hirdetés
További témák
Tüske Péter vámszakértő

J&J Center Kft. - AEO-val rendelkező, logisztikai tanácsadó és szolgáltató cég, résztulajdonosa, ügyvezetője. Harmadik generációs vámos család tagja.
Szakmai főiskolai végzettséggel és nemzetközi vámszakmai gyakorlattal rendelkezik. Vámtanácsadó, az MLBKT „Logisztikai Magiszter” címének birtokosa. Magyar Vámügyi Szövetség Elnöke volt 10 évig.
1972 óta, foglalkozik vám- és adóügyekkel, nemzetközi kereskedelem ügyintézésével.
Nyugállományú pénzügyőr ezredes. Vámhatóság ellenőrzési, vámszakma felügyeleti, jogalkotási területein vezetőként dolgozott. ENSZ EGB Belső Szállítási Bizottságában, Genfben, két évig Magyarország képviseletét látta el. 1995-ben a Vámigazgatások Világszervezete (WCO) a világ 10 legjobb vámosa közé választotta.
2000-től a családi tulajdonú cégben szakmai vezető. Napi szinten vesz részt a cég tanácsadási tevékenységében, trénerként vállalati felkészítő képzésekben.
35 éve a vámszakmai oktatásban előadóként, egyetemistáknak, főiskolásoknak, vám és logisztikai ügyintézőknek, vámjogot, vámpolitikát oktat. Vám, adó, logisztikai kérdésekkel foglalkozó szakmai folyóiratok szerkesztője, vámügyekkel foglalkozó könyvek, újságcikkek szerzője.
Kiemelt szakterületei: származás, vámérték, hatósági vám- és adóellenőrzések, jogorvoslatok, vámfolyamatok tervezése, optimalizálása.

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Megválaszolva

0 komment

Dohánytermék szerepeltetése áfabevallásban

Általános

Tisztelt Szakértő! Kell-e az adójegyes vagy az adójegy nélküli dohányárut szerepeltetni az áfabevallásban, és ha igen, melyik sorban? Köszönöm a választ. »

Megválaszolva

0 komment

Termékdíj visszaigénylése

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Egy kft. raklapgyártással foglalkozik. A raklapok 90 százalékát termékdíj-átvállalási szerződéssel értékesíti, tehát nem ő fizeti és vallja be a termékdíjat. A kft. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi ügylet

Általános

Tisztelt Szakértő! Közösségi beszerzéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni: Adott egy általános szabályok szerint adózó egyéni vállalkozó áfaalany. Szlovákiából szerez be gépcsomagot. »

Megválaszolva

0 komment

Vám visszaigénylése

Jövedéki adó / Vám, deviza / Termékdíj

Tisztelt Szakértő! Egy nagykereskedelemmel foglalkozó magyarországi kft. Kínából árut hozott be az ország területére. Az áru megérkezett, a vámolás megtörtént, az áfa és a vám megfizetésre került. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Lakásépítés alvállalkozóval

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Így könyvelje a befejezetlen termelést és hipát

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Céges ingatlan használata II.

Surányi Imréné

okleveles közgazda

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X