További témák
Hozzászólások 0

Megrendelő szlovák munkaereje magyar termelő gyárban

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem, egy magyarországi kft. olyan termelési munkát vállalt el egy szlovák megrendelőjétől, ahol munkaerőhiány miatt a szlovák illetőségű, Szlovákiában termelő megrendelő cég a saját munkatársait küldi segítségül a magyar termelő céghez. Ezeket a munkavállalókat továbbra is a szlovák megrendelő cég foglalkoztatja, jelenti be és az adókat, járulékokat is Szlovákiában fizetik. A termelési munka előreláthatólag 4-5 hónapon át fog így működni. Az alapkoncepció, hogy a megrendelőtől alapanyagot vásárolna ügyfelem, azt a saját üzemében saját alapanyagaival vegyesen késztermékké alakítja, majd késztermékként eladja a szlovák megrendelőnek (a Szlovákiában baleset miatt kiesett termelőkapacitást ügyfelem hasonló profilú termelőüzemében tudja pótolni). A szlovák megrendelő a baleset miatt felszabadult munkavállalói kapacitását irányítaná át Magyarországra, mert ügyfelem különben is munkaerőhiánnyal küzd. A szlovák munkaerő költsége nem kerül átszámlázásra ügyfelemnek, mert az egész ügylet alapvetően segítő szándékra épül, a szlovák megrendelőnek érdeke, hogy a termelés rendben menjen, ezért vezényli át munkavállalóit a magyar üzembe. Kérdésem, hogy ebben az esetben magyar ügyfelemnek van-e bármilyen bejelentési, adózási kötelezettsége ezekkel a szlovák dolgozókkal kapcsolatban? A magyar kft. és a szlovák megrendelő egymással semmilyen kapcsolt viszonyban nem állnak. Köszönettel: Miksa Viktor


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés

Ha most fizet elő a szolgáltatáscsomagra, akkor ajándéksorsoláson is részt vesz, ahol a nyaralás kellékeit is megnyerheti: az előfizetők és hosszabbítók között kisorsolunk 10 db kozmetikai ajándékcsomagot, 10 db vidám nyári hűtőtáskát és 10 db 5000 Ft-os JYSK vásárlási utalványt. Az akció feltételei a 2018. június 1-től 2018. július 17-ig megrendelt, és 2018. július 26-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 június
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X