hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

K+f tevékenység adókedvezménye

Saját tevékenységi körben végzett közös k+f projektet bonyolít le egy belföldi társaság egy másik, 100%-ban állami tulajdonban álló nonprofit társaságként működő kutatóintézettel. A társaság igénybe vehet-e, és ha igen, mekkora adókedvezményt a kutatóintézet teljesítése után? A Tao tv. 7. § (1) bekezdés t) pontja alapján "az adózó saját tevékenységi körében végzett alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés közvetlen költsége (ide nem értve a belföldi illetőségű adózótól, .... közvetlenül vagy közvetve igénybe vett kutatási és kísérleti fejlesztési szolgáltatás ellenértéke alapján elszámolt közvetlen költséget)" alapján úgy tűnik, mintha nem lehetne figyelembe venni. Azonban a 7. § 17) pontja alapján a többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaság formájában működő kutatóintézet és az adózó által írásban kötött szerződés alapján közösen végzett kutatás és fejlesztés esetén az adózó az (1) t) pontjában foglaltak alkalmazásakor az ott meghatározott összeg háromszorosát, legfeljebb 50 millió forintot vehet figyelembe". A 18) pont alapján a fentiek a megrendelőnél akkor alkalmazhatók, ha a szolgáltatást nyújtó a megrendelőnek nyilatkozik arról, hogy a szolgáltatást nem belföldi illetőségű adózótól... megrendelt k+f szolgáltatás igénybevételével teljesítette. Jól értelmezzük-e, hogy a 17-18. pontok "felülírják" a 7. § t) bekezdésében szereplő "ide nem értve..." kitételét ebben az esetben? Válaszukat előre is köszönjük.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, garantáltan megkapja a HVG Extra Business és HVG Extra Pszichológia egy-egy számát, ezen kívül részt vehet a sorsoláson, amelyen wellnesshétvégét és Kern András zenés estjére nyerhet két jegyet! Az akció feltételei a 2018. április 26-tól 2018. május 31-ig megrendelt, és 2018. június 8-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2018 május
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X