hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Szochokedvezmény

Tisztelt dr. Radics Zsuzsanna! A fenti tárgyban feltett kérdéseimre a mai napon válasz érkezett Öntől. Válaszában – többek között – azt írta, hogy "a gyes alatti foglalkoztatás esetén igénybe vehető szociális hozzájárulási adókedvezményhez szükséges a kormányhivatal családtámogatási ügyekben eljáró járási/fővárosi kerületi szervének az igazolása arról, hogy az adott munkavállaló gyesben részesül. Az igazolást a munkavállalónak kell megigényelnie, a foglalkoztató ezen igazolás birtokában élhet a kedvezménnyel". Kérem válaszának kiegészítését arra vonatkozóan, hogy amennyiben a gyesen lévő munkavállaló egyetlen gyermeke után a családi pótlékot nem a gyesen lévő munkavállaló, hanem a házastársa kapja, akkor is jogosult-e a gyesen lévő munkavállaló munkáltatója a kedvezményre, illetve egyáltalán szükséges-e családipótlék-igazolás, ha a munkáltató csak a gyesen lévő munkavállaló egyetlen gyermeke után szeretne szochokedvezményt érvényesíteni? Válaszát előre is nagyon köszönöm.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, garantáltan megkapja a HVG Extra Business és HVG Extra Pszichológia egy-egy számát, ezen kívül részt vehet a sorsoláson, amelyen wellnesshétvégét és Kern András zenés estjére nyerhet két jegyet! Az akció feltételei a 2018. április 26-tól 2018. május 31-ig megrendelt, és 2018. június 8-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 május
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X