További témák

BH+ 2009.8.377

A tömegközlekedési eszközön utazni nem tudó fogyatékos gyermek és kísérője számára az utazási költségtérítést az egészségbiztosítási pénztár tévesen alacsonyabb összegben fizette meg, ezért a különbözet iránti igény elutasítása jogszabálysértően történt [1997. évi LXXXIII. törvény 22. § (4) bekezdés, 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 11. § (4) és (6) bekezdés].

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A felperes a fogyatékos gyermeke korai fejlesztését és gondozását, fejlesztő felkészítését nyújtó intézmény igénybevételével kapcsolatban felmerült utazási költségtérítés különbözetének megfizetése iránt nyújtott be kérelmet 2007. február 20-án az alpereshez. Arra hivatkozott, hogy gyermeke tömegközlekedési eszközön utazni nem képes, ezért személygépkocsival szállítják, az alperes azonban csak a közforgalmi közlekedési eszköz igénybevételére megszabott költségtérítést fizette meg részükre.
A...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, egy HVG magazin csomagot (HVG Extra A Nő és HVG Extra Business) is küldünk önnek, és 25%-os kedvezménnyel vehet részt a HVG Munkajog 2017 Konferencián! Az akció feltételei a 2017. március 20-ától május 2-áig megrendelt, és 2017. május 15-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak. Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek neve és regisztrációs száma a befizetés után kiküldött számlán lesz feltüntetve.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X