hirdetés
További témák
Dr. Szeiler Nikolett ügyvéd, adótanácsadó

2008 óta kizárólag adóellenőrzésekkel, végelszámolásokkal, felszámolásokkal és adójogi problémák megoldásával foglalkozik.

2011-ben elvégezte a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Adótanácsadó képzését és beiratkozott az ELTE adószakjogászi képzésére.

Sok éves adójogban, adóellenőrzésekben szerzett gyakorlati tapasztalattal és elhivatottsággal végzi magánszemélyek és vállalkozások képviseletét adóhatóság és bíróság előtt, vagyonosodási, áfa és más különböző adónemekre kiterjedő vizsgálat során egyaránt.

Munkája során a legfőbb szempont, hogy az adóhivatal és az ügyfelek érdekeit közelítse egymáshoz.
Célja, hogy ügyfelei a legjobb kedvezményben részesüljenek, a hosszú távú fennmaradásuk biztosítása és nyereségessége érdekében.

Úgy véli, hogy az adóhivatal ellen az ügyfélnek nincs fegyvertára, nem rendelkezik olyan mértékű tapasztalattal, számviteli, jogi képesítéssel, hogy az ügyét megfelelően tudná képviselni, így mindenkinek javasolja, hogy az adóellenőrzés kezdetén kérjen tanácsot adójogban jártas szakembertől.

Honlap: www.drszeiler.hu

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Amerikai tulajdonosnak (cég) fizetett osztalék

Társasági jog

Egy magyar kft. tulajdonosa egy Egyesült Államokban bejegyzett társaság (cég). A magyar cég osztalékot fizet. Kell ebből valamilyen osztalékadót levonni, vagy az egészet ki lehet utalni? »

Megválaszolva

0 komment

Tagnak ad a kft. hitelt

Társasági jog

Adhat-e kft. (egyszemélyes) a saját tagjának hitelt? Ha igen, lehet-e a hitel kamatmentes? Válaszukat köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

Raktárhelyiség telephelynek minősül-e?

Általános

Tisztelt Szekesztőség! Cégünk székhelyétől nem messze bérel egy raktárhelyiséget építőanyag tárolására. A raktárban nem folytatunk üzletszerű tevékenységet, csak a szükséges építőanyagért megyünk. »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás menete

Társasági jog

Kedves Szakértő! Egy kft. 2017.04.11-ei dátummal a végelszámolásáról döntött. A végelszámolás kezdő időpontjával beadtuk a 08, a 65, a 71 és a 01 bevallásokat. A kft. »

Válaszra vár

1 komment

Lakásszövetkezet beszámoló nyomtatványa II.

Számvitel

Tisztelt Dr. Szeiler Nikolett! Válaszát nagyon szépen köszönöm, de sajnos a probléma pontosan az itt leírtak végrehajtása után keletkezik. »

Válaszra vár

0 komment

Osztalék forrásai

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! 2016. év tavaszán mérleg elfogadásáról és osztalékról döntött egy cég taggyűlése. A határozatot úgy fogalmazták meg, hogy a 2015. »

Válaszra vár

0 komment

Kilépett tag osztaléka vagy osztalékelőlege?

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! 2016. szeptember 1-jén egy egyszemélyes kft. eladta az üzletrészét. 2016. augusztus 31-éig a tagnak igen jelentős osztalékelőleget fizettek ki. Előleget, nem osztalékot. »

Válaszra vár

0 komment

Közös befektetés

Általános

Tisztelt Szakértő! Két magyarországi gazdasági társaság (kft.) közös projekten gondolkodik. Az egyik a munkát tudja hozni, a másik a tőkét. Nem akarnak közös céget, mindegyik külön-külön működne. »

Megválaszolva

0 komment

Egyszemélyes kft. pótbefizetése

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. saját tőkéje a jegyzett tőke 50%-a alá süllyedt. A kft. nagyösszegű beruházást hajtott végre, ami fedezetéhez tagi kölcsön nyújtására volt szükség. »

Megválaszolva

0 komment

Lakásszövetkezet beszámoló nyomtatványa

Általános

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz, hogy a 2016. »

Megválaszolva

1 komment

Bt.-tag, közalkalmazott

Általános

Tisztelt Szakértő! Az ügyfél beltagja és ügyvezetője egy bt.-nek, egy másiknak pedig kültagja (ott nem tevékenykedik). Mindkét cég katás. »

Megválaszolva

0 komment

Beolvadásos kiválásnál keletkezik-e a magánszemélynél jövedelem

Általános

Tisztelt Szakértő! “A“ Kft.-nek 3 magánszemély tagja van egyenlő arányú tulajdonrésszel (1000-1000-1000 e Ft törzsbetéttel) . “B” Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Saját tőke rendezése

Társasági jog

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a saját tőke elemeivel kapcsolatos. Tagi hitel átsorolásával lenne egy kis problémám. »

Megválaszolva

0 komment

Behajtási kísérlet, külföldre távozó munkavállaló

Általános

Tisztelt Szakértő! Egy volt munkavállaló felmondott a cégnél. »

Megválaszolva

0 komment

Lakásvásárlás esetén fizetendő illeték

Illeték

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem 2017. évben új lakást vásárol az építtetőtől, ezért megilleti a 15 millió forintig terjedő illetékmentesség. »

Megválaszolva

0 komment

Jelzáloggal terhelt ingatlan értékesítése.

Általános

Tisztelt Szakértő! Az "A" Kft.-ben, amely ingatlanforgalmazással foglalkozik, a tulajdonában lévő ingatlanokra egy magánszemély részéről keretbiztosítéki jelzálog van bejegyezve. Az "A" Kft. »

Megválaszolva

0 komment

Végelszámolás és tagi kölcsön

Általános

Üdvözlöm, az alábbi kérdésben kérem segítségüket. Kft. végelszámol. Felmerült, hogy a tagi kölcsönt nem ajándékként vesszük figyelembe, hanem megemeljük a jegyzett tőkét az adott kölcsön összegével. »

Megválaszolva

0 komment

Egyéni vállalkozó

Általános

Tisztelt Szakértő! Lehet-e egyéni vállalkozó az a magánszemély, aki egy társaságban nem lehet tag, mert eltiltás alatt van. Ez kizáró ok lehet-e ebben az esetben? Segítségét előre is köszönöm. »

Megválaszolva

0 komment

2016. évben kilépett bt.-beltag elszámolása

Társasági jog

2016. évben kilépett a bt. beltagja nyugdíjazása miatt. Vele el kell számolni, a vagyoni betét vissza lett fizetve. Részesedése a bt.-ben 95%. Mivel családtag – a fia a kültag, aki bt. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Fagylalteladó képzettsége és bére

dr. Kéri Ádám

ügyvéd

Szlovákiai munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Értékhelyesbített ingatlan értékesítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X