hirdetés
További témák

BH+ 2009.8.377

A tömegközlekedési eszközön utazni nem tudó fogyatékos gyermek és kísérője számára az utazási költségtérítést az egészségbiztosítási pénztár tévesen alacsonyabb összegben fizette meg, ezért a különbözet iránti igény elutasítása jogszabálysértően történt [1997. évi LXXXIII. törvény 22. § (4) bekezdés, 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet 11. § (4) és (6) bekezdés].

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A felperes a fogyatékos gyermeke korai fejlesztését és gondozását, fejlesztő felkészítését nyújtó intézmény igénybevételével kapcsolatban felmerült utazási költségtérítés különbözetének megfizetése iránt nyújtott be kérelmet 2007. február 20-án az alpereshez. Arra hivatkozott, hogy gyermeke tömegközlekedési eszközön utazni nem képes, ezért személygépkocsival szállítják, az alperes azonban csak a közforgalmi közlekedési eszköz igénybevételére megszabott költségtérítést fizette meg részükre.
A...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
hirdetés
hirdetés

2018-ban a legjobb választás – akár 22 kreditpont, System Media kreditpontos online képzés és a gyorsaknak extra Early Bird ajánlat!
Ha 2017. január 24-éig rendel, akkor Early Bird akciónk keretében kiküldjük önnek a HVG Kiadó Adóellenőrzés a gyakorlatban - 2018 című kiadványát is.
Az akció feltételei a 2018. január 5-étől március 13-áig megrendelt, és 2018. március 29-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** A csomag megvásárlásával most akár 22 kreditpontot is szerezhet: az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont; és ha most rendel, kreditpont gyűjtő akciónk keretében további 20 kreditpontot gyűjthet a System Media Kft. online képzésével. Részletek>>

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X