hirdetés
További témák
dr. Somos Géza ügyvéd

1987. január 1. óta vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja, kb. 1990. óta foglalkozom adó- és vámügyekkel, melyek között jelentős, nagyértékű, bonyolult problémákkal is meg kellett küzdenünk. A szakma tavaly a száz legjobb ügyvéd közé választott (lásd: Haszon Magazin 2016. évi 11. szám). Szakmai tárgyú írásomat közölte az Ügyvédek Lapjának 2014. májusi száma („Quo vadis Kúria”) a Közösségen belüli termékértékesítések adómentessége tárgyában. A Budapesti Ügyvédi Kamara keretein belül gyakran szervezünk szakmai konferenciákat, együttműködve a Közigazgatási Bírák Egyesületével, abból a célból, hogy megteremtsük a tárgyalóterem falain kívül is egyfajta szakmai párbeszéd lehetőségét a bíróságokkal.

Az elmúlt három évtizedben több multinacionális vállalat is ügyfelem volt, pl. a Coca-Cola, az UNILEVER, az ECE Budapest Projektmanagement Kft, stb.

dr. Somos Géza

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Földeladás áfája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Általános adózói minősítésű kft. eladna üres belterületi földet. (Áfa nélküli számlával vette.) A számlát áfával vagy anélkül kell kiállítani? Köszönöm válaszát. »

Megválaszolva

0 komment

Üzlethelyiség-eladás

ÁFA

1999-ben vett a bt.-m egy üzlethelyiséget 4,6 millió forint plusz áfáért. Meg akarom szüntetni a bt. »

Megválaszolva

0 komment

Foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás

ÁFA

A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás az áfa szempontjából tárgyi mentes vagy áfaköteles tevékenység? »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentesség

ÁFA

Tisztelt Szakértők! Ügyfelem jelenleg áfa hatálya alá tartozik. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa tv. 46. § II.

ÁFA

Tisztelt Somos Géza! A fenti kérdésre adott válaszával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben nem történik forgalmi adó fizetés egyik fél részéről sem? http://adozona. »

Megválaszolva

0 komment

Csődeljárás alatt lévő cég

ÁFA

Csődeljárás alatt lévő cég számlájában áfa szerepel. Helyesen számlázott? A számlát befogadó levonhatja az áfát? »

Megválaszolva

0 komment

Építőipari áfa

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági pályázat keretein belül valósulna meg egy kertészeti beruházás, melynek összértéke 440 millió forint. »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi mentes adóalany tárgyieszköz-beszerzése közösségi tagállamból

ÁFA

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségét kérni. Adott egy belföldi, alanyi mentes adóalany, aki rendelkezik közösségi adószámmal. »

Megválaszolva

0 komment

Megválaszolva

1 komment

Áfa tv. 46. §

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségüket. Magyar adóalany harmadik országbeli állampolgárnak nyújt az Áfa tv. 46. § (2) b. pont szerinti szolgáltatást. »

Megválaszolva

0 komment

Személygépkocsi térítés nélküli átadása

ÁFA

Társaságunk térítés nélkül átad egy személygépkocsit egy magánszemélynek. A gépkocsit 2006-ban vásároltuk, az áfatörvény 124. §-a szerint nem levonható volt. »

Megválaszolva

0 komment

Áfa arányosítása

ÁFA

Ha egy vállalkozás az áfás szolgáltatásai mellett biztosítási tevékenység közvetítést is végez, kell-e arányosítani a levonandó áfát? »

Megválaszolva

0 komment

Alanyi adómentesség

ÁFA

Jól értelmezzük az áfatörvényt, hogy az alanyi adómentesség értékhatárának számításánál nem kell figyelembe venni a munkaügyi központ által nyújtott bértámogatás összegét? Pl. »

Megválaszolva

0 komment

Közösségi beszerzés

ÁFA

Olasz partnerünk "esente iva art 41.D.l 331/1993 hivatkozással bocsátott ki nekünk termékértékesítésről számlát, áfát nem tüntetett fel. »

Megválaszolva

0 komment

Áfaarányosítás

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Egy önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. által üzemeltetett sportlétesítmény költségeinek áfalevonásával kapcsolatos a kérdésem. »

Megválaszolva

0 komment

Láncügylet, áru az országot nem hagyja el

ÁFA

Tisztelt Szakértő, két kérdésem lenne, mely ugyanazt az ügylet típust fedi le két irányból: "A" magyar cég "B" magyar cégnek szállít árut, amit "C" német cégnek számláz ki, neki van magyar adószáma. »

Megválaszolva

0 komment

Külföldi cég magyarországi munkája

ÁFA

Tisztelt Szakértő! Román adószámmal rendelkező cég Magyarországra küldene munkavállalókat festés, mázolási munkák elvégzésére. »

Megválaszolva

0 komment

Beruházás áfa-megitélése

ÁFA

Tisztelt Hölgyem, Uram! Egy ügyfelem beruházáshoz kapcsolód áfa elszámolására szeretném tanácsukat kérni.„A” magyar kft. gyártósor beszerzésére 2 db külön szerződést kötött. »

Megválaszolva

2 komment

Ausztrál cég EU-s adószáma

ÁFA

Tisztelt Adózóna! Egy ausztrál cég informatikai szolgáltatásról számlát bocsátott ki egy magyar cég felé. »

hirdetés
hirdetés

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói pénztár

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Termékdíj visszaigénylése

Tüske Péter

vámszakértő

Ekáer-bejelentési kötelezettség

Verbai Tamás

jogász

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X