További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Személygépkocsi

Tisztelt Adózóna! Kft. vásárolt egy használt 9 személyes (vezetővel együtt) diesel üzemű Renault Master személygépkocsit. Ezzel a gépjárművel oldja meg a dolgozók munkába járását – a munkavégzés helye a településtől 7 km-re van, nincs semmiféle tömegközlekedés –, és a munkából történő hazaszállítását (a kft.-nek nincs garázsa, a gépjárművezető otthon parkol). A fizetendő adókkal kapcsolatban, a cégautófizetési kötelezettség fennáll, ugyanakkor az üzemanyag-felhasználásra jutó áfát nem lehet visszaigényelni? Menetlevelet fog vezetni a gépjármű vezetője. Az üzemanyag-tankolás úgy történik, hogy a kft. telephelyén lévő saját üzemanyagtartályból (a MOL szállítja ide a gázolajat tartálykocsiban) fog tankolni a gépkocsi, melyről szállítójegy kerül kiállításra. Elfogadható-e, ha a kiállított szállítójegyen feltüntetett fogyasztás alapján lesz megállapítva az a mennyiség, amelynek az áfáját vissza kell vonni a beszerzésekből? Hó végén kell-e vizsgálni az üzemanyag-felhasználást a futott km alapján? Ezeken kívül a dolgozókkal kapcsolatban felmerül-e bármilyen adó- vagy járulékfizetése a kft.-nek vagy a dolgozóknak? Köszönöm a választ!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatáscsomagra, akkor ajándéksorsoláson is részt vesz, ahol a nyaralás kellékeit is megnyerheti: az előfizetők és hosszabbítók között kisorsolunk 10 db kozmetikai ajándékcsomagot, 10 db vidám nyári hűtőtáskát és 10 db 5000 Ft-os JYSK vásárlási utalványt. Az akció feltételei a 2018. június 1-től 2018. július 17-ig megrendelt, és 2018. július 26-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 június
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X