hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új bérkalkulátor nyugdíjas munkavállalóknak

  • Béres Molnár Gergely könyvvizsgáló, adószakértő

Ez a bérkalkulátor a nyugdíj mellett dolgozók részére készült. A nyugdíjas munkavállalók nettó keresetének meghatározása különbözik az aktív korú munkavállalók nettó munkabér meghatározásától. Ennek oka az, hogy a nyugdíj adóterhet nem viselő járandóságnak minősül az adózásban, mely azt jelenti, hogy az adó meghatározásánál figyelembe kell venni, de a rá jutó adót nem kell megfizetni.

A nyugdíj összege a 18 százalékos kedvezményes adókulcs alá tartozó összeget csökkenti és hatással van az adójóváírás összegére is. E kalkulátor számításának két induló adata van, a bruttó munkabér és a havi átlagos nyugdíj összege. A családi kedvezményt (eltartotti létszám legalább három fő) az életkori sajátosság miatt nem veszi figyelembe a számítás. A havi átlagos nyugdíj összegének meghatározásakor a 13. havi nyugdíjat és a nyugdíj-kiegészítést is figyelembe kell venni. 

Kattintson!
A nyugdíj mellett dolgozók számára készült bérkalkulátor segítségével számolhat adót, adókedvezményt, nettó bért, s a vállalkozásait terhelő költségeket megtudhatja a táblázatból.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink