatok a következők:
K36név, adóazonosító
K37név, adóazonosító
K48név, adóazonosító, szerződés sorszám
K50név, adóazonosító
K51név, adóazonosító, szerződés sorszám, jogcímkód
K52név, adóazonosító
K53név, adóazonosító
K54név, adóazonosító
K59név, adóazonosító, kód
K64név, adóazonosító, munkáltató adószáma
K65név, adóazonosító (hallgató), kedvezményt érvényesítő adóazon., kód
K71név, adóazonosító, értékpapír kód
K72név, adóazonosító, értékpapír kód
K73név, adóazonosító, értékpapír kód
K75név, adóazonosító, szerződésszám
K76név, tagállamkód, tagállam adóazonosító, sorszám
K77név, szervezet azonosító, sorszám
K79név, adóazonosító
K80név, adóazonosító
K83név, adóazonosító, jogcím
K84név, adóazonosító
K85név, adóazonosító, szerződés sorszám, adós-, adóstárs kód
K86név, adóazonosító, bizonylat sorszám
K88név, adóazonosító
K89név, adóazonosító, adatszolgáltatás típusa
K90név, adóazonosító, (ügyleti eladóé és ügyleti vevőé), értékpapír fajtája
K91név, adóazonosító
K92név, adóazonosító, csereügylet keletkezésének éve, ügylet sorszáma
Az adatszolgáltatásban az értékadatokat, minden esetben forintban kell közölni.
Az általános kitöltéstől való eltérés, az adott mellékletekben foglaltaknál található.
Az adatszolgáltatást elektronikus úton kell teljesíteni.
II.
1. Az MRP (Munkavállalói Résztulajdonosi Program) szervezet adatszolgáltatása a 2009. évben a magánszemély tulajdonába adott értékpapír adómentes természetbeni juttatás összegéről (09K36-os sz. nyomtatvány, 1. sz. melléklet)
Adatot kell szolgáltatni az MRP szervezetnek a szervezet tagjának tulajdonába adott értékpapír értékéből adómentes természetbeni juttatásként adott összegéről (Szja-törvény 1. sz. melléklet 8.31 pont).
Adómentes természetbeni juttatásnak minősül a tagnak tulajdonába adott értékpapír (ide nem értve a visszavásárolt vagyonrésznek minősülő értékpapírt) ráfordításként elszámolt beszerzési (nyilvántartási) értékéből az a rész, amely meghaladja a tulajdonba adás időpontjáig a tag által saját erő címen befizetett összeg alapján az MRP szervezet által elszámolt bevételt.
A résztvevő tulajdonába adott értékpapír ráfordításként elszámolt összege az MRP szervezet analitikájában a számvitelről szóló törvény felhatalmazása alapján kiadott 224/2000. (XII. 19.) sz. Korm. rendelet szerint elkülönítetten, a megszerzett részvények, üzletrészek között kimutatott ráfordítás összege.
Az "a" oszlopban, a juttatásban részesülő tag nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni.
A "c" oszlop szolgál a résztvevő tulajdonába adott értékpapír értékéből adómentes természetbeni juttatásként figyelembe vett ösz-szeg feltüntetésére.
2. A munkáltató adatszolgáltatása az általa magánszemélynek lakáscélú felhasználásra pénzintézeten keresztül nyújtott kölcsön 2009. évben elengedett összegéről (09K37-es számú nyomtatvány, 2. sz. melléklet)
A munkáltatóknak mindazon összegekről elektronikus úton adatot kell szolgáltatni, melyeket 2009. évben a dolgozójának lakáscélú felhasználásra nyújtott hitelből elengedett (Szja-törvény 1. sz. melléklet 9.3.5 pont).
Abban az esetben, ha a munkáltató hitelintézeten keresztül nyújtott alkalmazottjának lakáscélú felhasználásra kölcsönt, majd az abból fennálló összeget utóbb (jelen esetben 2009. évben) elengedte, adatszolgáltatást kell adnia az elengedett összegről.
Az "a" oszlopban a munkavállaló nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni.
A "c" oszlop szolgál az elengedett összeg feltüntetésére.
3. A biztosító intézet 2009. évi adatszolgáltatása (09K48-as számú nyomtatvány, 3. sz. melléklet)
A biztosítóintézetnek adatot kell szolgáltatnia a magánszemélyek részére kifizetett jövedelmet helyettesítő felelősségbiztosítás összegéről, valamint a nyugdíjbiztosítás alapján folyósított nyugdíjszolgáltatás összegéről. Adatot kell szolgáltatni azon magánszemélyekről is, akik az 1995. január 1-jét követően megkötött nyugdíjbiztosítási, illetőleg a tíz évre vagy annál hosszabb időtartamra szóló életbiztosítási szerződésük feletti rendelkezési jogukat a szerződés megkötésétől számított tíz éven belül gyakorolták. (Art. 3. sz. melléklet)
Az adatszolgáltatás szempontjából rendelkezési jog gyakorlásának a hatályos Szja-törvényben ilyenként meghatározott esetek minősülnek.
A nyomtatvány adattartalma szerint az "a" oszlopban a magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni.
Abban az esetben, ha a biztosítónak ugyanarra a magánszemélyre több szerződéssel kapcsolatban van adatszolgáltatási kötelezettsége, úgy a szerződésekről külön-külön kell az adatszolgáltatást teljesítenie. Ezt a "c" oszlopban, folyamatos sorszámmal kell jelölni.
A "d" oszlopban a nyugdíjbiztosítás alapján folyósított nyugdíjszolgáltatás összegét kell szerepeltetni.
Az "e" és "f" oszlopokban csak akkor kell adatot feltüntetni, ha a magánszemély az 1995. január 1-je után megkötött nyugdíjbiztosítása, illetőleg a tízéves, vagy ennél hosszabb időtartamra szóló életbiztosítása feletti rendelkezési jogát a szerződéskötéstől számított tíz éven belül gyakorolta. A szerződéskötés, illetőleg a rendelkezési jog gyakorlásának időpontját arab számokkal kell az "e" és "f" oszlopokba beírni (pl. 2009. 03.01.).
Az Szja-törvény 1. számú mellékletének 6.6. pontja alapján nem minősül adómentesnek a jövedelmet helyettesítő felelősségbiztosítási kártérítés összege. Ezekben az esetekben a kifizetett összegből a biztosítóintézetnek adóelőleget kellett levonnia. A jövedelmet helyettesítő felelősségbiztosítási kártérítés összegéről, az esetleges adójóváírásra jogosító hónapok számáról és a levont adóelőleg összegéről az Art. 31. § (2) bekezdése alapján, a 0908-as bevallásában adott számot a biztosító intézet.
4. A hitelintézet (pénzintézet) adatszolgáltatása a vissza nem térítendő munkáltatói támogatások 2009. évi kifizetéséről (09K50-es számú nyomtatvány, 4. sz. melléklet)
Szja-törvény 1. sz. melléklet 9.3.5 pontjának megfelelően a hitelintézeteknek az adóévben a közvetítésével nyújtott támogatásról a munkáltató a kölcsön általa elengedett összegéről az adóévet követő január 31-éig adatot szolgáltat az állami adóhatóságnak.
A hitelintézetnek (pénzintézetnek) adatot kell szolgáltatnia az olyan kifizetés teljesítéséről is, amelyet a magánszemély munkáltatója (lakás vásárlásához, építéséhez, bővítéséhez, illetőleg korszerűsítéséhez) vissza nem térítendő támogatásként adómentesen nyújtott alkalmazottjának a hitelintézeten (pénzintézeten) keresztül.
A lakáscélú hiteltartozásból a magánszemély javára a munkáltatója által elengedett összegről a munkáltatót terheli az adatszolgáltatási kötelezettség a 09K37 számú nyomtatványnak megfelelő adattartalommal.
A nyomtatvány adattartalma szerint az "a" oszlopban a támogatásban részesülő magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét, a "c" oszlopban pedig a kifizetett, az adatszolgáltatás körébe tartozó támogatás összegét kell feltüntetni.
5. Az igazolást kiállító szerv adatszolgáltatása a 2009. évi adókedvezményre jogosító igazolásokról (09K51-es számú nyomtatvány, 5. sz. melléklet)
Az összevont adóalap adója az összevont kedvezményalap 30%-ával, de legfeljebb 100 000 Ft csökkenthető (Szja-törvény 35. §).
Az adókedvezmény érvényesítésére, csak igazolás birtokában van lehetőség.
Ha a kifizető (munkáltató) vagy bármely más szervezet olyan igazolást állít ki, amely alapján a magánszemély adókedvezményt érvényesíthet, vagy az adójáról rendelkezhet, akkor arról adatot kell szolgáltatnia.
Az Szja. tv-ben meghatározott adókedvezményre, valamint rendelkező nyilatkozatra jogosító igazolások kiadásával összefüggésben adatszolgáltatásra a következő szervezetek kötelezettek:
1. Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak, így az egészségpénztárak, önsegélyező pénztárak és nyugdíjpénztárak is - a 37. § (4) bekezdés szerinti adókedvezményekkel (K51), valamint a 44/A. § szerinti rendelkező nyilatkozattal kapcsolatos igazolások kiállításának tekintetében (K59);
2. A társadalombiztosítási szerv a 35. § (3) bekezdés b) pontja alapján igénybe vehető adókedvezményekhez kiadott igazoláshoz kapcsolódóan (K51);
3. A magánnyugdíjpénztárak a 35. § (3) bekezdés c) és d) pontjában meghatározott kedvezményekhez kapcsolódó igazolás tekintetében (K51);
4. A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézmény a 35. § (3) bekezdés e) pontjában meghatározott kedvezményekhez kapcsolódó igazolás tekintetében (K51).
5. A felsőoktatási törvényben felsorolt felsőoktatási intézmények a hallgatói tandíj kedvezmény 35. § (3) bekezdés f) pontja igazolása kapcsán (K65);
6. A hitelintézetek (pénzintézetek), illetve a lakás-takarékpénztárak a 2006. december 31-én hatályos Szja-törvény 38. §-hoz kapcsolódó igazolása tekintetében. Az Szja-törvény 38. §-a (a lakáscélú hiteltörlesztéssel kapcsolatos kedvezményről rendelkező előírásról) 2007. január 1-jén hatályát vesztette, azonban a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy adóévben, az addigi szabályokat változatlanul lehet alkalmazni azon hitelek estében, amelyeknél a hiteltörlesztés 2007. január 1-je előtt megkezdődött. (K85);
7. Azon szervezetek (egészségügyi intézmények), háziorvosok, amelyek (akik) a magánszemély részére a 2009. évben olyan igazolást állítottak ki, mely alapján a magánszemély a 40. § (1) bekezdése alapján a súlyosan fogyatékos személyeket megillető személyi adókedvezményt érvényesíthet (K51);
8. A közhasznú szervezetek, a külön törvényben meghatározott egyházak a közcélú adományok 35. § (3) bekezdés g) pontjában és 37. § (4) bekezdésében meghatározott kedvezményéhez kiadott igazolások tekintetében (K51);
9. A biztosítóintézetek 35. §-ban (3) bekezdés h) pontjában foglalt kedvezmény érvényesítéséhez kiadott igazolásokkal kapcsolatban (K51);
10. A nyugdíj-előtakarékossági számla vezetője a 44/B. §-ban leírt, a magánszemély rendelkező nyilatkozatával kapcsolatban kiadott igazolásról (K84).
A magánszemélyek részére kiadott adókedvezmény igénybevételére jogosító igazolásokról a K51 (valamint a K59, a K65, a K84 és a K85) számú nyomtatvány szerinti adattartalommal kell adatot szolgáltatni.
A magánszemélyek részére az adókedvezmény igénybevételére jogosító igazolások adattartalmát a kifizetői és munkáltatói feladatokat összefoglaló APEH tájékoztató tartalmazza.
Az "a" oszlopban az adókedvezmény igénybevételére jogosult magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni. Abban az esetben, ha több szerződéssel kapcsolatban terheli ugyanarra a magánszemélyre nézve az adatszolgáltatási kötelezettség, úgy a szerződésekről külön-külön kell az adatszolgáltatást teljesíteni. Ezt a "c" oszlopban, folyamatos sorszámmal kell jelölni.
A "d" oszlopba az igazoláson szereplő - adókedvezményre jogosító - összeget kell beírni. Szükséges megjegyezni azonban, hogy az igazolt összeg alatt minden esetben a magánszemély által az adóévben befizetett (kifizetett) azon összeg egésze értendő, amely az érvényesíthető adókedvezmény alapját képezheti. (Azaz ha pl. egy magánszemély életbiztosítás díjaként 2009. évben 300 000 Ft kedvezményre jogosító összeget fizetett be a biztosító részére, úgy a biztosítónak ezt az összeget kell a "d" oszlopban feltüntetni). Amennyiben a magán személy a közhasznú szervezetnek korábban átutalt adományát tartós adománnyá minősítette át, akkor pl. 100 000 Ft összegű adomány esetében a "d" oszlopban 12 0000 Ft, azaz az adomány összegének 20%-ával megnövelt összegét kell feltüntetnie adókedvezményre jogosító összegként. Az "e" oszlopban az adókedvezmény jogcímének kódját a következő jegyzék szerint kell beírni.

Alkalmazható jogcímkódok

"e"

Súlyos fogyatékosság (végleges)

1

Súlyos fogyatékosság (átmeneti)

2

Közhasznú szervezet, egyház részére, valamint közérdekű
kötelezettségvállalásként nyújtott adomány

6

Tartós adományozás

12

Biztosítási díj

8

Magánnyugdíjpénztárba történő saját tagdíj, saját tagdíj
kiegészítése

9

Foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézménybe történő,
a magánszemély által a foglalkoztatói hozzájárulás
kiegészítéseként befizetett összeg

150

Magánnyugdíjpénztárba megállapodás alapján történő
tagdíjbefizetés

10

Társadalombiztosítási szervvel kötött megállapodás
alapján szolgálati idő és/vagy nyugdíjalapot képező
jövedelem szerzése céljából megfizetett összeg

11

Az adókedvezményre jogosító befizetéseket akkor lehet figyelembe venni a magánszemély 2009. évi adókötelezettségének megállapításánál, ha a befizetés az adóévben (2009. január 1. és 2009. december 31. között) történt. Ennek megfelelően kell a kifizetőnek is az adókedvezmény igénybevételéhez az igazolásokat kiadnia és arról adatot szolgáltatnia.
Szükséges megjegyezni, hogy az igazolt összeg alatt minden esetben a magánszemély által az adóévben befizetett (kifizetett) azon összeg egésze értendő, amely az érvényesíthető adókedvezmény alapját képezheti.
A társadalombiztosítási szervhez történő befizetések adókedvezménye
Társadalombiztosítási szervvel kötött megállapodás alapján a nyugellátásra jogosító szolgálati idő, illetőleg nyugdíjalapot képező jövedelem megszerzése céljából a magánszemély saját maga számára, illetőleg a nem egyéni vállalkozó magánszemély valamely más magánszemély javára fizetett összeg után összevont adókedvezmény részeként érvényesíthető kedvezmény.
A társadalombiztosítási szerv az ilyen jogcímen kiadott igazolásról az adatközlését a 09K51-es nyomtatványnak megfelelő adattartalom szerint teljesíti.
Az "e" oszlopba 11-es kódot kell beírni.
A társadalombiztosítási szerv a befizetett összeget annak a magánszemélynek igazolja, aki azt befizette.
A magán-nyugdíjpénztári befizetések adókedvezménye
A magánnyugdíjpénztárba megállapodás alapján a magánszemély saját maga számára befizetett tagdíja, illetve a saját tagdíját kiegészítő befizetése után adókedvezmény érvényesíthető.
Az ezen a jogcímen kiadott igazolás esetében az "e" oszlopba 9-es kódot kell beírni.
A magánnyugdíjpénztárba megállapodás alapján a magánszemély saját javára, illetőleg a nem egyéni vállalkozó magánszemély támogatási megállapodás szerint valamely más magánszemély javára fizetett összeg után is érvényesíthető összevont adókedvezmény részeként kedvezmény.
A pénztárnak ezen a jogcímen kiadott igazolása estében az "e" oszlopba 10-es kódot kell beírni. (A magánnyugdíjpénztár a befizetett összeget annak a magánszemélynek igazolhatja, aki azt befizette.)
A foglalkoztatatói nyugdíjszolgáltató intézménye
A foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató intézménybe 2009. évben a magánszemély által, foglalkoztatói hozzájárulásának kiegészítéseként befizetett összeg esetén, összevont adókedvezmény részeként kedvezmény érvényesíthető. A foglalkoztatói hozzájárulás adóköteles részét, mely figyelembe vehető a kedvezmény alapjaként is, a foglalkoztató igazolja a magánszemély részére és az adatközlést a 0908-as bevallás részeként teljesíti.
Az ezen a jogcímen kiadott igazolás esetében az "e" oszlopba 150-es kódot kell beírni.
Súlyosan fogyatékos magánszemély személyi adókedvezménye
A személyi adókedvezmény is csak igazolás birtokában érvényesíthető. Az igazolást az arra jogosult orvos állíthatja ki. Az igazolást a 15/1990. (IV. 23.) SZEM rendelet 2. számú melléklete szerinti adattartalommal kell kiállítani, azzal az eltéréssel, hogy a magánszemély személyi száma helyett az adóazonosító számát kell feltüntetni.
A magánszemély súlyos fogyatékosságát megállapító és igazoló egészségügyi intézménynek (háziorvosoknak) az általuk 2009. évben kiadott igazolásokról a következők figyelembevételével kell adatot szolgáltatniuk.
A nyomtatvány "d" oszlopába annyiszor 3 575 forintot (az adóév első napján érvényes havi minimálbér (71 500 Ft) 5 százalékának megfelelő összeget), - legfeljebb 42 900 forintot - kell beírni, ahány hónapig (a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapját is figyelembe véve) fennállt (2009. évben) a fogyatékosság.
Az "e" oszlopba átmeneti fogyatékosság esetében 2-t, végleges fogyatékosság esetében 1-et kell beírni.
Az "f" oszlopban a fogyatékos állapot kezdetének és ameny-nyiben az átmeneti, megszűnésének időpontját is fel kell tüntetni (pl.: 2009.03.01-2009.09.30).
Közcélú adományok kedvezménye
Az összevont adóalap adóját csökkenti - a másolat megőrzése mellett kiadott igazolás alapján - az összevont adókedvezmény részeként a közcélú adomány kedvezménye.
Ezen a jogcímen akkor érvényesíthet kedvezményt a magánszemély, ha az adományt pénzben nyújtja.
A közhasznú szervezetekről szóló törvényben meghatározott tevékenységet folytató közhasznú szervezet, kiemelkedő közhasznú szervezet közhasznú tevékenységének céljára, egyház számára, önkéntes kölcsönös biztosítóintézet támogatására, valamint közérdekű kötelezettségvállalás céljára befizetett összegek után érvényesíthető adókedvezmény. A tartós adományozás esetében a befizetett összeg 20%-kal megemelt összege az adókedvezmény alapja.
Az "e" oszlopot az alábbiak szerint kell kitölteni

- közhasznú (kiemelkedően közhasznú) szervezet,
egyház részére, valamint közérdekű kötelezettség-
vállalás céljára nyújtott adomány igazolásakor

6-os kód

- közhasznú (kiemelkedően közhasznú) szervezet,
egyház részére, valamint közérdekű kötelezettség-
vállalás céljára nyújtott tartós adományozás igazo-
lásakor

12-eskód

Az adatszolgáltatás során az eltérő jogcímkóddal érintett adatszolgáltatást külön-külön soron kell teljesíteni. (Pl.: Adózó János közhasznú szervezet részére fizetett 300 000 forint adományt, mely tartós adományozásnak is tekintendő, azaz 360 000 Ft a megemelt adókedvezmény alapja)
A kitöltés a következő:
09K51

(a)

(b)

(c)

(d)

(e)

(f)

Adózó János

8111111111

1

360 000

12

0

Az élet- és nyugdíjbiztosítás díjához kapcsolódó adókedvezmény
Az összevont adóalap adóját, az összevont kedvezmény részeként csökkenti az Szja-törvény 7. sz. mellékletében meghatározott módon és feltételekkel belföldi székhelyű biztosítóval kötött élet- és nyugdíjbiztosítás megfizetett díjának összege.
Abban az esetben, ha több szerződéssel kapcsolatban a terheli a biztosítót ugyanarra a magánszemélyre nézve az adatszolgáltatási kötelezettség, úgy a szerződésekről külön-külön kell az adatszolgáltatást teljesíteni. Ezt a "c" oszlopban, folyamatos sorszámmal kell jelölni.
A "d" oszlopban az igazoláson szereplő - adókedvezményre jogosító - adóévben megfizetett biztosítási díj összegét, míg az "e" oszlopban 8-as értéket kell szerepeltetni
Például:
09K51

(a)

(b)

(c)

(d)

(e)

(f)

Adózó János

8111111111

1

160 000

8

0

Adózó János

8111111111

2

26 000

8

0

6. A magánnyugdíjpénztár adatszolgáltatása a magánnyugdíjpénztári kedvezményezett részére teljesített, nyugdíjszolgáltatásnak nem minősülő kifizetéshez kapcsolódó, a magánszemély által 2009. évben adott nyilatkozatról (09K52-es számú nyomtatvány, 6. sz. melléklet)
A magánnyugdíjpénztár által nyújtott nyugdíjszolgáltatás nyugdíjnak minősül, így az ilyen jogcímen kifizetett összeg a magánszemélynél adóterhet nem viselő járandóságnak tekintendő.
A magán-nyugdíjpénztáraknak azokról a magánszemélyekről kell adatot szolgáltatniuk, akik kedvezményezettként nyugdíjszolgáltatásnak nem minősülő kifizetésben részesültek és a kifizetéskor az adóelőleg megállapításához nyilatkozatot adtak arról a pénztárnak, hogy a kifizetett jövedelem után nincs adófizetési kötelezettség. A nyugdíjszolgáltatásnak nem minősülő kifizetésről a magánszemély a kifizetéskor nyilatkozhat a magánnyugdíjpénztár felé arról, hogy a Szja-törvény rendelkezései szerint nem lesz adófizetési kötelezettsége az adóévben. (Ha a magánszemély a kifizetéskor ilyen értelmű nyilatkozatot adott, akkor a magánnyugdíjpénztárnak nem kell adóelőleget levonnia a nyugdíjszolgáltatásnak nem minősülő kifizetés címén juttatott összegből.)
A nyomtatvány "a" oszlopában a nyilatkozatot adó magánszemély nevét, a "b" oszlopban pedig az adóazonosító jelét kell feltüntetni.
7. A munkáltató (kifizető) adatszolgáltatása a magánszemélyeknek 2009. évben ellenérték nélkül vagy engedménnyel juttatott üdülési csekkekről (09K53-as sz. nyomtatvány 7. sz. melléklet)
A munkáltatót (kifizetőt) az Szja-törvény 1. számú melléklete 9.1.4. pontja előírása szerint adatszolgáltatási kötelezettség terheli az ellenérték nélkül vagy engedménnyel a magánszemélynek juttatott üdülési csekk értékéről, az engedmény mértékéről, továbbá az adóköteles természetbeni juttatás után megfizetett adóról. Az adatszolgáltatási kötelezettség a magánszemély illetőségétől függetlenül fennáll.
Az adatszolgáltatást magánszemélyenként, a munkáltató (kifizető) adóhatóságához kell teljesíteni.
Az "a" oszlopban az üdülési csekkben részesülő magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell szerepeltetni. A "c" oszlopban a magánszemélynek juttatott üdülési csekk értékét, a "d" oszlopban a kifizető által adott engedmény mértékét kell feltüntetni.
Az engedmény (azaz a természetbeni juttatás) magában foglalja a legfeljebb évi 71 500 Ft-ig terjedő adómentes részt, valamint az adóköteles természetbeni juttatás értékét.
Az Szja-törvény 1. számú melléklet 8.3 pontja meghatározza azon kifizetők körét, akik adómentesen vagy kedvezményesen juttathatnak üdülési csekket a jogszabályban meghatározott magánszemélyeknek.
További feltétel, hogy az üdülési csekk kizárólag belföldi üdülési, pihenési, kikapcsolódási, egészség megőrzési, betegség megelőzési, szabadidősport szolgáltatásra váltható be.
Amikor az üdülési csekket nem belföldi illetőségű magánszemély részére juttatja az előzőekben meghatározott kifizető, vagy nem felel meg a magánszemély és/vagy a juttató az előző feltételeknek, a teljes összeg adóköteles természetbeni juttatásnak tekintendő, mivel nem tarozik a törvényben foglalt kedvezményezetti körbe.
Az adatszolgáltatás "c" rovatában szereplő üdülési csekk értékéből a magánszemély számára a munkáltató által ingyenesen (térítésmentesen) juttatott összeget (üdülési csekk értékéből az engedmény) a "d" oszlopban kell szerepeltetni. Az 54%-os adót ("e" oszlop) az adóköteles természetbeni juttatás után kell megfizetni. Az adóköteles rész (az adóalap) a magánszemélynek engedményesen juttatott üdülési csekk összege és az adómentesen juttatható összeg különbsége. (Az adómentes juttatás nem mindig egyenlő 71 500 Ft-tal, csak akkor számít az üdülési csekk adómentesnek, ha azt a jogszabály által meghatározott kifizető juttatja a kedvezményezetti körbe tartozó magánszemélynek. Amennyiben több kifizetőtől is kap a magánszemély üdülési csekket, akkor is csak összesen 71500 Ft összegben kaphat adómentes juttatásként üdülési csekket.)
Az "e" oszlopban az adóköteles természetbeni juttatás után a munkáltató (kifizető) által megfizetett adót kell beírni. Az "f" oszlopban kitöltése:
"1", ha a magánszemély belföldi és a kedvezményes körbe tartozik
"2", ha a magánszemély nem tartozik a törvényben foglalt kedvezményes körbe
"3", nem az Szja-törvény 8.3 pontja szerinti kifizető juttatja az üdülési csekket
8. Adatszolgáltatás az alkalmi munkavállalói könyv 2009. évi kiállításáról (09K54-es számú nyomtatvány, 8. sz. melléklet)
Az állami foglalkoztatási szervnek (ÁFSZ) a 09K54-es számú nyomtatvány szerinti adattartalommal kell adatot szolgáltatni azokról, akik az AM-könyvüket 2009. évben kiváltották, de adóköteles jövedelmet nem szereztek, ezért a foglalkoztatási szerv igazolást nem állított ki a részükre.
A 2009. évről teljesített adatszolgáltatást 2010. március 31-éig kell teljesíteni, az e melléklet szerinti adattartalommal.
A jelölt sorokban annak a magánszemélynek a nevét, nemét, születési nevét, születési helyét, idejét, anyja születési nevét is fel kell tüntetni, akinek a részére az AM könyvet kiállították. Közölni kell továbbá a magánszemély adóazonosító jelét és az állampolgárságát (29. sz. mellékletnek megfelelő 3 jegyű kóddal) is.
Abban az esetben, ha a munkavállaló nem rendelkezik Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási helyét kell közölni az illetősége szerinti lakcíme alatt. Amennyiben egyáltalán nincs magyarországi lakcíme, úgy a külföldi címét kell itt megadni. Az ország kódját a 29. sz. melléklet 2 jegyű kódjával kell megadni.
Azon alkalmi munkavállalói könyvvel rendelkező magánszemélyekről, akiknek az adott évben alkalmi munkavállaló könyvel történt munkavégzés miatti bevételről igazolást állítottak ki, az éves adatszolgáltatást a 09K80 számú nyomtatványnak megfelelő adattartalommal kell teljesíteni.
Amennyiben a foglalkoztatási szerv (mint kifizető) adóköteles ellátásban is részesítette az AM könyvvel rendelkező magánszemélyt, úgy az Art. 31. § (2) bekezdésében előírt bevallásában teljesíti kötelezettségét.
Amennyiben a magánszemélynek két AM könyvet is kiállítottak az évben, az adatszolgáltatásban csak egyszer kell szerepeltetni az ügyfelet.
9. Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár 2009. évi adatszolgáltatása (09K59-es számú nyomtatvány, 9. sz. melléklet)
Az Szja-törvény 44/A. § (3) bekezdésében meghatározottak alapján az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár az általa kiadott igazolásról, és egyéb adatokról adatszolgáltatásra kötelezett az állami adóhatóság részére.
Nem kell a magánszemélynél bevételként számításba venni az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárba a magánszemély javára munkáltatói hozzájárulásként fizetett összeget, feltéve, hogy az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba, illetőleg az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba vagy önsegélyező pénztárba munkáltatói hozzájárulásként fizetett összegek megfelelnek az Szja-törvény 7. § (1) bekezdés k) pontjában foglalt előírásoknak. Abban az esetben, ha a fentiekben meghatározott befizetések nem felelnek meg az Szja-törvény egyéb előírásainak, a dolgozó munkaviszonyból származó jövedelmeként kell a "felettes" összeget figyelembe venni, mely után az adóelőleget a juttatás időpontjában a munkáltatónak meg kell állapítania. Ezen adóköteles juttatás alapozza meg a magánszemély rendelkezését. Ezen adóköteles összegekkel kapcsolatban azonban a pénztárnak nincs teendője, mivel ezen összegeket a munkáltató igazolja a magánszemély részére, és teljesíti az ezekkel kapcsolatos "adatközlést" is az Art. 31. § (2) bekezdésének előírásai alapján.
Nem számít bevételnek a magánszemély önkéntes kölcsönös pénztári nyilatkozata alapján átutalt, az önkéntes kölcsönös biztosítópénztár által a magánszemély egyéni számláján jóváírt összeg sem, így ezzel kapcsolatban sem keletkezik adatszolgáltatási kötelezettsége a pénztárnak.
Az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár által szolgáltatott adatoknak tartalmazniuk kell önálló adatként azon összeget, amely egyéb jövedelemként adóköteles és a rendelkezés alapjául szolgál. Ilyen lehet például a munkáltató által befizetett adomány, amelyet a pénztár írt jóvá a magánszemély egyéni számláján, illetve a mástól származó adomány.
Előfordulhat, hogy a pénztártag a pénztártól felvett tagi kölcsönt, a pénztár erre vonatkozó felszólítása ellenére nem fizeti vissza. Ebben az esetben a pénztár a hátralék összegét, valamint a pénztár ezzel kapcsolatos költségeit a tag egyéni számlájával szemben érvényesíti. A hátralék összege a tag egyéb összevonás alá eső jövedelme, de nem minősül pénztári szolgáltatásnak, így nem képezi a rendelkezés alapját. Erről az adatközlést nem itt, hanem az Art. 31. § (2) bekezdésében található előírások alapján kellett a pénztárnak a 0908-as bevallásában teljesítenie.
Abban az esetben, ha a magánszemély évközben másik pénztárba lép át, úgy mind a régi, mind az új pénztár kötelezett az adatszolgáltatás teljesítésére, az általa az igazoláson feltüntetett adatok tekintetében.
A nyomtatvány "a" oszlopában a magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell szerepeltetni.
A nyomtatvány "c" oszlopába az alábbi számok egyikét kell beírni attól függően, hogy nyugdíjpénztári, egészségpénztári, vagy önsegélyező pénztári befizetés alapozza meg a magánszemély rendelkezését.

- Önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztári befizetés

igazolása esetében

1-es kód

- Önkéntes kölcsönös egészségpénztári befizetés

igazolása esetében

2-es kód

- Önkéntes kölcsönös önsegélyező pénztári befizetés

igazolásakor

3-as kód

A nyomtatvány további oszlopait az alábbiakban ismertettek alapján kell kitölteni attól függően, hogy mire tekintettel szolgáltat adatot az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár.
A.
Az önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárba befizetett összeg 30%-a
A nyugdíjpénztári befizetés igazolásáról történő adatszolgáltatásban a nyugdíjpénztárnak az "a" oszlopban a jogosult pénztártag magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni. A "c" oszlopba - mivel nyugdíjpénztári befizetésről kiadott igazolásról történik az adatszolgáltatás - az 1-es számot kell beírni. A "d" oszlopban a tag egyéni számláján saját befizetésként jóváírt összeget kell szerepeltetni, míg, az "e" oszlopba a tag egyéni számláján egyéb jövedelemként jóváírt, a magánszemély rendelkezése alapjául szolgáló összeget kell beírni. A nyugdíjpénztárnak tehát az igazoláshoz hasonlóan, elkülönítve kell szerepeltetnie a magánszemély tag saját befizetésének összegét, valamint az egyéb jövedelemként jóváírt összeget.
B.
Az önkéntes kölcsönös egészségpénztárba, valamint önsegélyező pénztárba befizetett összeg 30%-a
A nem nyugdíjpénztári befizetés igazolásáról történő adatszolgáltatásban az egészségpénztárnak, valamint az önsegélyező pénztárnak az "a" oszlopban a pénztártag magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni. A "c" oszlopba - attól függően, hogy egészségpénztári befizetésről, vagy önsegélyező pénztári befizetésről kiadott igazolásról történik az adatszolgáltatás - a 2-es, vagy a 3-as számot kell beírni. A "d" oszlopban a tag egyéni számláján saját befizetésként jóváírt összeget kell szerepeltetni, míg, az "e" oszlopba a tag egyéni számláján egyéb jövedelemként jóváírt, a magánszemély rendelkezése alapjául szolgáló összeget kell beírni. Az egészség-, valamint önsegélyező pénztárnak tehát az igazoláshoz hasonlóan, elkülönítve kell szerepeltetnie a magánszemély tag saját befizetésének összegét, valamint az egyéb jövedelemként jóváírt összeget.
C.
Az önkéntes kölcsönös egészségpénztár prevenciós kedvezménye (10%)
Az egészségpénztárnak a tag egyéni számláján fennálló számlakövetelésből prevenciós szolgáltatásra kifizetett összeg igazolásáról történő adatközlésekor az "a" oszlopban az adókedvezmény igénybevételére jogosult magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni. A "c" oszlopba a 2-es számot kell beírni, mivel egészségpénztárral kapcsolatosan kiadott igazoláshoz kötődik az adatszolgáltatás. A nyomtatvány "f" oszlopában az egészségpénztári tag egyéni számlájáról a prevenciós szolgáltatás ellenértékeként kifizetett összeget kell feltüntetni.
D.
Az önkéntes kölcsönös egészségpénztárnál lekötött összeg kedvezménye (10%)
Az egészségpénztárnál legalább 24 hónapra lekötött összeg igazolásáról történő adatszolgáltatásban az egészségpénztárnak az "a" oszlopban a pénztártag magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell feltüntetni. A "c" oszlopba a 2-es számot kell beírni, mivel egészségpénztárral kapcsolatos, a kiadott igazoláshoz kötődő az adatszolgáltatás. A nyomtatvány "g" oszlopában az egészségpénztári tag egyéni számláján az adóév utolsó napján, az adóévben lekötött összeggel egyező összeget kell szerepeltetni.
Ha a magánszemély a lekötéstől számítva 24 hónapon belül a lekötött összeget akár csak részben is megszünteti (feltöri), a pénztárnak erről a feltörésről adatot kell szolgáltatnia.
A "h" oszlopába akkor kerülhet adat, ha a magánszemély rendelkezése alapján, az egyéni számláján fennálló számlaköveteléséből 2009. évben a pénztár (akár részben vagy egészben) lekötött összeget és ez a lekötés 2009. december 31-én teljes egészében fennállt (erről igazolást kapott a magánszemély). Az "i" oszlopban akkor kell adatot feltüntetni, ha az önkéntes kölcsönös egészségpénztár magánszemély tagja a 2007. és 2008. évben legalább 24 hónapra lekötött és a tag rendelkezése alapján elkülönítetten kezelt összegről a pénztár korábban már teljesített adatszolgáltatást, de az adóévben a lekötéstől számított 24 hónap eltelte előtt a tag a lekötést feltörte.
Ebben az esetben a nyomtatvány "a" és "b" oszlopaiba a magánszemély adatait, a "c" oszlopába a 2-es számot kell beírni. A "h" oszlopban a lekötés, az "i" oszlopban a feltörés időpontját kell feltüntetni.
1. Példa: Adózó János az önkéntes egészségpénztár adatai szerint (erről kapott igazolást is) saját befizetést teljesített (24 000 Ft), munkáltatója adományként fizetett 72 000 Ft-ot. Adózó János az egyéni számláját felülvizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy az azon lévő összeg egy részét (360 000 Ft-ot) tartósan leköti (2009.06.10-én).
2. Példa: Megtakarító Pál az önkéntes egészségpénztár adatai szerint (erről kapott igazolást is) saját befizetést teljesített (36 000 Ft), munkáltatója adományként fizetett 100 000 Ft-ot. A számlaköveteléséből prevenciós szolgáltatásra részére a pénztár kifizetett 8 300 Ft-ot. Az év végén megállapította, hogy Megtakarító Pál a 2007. október 5-én kelt szerződéssel 150 000 Ft tartós lekötéséről rendelkezett (erről a 2007K59-es adatszolgáltatást teljesítette a pénztár), de a lekötését 2009. május 18-án részben felbontotta és 2009. december 31-én csak 50 000 Ft volt a lekötött számláján.
Az példák szerinti adatszolgáltatást a következők szerint kell teljesíteni.
09K59

(a)

(b)

(c)

(d)

(e)

(f)

(g)

(h)

(i)

1. Adózó
János

8111111111

2

24 000

72 000

0

360 000

2009.06.10

2. Megtakarító
Pál

8511111111

2

36 000

100 000

8 300

50 000

2007.10.05.

2009.05.18.

10. Az állami foglalkoztatási szerv 2009. évi adatszolgáltatása a munkanélküli ellátás - jogosultságot kizáró kereső tevékenység miatti - megszüntetésekor (09K64-es számú nyomtatvány, 10. sz. melléklet)
Az állami foglalkoztatási szervnek adatot kell szolgáltatnia azon magánszemélyekről, akiknél a munkanélküli ellátás folyósítását az ellátásra való jogosultságot kizáró kereső tevékenység folytatása miatt kellett megszüntetni.
Az adatszolgáltatási kötelezettséget az Art. 3. számú melléklete alapján a jelzett nyomtatvány szerinti adattartalommal kell teljesíteni.
A nyomtatvány "a" oszlopában a magánszemély nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét kell szerepeltetni. Lehetőség szerint a nyomtatvány "c" oszlopában fel kell tüntetni a magánszemély munkaadójának nevét (elnevezését), a "d" oszlopban pedig a munkaadó adószámát. Az "e" oszlopba a folyósítás megszűnésének időpontját kell megjelölni.
11. Felsőoktatási intézmények adatszolgáltatása a 2009. évi adókedvezményre jogosító igazolásokról (09K65-ös számú nyomtatvány, 11. sz. melléklet)
A magánszemélyek részére a felsőoktatási intézményhez befizetett képzési költséggel (ilyennek minősül a tandíj, a költségtérítés, az egyéb térítés) kapcsolatosan kiadott, az összevont adókedvezmény részeként kedvezmény igénybevételére jogosító igazolásokról a 09K65 számú nyomtatvány szerinti adattartalommal kell adatot szolgáltatni.
A kiadandó igazolás tartalmát és kiállítási feltételeit a kifizetők és munkáltatók feladatait összefoglaló APEH tájékoztató tartalmazza.
Felsőoktatási intézményhez befizetett képzési költség címén az a magánszemély érvényesíthet kedvezményt, aki a felsőoktatási intézmény által kiadott igazoláson a képzési költség befizetőjeként szerepel.
Abban az esetben, ha a felsőoktatási intézmény olyan igazolást állít ki, amely után a hallgató a kedvezményt elhalasztva kívánja érvényesíteni, akkor az intézménynek az adatközlésében ezt a tényt, külön kell jelölnie.
Az "a" oszlopban a hallgató nevét, a "b" oszlopban az adóazonosító jelét, míg a "c" és "d" oszlopban a kedvezményt érvényesítő (az igazoláson befizetőként feltüntetett) magánszemély nevét és adóazonosító jelét kell feltüntetni. Az igazoláson szerepeltetett, az adókedvezmény alapjául szolgáló összeg feltüntetésére szolgál az "e" oszlop, míg a kedvezmény jogcímét az "f" oszlopban az adott kedvezmény típusának megfelelő szám (5 vagy 51) beírásával kell jelölni.
Jegyzék a K65-ös tábla "f" oszlopához:

Adóévben megfizetett képzési költség

5

Képzési költség halasztott kedvezménye

51

12. A társas vállalkozás adatszolgáltatása a 2009. évben jegyzett tőkéjének felemelését, valamint az általa kibocsátott átváltoztatható kötvény átalakítását követően kibocsátott (megemelt névértékű) összes értékpapír sorsáról (09K71-es számú nyomtatvány, 12. sz. melléklet)
A társas vállalkozásnak az adatszolgáltatását abban az esetben kell teljesítenie, ha 2009. évben a saját tőkéje terhére emeli meg a jegyzett tőkéjét, illetve ha az átváltoztatható kötvényt átalakította [Szja-törvény 77/A. § (4) bek.]. A társas vállalkozás az adatszolgáltatást magánszemélyenként teljesíti.
I. Az adatszolgáltató adatai, az adatszolgáltatás indoka
1. sor: Az adatszolgáltató társas vállalkozás [Szja-törvény 3. § 33. pont, valamint 77/A. § (3) bekezdése] adószámát kell feltüntetni ebben a sorban.
2. sor: Abban az esetben, ha a jogelőd kötelezettségét teljesíti, úgy annak adószámát is közölni kell.
3. sor: Ez a sor szolgál az adatszolgáltatási kötelezettség indokának feltüntetésére. A megfelelő négyzetben az adott számok szerint jelölni kell, miért teljesíti a társas vállalkozás az adatszolgáltatást.
Az adatszolgáltatást teljesíteni kell, ha a jegyzett tőke felemelését követően
- értékpapírt bocsátott ki (1),
- megemelte az értékpapír névértékét (2),
- kibocsátott értékpapír átruházásra került (3),
- kibocsátott értékpapír bevonásra került (4),
- kibocsátott értékpapír átalakításra került (5),
- kibocsátott értékpapír kicserélésre került (6).
4. sor: Az átváltoztatható kötvény 2009. évi átalakítása is adatszolgáltatási kötelezettséget keletkeztet. Ebben a sorban a megfelelő négyzetben kell ezt a tényt 1-gyel jelölni.
Az adatszolgáltatási lapon a továbbiakban a csak a 3. illetve 4. sorban megjelölt adatszolgáltatási feltételnek megfelelő, azonos kört érintő adatokat lehet folyamatosan közölni.
II. A magánszemély azonosító adatai és az adatszolgáltatás
A magánszemély azonosítására közölni kell a magánszemély nevét, születési nevét, adóazonosító számát.
Egy magánszemélyhez kapcsolódóan 10 sor áll rendelkezésre az értékpapír azonosító adatai közlésére.
Az adatlap további részében az értékpapír azonosító adatait kell feltüntetni, így az értékpapír kódját - ISIN azonosítót - (a), a részvény fajtáját (b), valamint az értékpapír megemelt névértékét (c).
A fentieknek megfelelően az értékpapír megnevezéseként (b), a hármas tagolás első jegyeként az alábbi számokat kell alkalmazni:
- részvény 1
- üzletrész 2
- egyéb, a külföldi állam joga szerint tagsági jogot megtestesítő, névre szóló értékpapír 3
- részjegy 4
A hármas tagolás második és harmadik jegyeként az értékpapír fajtáját a következő számokkal kell beírni:

- törzsrészvény

10

- ideiglenes részvény

11

- elsőbbségi részvény

12

- dolgozói részvény

13

- kamatozó részvény

14

- visszaváltható részvény

15

- üzletrész

20

- befektetői részjegy

40

- átalakított befektetői részjegy

41

- értékpapír, mely esetén a "b" oszlop 3-mal kezdődik

00

Így például a törzsrészvény esetében 110 lesz az azonosító jel az adatszolgáltatásban.
A "c" oszlopban az értékpapír megemelt névértékét kell forintban kifejezve közölni.
13. A kifizető adatszolgáltatása a magánszemélyek részére 2009. évben értékpapírra vonatkozó jog révén juttatott vagyoni értékről (09K72-es számú nyomtatvány, 13. sz. melléklet)
A kifizető a jog alapítását követően [Szja-törvény 77/B. § (9) bekezdés] magánszemélyenként adatot szolgáltat az adóhatóság részére az általa alapított, értékpapírra vonatkozó vételi, jegyzési, eladási vagy más hasonló jogról, továbbá a jog gyakorlásáról, megszüntetéséről és a jogról való lemondásról.
A jog gyakorlása, megszüntetése és a jogról való lemondás esetében az adatszolgáltatást teljesítenie kell, mind az eredeti jogosultról, mind a jogot gyakorló, megszüntető, illetve a jogról lemondó személyről.
Nem terheli az adatszolgáltatási kötelezettség az adózót, ha a jogot bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben alapította.
Abban az esetben, ha az átmeneti rendelkezések szerint kell a szerzés jogcímét meghatározni, az adatszolgáltatási kötelezettséget akkor is teljesíteni kell.
I. Az adatszolgáltató adatai, az adatszolgáltatás indoka
1. sor: Az adatszolgáltató társas vállalkozás (Kft, Rt) adószámát kell feltüntetni ebben a sorban.
2. sor: Abban az esetben, ha az adatszolgáltató jogutódként teljesíti az adatszolgáltatási kötelezettségét, úgy ebben a sorban fel kell tüntetnie a jogelőd adószámát.
3. sor: Ez a sor szolgál az adatszolgáltatási kötelezettség indokának feltüntetésére. A megfelelő négyzetben az adott számok szerint jelölni kell, miért teljesíti a társas vállalkozás az adatszolgáltatást.
Az adatszolgáltatást teljesíteni kell, ha a kifizető értékpapírra vonatkozó
- vételi (1),
- jegyzési (2),
- eladási (3)
- vagy más hasonló (4) jogot alapított.
4. sor: Meg kell adni, hogy az adatszolgáltatás
- jog gyakorlása (1),
- jog megszűntetése (2)
- jogról való lemondás (3) miatt történik.
II. A magánszemély(ek) azonosító adatai és az adatszolgáltatás
A magánszemély azonosítására közölni kell a magánszemély nevét, születési nevét, adóazonosító számát.
Meg kell jelölni azt is, hogy a jog gyakorlása, megszüntetése és a jogról való lemondás esetén a magánszemély eredeti jogosult (1), jogot gyakorló (2), megszűntető (3) vagy jogról lemondó (4).
Egy magánszemélyhez kapcsolódóan 10 sor áll rendelkezésre az értékpapír azonosító adatai közlésére.
Az adatlap további részében az értékpapír adatait kell feltüntetni, így az értékpapír kódját - ISIN azonosítót - (a), az értékpapírra fajtáját (b), valamint az értékpapír szokásos piaci értékét (c).
A fentieknek megfelelően az értékpapír fajtája megnevezéseként (b) jelöléseként, a hármas tagolás első jegyeként az alábbi számokat kell alkalmazni:

- részvény

1

- üzletrész

2

- egyéb, a külföldi állam joga szerint tagsági

jogot megtestesítő, névre szóló értékpapír

3

- diszkont kincstárjegy

4

- állampapír

5

- kollektív befektetési értékpapír

6

- kockázati tőkealap-jegy

7

- A hármas tagolás második és harmadik jegyeként az

értékpapír

fajtáját a következő számokkal kell beírni:

- törzsrészvény

10

- ideiglenes részvény

11

- elsőbbségi részvény

12

- dolgozói részvény

13

- kamatozó részvény

14

- visszaváltható részvény

15

- üzletrész

20

- egyéb, a külföldi állam joga szerinti tagsági

jogot megtestesítő értékpapír

00

- diszkont kincstárjegy

40

- állampapír

50

- befektetői részjegy

60

- átalakított befektetői részjegy

61

- kockázati tőkealap-jegy

70

Így például a törzsrészvény esetében 110 lesz az azonosító jel az adatszolgáltatásban.
A "c" oszlopban az értékpapír szokásos piaci értékét kell forintban kifejezve közölni.
14. A kifizető adatszolgáltatása a magánszemélyek részére 2009. évben kedvezményezett részesedéscsere révén juttatott értékpapírokról (09K73-as számú nyomtatvány, 14. sz. melléklet)
A kedvezményezett részesedéscsere esetében a megszerzett társaság magánszemély tagjánál, részvényesénél a jogügylet alapján keletkező bevételnek az a része, amely nem haladja meg a jogügylet alapján megszerzett pénzösszeget, árfolyamnyereségből származó jövedelemnek minősül. (A külföldi pénznemben megszerzett pénzösszeget a bevétel forintra történő átszámítására vonatkozó rendelkezések alkalmazásával kell forintra átszámítani.)
A magánszemély döntése szerint a bevételnek az a része, mely nem tartozik az előzőek alá, vagy szintén árfolyamnyereségből származó jövedelemnek minősül és e szerint adózik, vagy adómentes (nem minősül bevételnek) a szerzéskor. Erről a magánszemélynek lehetősége van dönteni.
A magánszemélynek erről a választásáról legkésőbb az átruházás időpontjában nyilatkoznia kellett a kifizető felé, valamint e választását adóbevallásában be kell jelentenie az adóhatóságnak.
Ha a magánszemély döntése szerint a szerzéskor adómentes (nem minősül bevételnek) a bevételnek az a része, mely meghaladja a jogügylet alapján keletkező összeget, akkor a társaságnak adatszolgáltatási kötelezettsége keletkezik az állami adóhatóság felé magánszemélyenként a kedvezményezett részesedéscsere révén a magánszemélynek juttatott összes értékpapírról. (Szja-törvény 77/A. § (8) bekezdése)
Az értékpapír formájában megszerzett vagyoni értékre vonatkozó rendelkezések alkalmazásában társaság a gazdasági társaság, az egyesülés, a közhasznú társaság, a szövetkezet, továbbá a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló nemzetközi szerződést kihirdető törvény hatályba lépésének napjától az Európai Unió tagállamának adóra vonatkozó jogszabályai szerint ott belföldi illetőséggel bíró, az Szja-törvény 77/A. § (9) bekezdés ba) és bb) pontjaiban meghatározott társaság.
Az adatszolgáltatás során az értékpapír azonosító kódját (ISIN azonosító) az "a" oszlopban, az értékpapír megnevezését, fajtáját a "b" oszlopban, az értékpapír névértékét (ennek hiányában az arányos könyv szerinti értékét) a "c" oszlopba kell beírni.
A fentieknek megfelelően az értékpapír megnevezéseként (b) jelöléseként, a hármas tagolás első jegyeként az alábbi számokat kell alkalmazni:

- részvény

1

- üzletrész

2

- egyéb, a külföldi állam joga szerint tagsági

jogot megtestesítő, névre szóló értékpapír

3

- részjegy

4

A hármas tagolás második és harmadik jegyeként az értékpapír fajtáját a következő számokkal kell beírni:

