hirdetés
További témák

BH 2006.6.199

A határozott időre szóló foglalkoztatás meghosszabbítása abban az esetben ismerhető el, ha ehhez valamely jogos indok kapcsolódik - A munkavállaló alkalmasságának megítélésénél a munkáltatónak jóhiszeműen és kellő gondosság tanúsításával kell eljárnia [Mt. 79. § (4) bek.].

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

Az alperes a felülvizsgálati kérelmében a pertörténet részletes ismertetését követően az Mt. 79. §-ba ütköző jogszabálysértést panaszolt. Előadta, hogy az Mt. szerződéses szabadságot biztosít a felek számára a munkaviszony időtartamának meghatározása tekintetében is (BH 1992/501.). Álláspontja szerint a jogerős ítélet az Mt. 79. § (4) bekezdésébe ütközik. A perben az alperes részletesen kifejtette és bizonyította, hogy milyen jogos munkáltatói érdekek miatt került sor a határozott idejű munka...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, a 2017. júniusban megjelenő HVG Adó 2017 – évközi változások különszámot is megkapja a csomag részeként – csomagválasztástól függetlenül! Az akció feltételei a 2017. június 20-ától július 31-éig megrendelt, és 2017. augusztus 12-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak. Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek neve és regisztrációs száma a befizetés után kiküldött számlán lesz feltüntetve.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X