hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Teljesítés megállapítása EXW paritás esetén

Tisztelt Szakértő! Közösségen belüli termékértékesítés számlázásával kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. Egy gyártó cégről van szó, aki Ex Works paritással értékesít. Az egyik romániai partnerrel történő megállapodás szerint, amikor a termék elkészült, értesítik a vevőt, aki megszervezi, hogy mikor tud az áruért jönni. A kérdés az, hogy ebben az esetben, EXW paritás mellett mi a teljesítés időpontja a számlázás és áfabevallás szempontjából? Amikor a termék elkészült, és a vevő által átvehető, vagy amikor a vevő ténylegesen érte jön és elviszi a terméket? Az elszállításkor kitöltött CMR-en és egyéb dokumentumokon (EKÁER) szereplő dátumnak meg kell-e egyeznie a számla teljesítésével, vagy leszámlázható az értékesítés a gyártás befejezésekor, függetlenül attól, hogy mikor tud érte jönni a vevő? (A vevő a számla végösszegét az elszállítás előtt fizeti ki.) A kérdésem másik része arra vonatkozik, amikor olyan termékértékesítés történik, aminél a számlán szereplő vevő egy viszonteladó (angol), és egy harmadik közösségen belüli ország a célország, ahová a terméket ténylegesen szállítani kell. A termék szállítása közvetlenül a gyártótól a célországba történik. Ebben az esetben CMR készül, ez kerül a számla mellé. Kell-e valami egyéb dokumentum a számlához, illetve mennyiben tér el az eljárás, ha a célország nem EU-s tagország? Válaszukat előre is köszönöm!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, a szolgáltatáscsomag részeként megkapja az „Adatvédelem a gyakorlatban” című kiadványt is! Az akció feltételei a 2018. március 14-től 2018. április 25-ig megrendelt, és 2018. május 9-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 április
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X