- törzsrészvény

10

- ideiglenes részvény

11

- elsőbbségi részvény

12

- kamatozó részvény

14

- visszaváltható részvény

15

- egyéb, a külföldi állam joga szerinti tagsági

jogot megtestesítő értékpapír

00

- üzletrész

20

- befektetői részjegy

40

- átalakított befektetői részjegy

41

- egyéb, a külföldi állam joga szerinti tagsági

jogot megtestesítő értékpapír

00

Abban az esetben tehát, ha elsőbbségi részvényről történik az adatszolgáltatás, úgy 112-t kell beírni a "b" oszlopba.
15. Az önkormányzati hivatal adatszolgáltatása a lakásbérbeadás alapjául szolgáló szerződés, bérbeadó magánszemély által történő megszüntetéséről (09K75-ös számú nyomtatvány 15. számú melléklet)
A Szja-törvény hatályos szabályai alapján [74/A. § (3) bek. c) pontja], magánszemély által a lakás önkormányzatnak történő bérbeadásából származó bevétel után az adó mértéke 0%, ha teljesülnek az Szja-törvényben meghatározott feltételek.
Ha a lakásbérbeadás alapjául szolgáló szerződés a feltételül szabott időtartamon (legalább 60 hónapot elérő) belül 2009. évben a bérbeadó érdekkörében felmerült okból megszűnik, az önkormányzati hivatal, a bérbeadó személy adószámának feltüntetésével adatot szolgáltat a az adóhatóságnak a szerződés megszűnéséről.
Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az önkormányzat adószámát, valamint abban az esetben, ha a jogelőd kötelezettségét teljesíti a jogelőd adószámát is.
Fel kell tüntetni az adatszolgáltatással érintett magánszemély azonosító adatait (nevét - "a" oszlop), adóazonosító számát ("b" oszlop), a szerződés nyilvántartási számát ("c" oszlop) a lakás bérbeadás alapjául szolgáló szerződés keltének időpontját ("d" oszlop), a szerződés időtartamát ("e" oszlop), továbbá a szerződés, bérbeadó által történő megszüntetésének időpontját ("f" oszlop).
16. A 2005. június 30-át követően keletkezett és 2009. évben kifizetett (juttatott) kamatjövedelemről teljesítendő adatszolgáltatás (16. és 17. számú melléklet, 09K76 és 09K77-es számú nyomtatványok) kulcsfogalmainak meghatározása
Az Art. 52. § (12) bekezdése alapján, az Art. 7. számú melléklet (továbbiakban: Melléklet) kamatjövedelem kifizetője, illetve az ezzel összefüggésben adatszolgáltatásra kötelezett más személy, a Melléklet szerinti módon és tartalommal adatot szolgáltat az állami adóhatósághoz.
Fontos: a jelen adatszolgáltatási kötelezettségre vonatkozóan használt három kulcsfogalom (nevezetesen: a kifizető, haszonhúzó, valamint a kamat itt meghatározott fogalma) csak a hivatkozott Melléklet alapján elkészített jelen tájékoztató rendszerében használható, ugyanis ezek a fogalmak egyébként más tartalmat hordoznak. Ennek megfelelően a Melléklet alkalmazásában a kamat fogalma független a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény kamat fogalmától, illetve a Melléklet illetőség meghatározására szolgáló szabályai függetlenek az Art. 4. számú mellékletének hasonló tárgyú rendelkezéseitől. A Melléklet haszonhúzó azonosítására vonatkozó rendelkezései a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény rendelkezései mellett önálló jogszabályi kötelezettséget jelentenek.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Tájékoztató nem minősül az állami irányítás egyéb jogi eszközének (jogi iránymutatásnak).
A) Az adatszolgáltatás teljesítésére kötelezettek
1. A kifizető
Az a gazdasági tevékenységet folytató jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság vagy egyéb szervezet, amely az Európai Közösség más tagállamában illetőséggel bíró haszonhúzó-
nak közvetlenül kamatot fizet vagy jóváír, a jelen adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése szempontjából kifizetőnek tekintendő. (Art. 7. sz. melléklet 2. pontja) (Ilyenek lehetnek jellemzően a hitelintézetek, befektetési szolgáltatók, azonban a biztosítási alapok és biztosítási pénztárak nem tartoznak a Melléklet személyi hatálya alá.)
2. A kifizetőn kívül adatszolgáltatásra kötelezett személyek, szervezetek:
Az egyes tagállamokban létező személyegyesítő társaságok, szervezetek speciális adózása azt jelenti, hogy formailag a kifizetett vagy jóváírt kamatot a szervezet kapja, azonban a jövedelem a kifizetés vagy jóváírás időpontjában a szervezetet alkotó magánszemélyek jövedelmeként jelentkezik, mely magánszemélyeknek a jövedelemadózás szabályai szerint kell az adókötelezettségüket teljesíteni.
Ezekről az Art. 7. számú melléklet 3. pontjában meghatározott szervezetekről az Európai Unió által kiadott tételes lista nincs. Ezért az adatszolgáltatásra kötelezettek minden bizonytalan esetben -amikor nem tudják, hogy az említett szervezet jogi személy, társasági adóalany vagy befektetési alap - kötelesek az adatszolgáltatásra, ezzel mentesülnek az esetleges mulasztás miatt alkalmazható szankciók alól.
Adatszolgáltatási kötelezettség terheli azt a gazdasági tevékenységet folytató jogi személyt, jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezetet (továbbiakban: adatszolgáltatásra kötelezett), amely bármely más közösségi tagállamban illetőséggel bíró szervezet (továbbiakban: 7. számú melléklet 3. pontja szerinti szervezet) útján a szervezet haszonhúzónak minősülő tagjainak juttat kamatjövedelmet. Ebben az esetben azonban nem a szervezet haszonhúzónak minősülő tagjáról, hanem a 7. számú melléklet 3. pontja szerinti szervezetről kell adatot szolgáltatni a 09K77 számú nyomtatvány felhasználásával. Ha az a személy, akinek a kifizető a kamatjövedelmet közvetlenül teljesíti, nem jogi személy, nem társasági adóalany, nem európai befektetési alap és nem is magánszemély, azonban a közvetlen jogosult szervezet a kamatot tagállami illetőségű magánszemélynek fizeti ki, alappal lehet következtetni arra, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség a 7. számú melléklet 3. pontja szerint fennáll.
A más közösségi tagállamban illetőséggel bíró szervezetről nem kell adatszolgáltatást teljesíteni, ha hitelt érdemlő módon igazolja, hogy jogi személy vagy az illetősége szerinti tagállamban a társasági adó alanya vagy európai befektetési alapként működik, illetve az illetősége szerinti tagállam hatósága által kiállított igazolás alapján ilyen alapnak minősül.
Ezen adatszolgáltatási kötelezettség alkalmazásában nem minősül jogi személynek, azaz az adatszolgáltatást teljesíteni kell a közvetett juttatás után ezen szervezetekről, mint haszonhúzó szervezetekről:
a) Finnországban: avion yhtiö (Ay) és kommandiittiyhtiö (Ky), valamint öppet bolag és kommanditbolag, illetőleg
b) Sédországban: handelsbolag (HB) és kommanditbolag (KB).
A kifizető adatszolgáltatási kötelezettsége azonban az alábbi jogforrások alapján a más tagállamban illetőséggel bíró haszonhúzón kívül a következő területeken illetőséggel bíró haszonhúzó részére kifizetett kamat tekintetében is érvényesül.
1. Guernsey, Jersey, Man-sziget, Holland-Antillák, Aruba, Anguilla, Brit Virgin-szigetek, Montserrat, Turks és Caicos szigetek [a megtakarításokból származó kamatjövedelem adóztatásáról szóló 2003/48/EK tanácsi irányelvben előírt kötelezettségek végrehajtása céljából a Magyar Köztársaság, valamint a Csatornaszigetek, a Man-sziget és a függő vagy társult karibi területek között aláírt megállapodások megerősítéséről és kihirdetéséről szóló 2005. évi LII. törvény];
2. Svájc [HL L 385/51. oldal, 2004. december 29.], Andorra [HL L 359/33. oldal, 2004. december 4.; 2005/356/EK tanácsi határozat HL L 114/9. oldal, 2005. május 4.], Liechtenstein (HL L 379/84. oldal, 2004. december 24. 2005/EK tanácsi irányelv, HL L 112/12. oldal, 2005. május 3.], San Marino (HL L 381/33. oldal, 2004. december 28., 2005/357/EK tanácsi határozat, HL L 114/11. oldal, 2005. május 4.], a megállapodások szándéknyilatkozatát a megtakarításokból származó kamatjövedelem adóztatásáról szóló 2003/48/EK tanácsi irányelvben előírt kötelezettségek végrehajtása céljából az Európai Közösség és a tagállamok, valamint a Svájci Államszövetség, az Andorrai Hercegség, a Liechtensteini Hercegség és a San Marino Köztársaság által aláírt szándéknyilatkozatok megerősítéséről és kihirdetéséről szóló 2005. évi LIX. törvény tartalmazza;
3. Monaco [HL L 19/55. oldal, 2005. január 21., 2005/347/EK tanácsi határozat HL L 110/40. oldal, 2005. április 30.].
4. Gibraltár (a Tanács 2003/48/EK irányelve a megtakarításokról származó kamatjövedelem adóztatásáról), [az Európai Közösséget létrehozó szerződés 299. cikkelyének (4) bekezdése]
B) A haszonhúzó
Az adatszolgáltatás szempontjából haszonhúzó az a más tagállamban illetőséggel bíró magánszemély, akinek kamatot fizetnek vagy jóváírnak. (Art. 7. sz. melléklet 10. pont)
Nem minősül haszonhúzónak az a magánszemély, aki igazolja, hogy a kamatot nem az ő javára fizették ki, illetve írták jóvá, azaz
a) kifizetőként jár el,
b) jogi személy képviseletében, az illetősége szerinti tagállam joga alapján a társasági adó alanya képviseletében, európai befektetési alapnak minősülő szervezet képviseletében, vagy a Melléklet 3. pontja szerinti szervezet képviseletében, jár el, feltéve, ha ez utóbbi esetben közli Melléklet 3. pontja szerinti szervezet részére kamatot juttató vagy jóváíró személlyel ezen szervezet nevét, címét és erről a kamatot juttató vagy jóváíró személy (adatszolgáltatásra kötelezett) adatot szolgáltat az állami adóhatóságnak (a 09K77-es számú lapon meghatározottak szerint),
c) haszonhúzó képviseletében jár el és annak nevéről és címéről a kifizető részére adatot szolgáltat.
Amennyiben a kifizető a haszonhúzót nem tudja azonosítani, akkor a képviselőként eljáró magánszemély minősül haszonhúzónak.
Amennyiben a kifizető a haszonhúzó szervezetet nem tudja azonosítani, akkor a képviselőként eljáró magánszemély minősül haszonhúzónak.
A tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (a továbbiakban: Tpt.) 5. § (1) bekezdés 10. pontja szerint a befektetési alap jogi személyiséggel rendelkező vagyontömeg, a Melléklet alkalmazásában tehát minden esetben jogi személy. Azt, hogy egy tagállami befektetési alap európai befektetési alapnak minősül-e, kizárólag a tagállam felügyeleti hatóságának igazolása alapján lehet megállapítani. A Tpt. 288. § -ában hivatkozott, az Európai Unió másik tagállamában létrehozott európai befektetési alap e minőségét a Melléklet alkalmazásában a létrehozás (bejegyzés) tagállamának felügyelete által kiadott igazolással bizonyítja. A Magyarországon a Tpt. 284.287. §-ai alapján európai befektetési alapként nyilvántartásba vett szervezet ezen jogi státusáról a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) 83. §-a alkalmazásával - kérelemre - hatósági bizonyítványt ad ki.
A haszonhúzó azonosítása
A kifizető köteles minden tőle elvárható intézkedést megtenni a haszonhúzó azonosítása érdekében, ha a haszonhúzó helyett és nevében képviselője jár el, és erről a kifizető tudomással bír.
A kifizető a haszonhúzó azonosítását a 2004. január 1-je előtt létrejött vagy teljesült, kamatkifizetést megalapozó szerződéses jogviszony, illetve egyéb ügylet esetén név, állandó lakóhely, szokásos tartózkodási hely feltüntetésével - az e törvény hatálya alá tartozó ügylet esetén - a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény (a továbbiakban: Pmt.), valamint a hatályos jogszabályok alapján egyébként rendelkezésre álló adatok alapján végzi. A Pmt. hatálya alá tartozó ügylet esetén az 1992. évi LXVI. Törvény a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról lakcím fogalma a Melléklet állandó lakóhely, illetve szokásos tartózkodási hely fogalmára megfelelően alkalmazandó.
A 2004. január 1-jén, illetve azt követően létrejött vagy teljesült szerződéses jogviszony vagy egyéb ügylet esetén a haszonhúzó azonosítása az előzőekben meghatározottakon túl, az illetősége szerinti tagállamban megállapított adóazonosító szám feltüntetésével a haszonhúzó által bemutatott útlevél vagy személyazonosító igazolvány alapján történik. Amennyiben az állandó lakóhelyet vagy a szokásos tartózkodási helyet az útlevél vagy a személyazonosító igazolvány nem tartalmazza, a haszonhúzó állandó lakóhelyét, szokásos tartózkodási helyét egyéb okirat hiteles magyar nyelvű fordítása alapján kell megállapítani. Az egyéb okiraton elsősorban hatóság által kiállított okiratot kell érteni, ennek hiányában azonban egyéb okirat is megfelelő, a haszonhúzó saját nyilatkozatát tartalmazó okirat kivételével. Ha az adóazonosító számot az útlevél, a személyazonosító igazolvány vagy egyéb okirat - ideértve az illetőségigazolást - nem tartalmazza, akkor az azonosítási adatok között az útlevél vagy a személyazonosító igazolvány szerinti születési helyet és időt fel kell tüntetni.
A haszonhúzó illetőségének megállapítása
A haszonhúzó illetőségének megállapítása kiemelt jelentőségű, ugyanis a kifizetői jogállást és az ehhez kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettséget a Melléklet szerint a haszonhúzó más tagállami illetősége és kamat fogalma alá tartozó kifizetés/jóváírás alapozza meg.
A kifizető adatszolgáltatási kötelezettsége azonban az adatszolgáltatásra kötelezettek körénél meghatározott, a más tagállamban illetőséggel bíró haszonhúzón kívüli területeken illetőséggel bíró haszonhúzó részére kifizetett kamat tekintetében is érvényesül.
A haszonhúzónak a Melléklet vonatkozásában alkalmazandó illetőségét nem a haszonhúzó állampolgársága, hanem főszabály szerint állandó lakóhelye, ennek hiányában szokásos tartózkodási helye határozza meg. Ha tagállami hatóság által kibocsátott útlevéllel vagy személyazonosító igazolvánnyal rendelkező haszonhúzó állandó lakóhelye vagy ennek hiányában szokásos tartózkodási helye nem állapítható meg, vagy állítása szerint az Európai Közösség egyik tagállamában sem bír illetőséggel, akkor a kifizető az illetőséget a hitelesen magyarra fordított illetőségigazolás alapján állapítja meg. Illetőségigazolás hiányában a haszonhúzó illetősége szerinti országnak az útlevelét, személyazonosító igazolványát vagy személyazonosságának megállapítására alkalmas egyéb iratát kiállító tagállam minősül.
Az Art. 7. számú melléklete alkalmazásában tehát az illetőség megállapítása kizárólag a törvényben meghatározott sorrend szerint történhet:
(1) állandó lakóhely vagy szokásos tartózkodási hely állama az illetőség-ország, ennek hiányában
(2) az illetőségigazolás szerinti állam az illetőség-ország, ennek hiányában
(3) az útlevelet, személyazonosító igazolványt vagy egyéb személyazonosító iratot kiállító tagállam minősül illetőség-országnak.
Ha a kifizető több, illetőség meghatározására alkalmas adattal is rendelkezik, akkor az illetőséget a fenti sorrend betartásával, a sorrendben előbb álló adat alapján kell meghatározni, abban az esetben is, ha az illetőséget megalapozó adatok alapján eltérő illetőség-országok adódnának.
Az illetőséget a kamat jóváírásakor/kifizetésekor hatályos adatok alapján kell megállapítani. Ha a haszonhúzó adatai a kamat kifizetéséig/jóváírásáig változatlanok, az illetőség megállapítására azon adatokat kell figyelembe venni, amelyek a haszonhúzó első azonosításakor rendelkezésre álltak. Az adatok változásának bejelentésére a Pmt. hatálya alá eső ügylet esetében a Pmt. szabályait kell alkalmazni.
C) A kifizetett (juttatott) kamat
1. Az adatszolgáltatás szempontjából kamatnak minősül bármely követeléshez kapcsolódó, jóváírt vagy kifizetett kamat - különösen az állampapírból, kötvényből, adósságlevélből származó kamat, az ezekhez kapcsolódó prémiumok és jutalmak -, kivéve a késedelmes teljesítéshez kapcsolódó kamat. Az átmeneti időszakban - 2005. július 1-je és 2010. december 31-e között - nem számítanak az előzőek szerinti követelésnek azok a kötvények, továbbá egyéb forgatható, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, amelyeket 2001. február 28-ig bocsátottak ki, vagy amelyek kibocsátási tájékoztatóját a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, a tagállamok, illetve harmadik országok illetékes hatósága ezen időpontig jóváhagyta, feltéve, hogy ilyen értékpapírok további kibocsátására 2002. február 28. után nem került sor.
2. Az 1. pontban meghatározott követelés átruházásakor, beváltásakor vagy visszavásárlásakor felhalmozott vagy tőkésített kamat is kamatnak tekintendő.
3. Ugyancsak kamatnak kell tekinteni az európai befektetési alap, a PSZÁF által kiadott igazolás alapján európai befektetési alapnak minősülő szervezet, és az Európai Közösségen kívüli kollektív befektetési forma által közvetlenül teljesített kamatkifizetést is. Kamatként kell kezelni továbbá, a gazdasági tevékenységet folytató jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság vagy egyéb szervezet által, bármely más közösségi tagállamban illetőséggel bíró szervezet útján a szervezet haszonhúzónak minősülő tagjainak közvetve juttatott kamatjövedelmet.
4. Kamatnak minősül az európai befektetési alap, a PSZÁF által kiadott igazolás alapján európai befektetési alapnak minősülő szervezet, vagy az Európai Közösségen kívüli kollektív befektetési forma részesedésének átruházásából, beváltásából vagy visszavásárlásából származó jövedelem akkor, ha ezen szervezetek közvetlenül vagy közvetetten európai befektetési alapon, ilyennek minősülő szervezeten, vagy Európai Közösségen kívüli kollektív befektetési formán keresztül vagyonuk (eszközeik) több mint 40%-át az 1. pontban meghatározott követelésekbe fektetik. Ennek a jövedelemnek azon része minősül kamatjövedelemnek, amely megfelel az 1. vagy 2. pont szerinti közvetlen vagy közvetett úton szerzett kamatnak.
Az említett arány meghatározásánál az alapszabályban vagy alapító okiratban meghatározott befektetési politika, ennek hiányában a szervezet vagyonának összetétele az irányadó. A befektetési arányt a portfóliót alkotó eszközök napi összetétele alapján kell kiszámítani, a 2009. a január 1-jétől december 31-ig tartó időszakra vonatkozóan. A Tpt. alapján a befektetési alap nettó eszközértékét a letétkezelő állapítja meg. A befektetési arány megállapításával kapcsolatban azonban nincsen hasonló jogszabályi előírás, így a befektetési arányt - az ügylet körülményeitől függően - akár a letétkezelő akár más személy is megállapíthatja.
Ha a kifizető az ezen pont szerint meghatározott követelésbe fektetett eszközök arányát nem tudja meghatározni, úgy az arány 40%-ot meghaladónak minősül. (A jelenleg 40%-os rögzített arány 2011. január 1-jétől 25%.)
5. Amennyiben a kifizető nem tudja megállapítani a 3. és 4. pontok szerinti kamatjövedelmet, akkor a jövedelem teljes összege minősül kamatnak. Ha a kifizető a haszonhúzó által elért jövedelmet sem tudja meghatározni, akkor a jövedelem megfelel a részesedések átruházásából, beváltásából vagy visszavásárlásából származó bevételnek.
Az előzőekben meghatározott, kifizetett kamat összegéről az adatszolgáltatást az alábbiak szerint kell teljesíteni.
Az 1. pontban meghatározott, kifizetett vagy jóváírt kamat esetén a kamat összegét kell közölni.
A 2. és 4. pontban meghatározott kamat esetében is a kamatjövedelem összegét, ha ez nem állapítható meg, akkor a jövedelem teljes összegét, ennek hiányában az átruházásból, beváltásból vagy visszavásárlásból származó bevétel összegét kell beírni.
D) A kamat fogalmának, megszerzésének további értelmezése
1. A Melléklet alkalmazásában a jóváírt vagy kifizetett kamathoz kapcsolódóan adatszolgáltatási kötelezettség akkor áll fenn, ha a jóváíráshoz, kifizetéshez rendelkezési jog is társul. Rendelkezési jog a Melléklet alkalmazásában akkor áll fenn, ha meghatározott személyt (személyeket) illet és meghatározott összege vonatkozik, függetlenül azonban attól, hogy a rendelkezési jog keletkezésével egyidejűleg vagy azt követően egyébként korlátozott [például a meghatározott személyt illető, meghatározott összeghez kapcsolódó rendelkezési jog gyakorlását végrehajtási jog korlátozza (végrehajtás miatt zárolt számlán történő kamatjóváírás)]. Ha azonban a magánszemélyt illető rendelkezési jog létre sem jön, mert létrejötte felfüggesztő feltételtől függ és/vagy a kamatjövedelem összege csak a jóváírást követő időpontban állapítható meg, az adatszolgáltatási kötelezettség a felfüggesztő feltétel bekövetkeztekor, illetve a kamatjövedelem összegének megállapítását lehetővé tevő időpontban keletkezik.
2. Ha a magánszemély nem igazolja a megszerzésre fordított értéket és ennek következtében ez az érték a kifizető előtt ismeretlen, az egész bevételt kamatnak kell tekinteni. A "bekerülési érték" számítására általános módszer előírására nincsen szükség tekintettel arra, hogy mind a bevétel nagysága, mind az értékpapír megszerzésére fordított érték ténykérdés.
3. Kamatszelvénnyel rendelkező értékpapír átruházása esetén - azaz ha a jövedelemszerzés az értékpapír tulajdonosának megváltozásával valósul meg - a bevétel és az értékpapír megszerzésére fordított érték különbözete tekinthető kamatjövedelemnek. Ha kamatszelvénnyel rendelkező értékpapír esetén a jövedelemszerzés kizárólag a kamatszelvény beváltásával, az értékpapír átruházása nélkül valósul meg, a kamatjövedelem megegyezik a kamatszelvényre fizetett összeggel.
4. Diszkontpapírok esetén akár elsődleges forgalmazásról, akár másodlagos, de nyilvános forgalmazásról van szó, kamatjövedelemnek a bevétel és az értékpapír megszerzésére fordított összeg különbözete minősül.
5. A gépkocsi-nyereménybetétből származó jövedelem a Melléklet alkalmazásában szintén kamatnak minősül. A gépkocsi esetében mindazon, a jövedelmet juttató hitelintézetet terhelő kiadás bevételnek tekintendő, amely a nyeremény-gépkocsi juttatásával összefüggésben felmerül, így a gépkocsi beszerzési árán túlmenően a forgalomba helyezés költségeit is ilyennek kell tekinteni. Ha a magánszemély nem a gépkocsit veszi át, hanem a hitelintézet által a gépkocsi helyett rendelkezésre bocsátott összeget, a jövedelem a ténylegesen megszerzett pénzösszeg. A jövedelemszerzés időpontja a nyeremény-gépkocsi átvételének időpontja, illetve a pénzösszeg átvételének, jóváírásának időpontja.
6. A befektetési jegyek kamatjövedelmét a portfolió összetétel alapján kell megállapítani.
7. Az értékpapír kibocsátásának időpontját és lejáratát a kibocsátási tájékoztatóból, a rövidített kibocsátási tájékoztatóból, illetve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének megküldött tájékoztatóból meg lehet megállapítani, a kibocsátó egyéb nyilatkozata azonban e jogi tények igazolására nem alkalmas.
8. A lakástakarék betétekre térített kamat a Melléklet alkalmazásában kamatnak minősül, ezért adatszolgáltatási kötelezettség alá esik, függetlenül attól, hogy valamely nemzeti szabályozás adóköteles vagy adómentes bevételnek tekinti.
Az adatszolgáltatás általános szabályaira a II. fejezet általános részében foglaltak az irányadók, a következő eltéréssel.
Az adatszolgáltatás benyújtásának határideje: 2010. március 20.
Az adatszolgáltatási kötelezettséget 2009. évben keletkezett kamatjövedelmekről kell teljesíteni. Ha a 2005. június 30. napját követő kamatkifizetés, jóváírás 2005. július 1-jét megelőzően keletkezett kamatjövedelmeket is tartalmaz, az adatszolgáltatásban csak a 2005. június 30-át követően keletkezett kamat-jövedelemrészt kell feltüntetni.
Az adatszolgáltatásnak kötelező tartalmaznia a következőket:
1. A kifizető (adatszolgáltatásra kötelezett) azonosító adatait (adószám, elnevezés, cégnév, székhely, telephely), az adatszolgáltatás jellegét, jogelőd kötelezettségének teljesítésekor, a jogelőd adószámát.
2. A haszonhúzó (magánszemély, a Melléklet 3. pontja szerinti szervezet) azonosító adatait (részletesen az adott adatlap útmutatója tartalmazza),
3. A haszonhúzó számára kifizetett (jóváírt) kamat összegét, az ezzel összefüggő, az adott adatlap útmutatója szerinti adatokat.
17. A kifizető adatszolgáltatása a haszonhúzó magánszemély részére 2005. június 30. napja után keletkezett és 2009. évben kifizetett (juttatott) kamatjövedelemről (09K76-os számú adatlap, 16. számú melléklet)
Ennek a lapnak megfelelő adattartalommal kell adatot szolgáltatni az Art. 52. § (12) bekezdése és az Art. 7. számú mellékletében meghatározott azon kamatjövedelmekről, melyet haszonhúzó magánszemély részére juttat a kifizető.
I. Az adatszolgáltatást teljesítő azonosító adatait kell ebben a részben feltüntetni (1-4. sorok)
A 2. sorban akkor kell a jogelőd adószámát közölni, ha az adatszolgáltatást teljesítő a jogelőd kötelezettségét (is) teljesíti.
II. A haszonhúzó magánszemély azonosító adatai
Az adatlap 5-14. sorait a következők szerint kell kitölteni. Közölni kell:
- a haszonhúzó képviseletében eljáró személytől származnak-e az adatok (5. sor), "X"-szel kell jelölni, ha a képviselő közlése szerint teljesítik az adatszolgáltatást és kötelezően a 6. és 9. sor töltendő ki,
- a haszonhúzó magánszemély nevét (6-7. sor),
- állandó lakóhelyét (8. sor), ennek hiányában szokásos tartózkodási helyét, továbbá, ha az illetőség igazolása alapján történik a cím azonosítása (9. sor),
- ha az állandó lakóhelye, ennek hiányában a szokásos tartózkodási helye nem állapítható meg, akkor a haszonhúzó magánszemély útlevelét, személyazonosító igazolványát vagy személyazonosságának megállapítására alkalmas egyéb iratát kiállító állam esetén az ország azonosító (ISO 3166-1-alpha2) kódját (10. sor) a 29. sz. melléklet tartalmazza,
- a haszonhúzó illetősége szerinti állam azonosító (ISO 3166-1 - alpha2) kódját (11. sor),
- az illetőség szerinti államban megállapított adóazonosító számát (12. sor),
- az illetőség szerinti tagállamban megállapított adóazonosító szám (12. sor) hiányában születési helyét, idejét (13. és 14. sor).
Az előzőekben leírtaktól függetlenül a 12. sor üresen nem maradhat, tekintettel arra, hogy az adatszolgáltatás helyesbítésekor (az általános helyesbítésre vonatkozó szabályok alkalmazása miatt) azonosító szerepet tölt be ez a sor. Az adatszolgáltatást teljesítő, bármely, általa meghatározott, tetszőleges hosszúságú azonosító számmal, betűvel vegyesen kitöltheti az adott mezőt azzal, hogy az első három karakterben ADH-betűkkel kell jelölni a "saját" számot. A képzett azonosítót mindaddig meg kell tartani, amíg az illetőség szerinti tagállamban megállapított adóazonosító szám nem áll rendelkezésre. Ez azt jelenti, ha 2008. évre megtörtént a jelzett azonosító képzés, úgy a 2009. évi adatszolgáltatásban is ezt kell használni, feltéve, hogy nem áll rendelkezésre az adóazonosító szám.
III. A haszonhúzó számára kifizetett (jóváírt) kamat összege számlaszám (jogalap), devizanem szerint
Ebben a táblában a C. fejezetben leírtak szerint meghatározott kamat összegét kell minden esetben, az eredeti devizanemben feltüntetni. Abban az esetben, ha a kamat összegét megbontva, eltérő devizanemben írják jóvá, úgy a jóváírást devizanemek szerinti bontásban kell közölni. Az adott oszlopoknak kitöltöttnek kell lenni.
"a" oszlop: A nyomtatványi képtől függetlenül, a jelölt sorszám szerint (001-100) van lehetőség a kitöltésre.
"b" oszlop: Ebben az oszlopban attól függően kell szerepeltetni az azonosító számot, hogy a haszonhúzó fizetési számlaszámát és a kifizetés (juttatás) jogalapját (1-es), vagy fizetési számlaszám hiányában csak a kifizetés (juttatás) jogalapját (2-es) közli-e a "d" oszlopban.
"c" oszlop: Az előzőeknek megfelelően ebben az oszlopban
Ha a "b" oszlopban 1-es kód szerepel a "c" oszlopban a fizetési számlaszámot és a "d" oszlopban a táblázat szerinti - a tájékoztató C. fejezetében meghatározott besorolásokhoz kapcsolt - azonosító számot kell feltüntetni.
Ha a "b" oszlopban 2-es kód szerepel, akkor a "c" oszlopban nem szerepel fizetési számlaszám, ez az oszlop üres. Ebben az estben a "d" oszlopban a tájékoztató C. fejezetében meghatározott besorolásokhoz kapcsolt (táblázat szerinti) azonosító számot kell szerepeltetni.
"d" oszlop:
Az azonosító számok a következők:

