hirdetés
További témák
dr. Somos Géza ügyvéd

1987. január 1. óta vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, kb. 1990. óta foglalkozom adó- és vámügyekkel, melyek között jelentős, nagyértékű, bonyolult problémákkal is meg kellett küzdenünk. A szakma tavaly a száz legjobb ügyvéd közé választott (lásd: Haszon Magazin 2016. évi 11. szám). Szakmai tárgyú írásomat közölte az Ügyvédek Lapjának 2014. májusi száma („Quo vadis Kúria”) a Közösségen belüli termékértékesítések adómentessége tárgyában. A Budapesti Ügyvédi Kamara keretein belül gyakran szervezünk szakmai konferenciákat, együttműködve a Közigazgatási Bírák Egyesületével, abból a célból, hogy megteremtsük a tárgyalóterem falain kívül is egyfajta szakmai párbeszéd lehetőségét a bíróságokkal.

Az elmúlt három évtizedben több multinacionális vállalat is ügyfelem volt, pl. a Coca-Cola, az UNILEVER, az ECE Budapest Projektmanagement Kft, stb.

dr. Somos Géza

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Közösségen belüli adómentes értékesítés

ÁFA

Tisztelt Szakértő! 1. Egy kereskedelemmel foglalkozó kft. olasz közösségi adószámmal rendelkező vevője megrendelt egy árut, melyet a magyar kft. Olaszországból rendel. »

Megválaszolva

0 komment

"Ingyenes" gépkihelyezés esetleges adóvonzata

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Cégünk kávé forgalmazásával foglalkozik, kizárólag vendéglátó egységek részére. »

Megválaszolva

0 komment

Exportértékesítés harmadik országba EU-s szállítási címmel

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Magyarországról vásárol orosz vevő terméket, de a termék szállítását EU-n belül Lettországba kéri. A fuvart az orosz vevő szervezi és fizeti is. »

Megválaszolva

0 komment

Előleg visszavonása meghiúsulás miatt

ÁFA

Ügyfelem új teherautó megrendeléséhez 2016.12.22-én bruttó 1 438 910 forint előleget utalt a forgalmazónak, ennek áfáját le is vontuk decemberben. »

Megválaszolva

0 komment

Motorkerékpár értékesítése

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. - jelenleg alanyi adómentes - a korábban nem adóalanytól beszerzett motorkerékpárt - 600 cm3 hengerűrtartalom - értékesíteni szeretné. »

Megválaszolva

0 komment

EU-s adószám hiánya

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy kft. EU-s adószám hiányában szerzett be terméket, vett igénybe szolgáltatást az EU-ból, és csak ezt követően kért EU-s adószámot. »

Megválaszolva

0 komment

Szolgáltatás igénybevétele külföldi cégtől

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Az alábbi kérdésben kérem szíves állásfoglalásukat. Üügyfelem szerszámtervezési és fémmegmunkálási szolgáltatást rendelt meg egy ausztriai partnerétől. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa mentesség esetén

ÁFA

Szerbiába szolgáltatna egy kft. A kft. alanyi mentes, és a szolgáltatása miatt "tárgyi mentes ". Ebben az esetben hogy működik az áfa? »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Munkáltatói lakáscélú támogatás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Fordított áfa alkalmazása alvállalkozó esetében

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Horvátországban hajó bérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X