hirdetés
További témák

Munkáltatói adatkezelés: ezekre figyeljen!

  • dr. Kéri Ádám ügyvéd
2

Tavasszal hatályba lép az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete, mely szigorú szabályokhoz köti a vállalkozások adatkezeléseit. A vállalkozások kivétel nélkül kezelnek személyes adatokat, például munkavállalói, ügyfél vagy a szerződéses partnerek személyes adatait. Ezúttal a munkáltatói adatkezelés szempontjait ismertetjük.

hirdetés
hirdetés

1. A munkavállalót kötelező mindenről mindig tájékoztatni

Az adatkezelésre vonatkozó szabályokat alapvetően az infotörvény (2011. évi CXII. törvény) tartalmazza, de kivételes jelleggel ilyen, többségükben a tájékoztatással összefüggő előírások a munka törvénykönyvében (Mt.) is előfordulnak.

A munkáltató például az Mt. 10. § (2) bekezdése alapján köteles a munkavállalót tájékoztatni személyes adatainak kezeléséről. A munkáltató továbbá a munkavállalóra vonatkozó tényt, adatot, véleményt harmadik személlyel kizárólag a törvényben meghatározott esetben vagy a munkavállaló hozzájárulásával közölhet.

A kivételek közé tartozik a munkavállaló személyes adatának adatfeldolgozó számára történő továbbítása. A munkaviszonyból származó kötelezettségek teljesítése céljából ugyanis a munkáltató a munkavállaló személyes adatait – az adatszolgáltatás céljának megjelölésével, törvényben meghatározottak szerint – adatfeldolgozó számára átadhatja. Az ilyen adattovábbításhoz nem szükséges a munkavállaló hozzájárulása. Az adattovábbításról azonban előzetesen tájékoztatni kell a munkavállalót.

A munkáltató a munkavállalót a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizheti is azzal, hogy a munkavállaló magánélete nem ellenőrizhető. Amennyiben a munkáltató él az ellenőrzési jogával, abban az esetben előzetesen köteles tájékoztatni a munkavállalót azoknak a technikai eszközöknek az alkalmazásáról, amelyek a munkavállaló ellenőrzésére szolgálnak. Látható tehát, hogy a munkáltatónak a munkavállalót érintő valamennyi adatkezelésről, illetve azok részleteiről tájékoztatnia kell.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből megtudhatja, hogy a munkavállalói adatok kezelése során milyen jogalapokra támaszkodhat a munkáltató!

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha e-mail-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

2018-ban a legjobb választás – akár 22 kreditpont, System Media kreditpontos online képzés és a gyorsaknak extra Early Bird ajánlat!
Ha 2017. január 24-éig rendel, akkor Early Bird akciónk keretében kiküldjük önnek a HVG Kiadó Adóellenőrzés a gyakorlatban - 2018 című kiadványát is.
Az akció feltételei a 2018. január 5-étől március 13-áig megrendelt, és 2018. március 29-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** A csomag megvásárlásával most akár 22 kreditpontot is szerezhet: az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont; és ha most rendel, kreditpont gyűjtő akciónk keretében további 20 kreditpontot gyűjthet a System Media Kft. online képzésével. Részletek>>


Hozzászólások (2)

adózóna.hu

Kedves Olvasónk! Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük! Üdvözlettel: az Adózóna csapata

Erdélyi Katalin

Ügyfeleim biztosítás-közvetítéssel foglalkoznak. Ügyfeleik között vannak magánszemélyek, és cégek is. Vitatkozunk azon, hogy kell-e nekik adatvédelmi felelős és adatvédelmi szabályzat. Kérem válaszukat. Köszönöm. Erdélyi Katalin

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!




TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés

Kérdések és válaszok

Családi kedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Közfoglalkoztatotti jogviszonyban adható cafeteria

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Katás egyéni vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

2018 január
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetés
FONTOS JOGSZABÁLYOK
  1. KATA és KIVA 2012. évi CXLVII. törvény a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról
  2. Art. 2003. évi . XCII. törvény
  3. Áfa 2007. évi CXXVII. törvény
  4. Áht. 1992. évi XXXVIII. törvény
  5. EHO tv. 1998. évi LXVI. törvény az egészségügyi hozzájárulásról
  6. Ekho tv. 2005. évi CXX. törvény az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról
  7. EVA tv. 2002. évi XLIII. törvény az egyszerűsített vállalkozói adóról
  8. Helyi adó tv. 1990. évi C. törvény a helyi adókról
  9. Itv. 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről
  10. Jöt. 2003. évi CXXVII. törvény a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól
  11. Rega. tv. 2003. évi CX. törvény a regisztrációs adóról
  12. Szakhoz. tv. 2003. évi LXXXVI. törvény a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról
  13. Számv. tv. 2000. évi C. törvény a számvitelről
  14. Szja 1995. évi CXVII. törvény
  15. Szlarend 24/1995 PM rendelet
  16. Tao tv. 1996. évi LXXXI. törvény a társasági adóról és az osztalékadóról
  17. Tbj. 1997. évi LXXX. törvény a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről
  18. Tbj. vhr. 195/1997. (XI. 5.) Korm. rendelet a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény végrehajtásáról
  19. Tny. 1997. évi LXXXI. törvény a társadalombiztosítási nyugellátásról
  20. Tny. vhr. 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény végrehajtásáról

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X