A C.1. pont esetében

100

A C.2. pont esetében

200

A C.3. pont esetében

300

A C.4. pont esetében

400

"e" oszlop: Ebben az oszlopban kell feltüntetni az adott sorszámhoz (számlaszámhoz vagy jogalaphoz) tartozó kamat összegének deviza nemét. A Magyar Nemzeti Bank hivatalos deviza árfolyamlapján szereplő külföldi pénznemek esetében a hivatalos rövidítést kell alkalmazni (a leggyakrabban használt devizanem és pénznem azonosítókat a 30. számú melléklet tartalmazza). A Magyar Nemzeti Bank hivatalos deviza árfolyamlapján nem szereplő külföldi pénznemek esetében a külföldi pénznem meghatározásakor az MNB által, az euróban megadott árfolyam számításához közzétett listában szereplő pénznem kódokat kell felhasználni.
Abban az esetben, ha az adóéven belül azonos számlaszámra (jogalapra), azonos deviza nemben történik kifizetés, az adatszolgáltatást egy sorszám alatt kell teljesíteni (azaz összesen adatot kell közölni).
"f" oszlop: Ebbe az oszlopba a C. fejezetben leírtak szerint meghatározott kamat összegét kell beírni, figyelemmel a "d" oszlopnál leírtakra is.
18. Az adatszolgáltatásra kötelezett adatszolgáltatása az Art 7. számú melléklet 3. pontja szerinti szervezet részére 2005. június 30. napja után keletkezett és 2009. évben kifizetett (juttatott) kamatjövedelemről (09K77-es számú adatlap, 17. számú melléklet)
Ennek a lapnak megfelelő adattartalommal) kell adatot szolgáltatni az Art. 52. § (12) bekezdése és az Art. 7. számú mellékletében meghatározott azon kamatjövedelmekről, melyet a Melléklet 3. pontja szerinti szervezet részére juttat az adatszolgáltatásra kötelezett.
A magyar jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező egyéb szervezet akkor köteles az adatszolgáltatásra, ha bármely más közösségi tagállamban illetőséggel bíró szervezet útján a szervezet haszonhúzónak minősülő tagjainak juttat kamatjövedelmet. Nem kell az adatszolgáltatást teljesíteni, ha a külföldi szervezet hitelt érdemlően igazolja, hogy jogi személy, vagy az illetősége szerinti tagállamban a társasági adó alanya vagy európai befektetési alapként működik, illetve az illetősége szerinti tagállam hatósága által kiállított igazolás alapján ilyen alapnak minősül.
Az I. részben az adatszolgáltatásra kötelezett azonosító adatait kell feltüntetni (1-4. sorok). A 2. sorban akkor kell a jogelőd adószámát közölni, ha az adatszolgáltatást teljesítő a jogelőd kötelezettségét (is) teljesíti.
Az adatszolgáltatásra kötelezett a II. részben közli az állami adóhatósággal az 5. sorban "X"-szel jelölve, ha a haszonhúzó képviseletében eljáró személytől származnak az adatok, a Melléklet 3. pontja szerinti szervezet nevét (6. sor), a szervezet azonosítóját (7. sor), a szervezet címe szerinti állam (ISO 3166-1-alpha2) kódját (8. sor), melyet a 29. sz. melléklet tartalmaz és címét (9. sor).
A 7. sor üresen nem maradhat, tekintettel arra, hogy az adatszolgáltatás helyesbítésekor (az általános helyesbítésre vonatkozó szabályok alkalmazása miatt) azonosító szerepet tölt be ez a sor. Az adatszolgáltatást teljesítő, bármely, általa meghatározott, tetszőleges hosszúságú azonosító számmal, betűvel vegyesen kitöltheti az adott mezőt azzal, hogy az első három karakterben ADH-betűkkel kell jelölni a "saját" számot. A képzett azonosítót meg kell tartani.
III. A Melléklet 3. pontja szerinti szervezet számára kifizetett (jóváírt) kamat összege devizanem szerint
"a" oszlop: A nyomtatványi képtől függetlenül, a jelölt sorszám szerint (001-100) van lehetőség a kitöltésre.
"b" oszlop: Ez a sor szolgál a jogalap feltüntetésére, melyet a K76-os adatközlés táblája szerint kell kitölteni.
"c" oszlop: Ebben az oszlopban kell feltüntetni az adott sorszámhoz (számlaszámhoz vagy jogalaphoz) tartozó kamat összegének deviza nemét. A Magyar Nemzeti Bank hivatalos deviza árfolyamlapján szereplő külföldi pénznemek esetében a hivatalos rövidítést kell alkalmazni (a leggyakrabban használt devizanem és pénznem azonosítókat a 30. számú melléklet tartalmazza). A Magyar Nemzeti Bank hivatalos deviza árfolyamlapján nem szereplő külföldi pénznemek esetében a külföldi pénznem meghatározásakor az MNB által, az euróban megadott árfolyam számításához közzétett listában szereplő pénznem kódokat kell felhasználni.
Abban az esetben, ha az adóéven belül azonos számlaszámra (jogalapra), azonos deviza nemben történik kifizetés, az adatszolgáltatást egy sorszám alatt kell teljesíteni (azaz összesen adatot kell közölni).
"d" oszlop: Ebbe az oszlopba a C. fejezetben leírtak szerint meghatározott kamat összegét kell beírni, figyelemmel a "c" oszlopnál leírtakra is.
19. A kifizető adatszolgáltatása az Art. 4. számú melléklete szerinti külföldi személy részére 2009. évben kifizetett osztalék jövedelemről (09K79-es számú nyomtatvány, 18. sz. melléklet)
Az Art. 4. számú melléklete rendelkezik a külföldi illetőségű magánszemélynek a törvény szerint adó-, adóelőleg levonási kötelezettség alá eső kifizetőtől származó, belföldön végzett tevékenységéből, illetve a jövedelemszerzés helye szerint belföldről származó jövedelmével, így különösen az osztalékkal (a továbbiakban: adóköteles bevétellel) kapcsolatos eljárási szabályokról.
A külföldi személy adóköteles bevétele után a kifizető a kifizetett összegből az adót megállapítja, levonja és a kifizetést követő hó 12-éig fizeti meg.
A nemzetközi egyezmény szerinti adót vonja le a kifizető, ha a kifizetés időpontjáig a külföldi személy, illetőleg a képviseletében eljáró személy a 4. számú melléklet 7. pontja szerinti igazolásokat és nyilatkozatokat csatolja.
A kifizető a levont adóról az Art. 31. § (2) bekezdése alapján benyújtandó '08-as bevallásában ad számot, a magánszemélyekhez közvetlenül nem köthető kötelezettségei között.
Nem kell az adót levonni, bevallani és megfizetni, ha nemzetközi egyezmény szerint a bevétel nem adóztatható belföldön, és a külföldi személy illetőségét igazolja.
Ha a külföldi személyt megillető osztalékjövedelmet a kifizető részvényesi meghatalmazottnak (nominee) fizeti ki, a részvényesi meghatalmazott legkésőbb a kifizetés naptári évének utolsó napjáig magyar vagy magyar és angol nyelven kiállított, cégszerűen aláírt okiratban nyilatkozik a külföldi személy nevéről, lakóhelyéről, születési helyéről, idejéről, illetőségéről, a részére kifizetendő, illetőleg kifizetett, forintban meghatározott osztalék összegéről, amely alapján a kifizető az igazolást kiállítja, és az adatszolgáltatási kötelezettségét teljesíti.
Amennyiben az osztalékjövedelemben részesülő külföldi személyről a kifizető a nyilatkozat alapján nem tud adatot szolgáltatni, a részvényesi meghatalmazott nevéről (elnevezéséről), székhelyéről, belföldi illetősége esetén adóazonosító számáról és a részére kifizetett osztalék összegéről teljesíti adatszolgáltatási kötelezettségét.
Ha az osztalékjövedelemben részesülő magánszemély külföldi illetőségű, a kifizető a kifizetést, illetőleg az adatszolgáltatást adóazonosító jel hiányában is teljesítheti.
Az adatszolgáltatást a 09K79-es számú nyomtatványnak megfelelő adattartalomnak megfelelően kell teljesíteni. Az adatszolgáltatás általános szabályait a III. fejezet foglalja össze.
A I. részben a kifizető azonosító adatait (adószámát, jogelődjének adószámát, elnevezését, székhelyét) kell közölni.
A II. rész szolgál a külföldi, osztalékban részesülő magánszemély azonosító adatai (5-9. sorok) és az osztalékra vonatkozó adat közlésére (10. sor).
Az előzőekben leírtak esetében, függetlenül attól, hogy a magánszemély nem rendelkezik adóazonosító számmal (9. sor) a sor üresen nem maradhat, tekintettel arra, hogy az adatszolgáltatás helyesbítésekor (az általános helyesbítésre vonatkozó szabályok alkalmazása miatt), ez a sor, azonosító szerepet tölt be. Az adatszolgáltatást teljesítő, bármely, általa meghatározott, tetszőleges hosszúságú azonosító számmal, betűvel vegyesen kitöltheti az adott mezőt azzal, hogy az első három karakterben OSZ-betűkkel kell jelölni a "saját" számot.
A III. részt akkor kell kitölteni, ha a részvényesi meghatalmazott (nominee) által benyújtott nyilatkozat alapján a kifizető nem tudja az adatszolgáltatási kötelezettségét teljesíteni a külföldi magánszemélyről. Tekintettel arra, hogy egy részvényesi meghatalmazott akár több külföldi, osztalékban részesülő magánszemély esetén is eljárhat ugyanazon kifizetőnél, a II. rész 5. és 9. sora kötelezően kitöltendő (minősített azonosító adat). Ez azt jelenti, hogy a külföldi osztalékban részesülő magánszemély nevét és az adóazonosító számot (a "képzett" azonosító számot) akkor is fel kell tüntetni az adatszolgáltatásban, ha egyebekben nem tudja a külföldi osztalékban részesülő adatai alapján az adatközlést teljesíteni a kifizető.
Ilyenkor a részvényesi meghatalmazott adatait kell közölni (1113. sor), valamint a 14. sorban a részvényesi meghatalmazott részére kifizetett osztalék összegét forintban meghatározva. Abban az esetben, ha a részvényesi meghatalmazott nem belföldi illetőségű, úgy az adóazonosító szám helyett (13. sor), az adatszolgáltatást teljesítő, bármely, általa meghatározott, tetszőleges hosszúságú azonosító számmal, betűvel vegyesen kitöltheti az adott mezőt azzal, hogy az első három karakterben OSZ-betűkkel kell jelölni a "saját" számot.
A kifizetett osztalék forintra történő átszámítására az Szja-törvény 66. § (4) bekezdésében foglaltakat kell alkalmazni.
20. Az állami foglalkoztatási szerv adatszolgáltatása az általa a magánszemélynek kiadott igazolás szerinti adóköteles jövedelemről, és magánnyugdíjpénztári tagság esetén további adatokról (09K80-as nyomtatvány, 19. számú melléklet)
Az alkalmi munkavállalói könyvvel történő foglalkoztatásról és az ahhoz kapcsolódó közterhek egyszerűsített befizetéséről szóló 1997. évi LXXIV. törvény (továbbiakban: AM. tv.) 5. §-a alapján az AM könyvet a munkavállaló lakóhelye, illetőleg tartózkodási helye szerint illetékes állami foglalkoztatási szerv, vagy - az állami foglalkoztatási szervvel kötött megállapodás alapján - a települési önkormányzat jegyzője állítja ki a munkavállaló kérelmére.
A 09K80 adatszolgáltatást mindazokra teljesíteni kell, akik a foglalkoztatási szervnél (ÁFSZ) a leadott (bemutatott) AM könyvben található bejegyzések és beragasztott közteherjegyek alapján a foglalkoztatási szervtől igazolást kaptak.
Az adatszolgáltatás általános szabályaira a I. fejezet általános részében foglaltak az irányadók, a következő eltérésekkel.
Az adatszolgáltatás határideje, az általános előírástól eltérően: 2010. március 31.
A jelölt sorokban a bevételt szerző magánszemély nevét, nemét, állampolgárságát (a 29. sz. mellékelt szerinti 3 jegyű kóddal), valamint a születési nevét, helyét és idejét, továbbá az adóazonosító jelét, társadalombiztosítási azonosító jelét és lakóhelyét kell feltüntetni. A magánszemély anyjának születési nevét is közölni kell. Abban az esetben, ha a munkavállaló nem rendelkezik Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási helyét kell közölni az illetősége szerinti lakcíme alatt. Amennyiben egyáltalán nincs magyarországi lakcíme, úgy a külföldi címét kell itt megadni. Az ország kódját a 29. sz. melléklet 2 jegyű kódjával kell megadni.
Ennek a nyomtatványnak megfelelő adattartalommal szolgáltat adatot az alkalmi munkavállalói könyvet kiállítója mindazon munkavállalókról, akiknek igazolást adott ki.
A magánszemély magánnyugdíjpénztári tagságával kapcsolatban jelölni kell a következőket. Ha a magánszemély

- nem magánnyugdíjpénztári tag

1

- egész évben magánnyugdíjpénztári tag

2

- tagsága év közben kezdődik és/vagy szűnik meg

3

Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell a bérjövedelemként kifizetett munkadíj sávjához tartozó ellátási alap összegét (2. sor). Ebben a sorban kell összesíteni a 09K80-1 és -2 lapokon kitöltött (januártól decemberig) ellátási alap összegeit.
A 09K80-1 és -2 lapokon az ellátási összegét havonként és napi bontásban kell megadni.
Abban az esetben, ha a magánszemély magánnyugdípénztári tag, a főlap I. 3. sorában a magánnyugdípénztári azonosító kódot kötelező kitölteni. Amennyiben az év folyamán a magánszemély (esetleg több alkalommal is) magánnyugdíjpénztárt változtatott, a 3. sorba annak a pénztárnak az azonosító kódját kell beírni ahol a magánszemély 2009. december 31-én tag volt. A magánnyugdíjpénztárak adóhatósági azonosító kódjait a tájékoztató 31. számú melléklete tartalmazza.
Közölni kell az adójóváírásra jogosító hónapok számát a 4. sorban.
A 09K80-1 és -2 lapokon ki kell tölteni, hogy a magánszemélyt melyik hónap, melyik napjaiban illeti meg bér, ez alapján a hónap megfelelő napjainál ki kell tölteni az ellátási alap összegét Ft-ban (minden hónapnál a "b" oszlop.)
A nyomtatványon kitöltendő ellátási alap összegét az AM törvény Melléklete szerint kell meghatározni.
Az alkalmi foglalkoztatás során kifizetett munkadíj és az ellátási alap sávjai:
Ha a kifizetett munkadíj A közteherjegy értéke Az ellátási alap (Ft/nap) (Ft/nap) (Ft/nap)

Ha a kifizetett munkadíj      A közteherjegy értéke    Az ellátási alap
(Ft/nap) (Ft/nap) (Ft/nap)

1.

1 800 - 2 399

400

2 700

2.

2 400 - 2 999

700

3 600

3.

3 000 - 3 599

900

4 500

4.

3 600 - 4 600

1 100

5 400

Az ellátási alapot a napi munkadíj alapján kell meghatározni az alábbiak figyelembevételével:
Amennyiben a kifizetett munkadíj 4 000 Ft és az alkalmi foglalkoztató, a 4 000 Ft-os munkadíjhoz beragasztandó 1 100 Ft-os bélyeg helyett egy 400 és egy 700 Ft-os bélyeggel igazolta a munkabér kifizetését, akkor a jelentendő ellátási alap a 4 000 Ft-hoz tartozó 5400 Ft lesz.
Amennyiben a 4 000 Ft-os munkadíj igazolásához szükséges 1 db. 1100 Ft-os bélyeg helyett 3 db. 400 Ft-os bélyeget ragasztott be az alkalmi foglalkoztató, a jelentendő ellátási alap 5 400 Ft lesz.
Ha a kifizetett és az AM könyvben igazolt munkadíj 4 000 Ft, s ehhez a foglalkoztató 1 db. 400 Ft-os bélyeget ragasztott be, akkor a jelentendő ellátási alap a 400 Ft-os bélyeghez tartozó 2 700 Ft lesz.
Minden hónap táblázata alatt be kell jelölni "X"-szel, hogy az adott hónapban a magánszemély magánnyugdíjpénztári tagsággal rendelkezett-e.
Abban az esetben, ha az AM könyvet kiváltó munkavállaló igazolást nem kapott, úgy az adatszolgáltatást a kiadott AM könyvről a 09K54-es számú nyomtatványon kell teljesíteni.
Amennyiben az állami foglalkoztatási szerv (mint kifizető) adóköteles ellátásban is részesíti az AM könyvvel rendelkező magánszemélyt, az Art. 31. § (2) bekezdésében foglaltak szerint kell az adatközlést teljesíteni, a foglalkoztatási szervre vonatkozó bevallási határidőben.
21. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adatszolgáltatása az általa a magánszemélynek kifizetett támogatásokról (09K83-as számú nyomtatvány, 20. sz. melléklet)
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt (MVH), az általa juttatott jövedelemmel kapcsolatban adatszolgáltatás terheli az Art. 52. § (14) bekezdése alapján az állami adóhatósághoz. Az adatszolgáltatási kötelezettséget a 09K83-as nyomtatványnak megfelelő adattartalommal kell teljesíteni a 2009. évben kifizetett támogatásokról.
Az Art. 3. számú melléklete L) pontja alapján a 2010. évre teljesítendő adatszolgáltatást, továbbra is a 8007/2009. (AEÉ. 13.) tájékoztatóban foglaltak szerint kell, a 10K56-os számú nyomtatványnak megfelelő adattartalommal benyújtani.
Az adatszolgáltatás általános szabályaira a I. fejezet általános részében foglaltak az irányadók, a következő eltéréssel.
Az I/7. pontban leírtaktól eltérően az adatközlő azonosításához az MVH-nak nem kell feltüntetnie a jogelőd adószámát.
Az adatszolgáltatásnak a támogatásban részesülő magánszemély azonosító adatait (így nevét, születési nevét, születési idejét, valamint adóazonosító jelét, valamint a regisztrációs számát) kell tartalmaznia (1-5. sor). A kifizetett támogatás jogcímét a táblázatban megadott kódok szerint kell feltüntetni (6. sor). Közölni kell a 2009. évben kifizetett támogatás összegét is (7. sor).

Támogatás típusa

Kódja

Területalapú támogatás

1

Költségek fedezetére és/vagy fejlesztési célra folyósított
támogatás

2

Előzőekbe nem tartozó támogatás

3

22. A nyugdíj-előtakarékossági számla vezetőjének adatszolgáltatása a nála ilyen címen vezetett számlára a magánszemély által 2009. évben befizetett (átutalt), illetőleg a magánszemély részére "nem-nyugdíj szolgáltatás" címén kifizetett összegről és egyéb adatokról (09K84-es számú nyomtatvány, 21. sz. melléklet)
A nyugdíj-előtakarékossági számla vezetője (a nyugdíj-előtakarékossági számlákat vezető befektetési szolgáltató) adatszolgáltatást teljesít az Szja-törvény 44/B. § (8) bekezdése alapján, az általa kiadott igazolásról (mely alapján a magánszemély rendelkezhet az általa nyugdíj-előtakarékossági számlára befizetett összeg egy részének átutalásáról), valamint egyéb adatokról.
Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az előtakarékoskodó magánszemély nevét (1-2. sor), adóazonosító jelét (3. sor).
Közölni kell a magánszemély NYESZ-R megkülönböztető jelzésre tett nyilatkozatának keltét (4. sor) és a NYESZ-R jelzéssel ellátott nyugdíj-előtakarékossági számlán a magánszemély rendelkezési jogosultsága alapjául szolgáló összeget (5. sor), azaz az adóévben az előtakarékoskodó által a Magyar Köztársaság törvényes fizetőeszközében a nyugdíj-előtakarékossági pénzszámlára befizetett vagy átutalt pénz összegét.
Abban az esetben, ha a NYESZ-R jelzéssel ellátott nyugdíj-előtakarékossági számláról 2009. évben nem-nyugdíj szolgáltatás címén teljesített kifizetést az adatközlő, úgy az Szja-törvény 28. § (17) bekezdésében foglaltak szerinti adóköteles összegről a 6. sorban kell adatot szolgáltatnia.
Abban az esetben, ha a magánszemély a nyugdíj-előtakarékossági számla megszüntetésekor a számlán nyilvántartott követelését hiánytalanul más számlavezetőnél vezetett "NYESZ-R" jelzésű nyugdíj-előtakarékossági számlájára helyezi át, nem kell a 6. sort kitölteni.
Ennek az a feltétele, hogy a megszüntetett számla vezetője a nyilvántartása alapján jogcím szerinti bontásban igazolja a másik számlavezető számára
a) az adózott követelésállomány (amennyiben az a nyilvántartásában szerepel),
b) a magánszemély által teljesített befizetések,
c) az osztalék jóváírások,
d) a nyugdíj-előtakarékossági nyilatkozat alapján átutalt jóváírások halmozott összegét.
Adózott követelésállomány feltüntetése esetén csak annak nyilvántartásba vételét követően jóváírt tételeket kell szerepeltetni a b)-d) pont szerinti halmozott összegekben.
Erről az igazolásról szintén adatot kell szolgáltatni az állami adóhatóság részére a 7-10. sorok szerint.
23. A hitelintézet adatszolgáltatása a lakáscélú hitelszerződés alapján folyósított hitel 2009. évi törlesztésével kapcsolatban (09K85-es számú nyomtatvány, 22. sz. melléklet)
Ha a magánszemély lakáscélú felhasználásra 1993. december 31-e után és 2007. január 1-je előtt hitelintézettel megkötött lakáscélú hitelszerződés alapján hitelt vett fel és a hitel törlesztését 2007. január 1-je előtt megkezdte, akkor a hitel adósaként 2009-ban a tőke-törlesztés, a kamatfizetés, a kezelési költség és a hitelfolyósítási díj címén igazoltan megfizetett összeg után, a 2006. december 31-én hatályos előírások szerint, halasztott adókedvezményt érvényesíthet. Ezen a címen csak egy önálló ingatlanhoz kapcsolódóan, egy hitelszerződés adósaként vagy adóstársaként, legfeljebb az adóévben 120 ezer forintot vonhat le a magánszemély.
A kedvezmény a hitelintézet által kiadott igazolások alapján érvényesíthető. A kiadandó igazolással kapcsolatos "a lakáscélú hitel adókedvezményéhez szükséges igazolásokról [Szja-törvény 2006.12.31-ig hatályos 38. §]" szóló PM 21679/2005. helyettes államtitkár által adott tájékoztató (APEH honlapján megjelent 2006. január 18.) alapján kell eljárni.
Az Art. 3. számú mellékletének J) pontja az adókedvezményre jogosító igazolásokról benyújtandó adatszolgáltatással kapcsolatban többek között előírja, hogy az adókedvezményre jogosító igazolást kiállító szerv, ha olyan igazolást (bizonylatot) állít ki, amelynek alapján a magánszemély adókedvezmény igénybevételére jogosult, a kedvezmény igénybevételére jogosító igazolás tartalmának közlésével adatot szolgáltat az adózónak kiadott igazolásról.
A hitelintézet tehát, minden szerződésről kiadott igazolásáról -függetlenül attól, hogy egy igazolást adott ki az adós és az adóstársak nevének és adóazonosító jelének feltüntetésével vagy adós és adótársanként külön-külön igazolást állított ki - külön-külön köteles az adatszolgáltatást teljesíteni. Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az igazolásban feltüntetett adatok közül a következőket.
Fontos tudni, hogy a halasztott adókedvezmény a törlesztés megkezdésének évében és az azt követő négy évben érvényesíthető.
Ha azonban az adókedvezmény alapjául szolgáló lakáscélú felhasználásra felvett hitel részben vagy egészben a lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet szerint meghatározott megelőlegező kölcsön, vagy ha az említett kormányrendelet szerint az igénylő gyermekek és más eltartottak után lakásépítési kedvezményre és/vagy megelőlegező kölcsönre nem jogosult, akkor az adókedvezmény minden olyan adóévben érvényesíthető, amikor az igénylőnek a törlesztési időszakban családi pótlékra jogosult (vagy jogosulttá váló) gyermeke van. [Szja-törvény 2006.12.31-ig hatályos 38. § (7) bekezdése]
Az adatszolgáltatás határideje: 2010. február 15.
Fel kell tüntetni a magánszemély nevét ("a" oszlop), adóazonosító jelét ("b" oszlop). Abban az esetben, ha több szerződéssel kapcsolatban terheli ugyanarra a magánszemélyre nézve az adatszolgáltatási kötelezettség, úgy a szerződésekről külön-külön kell az adatszolgáltatást teljesíteni. Ezt a "c" oszlopban, folyamatos sorszámmal kell jelölni. Azt a tényt, hogy adósként vagy adótársként érintett-e az igazolás kiadásában a magánszemély, a "d" oszlopban kell jelölni. Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az adóévben az érintett ingatlannal összefüggésben a lakáscélú hitelszerződés törlesztéseként megfizetett összeget ("e" oszlop), továbbá fel kell tüntetni a kedvezmény mértékét 30 vagy 40% ("f" oszlop), feltéve, hogy ismert (2. példa).
Abban az esetben, ha egy szerződés alapján folyósított kétféle, egyébként adókedvezményre jogosító hitel együttes összege a 10 millió forintot nem haladja meg, akkor az igazoláshoz hasonlóan a kamattámogatásos és a piaci kamatozású hitelre tekintettel megfizetett törlesztést elkülönítetten kell szerepeltetni. Ez azt jelenti, hogy a "c" oszlopban a szerződés "sorszáma"-ként 91-es (kamattámogatásos hitel esetében) és 92-es (piaci kamatozású hitel esetében) számot kell szerepeltetni (1. példa) és közölni kell külön-külön a törlesztés összegét a megfelelő kedvezmény mérték feltüntetésével. Ebben az esetben a "f" oszlop, kötelezően kitöltendő.
Közölni kell az igazolással érintett ingatlan szerinti település nevét is ("g" oszlop), és az ingatlan helyrajzi számát ("h" oszlop).
A hitelintézetnek az ezen jogcímen teljesítendő adatszolgáltatásánál a "d" oszlopban a "41"-es kódot kell feltüntetnie, ha az adós részére adta ki az igazolást (2. példa), a "42"-es számot kell beírni, ha az adóstárs részére adta ki az igazolást.
1. Példa
09K85

(a)

(b)

(c)

(d)

(e)

(f)

(g)

(h)

Adózó János

8111111111

1

41

260 000

30

Komárom

5685

Adózó Jánosné

8211111112

1

42

260 000

30

Komárom

5685

Adózó János

8111111111

91

41

130 000

30

Komárom

5685

Adózó János

8111111111

92

41

80 000

40

Komárom

5685

Adózó Jánosné

8211111112

91

42

130 000

30

Komárom

5685

Adózó Jánosné

8211111112

92

42

80 000

40

Komárom

5685

Adózó Jánosné

8211111112

2

41

180 000

40

Komárom

5685

Adózó János

8111111111

2

42

180 000

40

Komárom

5685

2. Példa
09K85

(a)

(b)

(c)

(d)

(e)

(f)

(g)

(h)

Építkező Antal

8311111111

1

41

320 000

0

Csorna

4444

Adózó János

8111111111

1

42

320 000

0

Csorna

4444

Adózó Jánosné

8211111111

1

42

320 000

0

Csorna

4444

Adózó Péter

8411111111

1

42

320 000

0

Csorna

4444

24. A kifizető (befektetési szolgáltató) adatszolgáltatása a magánszemély részére 2009. évben kötött tőzsdei ügyletről kiállított bizonylat tartalmáról (09K86-os számú nyomtatvány, 23. sz. melléklet)
A kifizető (befektetési szolgáltató) az Szja-törvény 67/A. § (3) bekezdésének előírása alapján, az adóévet követő január 31-éig adatot szolgáltat az állami adóhatósághoz a tőzsdei ügyletekről, a magánszemély részére kiállított bizonylat tartalmáról.
Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell a magánszemély nevét, adóazonosító számát, valamint a magánszemély részére az adóévben általa kiállított bizonylatban feltüntetett összesített adatokat. Az összesített adatok, értelemszerűen az összetett tőzsdei, illetőleg a származtatott tőzsdei ügyeletekre vonatkoznak.
Abban az esetben, ha több ügylettel kapcsolatban terheli ugyanarra a magánszemélyre nézve az adatszolgáltatási kötelezettség, úgy az ügyletekről fajtánként külön-külön kell az adatszolgáltatást teljesíteni, kivéve az "egyszerű tőzsdei ügylet" adatszolgáltatását, mert ebben az esetben ügyletenként (megbízási szerződésenként - ha az többféle értékpapír értékesítésére irányul külön-külön értékpapír típusonként - kell) az adatszolgáltatást teljesíteni. Ezt a "c" oszlopban, folyamatos sorszámmal kell jelölni.
Az "d" oszlopban a tőzsdei ügyletről kiállított bizonylat alapján a 2006. augusztus 31-ét követően megkötött tőzsdei ügylet fajtánként összesített bevétel összegét, az "e" oszlopban az összesített bevételhez kapcsolódó járulékos (ügyleti) költségek összegét kell feltüntetni.
25. A családi pótlékot folyósító szerv 2009. évi adatszolgáltatása (09K88-as számú nyomtatvány, 24. sz. melléklet)
A családi pótlék 2009. szeptember 1-jétől [Szja-törvény 28. § (18)] adóterhet nem viselő, egyéb jövedelemnek számít. A családi pótlék fele a pótlékot ténylegesen felvevő magánszemély (jogosult) adóterhet nem viselő járandóságának számít, a másik fele a vele közös háztartásban élő házastársa/élettársa egyéb jövedelmeként lesz adóterhet nem viselő járandósága. A családi pótlékra egyedülállóként, illetve egyedülállónak tekintendő jogosult esetében is a családi pótléknak csak a felét kell számításba venni.
A családi pótlék címen megszerzett bevétel nem számít jövedelemnek, ha az a családok támogatásáról szóló törvény szerint
a) saját jogon jogosultként kapott támogatás;
b) tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek után magasabb összegű családi pótlék;
c) vagyonkezelői joggal felruházott gyámként, illetőleg mint vagyonkezelő eseti gondnokként a gyermekotthonban, a javítóintézetben nevelt vagy a büntetés-végrehajtási intézetben lévő, gyermekvédelmi gondoskodás alatt álló gyermekre (személyre) tekintettel kapott támogatás, nevelőszülőként, hivatásos nevelőszülőként kapott támogatás;
d) gyámként kirendelt hozzátartozóként vagy más személyként a gyámsága alatt álló, gondozásában élő gyermekre tekintettel kapott támogatás.
e) szociális intézmény vezetőjeként az intézményben elhelyezett gyermekre (személyre) tekintettel kapott támogatás.
Az adatszolgáltatás tartalmazza azon személyek természetes személyazonosító adatait, lakcímét, adóazonosító jelét, akik részére családi pótlékot, anyasági támogatást fizetett ki, valamint az említett ellátás, támogatás összegét, továbbá a gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult szülővel együtt élő házastárs vagy élettárs természetes személyazonosító adatait, adóazonosító jelét vagy azt, hogy az igénylő az ellátást egyedülállóként vette igénybe.
A családi pótlékot igénybevevő adatai blokkban a státusz mező három értéket vehet fel, 1-es, ha a családi pótlékot igénybevevő együtt él a családi pótlékra szintén jogosult házastársával /élettársával, 2-es, ha a családi pótlékot igénybevevő egyedülálló és 3-as, ha a családi pótlékot igénybevevő státusza az év közben megváltozott.
Amennyiben a kifizetett családi pótlék az Szja-törvény 28. § (19) bekezdésének megfelelően nem teljes összegben számít egyéb jövedelemnek, akkor ezt külön X-szel kell megjelölni a főlapon az "általánostól eltérő kifizetése is volt " sorban.
A családi pótlékot igénybevevő házastársa/élettársa blokkokat csak 1-es és 3-as státusz esetében szabad kitölteni. Amennyiben az adott évben a családi pótlékot igénybevevőnek úgy változik meg év közben a családi állapota (melyet, a családi pótlék folyósítás igénylésnél be is jelentett), hogy két, a családi pótlék folyósításnál figyelembe vett házastárssal / élettárssal is rendelkezett az év folyamán, akkor az 1. sorszámú blokkon kívül a 2. sorszámú blokkot is ki kell tölteni.
A családi pótlék kifizetése részletező adatait 2009 évben csak az augusztus 31-ét követően teljesített kifizetések esetében (kifizetési dátum >= 20090901) kell megadni.
A családi pótlék kifizetésének részletező adatai kitöltésekor a 09K88-1-es lapon a családi pótlék folyósításának adatait - függetlenül attól, hogy egyszerre több havi családi pótlék kifizetésére került sor - jogosultsági hónaponként külön-külön kell feltüntetni. A kifizetéskori státusz (b) oszlop 1-es, ha a családi pótlék kifizetésekor a családi pótlékot igénybevevő a vele egy háztartásban élő és ugyancsak családi pótlékra jogosult házastárssal/élettárssal együtt élt, 2-es kóddal kell jelezni, ha a családi pótlékot igénybevevő egyedülálló státuszú volt a kifizetéskor. A hivatkozási sorszám (c) oszlop csak 1-es kifizetéskori státuszú esetben lehet kitöltve, az első lapon a házastárs/élettárs adatait részletező blokk hivatkozási sorszámát kell ide beírni. A (d) oszlop kitöltésekor az adott jogosultsági hónapra kifizetett családi pótlék összegét kell beírni. Az (e) oszlopba a kifizetett családi pótlék összegéből az szja tv szerint adózás szempontjából figyelembeveendő összeget kell beírni. Az (e) oszlop értéke a kifizetett családi pótlék összege (d oszlop)* 0.5, amennyiben a kifizetés 2009.09.01 után történt és az Szja-törvény 28. §. (18) bekezdése szerint a kifizetett családi pótlék egyéb jövedelemnek számít. Amennyiben a 09K88-as lapon az "általánostól eltérő kifizetése is volt" kódkockában "X" szerepel, úgy az (e) oszlop értéke < (d)*0.5.
26. A nyugdíjat, rehabilitációs járadékot folyósító szerv adatszolgáltatása a 2009. évben nyugellátás vagy rehabilitációs járadék folyósítása mellett kereső tevékenységet folytatóktól (09K89-es számú nyomtatvány, 25. sz. melléklet)
Azon személyekről, akik az adóév folyamán nyugellátás vagy rehabilitációs járadék folyósítása mellett keresőtevékenységet folytattak, a nyugdíjat, rehabilitációs járadékot folyósító szervnek, az Art. 3. számú melléklet F) pontja alapján adatszolgáltatási kötelezettsége van.
A nyugdíj mellett munkát vállalókról az adóévet követő február 15-ig, míg a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozókról az adóévet követő március 31-ig kell elektronikus úton az adatszolgáltatást teljesíteni az állami adóhatósághoz.
Az adatszolgáltatás típusa mező szolgál a két különböző adatszolgáltatás megkülönböztetésére, amennyiben az adatszolgáltatás típu-sa=1, akkor az adatszolgáltatásban szereplő összes magánszemély nyugdíj mellett munkát vállaló lehet csak, míg az adatszolgáltatás típusa=2 esetében az adatszolgáltatásban szereplő összes magánszemély csak kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó lehet.
Az adatszolgáltatásnak tartalmazni kell a magánszemély azonosító adatait, adóazonosító jelét, részükre kifizetett nyugellátás összegét, a rehabilitációs járadék adóévi összegét.
A nyomtatvány "c" oszlopában a magánszemély részére az adóévben kifizetett nyugellátás összegét kell feltüntetni.
A nyomtatvány "d" oszlopában a magánszemély részére az adóévben kifizetett rehabilitációs járadék összegét kell feltüntetni. A magánszemély részére az adóévben kifizetett rehabilitációs járadék összegéből a bérként adóköteles összeget az Art. 31.§ (2) bekezdése előírása alapján kellett bevallani.
27. Befektetési szolgáltató adatszolgáltatása értékpapír átruházásáról (09K90-es számú nyomtatvány, 26. sz. melléklet)
A befektetési szolgáltató adatot szolgáltat az Art. 3. számú melléklet D/II. pontja alapján, az állami adóhatósághoz az olyan ügyletekről, amely ügyletben értékpapír átruházására kapott megbízást teljesített. Az ügyletben résztvevő felek egyike vagy mindegyike lehet magánszemély. Az ügylet során a befektetési szolgáltató, az egyik fél tulajdonában lévő értékpapír (értékpapír-letéti) számláról másik fél tulajdonában lévő értékpapír (értékpapír-letéti) számlára értékpapír áthelyezésre kapott megbízást teljesített.
Az adatszolgáltatást az adóévet követő január 31-ig elektronikus úton köteles teljesíteni az állami adóhatósághoz.
Az adatszolgáltatásnak tartalmaznia kell az ügyletben résztvevő ügyleti eladó nevét, adóazonosító számát/adószámát ("a" és "b" oszlop), valamint az ügyletben résztvevő ügyleti vevő nevét, adóazonosító számát/adószámát ("c" és "d" oszlop). Annak megfelelően tüntet fel adatot (adóazonosító számot vagy adószámot), hogy társaság vagy magánszemély az ügyletben résztvevő fél.
Az adatszolgáltatás "e" oszlopában az áthelyezett értékpapír fajtáját, az "f" oszlopában az áthelyezett értékpapír névértékét forintban kell megadni.
Amennyiben a megbízást adó fél igazolja, vagy arról nyilatkozik az értékpapír átruházása ellenében megszerzett bevételt az adatszolgáltatási lap "g" oszlopába kell írni.
28. A kifizető adatszolgáltatása a magánszemély által átvállalt egyszerűsített közteherviselési kötelezettséggel összefüggésben 2009. évben kifizetett összegről (09K91-es számú nyomtatvány, 27. sz. melléklet)
A 2005. évi CXX. törvény (továbbiakban: Ekho törvény) 5. § (3) bekezdése alapján, a magánszemély az ekho választásáról az őt megillető bevétel kifizetése előtt nyilatkozhat arról is, hogy a kifizetőt és az őt terhelő ekho megállapítását, bevallását és megfizetését átvállalja a kifizetőtől. A kifizetőt ebben az esetben adatszolgáltatási kötelezettség terheli a következők szerint. Az "a" és "b" oszlopba a magánszemély, egyéni vállalkozó nevét és adóazonosító számát kell beírni.
Az adatszolgáltatás "c" oszlopába kell beírni a magánszemély által átvállalt egyszerűsített közteherviselési kötelezettséggel összefüggésben 2009. évben kifizetett összeget.
A "d" , "e" , "f" , "g" oszlopokba az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás szerint adózó bevétel(ek) kifizetésének negyedévének (negyedéveinek) X-szel történő megjelölése is szükséges.
29. A kifizető adatszolgáltatása a 2009. évben csereügyletből származó jövedelemről (09K92-es számú nyomtatvány, 28. sz. melléklet)
A csereügyletből származó jövedelemről a kifizető, az Szja-törvény 65/B. §-ban foglaltak alapján adatot szolgáltat az állami adóhatóság felé.
Csereügyletből származó jövedelemnek minősül a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény szerinti deviza-, tőke- és kamatcsere-(swap-)ügylet alapján a magánszemély által az adóévben megszerzett bevételnek (csereügyleti bevétel) - a kizárólag az adott ügylettel közvetlenül összefüggő - a magánszemélyt az adóévben terhelő igazolt kiadás(oka)t (csereügyleti kiadás) meghaladó része (a továbbiakban csereügyleti jövedelem). A csereügylet jövedelem után az adó mértéke 25%.
Csereügyleti veszteségnek minősül a csereügyleti kiadásnak a csereügyleti bevételt meghaladó összege.
A csereügyleti jövedelmet és/vagy a csereügyleti veszteséget a kifizető, az adóév végén, ügyletenként állapítja meg. A magánszemélynek az adóévet követő év január 31-éig ügyletenként részletezett igazolást állít ki, melyről az állami adóhatóság felé is adatot szolgáltat.
A csereügyletről kiállított bizonylaton, az adatszolgáltatásban a külföldi pénznemben feltüntetett adatokat MNB hivatalos, a teljesítés időpontjában érvényes devizaárfolyamán kell forintra átszámítani.
A tőzsdei ügyletből származó jövedelemre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, ha a csereügyletet a tőkepiacokról szóló törvény szerinti tőzsdén, valamint bármely EGT-államban, továbbá a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamában működő tőzsdén - annak szabályzata által lehetővé tett körben és módon - kötötték.
Az adatszolgáltatásnak tartalmazni kell a magánszemély nevét, adóazonosító számát, a csereügyletből származó jövedelem összegét és a csereügylet keletkezésének évét.
Az adatszolgáltatás "c" oszlopába a csereügyletből származó jövedelmet, a (d) oszlopába a csereügylet keletkezésének évét kell beírni. Amennyiben a csereügylet időtartama túlnyúlik az adóéven, ezt az "e" oszlopban ezt "2"-sel kell jelölni. Ha a csereügylet lezárult, akkor "1"-et kell beírni. A csereügyleti veszteséget az "f" oszlopba kell beírni. Több csereügylet esetén a "g" oszlopba az ügylet sorszámát kell feltüntetni (Pl.: 1, 2)
dr. Szikora János
Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke
1. sz. melléklet
2. sz. melléklet
3. sz. melléklet
4. sz. melléklet
5. sz. melléklet
6. sz. melléklet
7. sz. melléklet
8. sz. melléklet
9. sz. melléklet
10. sz. melléklet
11. sz. melléklet
12. sz. melléklet
13. sz. melléklet
14. sz. melléklet
15. sz. melléklet
16. sz. melléklet
17. sz. melléklet
18. sz. melléklet
19. sz. melléklet
19/1. sz. melléklet
19/2. sz. melléklet
20. sz. melléklet
21. sz. melléklet
22. sz. melléklet
23. sz. melléklet
24. sz. melléklet
24/1. sz. melléklet
25. sz. melléklet
26. sz. melléklet
27. sz. melléklet
28. sz. melléklet
29. sz. melléklet Az ISO szabványoknak megfelelő ország (állampolgárság) azonosítók

KODERT NEV MAGYAR

KODERT NEV ANGOL

ISO A2

ISO A3

1

ANDORRA

ANDORRA

AD

AND

2

ARAB EMÍRSÉGEK

UNITED ARAB EMIRATES

AE

ARE

3

AFGANISZTÁN

AFGHANISTAN

AF

AFG

4

ANTIGUA

ÉS BARBUDA

ANTIGUA AND BARBUDA

AG

ATG

5

ANGUILLA

ANGUILLA

AI

AIA

6

ALBÁNIA

ALBANIA

AL

ALB

7

ÖRMÉNYORSZÁG

ARMENIA

AM

ARM

8

HOLLAND ANTILLÁK NETHERLANDS ANTILLES

AN

ANT

9

ANGOLA

ANGOLA

AO

AGO

11

ARGENTINA

ARGENTINA

AR

ARG

12

AMERIKAI SZAMOA

AMERICAN SAMOA

AS

ASM

13

AUSZTRIA

AUSTRIA

AT

AUT

14

AUSZTRÁLIA

AUSTRALIA

AU

AUS

15

ARUBA

ARUBA

AW

ABW

16

AZERBAJDZSÁN

AZERBAIJAN

AZ

AZE

17

BOSZNIA

BOSNIA AND

HERCEGOVINA

HERZEGOWINA

BA

BIH

18

BARBADOS

BARBADOS

BB

BRB

19

BANGLADES

BANGLADESH

BD

BGD

20

BELGIUM

BELGIUM

BE

BEL

21

BURKINA FASO

BURKINA FASO

BF

BFA

22

BULGÁRIA

BULGARIA

BG

BGR

23

BAHREIN

BAHRAIN

BH

BHR

24

BURUNDI

BURUNDI

BI

BDI

25

BENIN

BENIN

BJ

BEN

26

BERMUDA

BERMUDA

BM

BMU

27

BRUNEI

BRUNEI DARUSSALAM

BN

BRN

28

BOLÍVIA

BOLIVIA

BO

BOL

29

BRAZÍLIA

BRAZIL

BR

BRA

30

BAHAMA-SZIGETEK

BAHAMAS

BS

BHS

31

BHUTÁN

BHUTAN

BT

BTN

32

BOTSWANA

BOTSWANA

BW

BWA

33

FEHÉROROSZORSZÁG BELARUS

BY

BLR

34

BELIZE

BELIZE

BZ

BLZ

35

KANADA

CANADA

CA

CAN

36

KONGÓ,

DEMOKRATIKUS KÖZTÁRSASÁG

CONGO,

Democratic Republic of (was Zaire)

(VOLT ZAIRE)

CD

COD

37

KÖZÉP-AFRIKAI

CENTRAL AFRICAN

KÖZTÁRSASÁG

REPUBLIC

CF

CAF

38

KONGÓ

CONGO, People's Republic of

CG

COG

39

SVÁJC

SWITZERLAND

CH

CHE

40

ELEFÁNTCSONTPART COTE D'IVOIRE

CI

CIV

41

COOK SZIGETEK

COOK ISLANDS

CK

COK

42

CHILE

CHILE

CL

CHL

43

KAMERUN

CAMEROON

CM

CMR

44

KÍNA

CHINA

CN

CHN

45

KOLUMBIA

COLOMBIA

CO

COL

46

COSTA RICA

COSTA RICA

CR

CRI

47

SZERBIA

SERBIA

RS

SRB

48

KUBA

CUBA

CU

CUB

49

ZÖLD-FOKI

KÖZTÁRSASÁG

CAPE VERDE

CV

CPV

KODERT NEV MAGYAR

KODERT NEV ANGOL

ISO A2

ISO A3

50

KARÁCSONY-

SZIGETEK

CHRISTMAS ISLAND

CX

CXR

51

CIPRUS

CYPRUS

CY

CYP

52

CSEH KÖZTÁRSASÁG CZECH REPUBLIC

CZ

CZE

53

NÉMETORSZÁG

GERMANY

DE

DEU

54

DZSIBUTI

DJIBOUTI

DJ

DJI

55

DÁNIA

DENMARK

DK

DNK

56

DOMINIKAI

KÖZÖSSÉG

DOMINICA

DM

DMA

57

DOMINIKAI

KÖZTÁRSASÁG

DOMINICAN REPUBLIC

DO

DOM

58

ALGÉRIA

ALGERIA

DZ

DZA

59

ECUADOR

ECUADOR

EC

ECU

60

ÉSZTORSZÁG

ESTONIA

EE

EST

61

EGYIPTOM

EGYPT

EG

EGY

62

ERITREA

ERITREA

ER

ERI

63

SPANYOLORSZÁG

SPAIN

ES

ESP

64

ETIÓPIA

ETHIOPIA

ET

ETH

65

FINNORSZÁG

FINLAND

FI

FIN

66

FIDZSI-SZIGETEK

FIJI

FJ

FJI

67

FALKLAND-SZIGETEK FALKLAND ISLANDS

(MALVINAS)

(MALVINAS)

FK

FLK

68

MIKRONÉZIA

MICRONESIA,

FEDERATED STATES OF

FM

FSM

69

FARÖER SZIGETEK

FAROE ISLANDS

FO

FRO

70

FRANCIAORSZÁG

FRANCE

FR

FRA

71

GABON

GABON

GA

GAB

72

NAGYBRITANNIA

GREAT BRITAIN

GB

GBR

73

GRENADA

GRENADA

GD

GRD

74

GRÚZIA

GEORGIA

GE

GEO

75

FRANCIA GUYANA

FRENCH GUIANA

GF

GUF

76

GHÁNA

GHANA

GH

GHA

77

GIBRALTÁR

GIBRALTAR

GI

GIB

78

GRÖNLAND

GREENLAND

GL

GRL

79

GAMBIA

GAMBIA

GM

GMB

80

GUINEA

GUINEA

GN

GIN

81

GUADELOUPE

GUADELOUPE

GP

GLP

82

EGYENLÍTŐI GUINEA EQUATORIAL GUINEA

GQ

GNQ

83

GÖRÖGORSZÁG

GREECE

GR

GRC

84

GUATEMALA

GUATEMALA

GT

GTM

85

GUAM

GUAM

GU

GUM

86

BISSAU-GUINEA

GUINEA-BISSAU

GW

GNB

87

GUYANA

GUYANA

GY

GUY

88

HONGKONG

HONG KONG

HK

HKG

89

HONDURAS

HONDURAS

HN

HND

90

HORVÁTOSZÁG

CROATIA

(local name: Hrvatska)

HR

HRV

91

HAITI

HAITI

HT

HTI

92

MAGYARORSZÁG

HUNGARY

HU

HUN

93

INDONÉZIA

INDONESIA

ID

IDN

94

ÍRORSZÁG

IRELAND

IE

IRL

95

IZRAEL

ISRAEL

IL

ISR

96

INDIA

INDIA

IN

IND

97

IRAK

IRAQ

IQ

IRQ

98

IRAN (ISZLÁM

IRAN (ISLAMIC

KÖZTÁRSASÁG)

REPUBLIC OF)

IR

IRN

99

IZLAND

ICELAND

IS

ISL

100

OLASZORSZÁG

ITALY

IT

ITA

101

JAMAICA

JAMAICA

JM

JAM

102 JORDÁNIA

JORDAN

JO

JOR

103 JAPÁN

JAPAN

JP

JPN

KODERT NEV MAGYAR

KODERT NEV ANGOL

ISO A2

ISO A3

104

KENYA

KENYA

KE

KEN

105

KIRGIZISZTÁN

KYRGYZSTAN

KG

KGZ

106

KAMBODZSA

CAMBODIA

KH

KHM

107

KIRIBATI

KIRIBATI

KI

KIR

108

COMORE SZIGETEK

COMOROS

KM

COM

109

SAINT KITTS ÉS

SAINT KITTS AND

NEVIS

NEVIS

KN

KNA

110

KOREA, NÉPI DEMOKRATIKUS

KOREA,

DEMOCRATIC PEOPLE'S

KÖZTÁRSASÁG

REPUBLIC OF

KP

PRK

111

KOREAI

KOREA,

KÖZTÁRSÁSÁG

REPUBLIC OF

KR

KOR

112

KUVAIT

KUWAIT

KW

KWT

113

KAJMÁN-SZIGETEK

CAYMAN ISLANDS

KY

CYM

114

KAZAHSZTÁN

KAZAKHSTAN

KZ

KAZ

115

LAOSZ

LAO PEOPLE'S

DEMOCRATIC REPUBLIC

LA

LAO

116

LIBANON

LEBANON

LB

LBN

117

SAINT LUCIA

SAINT LUCIA

LC

LCA

118

LIECHTENSTEIN

LIECHTENSTEIN

LI

LIE

119

SRI LANKA

SRI LANKA

LK

LKA

120

LIBÉRIA

LIBERIA

LR

LBR

121

LESOTHO

LESOTHO

LS

LSO

122

LITVÁNIA

LITHUANIA

LT

LTU

123

LUXEMBURG

LUXEMBOURG

LU

LUX

124

LETTORSZÁG

LATVIA

LV

LVA

125

LÍBIA

LIBYAN ARAB JAMAHIRIYA LY

LBY

126

MAROKKÓ

MOROCCO

MA

MAR

127

MONACO

MONACO

MC

MCO

128

MOLDOVA

MOLDOVA, REPUBLIC OF

MD

MDA

129

MADAGASZKÁR

MADAGASCAR

MG

MDG

130

MARSHALL-SZIGETEK MARSHALL ISLANDS

MH

MHL

131

MACEDÓNIA

MACEDONIA,

THE FORMER YUGOSLAV

REPUBLIC OF

MK

MKD

132

MALI

MALI

ML

MLI

133

MONGÓLIA

MONGOLIA

MN

MNG

134

MAKAÓ

MACAU

MO

MAC

135

ÉSZAKI-MARIANA

NORTHERN MARIANA

SZIGETEK

ISLANDS

MP

MNP

136

MARTINIQUE

MARTINIQUE

MQ

MTQ

137

MAURITÁNIA

MAURITANIA

MR

MRT

138

MONTSERRAT

MONTSERRAT

MS

MSR

139

MÁLTA

MALTA

MT

MLT

140

MAURITIUS

MAURITIUS

MU

MUS

141

MALDÍV-SZIGETEK

MALDIVES

MV

MDV

142

MALAWI

MALAWI

MW

MWI

143

MEXIKÓ

MEXICO

MX

MEX

144

MALAJZIA

MALAYSIA

MY

MYS

145

MOZAMBIK

MOZAMBIQUE

MZ

MOZ

146

NAMÍBIA

NAMIBIA

NA

NAM

147

ÚJ-KALEDONIA

NEW CALEDONIA

NC

NCL

148

NIGER

NIGER

NE

NER

149

NORFOLK-SZIGETEK NORFOLK ISLAND

NF

NFK

150

NIGÉRIA

NIGERIA

NG

NGA

151

NICARAGUA

NICARAGUA

NI

NIC

152

HOLLANDIA

NETHERLANDS

NL

NLD

153

NORVÉGIA

NORWAY

NO

NOR

154

NEPÁL

NEPAL

NP

NPL

155

NAURU

NAURU

NR

NRU

156

NIUE

NIUE

NU

NIU

KODERT NEV MAGYAR

KODERT NEV ANGOL

ISO A2

ISO A3

157

ÚJ-ZÉLAND

NEW ZEALAND

NZ

NZL

158

OMAN

OMAN

OM

OMN

159

PANAMA

PANAMA

PA

PAN

160

PERU

PERU

PE

PER

161

FRANCIA POLINÉZIA

FRENCH POLYNESIA

PF

PYF

162

PÁPUA ÚJ-GUINEA

PAPUA NEW GUINEA

PG

PNG

163

FÜLÖP-SZIGETEK

PHILIPPINES

PH

PHL

164

PAKISZTÁN

PAKISTAN

PK

PAK

165

LENGYELORSZÁG

POLAND

PL

POL

166

PITCAIRN-SZIGETEK

PITCAIRN

PN

PCN

167

PUERTO RICO

PUERTO RICO

PR

PRI

168

PORTUGÁLIA

PORTUGAL

PT

PRT

169

PARAGUAY

PARAGUAY

PY

PRY

170

KATAR

QATAR

QA

QAT

171

RÉUNION

REUNION

RE

REU

172

ROMÁNIA

ROMANIA

RO

ROU

173

OROSZORSZÁG

RUSSIAN FEDERATION

RU

RUS

174

RUANDA

RWANDA

RW

RWA

175

SZAÚD-ARÁBIA

SAUDI ARABIA

SA

SAU

176

SALAMON-SZIGETEK SOLOMON ISLANDS

SB

SLB

177

SEYCHELLE-SZIGETEK SEYCHELLES

SC

SYC

178

SZUDÁN

SUDAN

SD

SDN

179

SVÉDORSZÁG

SWEDEN

SE

SWE

180

SZINGAPÚR

SINGAPORE

SG

SGP

181

SZENT ILONA

ST. HELENA

SH

SHN

182

SZLOVÉNIA

SLOVENIA

SI

SVN

183

SZLOVÁKIA

SLOVAKIA

SK

SVK

184

SIERRA LEONE

SIERRA LEONE

SL

SLE

185

SAN MARINO

SAN MARINO

SM

SMR

186

SZENEGAL

SENEGAL

SN

SEN

187

SZOMÁLIA

SOMALIA

SO

SOM

188

SURINAME

SURINAME

SR

SUR

189

SAO TOMÉ ÉS

SAO TOME AND

PRINCIPE

PRINCIPE

ST

STP

190

SALVADOR

EL SALVADOR

SV

SLV

191

SZÍRIA

SYRIAN ARAB REPUBLIC

SY

SYR

192

SZVÁZIFÖLD

SWAZILAND

SZ

SWZ

193

TURKS- ÉS CAICOS-

TURKS AND CAICOS

SZIGETEK

ISLANDS

TC

TCA

194

CSÁD

CHAD

TD

TCD

195

FRANCIA DÉLI

FRENCH SOUTHERN

SZIGETEK

TERRITORIES

TF

ATF

196

TOGO

TOGO

TG

TGO

197

THAIFÖLD

THAILAND

TH

THA

198

TÁDZSIKISZTÁN

TAJIKISTAN

TJ

TJK

199

TOKELAU-SZIGETEK TOKELAU

TK

TKL

200

KELET TIMOR

EAST TIMOR

TL

TLS

201

TÜRKMENISZTÁN

TURKMENISTAN

TM

TKM

202

TUNÉZIA

TUNISIA

TN

TUN

203

TONGA

TONGA

TO

TON

204

TÖRÖKORSZÁG

TURKEY

TR

TUR

205

TRINIDAD ÉS TOBAGO TRINIDAD AND TOBAGO

TT

TTO

206

TUVALU

TUVALU

TV

TUV

207

TAJVAN

TAIWAN

TW

TWN

208

TANZÁNIA

TANZANIA,

UNITED REPUBLIC OF

TZ

TZA

209

UKRAJNA

UKRAINE

UA

UKR

210

UGANDA

UGANDA

UG

UGA

211

AMERIKAI ÁLLAMOK

EGYESÜLT

UNITED STATES

US

USA

212

URUGUAY

URUGUAY

UY

URY

KODERT NEV MAGYAR

KODERT NEV ANGOL

ISO A2

ISO A3

213

ÜZBEGISZTÁN

UZBEKISTAN

UZ

UZB

214

VATIKÁN

VATICAN CITY

STATE (HOLY SEE)

VA

VAT

215

SZT VINCEL ÉS

SAINT VINCENT AND THE

GRENADINES

GRENADINES

VC

VCT

216

VENEZUELA

VENEZUELA

VE

VEN

217

BRIT VIRGIN-

VIRGIN ISLANDS

SZIGETEK

(BRITISH)

VG

VGB

218

VIRGIN-SZIGETEK

VIRGIN ISLANDS (U.S.)

(U.S.)

VI

VIR

219

VIETNÁM

VIETNAM

VN

VNM

220

VANUATU

VANUATU

VU

VUT

221

WALLIS- ÉS FUTUNA- WALLIS AND FUTUNA

SZIGETEK

ISLANDS

WF

WLF

222

SZAMOA

SAMOA

WS

WSM

223

JEMEN

YEMEN

YE

YEM

224

MAYOTTE

MAYOTTE

YT

MYT

225

DÉL-AFRIKAI-

SOUTH AFRICA

KÖZTÁRSASÁG

ZA

ZAF

226

ZAMBIA

ZAMBIA

ZM

ZMB

227

ZIMBABWE

ZIMBABWE

ZW

ZWE

228

MONTENEGRÓ

MONTENEGRO

ME

MNE

229

ANTARKTISZ

ANTARCTICA

AQ

ATA

230

BOUVET-SZIGET

BOUVET ISLAND

BV

BVT

231

DEL-GEORGIA ÉS DÉL-SANDWICH-

SOUTH GEORGIA AND THE SOUTH

SZIGETEK

SANDWICH ISLANDS

GS

SGS

232

HEARD-SZIGET ÉS MCDONALD-

HEARD ISLAND AND

MCDONALD

SZIGETEK

ISLANDS

HM

HMD

233

KÓKUSZ-SZIGETEK

COCOS (KEELING) ISLANDS CC

CCK

233

MIANMAR

MYANMAR

MM

MMR

234

NYUGAT-SZAHARA

WESTERN SAHARA

EH

ESH

235

PALAU

PALAU

PW

PLW

236

PALESZTINA

PALESTINIAN

TERRITORY, OCCUPIED

PS

PSE

237

SAINT-PIERRE ES

SAINT PIERRE AND

MIQUELON

MIQUELON

PM

SPM

238

SVALBARD ES

SVALBARD AND

JAN MAYEN

JAN MAYEN

SJ

SJM

239

BRIT INDIAI-OCEÁNI BRITISH INDIAN OCEAN

TERÜLET

TERRITORY

IO

IOT

240

AMERIKAI CSENDES- UNITED STATES MINOR

OCEÁNI SZIGETEK

OUTLYING ISLANDS

UM

UMI

241

ALAND

ALAND

AX

ALA

30. sz. melléklet
Devizanem

Kód

Név

Fizetési eszköz

AT

AUSZTRIA

EUR

BE

BELGIUM

EUR

CY

CIPRUS

EUR

CZ

CSEH KÖZTÁRSASÁG

CZK

DE

NÉMETORSZÁG

EUR

DK

DÁNIA

DKK

EE

ÉSZTORSZÁG

EEK

GR

GÖRÖGORSZÁG

EUR

Kód

Név

Fizetési eszköz

ES

SPANYOLORSZÁG

EUR

FI

FINNORSZÁG

EUR

FR

FRANCIAORSZÁG

EUR

GB

NAGYBRITANNIA

GBP

HU

MAGYARORSZÁG

HUF

IE

ÍRORSZÁG

EUR

IT

OLASZORSZÁG

EUR

LT

LITVÁNIA

LTL

LU

LUXEMBURG

EUR

LV

LETTORSZÁG

LVL

MT

MÁLTA

EUR

NL

HOLLANDIA

EUR

PL

LENGYELORSZÁG

PLN

PT

PORTUGÁLIA

EUR

SE

SVÉDORSZÁG

SEK

SI

SZLOVÉNIA

EUR

SK

SZLOVÁKIA

EUR

RO

ROMÁNIA

RON

BG

BULGÁRIA

BGN

Pénznem azonosító

Pénznem   

kódok

Cseh korona

CZK

Dán korona

DKK

Észt korona

EEK

Euro

EUR

Angol font

GBP

Litván litas

LTL

Lett lats

LVL

Lengyel zloty

PLN

Svéd korona

SEK

Magyar forint

HUF

Román lej

RON

Bolgár leva

BGN

Amerikai dollár

USD

Svájci frank

CHF

Kanadai dollár

CAD

Ausztrál dollár

AUD

31. sz. melléklet A magánnyugdíjpénztárak adóhatósági azonosító kódjai

Pénztár azonosító

Megnevezés

0008

Aegon Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár

0016

Allianz Hungária Nyugdíjpénztár

0019

Aranykor Nyugdíjpénztár

0031

Budapest Magánnyugdíjpénztár

0001

AXA (volt Winterthur) Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár

0013

Dimenzió Magánnyugdíjpénztár

0021

Életút Első Országos Nyugdíjpénztár

0022

Erste Bank Országos Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár

Pénztár azonosító

Megnevezés

0006

Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár

0014

Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár

0015

ING Magánnyugdíjpénztár

0025

MKB Nyugdíjpénztár

0002

OTP Magánnyugdíjpénztár

0033

Postás Magánnyugdíjpénztár

0061

Premium Magánnyugdíjpénztár

0037

Quaestor Magánnyugdíjpénztár

0048

Vasutas Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár

0028

VIT Nyugdíjpénztár

0062

K & H Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár

0063

Generáli Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár

2009K90

=>09K90

2009K91

=>09K91

2009K92

=>09K92

32. sz. melléklet A 2009. évre vonatkozó elektronikus úton történő adatszolgáltatás általános szabályai Az adatszolgáltatások adattartalmát 852-es kódkészlettel kell megadni.
A fájlok azonosítóját (fájl neveket) a következők szerint kell képezni:
XXXXXXXX. kiterjesztés ahol XXXXXXXX az adatszolgáltató törzsszáma.
A kiterjesztés szerkezete: bizonylattípusjel_Z
Z a fájl sorszáma (az első 0, majd 1,2,...9,A,B,C,.. folyamatosan növekvő sorrendben).
A bizonylattípusjel, a következők szerint kódolt:

2009K36

=>09K36

2009K37

=>09K37

2009K48

=>09K48

2009K50

=>09K50

2009K51

=>09K51

2009K52

=>09K52

2009K53

=>09K53

2009K54

=>09K54

2009K59

=>09K59

2009K64

=>09K64

2009K65

=>09K65

2009K71

=>09K71

2009K72

=>09K72

2009K73

=>09K73

2009K75

=>09K75

2009K76

=>09K76

2009K77

=>09K77

2009K79

=>09K79

2009K80

=>09K80 (Fix rekordhosszúság esetén)

2009K80

=>09K80V (Változó rekordhosszúság esetén)

2009K83

=>09K83

2009K84

=>09K84

2009K85

=>09K85

2009K86

=>09K86

2009K88

=>09K88

2009K89

=>09K89

Numerikus mezők kitöltése (típus: num)
-előjel nélkül, csak számjegyet tartalmaz
- jobbra igazított, balról vezető nullákkal teljes hosszra feltöltve
Szöveges mezők kitöltése (típus: alfa, alfanum)
-balra igazítva, "blank"-kel (space) teljes hosszra feltöltve
- a magyar ékezetes kis és nagybetűk táblázata

á=160

Á=181

é=130

É=144

í=161

Í=214

ó=162

Ó=224

ö=148

Ö=153

ő=139

Ő=138

ú=163

Ú=233

ü=129

Ü=154

ű=251

Ű=235

- a rekordsorszám kitöltése kötelező, jobbra igazított, numerikus, 1-jétől induló, egyesével növekvő
- folytatásfájlok esetén a rekordokban lévő sorszám is folyamatosan növekvő legyen
- fájlszervezés soros (text) és csak az!
- tömörített állomány nem lehet
- a rekord végjel CR LF
- a fájlvégjel Ctrl+Z
- a mezők tartalmának helyes kitöltéséhez kérjük, figyelmesen tanulmányozzák a bizonylatok kitöltési útmutatóját!
Elektronikus úton teljesített adatszolgáltatás esetén: A fájl-leírásnak megfelelő formátumban előzőleg létrehozott állományokat az ügyfélhez telepített megfelelő adóévi (eKONéé) kliens program segítségével lehet továbbítani az adóhatósághoz. A küldés módjáról részletes információt a kliens program felhasználói útmutatója ad.
Egy adatszolgáltatás csomagon belül vagy csak 2009-es adóévi, vagy csak a 2009 évi struktúrában beadott 2010-es adóévi soron kívüli adatszolgáltatást tartalmazó fájlok szerepelhetnek.
Soron kívüli adatszolgáltatás az alábbi bizonylattípusokra adható be:
09K36, 09K37, 09K51, 09K52, 09K53, 09K59, 09K71, 09K72, 09K73, 09K76, 09K77, 09K79, 09K86, 09K90, 09K91, 09K92
Soron kívüli adatszolgáltatás esetén, a soron kívüli adatszolgáltatás mezőbe X - et kell írni, egyébként üresen marad.
Soron kívüli adatszolgáltatás esetén az adatszolgáltatás jellege S vagy helyesbítés esetén M lehet.
09K36

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K36,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma, kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám,

kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve,

kitöltése kötelező

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele.

Kitöltése kötelező

77-87

11

num

A résztvevő tulajdonába adott

értékpapír értékéből az adómentes

természetbeni juttatás összege (c)

09K37

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K37,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Adatszolgáltató adó száma, kitöltése

kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Adatszolgáltató jogelődjének adószá-

ma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve, kitöltése

kötelező

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele.

Kitöltése kötelező

77-87

11

num

Az elengedett összeg (c)

09K48

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K48

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

36-65

30

alfanum

A magánszemély neve, kitöltése

kötelező

66-75

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező.

76-95

20

alfanum

Szerződés (sor) száma (c)

96-106

11

num

A nyugdíjszolgáltatás összege (d)

107-114

8

num

A szerződéskötés időpontja:

ééééhhnn (e)

115-122

8

num

A szerződés feletti rendelkezés idő-

pontja: ééééhhnn (f)

09K50

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K50

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma, kitöltése

kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfa

jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha ajog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

36-65

30

alfanum

A magánszemély neve, kitöltése

kötelező

66-75

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező.

76-86

11

num

A támogatás összege (c)

09K51

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K51

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma, kitöltése

kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás, kitöltés

esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve, kitöltése

kötelező

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező.

77-96

20

alfanum

Szerződés/számla/sor száma (c)

97-107

11

num

Igazolt összeg (d)

108-110

3

num

Jogcím kód (e)

111-126

16

alfanum

Fogyatékos áll. tólig

(ééééhhnnééééhhnn) (f)

09K52

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K52

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha ajog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve, kitöltése

kötelező

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező.

09K53

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K53,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve,

kitöltése kötelező

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele (b).

Kitöltése kötelező

77-87

11

num

Üdülési csekk értéke (c)

88-98

11

num

Az üdülési csekk értékéből az

engedmény mértéke (d)

99-109

11

num

A természetbeni juttatás után

megfizetett adó (e)

110-110

1

num

Kód (f)

09K54

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K54,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-34

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele

35-35

1

num

A magánszemély neme

36-38

3

alfanum

A magánszemély állampolgársága

39-46

8

alfanum

A magánszemély neve előtag balra

igazított, jobbról blank feltöltéssel.

47-86

40

alfanum

A magánszemély neve vezetéknév

balra igazított, jobbról blank feltöltés-

sel. Kitöltése kötelező

87-126

40

alfanum

A magánszemély neve, utonév balra

igazított, jobbról blank feltöltéssel.

Kitöltése kötelező

127-166

40

alfanum

A magánszemély születési neve, vezeték név

167-206

40

alfanum

A magánszemély születési neve,

utónév

207-246

40

alfanum

A magánszemély anyja születési

neve, vezeték név

247-286

40

alfanum

A magánszemély anyja születési neve,

utónév

287-316

30

alfanum

A magánszemély születési helye

317-324

8

num

A magánszemély születési ideje

325-334

10

alfanum

Illetőség szerinti lakcím irányítószám

335-336

2

alfanum

Illetőség szerinti lakcím ország

337-366

30

alfanum

Illetőség szerinti lakcím helység

367-386

20

alfanum

Illetőség szerinti lakcím közterület

neve

387-406

20

alfanum

Illetőség szerinti lakcím kter. jellege

407-416

10

alfanum

Illetőség szerinti lakcím házszám

417-424

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím épület

425-432

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím lph

433-434

2

alfanum

Illetőség szerinti lakcím emelet

435-442

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím ajtó

09K59

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K59

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás, kitöltés

esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma.Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve, kitöltése

kötelező (a)

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele (b).

Kitöltése kötelező

77-77

1

num

Kód (c)

78-88

11

num

A tag egyéni számláján saját

befizetésként jóváírt összeg (d)

89-99

11

num

A tag egyéni számláján egyéb jövede-

lemként jóváírt összeg (e)

100-110

11

num

Prevenciós szolgáltatás ellenértékeként

kif. összeg (f)

111-121

11

num

Egyéni számlán XII.31.-én lekötött

összeg (g)

122-129

8

num

Lekötés időpontja (h)

130-137

8

num

Lekötés feltörésének időpontja (i)

09K64

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K64

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul, folyamatos sorszám

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adóazonosító

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

36-65

30

alfanum

A magánszemély neve,

kitöltése kötelező (a)

66-75

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező. (b)

76-105

30

alfanum

Munkáltató neve (c)

106-116

11

alfanum

A munkáltató adószáma (d)

117-124

8

num

Folyósítás megszűnésének időpontja (e)

09K65

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K65

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jog elődje kötelezettségét teljesíti

36-65

30

alfanum

A hallgató neve, kitöltése kötelező (a)

66-75

10

alfanum

A hallgató adóazonosító jele, kitöltése

kötelező. (b)

76-105

30

alfanum

A kedvezményt érvényesítő magán

személy neve (c)

106-115

10

alfanum

A kedvezményt érvényesítő magán-

személy adóazonosító jele.

Balraigazított jobbról blank

feltöltéssel. (d)

116-126

11

num

Igazolt összeg (e)

127-129

3

num

Jogcím kód (f)

09K71

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K71,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-37

1

alfanum

Az adatszolgáltatás teljesítésének oka (1)

38-38

1

alfanum

Az adatszolgáltatás teljesítésének oka (2)

39-68

30

alfanum

A magánszemély neve

69-98

30

alfanum

A magánszemély születési neve

99-109

11

alfanum

A magánszemély adóazonosító száma, kitöltése kötelező. Balraigazított jobbról blank feltöltéssel.

110-129

20

alfanum

Értékpapír kódja (a)

130-132

3

alfanum

Értékpapír fajtája (b)

133-143

11

num

Megemelt névérték (c)

09K72

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K72,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás, kitöltés

esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-37

1

alfanum

Az adatszolgáltatás teljesítésének oka (1)

38-38

1

alfanum

Az adatszolgáltatás teljesítésének oka (2)

39-68

30

alfanum

A magánszemély neve

69-98

30

alfanum

A magánszemély születési neve

99-109

11

alfanum

A magánszemély adóazonosító száma,

kitöltése kötelező. Balraigazított jobb-

ról blank feltöltéssel.

110-110

1

num

A magánszemély jogosultsága,

kitöltése kötelező

111-130

20

alfanum

Értékpapír kódja (a)

131-133

3

alfanum

Értékpapírra vonatkozó jog fajtája (b)

134-144

11

num

Szokásos piaci érték (c)

09K73

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K73,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve

67-96

30

alfanum

A magánszemély születési neve

97-107

11

alfanum

A magánszemély adóazonosító száma,

kitöltése kötelező. Balraigazított jobb-

ról blank feltöltéssel.

108-127

20

alfanum

Értékpapír kódja (a)

128-130

3

alfanum

Értékpapír fajtája (b)

131-141

11

num

Névérték (c)

09K75

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K75,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

36-65

30

alfanum

A magánszemély neve (a)

66-76

11

alfanum

A magánszemély adóazonosító száma

(b), kitöltése kötelező. Balraigazított

jobbról blank feltöltéssel.

77-96

20

alfanum

Szerződés nyilv. száma (c)

97-104

8

num

A lakás bérbeadás alapjául szolgáló

szerződés kelte (d)

105-106

2

num

A szerződés időtartama hónap (e)

107-114

8

num

A szerződés megszüntetésének

időpontja (f)

09K76

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K76,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

Kifizető cég neve

67-70

4

alfanum

Kifizető székhely irányítószám

71-100

30

alfanum

Kifizető székhely helység

101-120

20

alfanum

Kifizető székhely közterület neve

121-130

10

alfanum

Kifizető székhely házszám

131-140

10

alfanum

Kifizető székhely emelet, ajtó

141-141

1

alfanum

A haszonhúzó képviseletében eljáró

személy az adatszolgáltató (5.sor)

142-171

30

alfanum

Haszonhúzó magánszemély neve

(6.sor)

172-201

30

alfanum

Haszonhúzó magánszemély születési

neve (7. sor)

202-203

2

alfanum

Haszonhúzó magánszemély állandó

lakhelye ország (8.sor)

204-213

10

alfanum

Haszonhúzó magánszemély állandó

lakhelye irányítószám (8.sor)

214-243

30

alfanum

Haszonhúzó magánszemély állandó

lakhelye helység (8.sor)

244-283

40

alfanum

Haszonhúzó magánszemély áll.

lakhelye utca, emelet, ajtó (8.sor)

284-285

2

alfanum

Haszonhúzó magánszemély szokásos

tartózkodási helye ország (9.sor)

286-295

10

alfanum

Haszonhúzó magánszemély szokásos

tartózkodási helye irányítószám

(9.sor)

296-325

30

alfanum

Haszonhúzó magánszemély szokásos

tartózkodási helye helység (9.sor)

326-365

40

alfanum

Haszonhúzó magánszemély szokásos

tartózkodási helye utca, emelet, ajtó

(9.sor)

366-367

2

alfanum

Haszonhúzó személyazonosságát iga-

zoló iratot kiállító ország kódja (10.sor)

368-369

2

alfanum

Haszonhúzó illetékességi

tagállamának kódja (11.sor)

370-389

20

alfanum

Illetőség szerinti tagállamban megál-

lapított adóazonosító szám (12.sor)

390-391

2

alfanum

Haszonhúzó születési helye ország

(13.sor)

392-421

30

alfanum

Haszonhúzó születési helye város

(13.sor)

422-429

8

num

Haszonhúzó születési ideje (14.sor)

430-439

10

alfanum

Sorszám (a). Az adatszolgáltató által

meghatározott, a magánszemély egy-

egy tételének helyesbítéséhez szüksé-

ges, egyedi érték. Kitöltése kötelező.

Balra igazított, jobbról space feltöltéssel.

440-440

1

num

Kód (b)

441-480

40

alfanum

Számlaszám (c)

481-483

3

alfanum

Jogalap (d)

484-486

3

alfanum

Deviza nem kódja (e)

487-497

11

num

Kamat összege (f)

09K77

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K77,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

Kifizető cég neve (3.sor)

67-68

2

alfanum

Kifizető ország

69-78

10

alfanum

Kifizető székhely irányítószám (4.sor)

79-108

30

alfanum

Kifizető székhely helység (4.sor)

109-148

40

alfanum

Kifizető székhely közterület neve

(4.sor)

149-149

1

alfanum

A haszonhúzó képviseletében eljáró

személy az adatszolgáltató (5.sor)

150-199

50

alfanum

Szervezet neve (6.sor)

kitöltése kötelező

200-219

20

alfanum

Szervezet azonosítója (7.sor),

kitöltése kötelező

220-221

2

alfanum

Szervezet címe szerinti ország kódja

(8.sor)

222-231

10

alfanum

Szervezet címe irányítószám (9.sor)

232-261

30

alfanum

Szervezet címe helység (9.sor)

262-301

40

alfanum

Szervezet címe utca, emelet, ajtó

(9.sor)

302-311

10

alfanum

Sorszám (a). Az adatszolgáltató által

meghatározott, a helyesbítéséhez

szükséges, egyedi érték. Kitöltése kö-

telező. Balra igazított, jobbról space

feltöltéssel.

312-314

3

alfanum

Jogalap (b)

315-317

3

alfanum

Deviza nem kódja (c)

318-328

11

num

Kamat összege (d)

09K79

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K79,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A külföldi magánszemély neve (5.sor)

67-96

30

alfanum

Születési helye (6.sor)

97-104

8

num

Születési ideje (6.sor)

105-106

2

alfanum

Illetőség sz.cím ország kódja(7.sor)

107-116

10

alfanum

Illetőség sz.cím irányító száma (7.sor)

117-146

30

alfanum

Illetőség sz.cím település (7.sor)

147-206

60

alfanum

Illetőség sz.cím utca hszám (7.sor)

207-210

4

alfanum

Magyar cím ir.szám (8.sor)

211-240

30

alfanum

Magyar cím város (8.sor)

241-270

30

alfanum

Magyar cím utca (8.sor)

271-290

20

alfanum

Magyar cím közter.jell. (8.sor)

291-300

10

alfanum

Magyar cím házszám (8.sor)

301-304

4

alfanum

Magyar cím ép.(8.sor)

305-308

4

alfanum

Magyar cím lph. (8.sor)

309-310

2

alfanum

Magyar cím em. (8.sor)

311-314

4

alfanum

Magyar cím ajtó (8.sor)

315-344

30

alfanum

Külföldi magánszemély adóazonosító

száma (9.sor)

345-355

11

num

Az osztalék összege (10.sor)

356-405

50

alfanum

Meghatalmazott neve (11.sor)

406-407

2

alfanum

Meghatalmazott címe ország (12.sor)

408-417

10

alfanum

Meghatalmazott címe ir.szám (12.sor)

418-447

30

alfanum

Meghatalmazott címe város (12.sor)

448-477

30

alfanum

Meghatalmazott címe utca (12.sor)

478-487

10

alfanum

Meghatalmazott címe házszám

(12.sor)

488-497

10

alfanum

Meghatalmazott címe emelet,ajtó

(12.sor)

498-527

30

alfanum

Meghatalmazott adóazonosító száma

(13.sor)

528-538

11

num

Az osztalék összege (14.sor)

09K80 FIX REKORDHOSSZÚSÁGÚ ALAKBAN

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K80,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-34

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező.

35-35

1

num

A magánszemély neme

36-38

3

alfanum

A magánszemély állampolgársága

39-46

8

alfanum

A magánszemély neve előtag balra

igazított, jobbról blank feltöltéssel.

47-86

40

alfanum

A magánszemély neve vezetéknév

balra igazított, jobbról blank feltöltés-

sel. Kitöltése kötelező

87-126

40

alfanum

A magánszemély neve, utonév balra

igazított, jobbról blank feltöltéssel.

