hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Offshore-vagyonok: eddig 4 milliárdot hoztak haza

  • MTI

Ősszel felgyorsulhat az adóparadicsomi pénzek hazautalása - olvasható a szombati Magyar Nemzetben.

A napilapot a Nemzeti Adó - és Vámhivatal úgy tájékoztatta, hogy az offshore-amnesztia eredményeként április végéig 4,4 milliárd forint tért haza, amelyből 440 millió került az államkasszához. A jogszabály rendelkezései miatt azt nem lehet tudni, hogy ezt az összeget hányan hozták vissza Magyarországra.

A cikk emlékeztetett arra: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete februárban nevezte meg azt a tíz bankot, amely részt vehet az összegek fogadásában. A szabályok szerint az offshore pénzeket először ezen pénzintézetek valamelyikéhez kell utalni, majd a tíz százalékos adót a bank anonim módon küldi tovább az adóhatósághoz.

A Magyar Nemzet azt írta: lényegesen megemelkedhet az amnesztiaszabályból származó bevétel, hamarosan ugyanis további bankok is bekapcsolódnak az ügyletek lebonyolításába. Az egyik adótanácsadó cég szakértője a lapnak úgy nyilatkozott: az érintettek többsége az év vége felé hozhatja meg a döntését, őszre ugyanis kiderül, milyen adóügyi intézkedéseket vezet be a kormány, megnyújtja-e például az amnesztia időtartamát. Ha a mentességet kínáló passzusok tovább élnek, akkor az államkassza idén nem tesz szert számottevő bevételre ebből, ha viszont az év végén megszűnik, komoly pénzek térhetnek haza - olvasható a cikkben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfaarányosítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink