hirdetés
További témák
Hozzászólások 0

Fuvarszervező társaság áfabevallása

Tisztelt Szakértő! Társaságunk fuvarszervezéssel, logisztikával foglalkozik. A fuvarszervezés kiterjed mind a 3. országokból történő beszállításra (légi, vízi, szárazföldi), mind az EU-ban történő ki- illetve beszállításokra. A 3. országból beszállításra került áruk általában konténerekben történnek. A tevékenységet "alvállalkozók" közreműködésével végezzük, társaságunknak szállítójárműve nincs. Maga a folyamat: - általában 3. országbeli partnerektől kapjuk a bejövő számlát, amelyen általános forgalmi adó nincs feltüntetve; - az EU-s partnereinktől kapott számlák szintén áfamentesek, de nagyon sok számlán szerepel a "Reverse charge" megjegyzés; Mivel az esetek többségében klasszikus importról van szó, amely feltételezi, hogy a vámolás során a fuvardíj is bekerül a vámáru értékébe, megítélésünk szerint ezeket a számlákat az áfabevallásban már nem kell szerepeltetni – legyen az 3. országbeli vagy EU-s szállítótól kapott számla. Mivel nem egyértelmű, melyik költség épül be a vámolás során az áru értékébe (milyen érték után fizetik meg az importáfát, vámot stb.), jól járunk-e el, ha az összes külföldi szolgáltatást szerepeltetjük az áfabevallásban, mind a befizetési, mind a levonási oldalon? A 18. sorban szereplő összegről leadjuk az A60-s bevallást is. Vagy a fentiekre való tekintettel (mely szerint az áfát a vámolás során megfizetik), cégünknek az áfabevallásban csak a "tisztán" közösségen belüli fuvarokat szabad szerepeltetni? Válaszukat köszönjük! IntelliTax kft.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, a szolgáltatáscsomag részeként megkapja az „Adatvédelem a gyakorlatban” című kiadványt is! Az akció feltételei a 2018. március 14-től 2018. április 25-ig megrendelt, és 2018. május 9-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 április
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X