Kitöltése kötelező

127-166

40

alfanum

A magánszemély születési neve,

vezeték név

167-206

40

alfanum

A magánszemély születési neve,

utónév

207-246

40

alfanum

A magánszemély anyja születési

neve,

vezeték név

247-286

40

alfanum

A magánszemély anyja születési

neve,

utónév

287-316

30

alfanum

A magán személy születési helye

317-324

8

num

A magán személy születési ideje

325-334

10

alfanum

Illetőség szerinti lakcím

- irányító szám

335-336

2

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - ország

337-366

30

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - város

367-386

20

alfanum

Illetőség szerinti lakcím

- közterület neve

387-406

20

alfanum

Illetőség szerinti lakcím

- közterület jellege

407-416

10

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - házszám

417-424

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - épület

425-432

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - lépcsőház

433-434

2

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - emelet

435-442

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - ajtó

443-443

1

num

A magánszemély magánnyugdíjpénz-

tári tagsága (1. sor)

444-454

11

num

Az alkalmi foglalkoztatás során

kifizetett munkadíj szerint számított

ellátási alap összege (2.sor)

455-458

4

num

A magánnyugdíjpénztár azonosító

száma (3. Sor)

459-460

2

num

Adójóváírásra jogosító hónapok

száma (4.sor)

461-469

9

num

Magánszemély társadalombiztosítási

azonosító jele (5. sor)

470-470

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 01 hó

471-471

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 02 hó

472-472

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 03 hó

473-473

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 04 hó

474-474

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 05 hó

475-475

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 06 hó

476-476

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 07 hó

477-477

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 08 hó

478-478

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 09 hó

479-479

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 10 hó

480-480

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 11 hó

481-481

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 12 hó

482-485

4

num

0101

486-491

6

num

Ellátási alap Ft

492-495

4

num

0102

496-501

6

num

Ellátási alap Ft

502-505

4

num

0103

506-511

6

num

Ellátási alap Ft

512-515

4

num

0104

516-521

6

num

Ellátási alap Ft

522-525

4

num

0105

526-531

6

num

Ellátási alap Ft

532-535

4

num

0106

536-541

6

num

Ellátási alap Ft

542-545

4

num

0107

546-551

6

num

Ellátási alap Ft

552-555

4

num

0108

556-561

6

num

Ellátási alap Ft

562-565

4

num

0109

566-571

6

num

Ellátási alap Ft

572-575

4

num

0110

576-581

6

num

Ellátási alap Ft

582-585

4

num

0111

586-591

6

num

Ellátási alap Ft

592-595

4

num

0112

596-601

6

num

Ellátási alap Ft

602-605

4

num

0113

606-611

6

num

Ellátási alap Ft

612-615

4

num

0114

616-621

6

num

Ellátási alap Ft

622-625

4

num

0115

626-631

6

num

Ellátási alap Ft

632-635

4

num

0116

636-641

6

num

Ellátási alap Ft

642-645

4

num

0117

646-651

6

num

Ellátási alap Ft

652-655

4

num

0118

656-661

6

num

Ellátási alap Ft

662-665

4

num

0119

666-671

6

num

Ellátási alap Ft

672-675

4

num

0120

676-681

6

num

Ellátási alap Ft

682-685

4

num

0121

686-691

6

num

Ellátási alap Ft

692-695

4

num

0122

696-701

6

num

Ellátási alap Ft

702-705

4

num

0123

706-711

6

num

Ellátási alap Ft

712-715

4

num

0124

716-721

6

num

Ellátási alap Ft

722-725

4

num

0125

726-731

6

num

Ellátási alap Ft

732-735

4

num

0126

736-741

6

num

Ellátási alap Ft

742-745

4

num

0127

746-751

6

num

Ellátási alap Ft

752-755

4

num

0128

756-761

6

num

Ellátási alap Ft

762-765

4

num

0129

766-771

6

num

Ellátási alap Ft

772-775

4

num

0130

776-781

6

num

Ellátási alap Ft

782-785

4

num

0131

786-791

6

num

Ellátási alap Ft

792-795

4

num

0201

796-801

6

num

Ellátási alap Ft

802-805

4

num

0202

806-811

6

num

Ellátási alap Ft

812-815

4

num

0203

816-821

6

num

Ellátási alap Ft

822-825

4

num

0204

826-831

6

num

Ellátási alap Ft

832-835

4

num

0205

836-841

6

num

Ellátási alap Ft

842-845

4

num

0206

846-851

6

num

Ellátási alap Ft

852-855

4

num

0207

856-861

6

num

Ellátási alap Ft

862-865

4

num

0208

866-871

6

num

Ellátási alap Ft

872-875

4

num

0209

876-881

6

num

Ellátási alap Ft

882-885

4

num

0210

886-891

6

num

Ellátási alap Ft

892-895

4

num

0211

896-901

6

num

Ellátási alap Ft

902-905

4

num

0212

906-911

6

num

Ellátási alap Ft

912-915

4

num

0213

916-921

6

num

Ellátási alap Ft

922-925

4

num

0214

926-931

6

num

Ellátási alap Ft

932-935

4

num

0215

936-941

6

num

Ellátási alap Ft

942-945

4

num

0216

946-951

6

num

Ellátási alap Ft

952-955

4

num

0217

956-961

6

num

Ellátási alap Ft

962-965

4

num

0218

966-971

6

num

Ellátási alap Ft

972-975

4

num

0219

976-981

6

num

Ellátási alap Ft

982-985

4

num

0220

986-991

6

num

Ellátási alap Ft

992-995

4

num

0221

996-1001

6

num

Ellátási alap Ft

1002-1005

4

num

0222

1006-1011

6

num

Ellátási alap Ft

1012-1015

4

num

0223

1016-1021

6

num

Ellátási alap Ft

1022-1025

4

num

0224

1026-1031

6

num

Ellátási alap Ft

1032-1035

4

num

0225

1036-1041

6

num

Ellátási alap Ft

1042-1045

4

num

0226

1046-1051

6

num

Ellátási alap Ft

1052-1055

4

num

0227

1056-1061

6

num

Ellátási alap Ft

1062-1065

4

num

0228

1066-1071

6

num

Ellátási alap Ft

1072-1075

4

num

0301

1076-1081

6

num

Ellátási alap Ft

1082-1085

4

num

0302

1086-1091

6

num

Ellátási alap Ft

1092-1095

4

num

0303

1096-1101

6

num

Ellátási alap Ft

1102-1105

4

num

0304

1106-1111

6

num

Ellátási alap Ft

1112-1115

4

num

0305

1116-1121

6

num

Ellátási alap Ft

1122-1125

4

num

0306

1126-1131

6

num

Ellátási alap Ft

1132-1135

4

num

0307

1136-1141

6

num

Ellátási alap Ft

1142-1145

4

num

0308

1146-1151

6

num

Ellátási alap Ft

1152-1155

4

num

0309

1156-1161

6

num

Ellátási alap Ft

1162-1165

4

num

0310

1166-1171

6

num

Ellátási alap Ft

1172-1175

4

num

0311

1176-1181

6

num

Ellátási alap Ft

1182-1185

4

num

0312

1186-1191

6

num

Ellátási alap Ft

1192-1195

4

num

0313

1196-1201

6

num

Ellátási alap Ft

1202-1205

4

num

0314

1206-1211

6

num

Ellátási alap Ft

1212-1215

4

num

0315

1216-1221

6

num

Ellátási alap Ft

1222-1225

4

num

0316

1226-1231

6

num

Ellátási alap Ft

1232-1235

4

num

0317

1236-1241

6

num

Ellátási alap Ft

1242-1245

4

num

0318

1246-1251

6

num

Ellátási alap Ft

1252-1255

4

num

0319

1256-1261

6

num

Ellátási alap Ft

1262-1265

4

num

0320

1266-1271

6

num

Ellátási alap Ft

1272-1275

4

num

0321

1276-1281

6

num

Ellátási alap Ft

1282-1285

4

num

0322

1286-1291

6

num

Ellátási alap Ft

1292-1295

4

num

0323

1296-1301

6

num

Ellátási alap Ft

1302-1305

4

num

0324

1306-1311

6

num

Ellátási alap Ft

1312-1315

4

num

0325

1316-1321

6

num

Ellátási alap Ft

1322-1325

4

num

0326

1326-1331

6

num

Ellátási alap Ft

1332-1335

4

num

0327

1336-1341

6

num

Ellátási alap Ft

1342-1345

4

num

0328

1346-1351

6

num

Ellátási alap Ft

1352-1355

4

num

0329

1356-1361

6

num

Ellátási alap Ft

1362-1365

4

num

0330

1366-1371

6

num

Ellátási alap Ft

1372-1375

4

num

0331

1376-1381

6

num

Ellátási alap Ft

1382-1385

4

num

0401

1386-1391

6

num

Ellátási alap Ft

1392-1395

4

num

0402

1396-1401

6

num

Ellátási alap Ft

1402-1405

4

num

0403

1406-1411

6

num

Ellátási alap Ft

1412-1415

4

num

0404

1416-1421

6

num

Ellátási alap Ft

1422-1425

4

num

0405

1426-1431

6

num

Ellátási alap Ft

1432-1435

4

num

0406

1436-1441

6

num

Ellátási alap Ft

1442-1445

4

num

0407

1446-1451

6

num

Ellátási alap Ft

1452-1455

4

num

0408

1456-1461

6

num

Ellátási alap Ft

1462-1465

4

num

0409

1466-1471

6

num

Ellátási alap Ft

1472-1475

4

num

0410

1476-1481

6

num

Ellátási alap Ft

1482-1485

4

num

0411

1486-1491

6

num

Ellátási alap Ft

1492-1495

4

num

0412

1496-1501

6

num

Ellátási alap Ft

1502-1505

4

num

0413

1506-1511

6

num

Ellátási alap Ft

1512-1515

4

num

0414

1516-1521

6

num

Ellátási alap Ft

1522-1525

4

num

0415

1526-1531

6

num

Ellátási alap Ft

1532-1535

4

num

0416

1536-1541

6

num

Ellátási alap Ft

1542-1545

4

num

0417

1546-1551

6

num

Ellátási alap Ft

1552-1555

4

num

0418

1556-1561

6

num

Ellátási alap Ft

1562-1565

4

num

0419

1566-1571

6

num

Ellátási alap Ft

1572-1575

4

num

0420

1576-1581

6

num

Ellátási alap Ft

1582-1585

4

num

0421

1586-1591

6

num

Ellátási alap Ft

1592-1595

4

num

0422

1596-1601

6

num

Ellátási alap Ft

1602-1605

4

num

0423

1606-1611

6

num

Ellátási alap Ft

1612-1615

4

num

0424

1616-1621

6

num

Ellátási alap Ft

1622-1625

4

num

0425

1626-1631

6

num

Ellátási alap Ft

1632-1635

4

num

0426

1636-1641

6

num

Ellátási alap Ft

1642-1645

4

num

0427

1646-1651

6

num

Ellátási alap Ft

1652-1655

4

num

0428

1656-1661

6

num

Ellátási alap Ft

1662-1665

4

num

0429

1666-1671

6

num

Ellátási alap Ft

1672-1675

4

num

0430

1676-1681

6

num

Ellátási alap Ft

1682-1685

4

num

0501

1686-1691

6

num

Ellátási alap Ft

1692-1695

4

num

0502

1696-1701

6

num

Ellátási alap Ft

1702-1705

4

num

0503

1706-1711

6

num

Ellátási alap Ft

1712-1715

4

num

0504

1716-1721

6

num

Ellátási alap Ft

1722-1725

4

num

0505

1726-1731

6

num

Ellátási alap Ft

1732-1735

4

num

0506

1736-1741

6

num

Ellátási alap Ft

1742-1745

4

num

0507

1746-1751

6

num

Ellátási alap Ft

1752-1755

4

num

0508

1756-1761

6

num

Ellátási alap Ft

1762-1765

4

num

0509

1766-1771

6

num

Ellátási alap Ft

1772-1775

4

num

0510

1776-1781

6

num

Ellátási alap Ft

1782-1785

4

num

0511

1786-1791

6

num

Ellátási alap Ft

1792-1795

4

num

0512

1796-1801

6

num

Ellátási alap Ft

1802-1805

4

num

0513

1806-1811

6

num

Ellátási alap Ft

1812-1815

4

num

0514

1816-1821

6

num

Ellátási alap Ft

1822-1825

4

num

0515

1826-1831

6

num

Ellátási alap Ft

1832-1835

4

num

0516

1836-1841

6

num

Ellátási alap Ft

1842-1845

4

num

0517

1846-1851

6

num

Ellátási alap Ft

1852-1855

4

num

0518

1856-1861

6

num

Ellátási alap Ft

1862-1865

4

num

0519

1866-1871

6

num

Ellátási alap Ft

1872-1875

4

num

0520

1876-1881

6

num

Ellátási alap Ft

1882-1885

4

num

0521

1886-1891

6

num

Ellátási alap Ft

1892-1895

4

num

0522

1896-1901

6

num

Ellátási alap Ft

1902-1905

4

num

0523

1906-1911

6

num

Ellátási alap Ft

1912-1915

4

num

0524

1916-1921

6

num

Ellátási alap Ft

1922-1925

4

num

0525

1926-1931

6

num

Ellátási alap Ft

1932-1935

4

num

0526

1936-1941

6

num

Ellátási alap Ft

1942-1945

4

num

0527

1946-1951

6

num

Ellátási alap Ft

1952-1955

4

num

0528

1956-1961

6

num

Ellátási alap Ft

1962-1965

4

num

0529

1966-1971

6

num

Ellátási alap Ft

1972-1975

4

num

0530

1976-1981

6

num

Ellátási alap Ft

1982-1985

4

num

0531

1986-1991

6

num

Ellátási alap Ft

1992-1995

4

num

0601

1996-2001

6

num

Ellátási alap Ft

2002-2005

4

num

0602

2006-2011

6

num

Ellátási alap Ft

2012-2015

4

num

0603

2016-2021

6

num

Ellátási alap Ft

2022-2025

4

num

0604

2026-2031

6

num

Ellátási alap Ft

2032-2035

4

num

0605

2036-2041

6

num

Ellátási alap Ft

2042-2045

4

num

0606

2046-2051

6

num

Ellátási alap Ft

2052-2055

4

num

0607

2056-2061

6

num

Ellátási alap Ft

2062-2065

4

num

0608

2066-2071

6

num

Ellátási alap Ft

2072-2075

4

num

0609

2076-2081

6

num

Ellátási alap Ft

2082-2085

4

num

0610

2086-2091

6

num

Ellátási alap Ft

2092-2095

4

num

0611

2096-2101

6

num

Ellátási alap Ft

2102-2105

4

num

0612

2106-2111

6

num

Ellátási alap Ft

2112-2115

4

num

0613

2116-2121

6

num

Ellátási alap Ft

2122-2125

4

num

0614

2126-2131

6

num

Ellátási alap Ft

2132-2135

4

num

0615

2136-2141

6

num

Ellátási alap Ft

2142-2145

4

num

0616

2146-2151

6

num

Ellátási alap Ft

2152-2155

4

num

0617

2156-2161

6

num

Ellátási alap Ft

2162-2165

4

num

0618

2166-2171

6

num

Ellátási alap Ft

2172-2175

4

num

0619

2176-2181

6

num

Ellátási alap Ft

2182-2185

4

num

0620

2186-2191

6

num

Ellátási alap Ft

2192-2195

4

num

0621

2196-2201

6

num

Ellátási alap Ft

2202-2205

4

num

0622

2206-2211

6

num

Ellátási alap Ft

2212-2215

4

num

0623

2216-2221

6

num

Ellátási alap Ft

2222-2225

4

num

0624

2226-2231

6

num

Ellátási alap Ft

2232-2235

4

num

0625

2236-2241

6

num

Ellátási alap Ft

2242-2245

4

num

0626

2246-2251

6

num

Ellátási alap Ft

2252-2255

4

num

0627

2256-2261

6

num

Ellátási alap Ft

2262-2265

4

num

0628

2266-2271

6

num

Ellátási alap Ft

2272-2275

4

num

0629

2276-2281

6

num

Ellátási alap Ft

2282-2285

4

num

0630

2286-2291

6

num

Ellátási alap Ft

2292-2295

4

num

0701

2296-2301

6

num

Ellátási alap Ft

2302-2305

4

num

0702

2306-2311

6

num

Ellátási alap Ft

2312-2315

4

num

0703

2316-2321

6

num

Ellátási alap Ft

2322-2325

4

num

0704

2326-2331

6

num

Ellátási alap Ft

2332-2335

4

num

0705

2336-2341

6

num

Ellátási alap Ft

2342-2345

4

num

0706

2346-2351

6

num

Ellátási alap Ft

2352-2355

4

num

0707

2356-2361

6

num

Ellátási alap Ft

2362-2365

4

num

0708

2366-2371

6

num

Ellátási alap Ft

2372-2375

4

num

0709

2376-2381

6

num

Ellátási alap Ft

2382-2385

4

num

0710

2386-2391

6

num

Ellátási alap Ft

2392-2395

4

num

0711

2396-2401

6

num

Ellátási alap Ft

2402-2405

4

num

0712

2406-2411

6

num

Ellátási alap Ft

2412-2415

4

num

0713

2416-2421

6

num

Ellátási alap Ft

2422-2425

4

num

0714

2426-2431

6

num

Ellátási alap Ft

2432-2435

4

num

0715

2436-2441

6

num

Ellátási alap Ft

2442-2445

4

num

0716

2446-2451

6

num

Ellátási alap Ft

2452-2455

4

num

0717

2456-2461

6

num

Ellátási alap Ft

2462-2465

4

num

0718

2466-2471

6

num

Ellátási alap Ft

2472-2475

4

num

0719

2476-2481

6

num

Ellátási alap Ft

2482-2485

4

num

0720

2486-2491

6

num

Ellátási alap Ft

2492-2495

4

num

0721

2496-2501

6

num

Ellátási alap Ft

2502-2505

4

num

0722

2506-2511

6

num

Ellátási alap Ft

2512-2515

4

num

0723

2516-2521

6

num

Ellátási alap Ft

2522-2525

4

num

0724

2526-2531

6

num

Ellátási alap Ft

2532-2535

4

num

0725

2536-2541

6

num

Ellátási alap Ft

2542-2545

4

num

0726

2546-2551

6

num

Ellátási alap Ft

2552-2555

4

num

0727

2556-2561

6

num

Ellátási alap Ft

2562-2565

4

num

0728

2566-2571

6

num

Ellátási alap Ft

2572-2575

4

num

0729

2576-2581

6

num

Ellátási alap Ft

2582-2585

4

num

0730

2586-2591

6

num

Ellátási alap Ft

2592-2595

4

num

0731

2596-2601

6

num

Ellátási alap Ft

2602-2605

4

num

0801

2606-2611

6

num

Ellátási alap Ft

2612-2615

4

num

0802

2616-2621

6

num

Ellátási alap Ft

2622-2625

4

num

0803

2626-2631

6

num

Ellátási alap Ft

2632-2635

4

num

0804

2636-2641

6

num

Ellátási alap Ft

2642-2645

4

num

0805

2646-2651

6

num

Ellátási alap Ft

2652-2655

4

num

0806

2656-2661

6

num

Ellátási alap Ft

2662-2665

4

num

0807

2666-2671

6

num

Ellátási alap Ft

2672-2675

4

num

0808

2676-2681

6

num

Ellátási alap Ft

2682-2685

4

num

0809

2686-2691

6

num

Ellátási alap Ft

2692-2695

4

num

0810

2696-2701

6

num

Ellátási alap Ft

2702-2705

4

num

0811

2706-2711

6

num

Ellátási alap Ft

2712-2715

4

num

0812

2716-2721

6

num

Ellátási alap Ft

2722-2725

4

num

0813

2726-2731

6

num

Ellátási alap Ft

2732-2735

4

num

0814

2736-2741

6

num

Ellátási alap Ft

2742-2745

4

num

0815

2746-2751

6

num

Ellátási alap Ft

2752-2755

4

num

0816

2756-2761

6

num

Ellátási alap Ft

2762-2765

4

num

0817

2766-2771

6

num

Ellátási alap Ft

2772-2775

4

num

0818

2776-2781

6

num

Ellátási alap Ft

2782-2785

4

num

0819

2786-2791

6

num

Ellátási alap Ft

2792-2795

4

num

0820

2796-2801

6

num

Ellátási alap Ft

2802-2805

4

num

0821

2806-2811

6

num

Ellátási alap Ft

2812-2815

4

num

0822

2816-2821

6

num

Ellátási alap Ft

2822-2825

4

num

0823

2826-2831

6

num

Ellátási alap Ft

2832-2835

4

num

0824

2836-2841

6

num

Ellátási alap Ft

2842-2845

4

num

0825

2846-2851

6

num

Ellátási alap Ft

2852-2855

4

num

0826

2856-2861

6

num

Ellátási alap Ft

2862-2865

4

num

0827

2866-2871

6

num

Ellátási alap Ft

2872-2875

4

num

0828

2876-2881

6

num

Ellátási alap Ft

2882-2885

4

num

0829

2886-2891

6

num

Ellátási alap Ft

2892-2895

4

num

0830

2896-2901

6

num

Ellátási alap Ft

2902-2905

4

num

0831

2906-2911

6

num

Ellátási alap Ft

2912-2915

4

num

0901

2916-2921

6

num

Ellátási alap Ft

2922-2925

4

num

0902

2926-2931

6

num

Ellátási alap Ft

2932-2935

4

num

0903

2936-2941

6

num

Ellátási alap Ft

2942-2945

4

num

0904

2946-2951

6

num

Ellátási alap Ft

2952-2955

4

num

0905

2956-2961

6

num

Ellátási alap Ft

2962-2965

4

num

0906

2966-2971

6

num

Ellátási alap Ft

2972-2975

4

num

0907

2976-2981

6

num

Ellátási alap Ft

2982-2985

4

num

0908

2986-2991

6

num

Ellátási alap Ft

2992-2995

4

num

0909

2996-3001

6

num

Ellátási alap Ft

3002-3005

4

num

0910

3006-3011

6

num

Ellátási alap Ft

3012-3015

4

num

0911

3016-3021

6

num

Ellátási alap Ft

3022-3025

4

num

0912

3026-3031

6

num

Ellátási alap Ft

3032-3035

4

num

0913

3036-3041

6

num

Ellátási alap Ft

3042-3045

4

num

0914

3046-3051

6

num

Ellátási alap Ft

3052-3055

4

num

0915

3056-3061

6

num

Ellátási alap Ft

3062-3065

4

num

0916

3066-3071

6

num

Ellátási alap Ft

3072-3075

4

num

0917

3076-3081

6

num

Ellátási alap Ft

3082-3085

4

num

0918

3086-3091

6

num

Ellátási alap Ft

3092-3095

4

num

0919

3096-3101

6

num

Ellátási alap Ft

3102-3105

4

num

0920

3106-3111

6

num

Ellátási alap Ft

3112-3115

4

num

0921

3116-3121

6

num

Ellátási alap Ft

3122-3125

4

num

0922

3126-3131

6

num

Ellátási alap Ft

3132-3135

4

num

0923

3136-3141

6

num

Ellátási alap Ft

3142-3145

4

num

0924

3146-3151

6

num

Ellátási alap Ft

3152-3155

4

num

0925

3156-3161

6

num

Ellátási alap Ft

3162-3165

4

num

0926

3166-3171

6

num

Ellátási alap Ft

3172-3175

4

num

0927

3176-3181

6

num

Ellátási alap Ft

3182-3185

4

num

0928

3186-3191

6

num

Ellátási alap Ft

3192-3195

4

num

0929

3196-3201

6

num

Ellátási alap Ft

3202-3205

4

num

0930

3206-3211

6

num

Ellátási alap Ft

3212-3215

4

num

1001

3216-3221

6

num

Ellátási alap Ft

3222-3225

4

num

1002

3226-3231

6

num

Ellátási alap Ft

3232-3235

4

num

1003

3236-3241

6

num

Ellátási alap Ft

3242-3245

4

num

1004

3246-3251

6

num

Ellátási alap Ft

3252-3255

4

num

1005

3256-3261

6

num

Ellátási alap Ft

3262-3265

4

num

1006

3266-3271

6

num

Ellátási alap Ft

3272-3275

4

num

1007

3276-3281

6

num

Ellátási alap Ft

3282-3285

4

num

1008

3286-3291

6

num

Ellátási alap Ft

3292-3295

4

num

1009

3296-3301

6

num

Ellátási alap Ft

3302-3305

4

num

1010

3306-3311

6

num

Ellátási alap Ft

3312-3315

4

num

1011

3316-3321

6

num

Ellátási alap Ft

3322-3325

4

num

1012

3326-3331

6

num

Ellátási alap Ft

3332-3335

4

num

1013

3336-3341

6

num

Ellátási alap Ft

3342-3345

4

num

1014

3346-3351

6

num

Ellátási alap Ft

3352-3355

4

num

1015

3356-3361

6

num

Ellátási alap Ft

3362-3365

4

num

1016

3366-3371

6

num

Ellátási alap Ft

3372-3375

4

num

1017

3376-3381

6

num

Ellátási alap Ft

3382-3385

4

num

1018

3386-3391

6

num

Ellátási alap Ft

3392-3395

4

num

1019

3396-3401

6

num

Ellátási alap Ft

3402-3405

4

num

1020

3406-3411

6

num

Ellátási alap Ft

3412-3415

4

num

1021

3416-3421

6

num

Ellátási alap Ft

3422-3425

4

num

1022

3426-3431

6

num

Ellátási alap Ft

3432-3435

4

num

1023

3436-3441

6

num

Ellátási alap Ft

3442-3445

4

num

1024

3446-3451

6

num

Ellátási alap Ft

3452-3455

4

num

1025

3456-3461

6

num

Ellátási alap Ft

3462-3465

4

num

1026

3466-3471

6

num

Ellátási alap Ft

3472-3475

4

num

1027

3476-3481

6

num

Ellátási alap Ft

3482-3485

4

num

1028

3486-3491

6

num

Ellátási alap Ft

3492-3495

4

num

1029

3496-3501

6

num

Ellátási alap Ft

3502-3505

4

num

1030

3506-3511

6

num

Ellátási alap Ft

3512-3515

4

num

1031

3516-3521

6

num

Ellátási alap Ft

3522-3525

4

num

1101

3526-3531

6

num

Ellátási alap Ft

3532-3535

4

num

1102

3536-3541

6

num

Ellátási alap Ft

3542-3545

4

num

1103

3546-3551

6

num

Ellátási alap Ft

3552-3555

4

num

1104

3556-3561

6

num

Ellátási alap Ft

3562-3565

4

num

1105

3566-3571

6

num

Ellátási alap Ft

3572-3575

4

num

1106

3576-3581

6

num

Ellátási alap Ft

3582-3585

4

num

1107

3586-3591

6

num

Ellátási alap Ft

3592-3595

4

num

1108

3596-3601

6

num

Ellátási alap Ft

3602-3605

4

num

1109

3606-3611

6

num

Ellátási alap Ft

3612-3615

4

num

1110

3616-3621

6

num

Ellátási alap Ft

3622-3625

4

num

1111

3626-3631

6

num

Ellátási alap Ft

3632-3635

4

num

1112

3636-3641

6

num

Ellátási alap Ft

3642-3645

4

num

1113

3646-3651

6

num

Ellátási alap Ft

3652-3655

4

num

1114

3656-3661

6

num

Ellátási alap Ft

3662-3665

4

num

1115

3666-3671

6

num

Ellátási alap Ft

3672-3675

4

num

1116

3676-3681

6

num

Ellátási alap Ft

3682-3685

4

num

1117

3686-3691

6

num

Ellátási alap Ft

3692-3695

4

num

1118

3696-3701

6

num

Ellátási alap Ft

3702-3705

4

num

1119

3706-3711

6

num

Ellátási alap Ft

3712-3715

4

num

1120

3716-3721

6

num

Ellátási alap Ft

3722-3725

4

num

1121

3726-3731

6

num

Ellátási alap Ft

3732-3735

4

num

1122

3736-3741

6

num

Ellátási alap Ft

3742-3745

4

num

1123

3746-3751

6

num

Ellátási alap Ft

3752-3755

4

num

1124

3756-3761

6

num

Ellátási alap Ft

3762-3765

4

num

1125

3766-3771

6

num

Ellátási alap Ft

3772-3775

4

num

1126

3776-3781

6

num

Ellátási alap Ft

3782-3785

4

num

1127

3786-3791

6

num

Ellátási alap Ft

3792-3795

4

num

1128

3796-3801

6

num

Ellátási alap Ft

3802-3805

4

num

1129

3806-3811

6

num

Ellátási alap Ft

3812-3815

4

num

1130

3816-3821

6

num

Ellátási alap Ft

3822-3825

4

num

1201

3826-3831

6

num

Ellátási alap Ft

3832-3835

4

num

1202

3836-3841

6

num

Ellátási alap Ft

3842-3845

4

num

1203

3846-3851

6

num

Ellátási alap Ft

3852-3855

4

num

1204

3856-3861

6

num

Ellátási alap Ft

3862-3865

4

num

1205

3866-3871

6

num

Ellátási alap Ft

3872-3875

4

num

1206

3876-3881

6

num

Ellátási alap Ft

3882-3885

4

num

1207

3886-3891

6

num

Ellátási alap Ft

3892-3895

4

num

1208

3896-3901

6

num

Ellátási alap Ft

3902-3905

4

num

1209

3906-3911

6

num

Ellátási alap Ft

3912-3915

4

num

1210

3916-3921

6

num

Ellátási alap Ft

3922-3925

4

num

1211

3926-3931

6

num

Ellátási alap Ft

3932-3935

4

num

1212

3936-3941

6

num

Ellátási alap Ft

3942-3945

4

num

1213

3946-3951

6

num

Ellátási alap Ft

3952-3955

4

num

1214

3956-3961

6

num

Ellátási alap Ft

3962-3965

4

num

1215

3966-3971

6

num

Ellátási alap Ft

3972-3975

4

num

1216

3976-3981

6

num

Ellátási alap Ft

3982-3985

4

num

1217

3986-3991

6

num

Ellátási alap Ft

3992-3995

4

num

1218

3996-4001

6

num

Ellátási alap Ft

4002-4005

4

num

1219

4006-4011

6

num

Ellátási alap Ft

4012-4015

4

num

1220

4016-4021

6

num

Ellátási alap Ft

4022-4025

4

num

1221

4026-4031

6

num

Ellátási alap Ft

4032-4035

4

num

1222

4036-4041

6

num

Ellátási alap Ft

4042-4045

4

num

1223

4046-4051

6

num

Ellátási alap Ft

4052-4055

4

num

1224

4056-4061

6

num

Ellátási alap Ft

4062-4065

4

num

1225

4066-4071

6

num

Ellátási alap Ft

4072-4075

4

num

1226

4076-4081

6

num

Ellátási alap Ft

4082-4085

4

num

1227

4086-4091

6

num

Ellátási alap Ft

4092-4095

4

num

1228

4096-4101

6

num

Ellátási alap Ft

4102-4105

4

num

1229

4106-4111

6

num

Ellátási alap Ft

4112-4115

4

num

1230

4116-4121

6

num

Ellátási alap Ft

4122-4125

4

num

1231

4126-4131

6

num

Ellátási alap Ft

09K80 09K80 VÁLTOZÓ REKORDHOSSZÚSÁGÚ ALAKBAN

Pozíció Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K80,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

= V

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező. Balraigazított

jobbról blank feltöltéssel.

