hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kalkulátor evázóknak

  • Béres Molnár Gergely könyvvizsgáló, adószakértő

Az eva-kalkulátor hasznos lehet a negyedéves egyszerűsített vállalkozói adó (eva) előlegének meghatározása, a várható bevételek és fizetési kötelezettségek megtervezése, valamint a járulékfizetésre vonatkozó különböző variációk, tervezetek kiszámítása során.

Az eva-kalkulátor az egyszerűsített vállalkozói adó szerinti adózási feltételek alapján készült. A számítás adatait havonta kell megadni. A vállalkozás által kapott bevételeket két csoportba kell sorolni. A független felektől kapott bevételeket az általános 25 százalékos adókulcs terheli, a kapcsolt vállalkozástól származó bevételek adóalap növelő tételek is egyben, így ténylegesen 50 százalék adó terheli azokat. A kalkulátor tartalmazza a befizetési határidőket is. A fizetendő járulékokat  pedig a különböző adózási jogviszonyok szerint mutatja be. (A december 20-i időpont az éves várható adó összegének megfizetésére vonatkozik. A ténylegesen fizetendő adó és a várható adó közötti különbséget az adóbevallások benyújtásakor kell megfizetni.) A kalkulátor a helyi iparűzési adó összegét is kiszámítja. 
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Műtéti költség adózása munkaviszonyban

Nagy Norbert

adószakértő

Részmunkaidőre váltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás.

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink