További témák

BH+ 2004.7.338

Árvaellátás akkor jár a gyermeknek életkorára tekintet nélkül a megrokkanása tartamára, ha 16. - illetve nappali tagozatos tanulmányok folytatása esetén legfeljebb 25. - életéve betöltése előtt megrokkan és a jogszerző szülő a gyermek említett életkora előtt meghal [1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) 55. § (1) bekezdés, 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet 64. § (2) bekezdés].

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A felperes keresetében az árvaellátás iránti igényét elutasító alperesi határozat felülvizsgálatát és az árvaellátásra való jogosultságának megállapítását kérte.
A munkaügyi bíróság ítéletével a felperes keresetének helyt adott, az alperes másodfokú határozatát - az elsőfokú határozatra is kiterjedően - megváltoztatta, megállapította, hogy a felperes árvaellátásra jogosult, és kötelezte az alperest az árvaellátás összegének megállapítására vonatkozó eljárás lefolytatására.
Az alperes a felp...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, egy HVG magazin csomagot (HVG Extra A Nő és HVG Extra Business) is küldünk önnek, és 25%-os kedvezménnyel vehet részt a HVG Munkajog 2017 Konferencián! Az akció feltételei a 2017. március 20-ától május 2-áig megrendelt, és 2017. május 15-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak. Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek neve és regisztrációs száma a befizetés után kiküldött számlán lesz feltüntetve.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X