hirdetés
További témák

BH+ 2004.7.338

Árvaellátás akkor jár a gyermeknek életkorára tekintet nélkül a megrokkanása tartamára, ha 16. - illetve nappali tagozatos tanulmányok folytatása esetén legfeljebb 25. - életéve betöltése előtt megrokkan és a jogszerző szülő a gyermek említett életkora előtt meghal [1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) 55. § (1) bekezdés, 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet 64. § (2) bekezdés].

  • Kibocsátó(k):
  • Jogterület(ek):
  • Tipus:

MIRŐL SZÓL EZ A JOGSZABÁLY?

A felperes keresetében az árvaellátás iránti igényét elutasító alperesi határozat felülvizsgálatát és az árvaellátásra való jogosultságának megállapítását kérte.
A munkaügyi bíróság ítéletével a felperes keresetének helyt adott, az alperes másodfokú határozatát - az elsőfokú határozatra is kiterjedően - megváltoztatta, megállapította, hogy a felperes árvaellátásra jogosult, és kötelezte az alperest az árvaellátás összegének megállapítására vonatkozó eljárás lefolytatására.
Az alperes a felp...

HVG Orac

Jogszabálykövetés szolgáltatásunk szakmai szolgáltató partnere a

A folytatáshoz előfizetés szükséges

Lezárt cikkeinket és a szolgáltatásainkat előfizetőként olvashatja el, tájékozódjon, milyen előnyökkel jár az előfizetés és válasszon alábbi csomagajánlataink közül!

Ha előfizetőnk, lépjen be!
hirdetés
hirdetés

Ha most fizet elő, a 2017. júniusban megjelenő HVG Adó 2017 – évközi változások különszámot is megkapja a csomag részeként – csomagválasztástól függetlenül! Az akció feltételei a 2017. június 20-ától július 31-éig megrendelt, és 2017. augusztus 12-éig befizetett előfizetésekre vonatkoznak. Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek neve és regisztrációs száma a befizetés után kiküldött számlán lesz feltüntetve.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X