36-36

1

num

A magánszemély neme

37-56

20

alfanum

A magánszemély állampolgársága

57-64

8

alfanum

A magánszemély neve előtag balra

igazított, jobbról blank feltöltéssel.

65-104

40

alfanum

A magánszemély neve vezetéknév

balra igazított, jobbról blank

feltöltéssel. Kitöltése kötelező

105-144

40

alfanu,

A magánszemély neve, utonév balra

igazított, jobbról blank feltöltéssel.

Kitöltése kötelező

145-184

40

alfanum

A magánszemély születési neve,

vezeték név

185-224

40

alfanum

A magánszemély születési neve,

utónév

225-264

40

alfanum

A magánszemély anyja születési

neve, vezeték név

265-304

40

alfanum

A magánszemély anyja születési

neve, utónév

305-334

30

alfanum

A magán személy születési helye

335-342

8

num

A magán személy születési ideje

343-352

10

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - irányítószám

353-354

2

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - ország

355-384

30

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - város

385-404

20

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - közterület

neve

405-424

20

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - közterület

jellege

425-434

10

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - házszám

435-442

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - épület

443-450

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - lépcsőház

451-452

2

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - emelet

453-460

8

alfanum

Illetőség szerinti lakcím - ajtó

461-461

1

num

A magánszemély magánnyugdíjpénz-

tári tagsága (1. sor)

462-472

11

num

Az alkalmi foglalkoztatás során

kifizetett munkadíj szerint számított

ellátási alap összege (2.sor)

473-476

4

num

A magánnyugdíjpénztár azonosító

száma (3. sor)

477-478

2

num

Adójóváírásra jogosító hónapok

száma (4. sor)

479-487

9

num

Magánszemély társadalombiztosítási

azonosító jele

488-488

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 01 hó

489-489

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 02 hó

490-490

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 03 hó

491-491

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 04 hó

492-492

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 05 hó

493-493

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 06 hó

494-494

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 07 hó

495-495

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 08 hó

496-496

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 09 hó

497-497

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 10 hó

498-498

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 11 hó

499-499

1

alfanum

Magánnyugdíjpénztári tag-e 12 hó

500-502

3

num

Mezőszámláló: az előforduló mező-

név-adat párosok száma.

6

alfanum

Mezőnév = lapjel+HHNN . Lapjel=F1

6

num

Adat = mezőnév szerinti érték

Megjegyzés: a mezőnév - adat páros

max. 365-ször ismétlődhet. A max.

rekordhossz = 4882. Példa: a 09K80-

1 lapon 2 kitöltött sor van az Január

5. az ellátási alap = 2700 és Március

4. az ellátási alap = 3600

a leíró karaktersorozat:

002F10105002700F10304003600

Mezőnév

ADAT:

Mezőnév

ADAT:

F10101

Ellátási alap Ft

F10123

Ellátási alap Ft

F10102

Ellátási alap Ft

F10124

Ellátási alap Ft

F10103

Ellátási alap Ft

F10125

Ellátási alap Ft

F10104

Ellátási alap Ft

F10126

Ellátási alap Ft

F10105

Ellátási alap Ft

F10127

Ellátási alap Ft

F10106

Ellátási alap Ft

F10128

Ellátási alap Ft

F10107

Ellátási alap Ft

F10129

Ellátási alap Ft

F10108

Ellátási alap Ft

F10130

Ellátási alap Ft

F10109

Ellátási alap Ft

F10131

Ellátási alap Ft

F10110

Ellátási alap Ft

F10201

Ellátási alap Ft

F10111

Ellátási alap Ft

F10202

Ellátási alap Ft

F10112

Ellátási alap Ft

F10203

Ellátási alap Ft

F10113

Ellátási alap Ft

F10204

Ellátási alap Ft

F10114

Ellátási alap Ft

F10205

Ellátási alap Ft

F10115

Ellátási alap Ft

F10206

Ellátási alap Ft

F10116

Ellátási alap Ft

F10207

Ellátási alap Ft

F10117

Ellátási alap Ft

F10208

Ellátási alap Ft

F10118

Ellátási alap Ft

F10209

Ellátási alap Ft

F10119

Ellátási alap Ft

F10210

Ellátási alap Ft

F10120

Ellátási alap Ft

F10211

Ellátási alap Ft

F10121

Ellátási alap Ft

F10212

Ellátási alap Ft

F10122

Ellátási alap Ft

F10213

Ellátási alap Ft

Mezőnév

ADAT:

Mezőnév

ADAT:

F10214

Ellátási alap Ft

F10411

Ellátási alap Ft

F10215

Ellátási alap Ft

F10412

Ellátási alap Ft

F10216

Ellátási alap Ft

F10413

Ellátási alap Ft

F10217

Ellátási alap Ft

F10414

Ellátási alap Ft

F10218

Ellátási alap Ft

F10415

Ellátási alap Ft

F10219

Ellátási alap Ft

F10416

Ellátási alap Ft

F10220

Ellátási alap Ft

F10417

Ellátási alap Ft

F10221

Ellátási alap Ft

F10418

Ellátási alap Ft

F10222

Ellátási alap Ft

F10419

Ellátási alap Ft

F10223

Ellátási alap Ft

F10420

Ellátási alap Ft

F10224

Ellátási alap Ft

F10421

Ellátási alap Ft

F10225

Ellátási alap Ft

F10422

Ellátási alap Ft

F10226

Ellátási alap Ft

F10423

Ellátási alap Ft

F10227

Ellátási alap Ft

F10424

Ellátási alap Ft

F10228

Ellátási alap Ft

F10425

Ellátási alap Ft

F10301

Ellátási alap Ft

F10426

Ellátási alap Ft

F10302

Ellátási alap Ft

F10427

Ellátási alap Ft

F10303

Ellátási alap Ft

F10428

Ellátási alap Ft

F10304

Ellátási alap Ft

F10429

Ellátási alap Ft

F10305

Ellátási alap Ft

F10430

Ellátási alap Ft

F10306

Ellátási alap Ft

F10501

Ellátási alap Ft

F10307

Ellátási alap Ft

F10502

Ellátási alap Ft

F10308

Ellátási alap Ft

F10503

Ellátási alap Ft

F10309

Ellátási alap Ft

F10504

Ellátási alap Ft

F10310

Ellátási alap Ft

F10505

Ellátási alap Ft

F10311

Ellátási alap Ft

F10506

Ellátási alap Ft

F10312

Ellátási alap Ft

F10507

Ellátási alap Ft

F10313

Ellátási alap Ft

F10508

Ellátási alap Ft

F10314

Ellátási alap Ft

F10509

Ellátási alap Ft

F10315

Ellátási alap Ft

F10510

Ellátási alap Ft

F10316

Ellátási alap Ft

F10511

Ellátási alap Ft

F10317

Ellátási alap Ft

F10512

Ellátási alap Ft

F10318

Ellátási alap Ft

F10513

Ellátási alap Ft

F10319

Ellátási alap Ft

F10514

Ellátási alap Ft

F10320

Ellátási alap Ft

F10515

Ellátási alap Ft

F10321

Ellátási alap Ft

F10516

Ellátási alap Ft

F10322

Ellátási alap Ft

F10517

Ellátási alap Ft

F10323

Ellátási alap Ft

F10518

Ellátási alap Ft

F10324

Ellátási alap Ft

F10519

Ellátási alap Ft

F10325

Ellátási alap Ft

F10520

Ellátási alap Ft

F10326

Ellátási alap Ft

F10521

Ellátási alap Ft

F10327

Ellátási alap Ft

F10522

Ellátási alap Ft

F10328

Ellátási alap Ft

F10523

Ellátási alap Ft

F10329

Ellátási alap Ft

F10524

Ellátási alap Ft

F10330

Ellátási alap Ft

F10525

Ellátási alap Ft

F10331

Ellátási alap Ft

F10526

Ellátási alap Ft

F10401

Ellátási alap Ft

F10527

Ellátási alap Ft

F10402

Ellátási alap Ft

F10528

Ellátási alap Ft

F10403

Ellátási alap Ft

F10529

Ellátási alap Ft

F10404

Ellátási alap Ft

F10530

Ellátási alap Ft

F10405

Ellátási alap Ft

F10531

Ellátási alap Ft

F10406

Ellátási alap Ft

F10601

Ellátási alap Ft

F10407

Ellátási alap Ft

F10602

Ellátási alap Ft

F10408

Ellátási alap Ft

F10603

Ellátási alap Ft

F10409

Ellátási alap Ft

F10604

Ellátási alap Ft

F10410

Ellátási alap Ft

F10605

Ellátási alap Ft

Mezőnév

ADAT:

Mezőnév

ADAT:

F10606

Ellátási alap Ft

F10801

Ellátási alap Ft

F10607

Ellátási alap Ft

F10802

Ellátási alap Ft

F10608

Ellátási alap Ft

F10803

Ellátási alap Ft

F10609

Ellátási alap Ft

F10804

Ellátási alap Ft

F10610

Ellátási alap Ft

F10805

Ellátási alap Ft

F10611

Ellátási alap Ft

F10806

Ellátási alap Ft

F10612

Ellátási alap Ft

F10807

Ellátási alap Ft

F10613

Ellátási alap Ft

F10808

Ellátási alap Ft

F10614

Ellátási alap Ft

F10809

Ellátási alap Ft

F10615

Ellátási alap Ft

F10810

Ellátási alap Ft

F10616

Ellátási alap Ft

F10811

Ellátási alap Ft

F10617

Ellátási alap Ft

F10812

Ellátási alap Ft

F10618

Ellátási alap Ft

F10813

Ellátási alap Ft

F10619

Ellátási alap Ft

F10814

Ellátási alap Ft

F10620

Ellátási alap Ft

F10815

Ellátási alap Ft

F10621

Ellátási alap Ft

F10816

Ellátási alap Ft

F10622

Ellátási alap Ft

F10817

Ellátási alap Ft

F10623

Ellátási alap Ft

F10818

Ellátási alap Ft

F10624

Ellátási alap Ft

F10819

Ellátási alap Ft

F10625

Ellátási alap Ft

F10820

Ellátási alap Ft

F10626

Ellátási alap Ft

F10821

Ellátási alap Ft

F10627

Ellátási alap Ft

F10822

Ellátási alap Ft

F10628

Ellátási alap Ft

F10823

Ellátási alap Ft

F10629

Ellátási alap Ft

F10824

Ellátási alap Ft

F10630

Ellátási alap Ft

F10825

Ellátási alap Ft

F10701

Ellátási alap Ft

F10826

Ellátási alap Ft

F10702

Ellátási alap Ft

F10827

Ellátási alap Ft

F10703

Ellátási alap Ft

F10828

Ellátási alap Ft

F10704

Ellátási alap Ft

F10829

Ellátási alap Ft

F10705

Ellátási alap Ft

F10830

Ellátási alap Ft

F10706

Ellátási alap Ft

F10831

Ellátási alap Ft

F10707

Ellátási alap Ft

F10901

Ellátási alap Ft

F10708

Ellátási alap Ft

F10902

Ellátási alap Ft

F10709

Ellátási alap Ft

F10903

Ellátási alap Ft

F10710

Ellátási alap Ft

F10904

Ellátási alap Ft

F10711

Ellátási alap Ft

F10905

Ellátási alap Ft

F10712

Ellátási alap Ft

F10906

Ellátási alap Ft

F10713

Ellátási alap Ft

F10907

Ellátási alap Ft

F10714

Ellátási alap Ft

F10908

Ellátási alap Ft

F10715

Ellátási alap Ft

F10909

Ellátási alap Ft

F10716

Ellátási alap Ft

F10910

Ellátási alap Ft

F10717

Ellátási alap Ft

F10911

Ellátási alap Ft

F10718

Ellátási alap Ft

F10912

Ellátási alap Ft

F10719

Ellátási alap Ft

F10913

Ellátási alap Ft

F10720

Ellátási alap Ft

F10914

Ellátási alap Ft

F10721

Ellátási alap Ft

F10915

Ellátási alap Ft

F10722

Ellátási alap Ft

F10916

Ellátási alap Ft

F10723

Ellátási alap Ft

F10917

Ellátási alap Ft

F10724

Ellátási alap Ft

F10918

Ellátási alap Ft

F10725

Ellátási alap Ft

F10919

Ellátási alap Ft

F10726

Ellátási alap Ft

F10920

Ellátási alap Ft

F10727

Ellátási alap Ft

F10921

Ellátási alap Ft

F10728

Ellátási alap Ft

F10922

Ellátási alap Ft

F10729

Ellátási alap Ft

F10923

Ellátási alap Ft

F10730

Ellátási alap Ft

F10924

Ellátási alap Ft

F10731

Ellátási alap Ft

F10925

Ellátási alap Ft

Mezőnév

ADAT:

Mezőnév

ADAT:

F10926

Ellátási alap Ft

F11114

Ellátási alap Ft

F10927

Ellátási alap Ft

F11115

Ellátási alap Ft

F10928

Ellátási alap Ft

F11116

Ellátási alap Ft

F10929

Ellátási alap Ft

F11117

Ellátási alap Ft

F10930

Ellátási alap Ft

F11118

Ellátási alap Ft

F11001

Ellátási alap Ft

F11119

Ellátási alap Ft

F11002

Ellátási alap Ft

F11120

Ellátási alap Ft

F11003

Ellátási alap Ft

F11121

Ellátási alap Ft

F11004

Ellátási alap Ft

F11122

Ellátási alap Ft

F11005

Ellátási alap Ft

F11123

Ellátási alap Ft

F11006

Ellátási alap Ft

F11124

Ellátási alap Ft

F11007

Ellátási alap Ft

F11125

Ellátási alap Ft

F11008

Ellátási alap Ft

F11126

Ellátási alap Ft

F11009

Ellátási alap Ft

F11127

Ellátási alap Ft

F11010

Ellátási alap Ft

F11128

Ellátási alap Ft

F11011

Ellátási alap Ft

F11129

Ellátási alap Ft

F11012

Ellátási alap Ft

F11130

Ellátási alap Ft

F11013

Ellátási alap Ft

F11201

Ellátási alap Ft

F11014

Ellátási alap Ft

F11202

Ellátási alap Ft

F11015

Ellátási alap Ft

F11203

Ellátási alap Ft

F11016

Ellátási alap Ft

F11204

Ellátási alap Ft

F11017

Ellátási alap Ft

F11205

Ellátási alap Ft

F11018

Ellátási alap Ft

F11206

Ellátási alap Ft

F11019

Ellátási alap Ft

F11207

Ellátási alap Ft

F11020

Ellátási alap Ft

F11208

Ellátási alap Ft

F11021

Ellátási alap Ft

F11209

Ellátási alap Ft

F11022

Ellátási alap Ft

F11210

Ellátási alap Ft

F11023

Ellátási alap Ft

F11211

Ellátási alap Ft

F11024

Ellátási alap Ft

F11212

Ellátási alap Ft

F11025

Ellátási alap Ft

F11213

Ellátási alap Ft

F11026

Ellátási alap Ft

F11214

Ellátási alap Ft

F11027

Ellátási alap Ft

F11215

Ellátási alap Ft

F11028

Ellátási alap Ft

F11216

Ellátási alap Ft

F11029

Ellátási alap Ft

F11217

Ellátási alap Ft

F11030

Ellátási alap Ft

F11218

Ellátási alap Ft

F11031

Ellátási alap Ft

F11219

Ellátási alap Ft

F11101

Ellátási alap Ft

F11220

Ellátási alap Ft

F11102

Ellátási alap Ft

F11221

Ellátási alap Ft

F11103

Ellátási alap Ft

F11222

Ellátási alap Ft

F11104

Ellátási alap Ft

F11223

Ellátási alap Ft

F11105

Ellátási alap Ft

F11224

Ellátási alap Ft

F11116

Ellátási alap Ft

F11225

Ellátási alap Ft

F11107

Ellátási alap Ft

F11226

Ellátási alap Ft

F11108

Ellátási alap Ft

F11227

Ellátási alap Ft

F11109

Ellátási alap Ft

F11228

Ellátási alap Ft

F11110

Ellátási alap Ft

F11229

Ellátási alap Ft

F11111

Ellátási alap Ft

F11230

Ellátási alap Ft

F11112

Ellátási alap Ft

F11231

Ellátási alap Ft

F11113

Ellátási alap Ft

09K83

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K83,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma, kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-54

30

alfanum

Támogatásban részesülő

magánszemély neve (1.sor)

55-84

30

num

Támogatásban részesülő

magánszemély születési neve (2.sor)

85-92

8

num

Támogatásban részesülő

magánszemély születési ideje (3.sor)

93-102

10

alfanum

Támogatásban részesülő

magánszemély adóazonosító jele

(4.sor), kitöltése kötelező

103-122

20

alfanum

Regisztrációs szám (5.sor).

123-123

1

num

Támogatás jogcíme (6. sor),

kitöltése kötelező

124-134

11

num

Támogatás összege (7.sor)

09K84

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K84, kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma, kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul, folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adószáma. Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

36-65

30

alfanum

Magánszemély házassági neve (1.sor)

66-95

30

num

Magánszemély születési neve (2.sor)

96-105

10

alfanum

Magánszemély adóazonosító jele (3.sor), kitöltése kötelező

106-113

8

num

NYESZ-R nyilatkozat kelte (4.sor)

114-124

11

num

Rend. jogosultság alapjául szolgáló összeg (5.sor)

125-135

11

num

NYESZ-R számláról kif. nem nyugdíjszolgáltatás (adóköteles) összeg (6.sor)

136-146

11

num

(NYESZ_R megszűntetéskor) Adózott követelésállomány (7.sor)

147-157

11

num

(NYESZ_R megszűntetéskor) Magánszemély befizetései (8.sor)

158-168

11

num

(NYESZ_R megszűntetéskor) Osztalék jóváírások összege (9.sor)

169-179

11

num

(NYESZ_R megszűntetéskor) Nyilatkozat alapján átutalt jóváírások összege (10.sor)

09K85

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K85

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

36-65

30

alfanum

A magánszemély neve,

kitöltése kötelező

66-75

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező. (b)

76-77

2

num

Szerződés sorszáma, a helyesbíthető-

ség érdekében kitöltése kötelező (c)

78-79

2

num

Adós, adóstárs kódja (d)

80-90

11

num

Lakáscélú hitel törlesztés összege (e)

91-92

2

num

Az adókedvezmény mértéke (f)

93-122

30

alfanum

Ingatlan település-neve (g)

123-152

30

alfanum

Ingatlan helyrajzi száma (h)

09K86

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K86

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás, kitöltés

esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma. Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve,

kitöltése kötelező

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező (b).

77-86

10

alfanum

A bizonylat sorszáma (c)

87-97

11

num

Szerződés szerinti bevétel összege (d)

98-108

11

num

Járulékos ügyleti költség összege (f)

09K88

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K88,

kitöltése kötelező

6-6

1

alfa

üres (blank)

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám, kitöltése kötelező

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-34

10

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő adóazo-

nosító jele

35-35

1

num

Családi pótlékot igénybevevő státusz

36-36

1

alfanum

általánostól eltérő kifizetése is volt

37-76

40

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő neve

77-116

40

alfanum

Születési neve

117-156

40

alfanum

Anyja neve

157-196

40

alfanum

Születési helye

197-204

8

num

Születési ideje

205-208

4

alfanum

Lakcím irányítószám

209-233

25

alfanum

Város

234-258

25

alfanum

Lakcím utca

259-278

20

alfanum

Lakcím közter.jell.

279-286

8

alfanum

Lakcím házszám

287-294

8

alfanum

Lakcím ép.

295-302

8

alfanum

Lakcím lph.

303-310

8

alfanum

Lakcím em.

311-318

8

alfanum

Lakcím ajtó

319-328

10

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

adóazonosítója 1.

329-368

40

num

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának neve 1.

369-408

40

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

születési neve 1.

409-448

40

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának anyja

születési neve 1.

449-488

40

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

születési helye 1.

489-496

8

num

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

születési ideje 1.

497-506

10

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

adóazonosítója 2.

507-546

40

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának neve 2.

547-586

40

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

születési neve 2.

587-626

40

alfanum

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának anyja

születési neve 2.

627-666

40

num

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

születési helye 2.

667-674

8

num

Családi pótlékot igénybevevő

házastársának, élettársának

születési ideje 2.

675-675

1

num

Kifizetéskori státusz 09 (1b)

676-676

1

num

Hivatkozási sorszám 09 (1c)

677-687

11

num

Kifizetett családi pótlék 09 (1d)

688-698

11

num

Adózás szempontjából

jövedelem 09 (1e)

699-699

1

num

Kifizetéskori státusz 10 (2b)

700-700

1

num

Hivatkozási sorszám 10 (2c)

701-711

11

num

Kifizetett családi pótlék 10 (2d)

712-722

11

num

Adózás szempontjából

jövedelem 10 (2e)

723-723

1

num

Kifizetéskori státusz 11 (3b)

724-724

1

num

Hivatkozási sorszám 11 (3c)

725-735

11

num

Kifizetett családi pótlék 11 (3d)

736-746

11

num

Adózás szempontjából

jövedelem 11 (3e)

747-747

1

num

Kifizetéskori státusz 12 (4b)

748-748

1

num

Hivatkozási sorszám 12 (4c)

749-759

11

num

Kifizetett családi pótlék 12 (4d)

760-770

11

num

Adózás szempontjából

jövedelem 12 (4e)

771-781

11

num

Kifizetett családi pótlék össz. (5d)

782-792

11

num

Adózás szempontjából

jövedelem össz. (5e)

09K89

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K89

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfa

Jelleg (E/P/H)

25-35

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

36-36

1

num

Adatszolgáltatás típusa

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve,

kitöltése kötelező

67-76

10

alfanum

A magánszemély adóazonosító jele,

kitöltése kötelező (b).

77-87

11

num

Nyugellátás Ft (c)

88-98

11

num

Rehabilitációs járulék (d)

09K90

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K90

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás, kitöltés

esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma.Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

Ügyleti eladó neve,

kitöltése kötelező (a)

67-77

11

alfanum

Ügyleti eladó adóazonosító száma,

kitöltése kötelező. Balraigazított

jobbról blank feltöltéssel.(b)

78-107

30

alfanum

Ügyleti vevő magánszemély neve (c)

108-118

11

alfanum

Ügyleti vevő magánszemély adóazo-

nosító száma. Balraigazított jobbról

blank feltöltéssel. (d)

119-128

10

alfanum

Értékpapír fajtája (e)

129-139

11

num

Értékpapír névértéke (f)

140-150

11

num

Átruházás ellenében megszerzett bevétel (g)

09K90

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K90

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás, kitöltés

esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

száma.Csak akkor kitöltendő, ha a jog-

utód a jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

Ügyleti eladó neve,

kitöltése kötelező (a)

67-77

11

alfanum

Ügyleti eladó adóazonosító száma,

kitöltése kötelező. Balraigazított

jobbról blank feltöltéssel.(b)

78-107

30

alfanum

Ügyleti vevő magánszemély neve (c)

108-118

11

alfanum

Ügyleti vevő magánszemély adóazo-

nosító száma. Balraigazított jobbról

blank feltöltéssel. (d)

119-128

10

alfanum

Értékpapír fajtája (e)

129-139

11

num

Értékpapír névértéke (f)

140-150

11

num

Átruházás ellenében megszerzett

bevétel (g)

09K91

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K91

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

A kifizető adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

A kifizető jogelődjének adószáma.

Csak akkor kitöltendő, ha a jogutód a

jogelődje kötelezettségét teljesíti

37-66

30

alfanum

Magánszemély neve,

kitöltése kötelező (a)

67-77

11

alfanum

Magánszemély adóazonosító száma,

kitöltése kötelező. Balraigazított

jobbról blank feltöltéssel.(b)

78-88

11

num

Adóévben kifizetett összeg (c)

89-89

1

alfanum

Adóévben kifizetett összeg

negyedéve I. (d)

90-90

1

alfanum

Adóévben kifizetett összeg

negyedéve I.I (e)

91-91

1

alfanum

Adóévben kifizetett összeg

negyedéve I I I (f)

92-92

1

alfanum

Adóévben kifizetett összeg negyedéve I.V (g)

09K92

Pozíció

Hossz

Típus

Adattartalom

1-5

5

alfanum

Rekordjel, fix adat: 09K92

6-6

1

alfa

üres

7-17

11

alfanum

Az adatszolgáltató adószáma,

kitöltése kötelező

18-23

6

num

A rekord sorszáma, 000001-től indul,

folyamatos sorszám

24-24

1

alfanum

Soron kívűli adatszolgáltatás,

kitöltés esetén =X

25-25

1

alfa

jelleg (E/P/H/S/M)

26-36

11

alfanum

Az adatszolgáltató jogelődjének adó-

azonosító száma. Csak akkor kitölten-

dő, ha a jogutód a jogelődje kötelezett-

ségét teljesíti

37-66

30

alfanum

A magánszemély neve,

kitöltése kötelező (a)

67-77

11

alfanum

Magánszemély adóazonosító száma,

kitöltése kötelező. Balraigazított jobb-

ról blank feltöltéssel.(b)

78-88

11

num

Csereügyletből származó jövedelem (c)

89-92

4

num

Csereügylet keletkezésének éve (d)

93-93

1

num

Csereügylet időtartama az adóéven

túlnyúlik (e)

94-104

11

num

Csereügyleti veszteség (f)

105-114

10

alfanum

Az ügylet sorszáma (g)

Hivatkozó joganyagok

8009/2009. (AEÉ. 14.) APEH tájékoztató az állami adóhatóság részére történő 2009. évről teljesítendő adatszolgáltatásról szóló 8006/2009. (AEÉ 13.) APEH tájékoztató módosításáról

8003/2010. (AEÉ 3-4.) APEH tájékoztatója a 2009. évi személyi jövedelemadó, különadó, valamint a mezőgazdasági kistermelő egészségügyi hozzájárulásának munkáltatói adómegállapításával és elszámolásával kapcsolatos munkáltatói (kifizetői) feladatokról

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A jogszabály aktuális szövegét és időállapotait előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el!
{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

A folytatáshoz előfizetés szükséges!
A jogi tudástár előfizetői funkcióit csak előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink használhatják: az aktuális időállapottól eltérő jogszabály tartalma (korábban vagy később hatályos), nyomtatás, másolás, letöltés PDF formátumban, hirdetés nélküli nézet.

A folytatáshoz lépjen be, vagy rendelje meg előfizetését.