hirdetés
További témák

45/2011. Adózói kérdésre adott válasz (AVÉ 2011/10.)

Térítésmentesen kapott eszközök miatti adóalap-korrekció

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A térítésmentesen kapott eszközök miatti korrekciós tételek alkalmazása tekintetében - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tao tv.) alapján - eltérő szabályozás érvényesül 2006-ig, a 20072009. közötti időszakban, valamint 2010-től.
Helyes a társaság azon eljárása, mely szerint a 2006-ban kapott eszközök kapcsán realizált rendkívüli bevételt elhatárolta, majd az évenkénti értékcsökkenés összegével az elhatárolást feloldotta, s annak összegév...

Saldo

és a

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnerei a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
hirdetés
hirdetés

2018-ban a legjobb választás – akár 22 kreditpont, System Media kreditpontos online képzés és a gyorsaknak extra Early Bird ajánlat!
Ha 2017. január 24-éig rendel, akkor Early Bird akciónk keretében kiküldjük önnek a HVG Kiadó Adóellenőrzés a gyakorlatban - 2018 című kiadványát is.
Az akció feltételei a 2018. január 5-étől március 13-áig megrendelt, és 2018. március 29-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** A csomag megvásárlásával most akár 22 kreditpontot is szerezhet: az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont; és ha most rendel, kreditpont gyűjtő akciónk keretében további 20 kreditpontot gyűjthet a System Media Kft. online képzésével. Részletek>>

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X