hirdetés
További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

K+f tevékenység adókedvezménye

Saját tevékenységi körben végzett közös k+f projektet bonyolít le egy belföldi társaság egy másik, 100%-ban állami tulajdonban álló nonprofit társaságként működő kutatóintézettel. A társaság igénybe vehet-e, és ha igen, mekkora adókedvezményt a kutatóintézet teljesítése után? A Tao tv. 7. § (1) bekezdés t) pontja alapján "az adózó saját tevékenységi körében végzett alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés közvetlen költsége (ide nem értve a belföldi illetőségű adózótól, .... közvetlenül vagy közvetve igénybe vett kutatási és kísérleti fejlesztési szolgáltatás ellenértéke alapján elszámolt közvetlen költséget)" alapján úgy tűnik, mintha nem lehetne figyelembe venni. Azonban a 7. § 17) pontja alapján a többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaság formájában működő kutatóintézet és az adózó által írásban kötött szerződés alapján közösen végzett kutatás és fejlesztés esetén az adózó az (1) t) pontjában foglaltak alkalmazásakor az ott meghatározott összeg háromszorosát, legfeljebb 50 millió forintot vehet figyelembe". A 18) pont alapján a fentiek a megrendelőnél akkor alkalmazhatók, ha a szolgáltatást nyújtó a megrendelőnek nyilatkozik arról, hogy a szolgáltatást nem belföldi illetőségű adózótól... megrendelt k+f szolgáltatás igénybevételével teljesítette. Jól értelmezzük-e, hogy a 17-18. pontok "felülírják" a 7. § t) bekezdésében szereplő "ide nem értve..." kitételét ebben az esetben? Válaszukat előre is köszönjük.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, ünnepi akciónkban 25%-os HVG Könyvkupont kap, ezen kívül részt vesz a sorsoláson, ahol 10 db 10.000 forint értékű Douglas vásárlási utalványt, 10 db tea csomagot (tea válogatás és A nagy teakönyv), valamint 10 db csokoládé csomagot (csokoládé válogatás és a Csokoládémánia című könyv) sorsolunk ki! Az akció feltételei a 2017. augusztus 15-étől szeptember 28-áig megrendelt, és 2017. október 10-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.

Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek neve és regisztrációs száma a befizetés után kiküldött számlán lesz feltüntetve.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
hirdetés
2017 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X